Buitenland

Rechtbank zet streep door avondklok in Hannover, ‘slaat fundament onder lockdownbeleid weg’

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De avondklok in de regio Hannover is per direct ongeldig, zo heeft de administratieve rechtbank in Lüneberg bepaald. Volgens de rechtbank is de maatregel niet goed onderbouwd.

“Oncontroleerbare beweringen zijn niet genoeg om zo’n beperkende en vergaande maatregel op te leggen,” oordeelde de rechter. Eerder sprak de administratieve rechtbank in Hannover een soortgelijk vonnis uit, waartegen de regio Hannover in beroep was gegaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De toelichting van de rechter slaat het fundament onder het lockdownbeleid weg, schrijft internetkrant Wochenblick.

Maatregelen gebaseerd op vermoedens zijn niet langer gerechtvaardigd

De rechtbank in Lüneberg ging nog een stap verder en uitte kritiek op de autoriteiten omdat zij zonder enig bewijs gebrek aan discipline bij de burgers en verboden feestjes aanwijzen als aanjager van het virus.

Maatregelen die enkel zijn gebaseerd op vermoedens zijn meer dan een jaar na het uitbreken van de pandemie niet langer gerechtvaardigd, aldus de rechter, die het dan ook niet gepast vindt om een avondklok op te leggen aan alle inwoners.

De avondklok is sinds 2 april van kracht. Mensen mochten tussen 22.00 en 05.00 uur alleen met ‘een geldige reden’ hun huis verlaten.

[Wochenblick]

5 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Flivo
Flivo
3 jaren geleden

Zo, en nu wij!

H. de Vries
H. de Vries
3 jaren geleden

Gelukkig zijn er ook nog mensen die “NORMAAL” kunnen denken en handelen. Als alle mensen NU WAKKER worden en in opstand komen, zijn wij binnen de kortste keren van alle dictatuur en slavernij af. Alle grondrechten zijn ons ontnomen door één virus, terwijl virussen al sinds de mensheid bestaat, ook bestaan, dus er is niets nieuws onder de zon.

Ondergronds
Ondergronds
3 jaren geleden

Hebben we hier niet te maken met eenzelfde soort situatie? Probleem hier is dat we te maken hebben met een zooitje corrupte rechters die naar de pijpen van de corrupte overheid dansen. Maar de uitspraak in Hannover moet ons moed geven en daarom moeten we blijven strijden tot het recht zegeviert. En dat zal zegevieren. En de schuldigen zullen zich nog eens achter de oren krabben. Wij geven nooit op!!!

Robert
Robert
3 jaren geleden

kijken hoe lang het duurt voor er weer een door de overheden of de sorrosen betaalde pipo naarvoren geschoven wordt om dit ongedaan te maken.

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x