Buitenland

Het ziet er niet goed uit voor Gonzalo Lira: ‘Sindsdien heeft niemand meer iets van hem vernomen’

Help door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

De Chileens-Amerikaanse blogger Gonzalo Lira is naar verluidt gearresteerd door de Oekraïense autoriteiten terwijl hij probeerde naar Hongarije te vluchten om daar asiel aan te vragen.

Lira maakte YouTube-video’s waarin hij zich kritisch uitliet over Zelensky, Kiev en de NAVO.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er hangt hem een lange gevangenisstraf boven het hoofd. Ook zou hij gemarteld kunnen worden. De regering-Biden doet niets voor hem en de mainstream media negeren hem. Tot zover de ‘democratie’, ‘vrijheid van meningsuiting’ en ‘rechtsstaat’.

Verslaggever Liam Cosgrove van The Grayzone stelde het ministerie van Buitenlandse Zaken een vraag over Lira, maar werd genegeerd:

Verontrustende berichten

Dinsdag publiceerde Lira meerdere video’s waarin hij uitlegt dat hij van Oekraïne naar Hongarije wil vluchten om daar asiel aan te vragen. Hij moest deze week in de rechtbank verschijnen.

Ook schreef hij in een aantal berichten op Twitter dat hij geslagen en gemarteld was. X-baas Elon Musk schreef eronder: “Verontrustende berichten.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Sindsdien heeft niemand meer iets van hem vernomen

Er lijkt nu een officiële verklaring van het Oekraïense leger te zijn, waaruit valt op te maken dat Lira opgepakt is.

Daarnaast schreef de Amerikaanse politiek commentator en veteraan Mark Sleboda op woensdag dat hij aan de Oekraïense kant van de grens is tegengehouden. Sindsdien heeft niemand meer iets van hem vernomen, aldus Sleboda, die in Rusland woont.

[Zero Hedge]

4.8 105 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
8 maanden geleden

WAT een vreselijk nieuws, wat ik hier lees.

Nog maar héél kort geleden las ik hier op ninefornews, dat Gonzalo Lira, naar verluidt, had kunnen ontsnappen naar Hongarije, waar hij asiel zou aanvragen.

Wat ongelooflijk jammer, dat het deze dappere man (schijnbaar) niet is gelukt.

Het feit, dat er sindsdien ook niets meer over hem is vernomen, doet mij het ergste vrezen.

Ik hoop uiteraard, dat ik er hartstikke naast zit, maar de signalen zijn méér dan verontrustend.

Met wat hij al vertelde over wat hij meemaakte in de gevangenis (gemarteld door mede gevangenen die daartoe waren “gedwongen”), doet mij het ergste vrezen.

Het huidige regime in de Oekraïne is zonder meer meedogenloos. Zoveel is wel duidelijk en met kritische personen, die de toestand aldaar mondeling en schriftelijk aan de kaak stellen, hebben ze een broertje dood.

Misschien horen wij nog hoe het met hem gaat, maar ik vrees het ergste.

Voor nu resten mij nog een paar woorden: Gonzalo Lira, je bent (was) een held. Rust in vrede!

Jessedepesse
Jessedepesse
8 maanden geleden

Elon Musk… dat nieuwe logo lijkt ergens op. Vooral als je er 2 achter elkaar zet.

Jantina
Jantina
8 maanden geleden

Distantieer Je zoveel mogelijk van het satanische leven op aarde , k ben daar klaar mee ! …. je hoort niks als negatiefs … als het waar is …

Gerrit
Gerrit
8 maanden geleden

Tot ik die tranny in beeld zag, vond ik dit een serieus bericht. Is dat de bedoeling ook van de Oekies en de USA? Zodat dit nieuws niet serieus wordt genomen?

Pfff… ik ben wel een beetje klaar met de berichtgeving. In wat voor perverse dimensie ben ik terechtgekomen? De krankzinnigheid is met geen pen meer te beschrijven. Nog even en ik ga al mn hersenspoel apparaten met een voorhamer op straat aan stukken slaan. Dit gaat helemaal nergens meer over.

Misschien moeten we gewoon massaal al onze apparaten bij een politiebureau gaan inleveren, het zijn namelijk cognitieve massavernietigingswapens! Patent; A61N2/00 Magnetotherapy, US6506148B2. Het zou echt grappig zijn als 10.000 mensen allemaal tegelijk hun tv komen afgeven bij één en hetzelfde politiebureau… en dan meteen allemaal even aangifte doen tegen de Tell-a-vision fabrikanten en tegen de nazi mediabedrijven die alle hersenspoel content maken. Er komt een dag dat we die apparaten allemaal uitkotsen… het zijn geen onschuldige apparaten met lollige films, media en muziek. Het heeft allemaal als doel om U cognitief kapot re maken en de balans in uw innerlijke systeem te verstoren zodat U manipuleerbaar wordt. Maarja… tot nu toe denken de meeste wakkeren nog dat ze de baas zijn over hun apparaten. Tot ze beseffen dat alles express op vibraties, herz, en snelheden wordt uitgezonden dat onze cellen en ons brein in blubber verandert. Muziek wordt bijv. Op 440hz ipv 432hz uitgezonden, waardoor al onze cellen stilletje ontregeld. Het zijn op dit moment wapens en ze slopen de concentratiespanne van mensen tot ze op geheugen niveau van tiktok goudvissen zitten, kijk maar om je heen. Mensen kunnen zich amper nog focussen. Maargoed… offtopic… en ook ontopic want media en journalisten en apparaten, het is een machine, een wapen.

Ik bid voor Gonzalo Lira dat hij een veilig heenkomen vindt. Hopelijk voor Gonzalo gaat Oekraïne binnenkort de witte vlag hijsen en wordt hij bevrijd door de Russen, zodat hij daar LIVE verslag van kan doen, dat zou wel een krachtige scène zijn. Journalist die door Oekraïne werd gemarteld, is bevrijd door de Russen… incl. beelden en interviews met soldaten. Kunnen meteen zien dat de VN, EU, USA, geen vinger uitstaken en dat Gonzalo door de Russen is gered.

Back to top button
42
0
We lezen graag je reactie!x