Binnenland

Hierom is het ‘goed nieuws’ dat de parlementaire enquête naar corona wordt gestaakt

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Het presidium van de Tweede Kamer heeft besloten om de parlementaire enquête naar corona uit te stellen. Er was veel kritiek op dit besluit, maar volgens Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie, is het juist goed nieuws.

Castelein wijst erop dat de leden van de Kamer die er nu zitten ‘echt bijna allemaal’ verantwoordelijk zijn voor het beleid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Slager die z’n eigen vlees keurt

Een slager die z’n eigen vlees keurt, schrijft de vakbondsbestuurder op social media: “D66-Kamerleden die trots de avondklok een half uur opschoven, kijken anders naar die tijd. PvdA-fractieleider Kuiken die artsen uit het register wilde schrappen, kan nooit gezond oordelen over haar eigen keuzes. En een VVD’er Aukje de Vries die eerst toestond dat hele sectoren met ondemocratische ministeriële regelingen op slot gingen, is nu staatssecretaris van Financiën. Waarom zou zij nu willen weten waar de 200 miljard crisisgeld heen gegaan is als ze de eerste vijf miljard van Hugo nog niet eens aan het zoeken zijn?”

Zinloos

Castelein krijgt bijval van columnist Marianne Zwagerman. “Een parlementair onderzoek door de huidige Tweede Kamer is zinloos zolang daar nog partijen in de meerderheid zijn die het coronabeleid ontwierpen, steunden en uitvoerden,” schrijft ze in een column.

PVV-Kamerlid Fleur Agema zei daarnaast in de podcast Op z’n Kop dat je ook zonder parlementaire enquête topambtenaren en anderen onder ede kunt horen. Laten we daar maar eens mee beginnen dan, zegt Zwagerman.

Hele enge samenleving

Agema waarschuwde voor een gevaarlijke ontwikkeling. “Er is een dictatuur in opkomst in de publieke ruimte, waarin de (linkse) elites bepalen dat hun wil wet is. En ik vind dat een hele enge samenleving worden.”


4.9 160 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
10 maanden geleden

Dit WEF kabinet zal NOOIT gaan vallen…….omdat ze de agenda van Davos moeten gaan uitvoeren op de Nederlandse bevolking!

Greet Resist
Greet Resist
10 maanden geleden

die WEF-coup moet worden gestaakt, want er sterven iedere dag mensen aan de door hen ingevoerde protocollen

peter
peter
10 maanden geleden

Het gebeurt gewoon wéér, recht voor onze ogen. Onvoorstelbaar na wat de wereld in 40/45 is aangedaan. En allemaal braaf op excursie naar Auschwitz, bloemetje leggen op 4 en 5 mei, en vooral ook geschokt veinzen te zijn als de oppositie de waarheid spreekt. Om te kotsen is het!

Chris
Chris
10 maanden geleden

Het ís al vele jaren een heel enge samenleving. We speelden daarom al voor corona met de gedachte om NL te verlaten. Na de coronaperiode was duidelijk dat het ook nooit meer goed gaat komen en hebben we gelijk alles verkocht en zijn vertrokken. Met als mooiste resultaat dat we 8 jaar eerder konden stoppen met werken.

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x