Buitenland

Miljoenen lopen mee in ‘Mars tegen Monsanto’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In meer dan 50 landen zijn zaterdag mensen de straat opgegaan om te demonstreren tegen biotechreus Monsanto.

De ‘Mars tegen Monsanto’, die op 28 februari jongstleden op Facebook ontstond, trok in 436 steden in 52 landen ongeveer twee miljoen mensen. Dat er zo veel mensen kwamen opdagen, overtrof alle verwachtingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“Ik zou al blij zijn geweest met 3000 mensen,” zei organisator Tami Canal. “Het was bemoedigend en inspirerend om te zien hoe zo veel mensen van alle rangen en standen hun verschillen vergaten en bijeenkwamen. We gaan door tot Monsanto luistert naar de consument. Het bedrijf vergiftigt onze kinderen en onze planeet.”

Handelswijze

In de Verenigde Staten richtten actievoerders zich ook tegen de overheid. De Amerikaanse Senaat had juist een amendement verworpen waarmee senator Bernie Sanders het labelen van genetisch gemodificeerde ingrediënten wilde verplichten.

Enkele dagen terug zei één van zijn collega’s, senator Jeff Merkley, in een verklaring dat hij de zogeheten ‘Monsanto Protection Act’ wilde gaan terugdraaien.

Dorothy Muehlmann organiseerde de Mars tegen Monsanto in Los Angeles. Volgens haar is het protest ook bedoeld om mensen meer bewust te maken van de handelswijze van Monsanto. “We willen dat meer mensen ervan weten zodat ze hun eigen beslissingen kunnen nemen,” zei ze.

Lobbygroepen

In Nederland werd in Amsterdam, Wageningen, Bergschenhoek en Den Haag gedemonstreerd tegen Monsanto. In Amsterdam, Wageningen en Brussel waren naar verluidt duizenden mensen op de been. In Antwerpen kregen bijna 100 actievoerders een boete omdat ze betoogden zonder toelating.

In Brussel wilden de demonstranten ook de rol van de Europese instellingen en lobbygroepen aan de kaak stellen. Ze toonden zich solidair met organisaties als Field Liberation Movement, waarvan elf leden dinsdag voor de rechter komen omdat ze in Wetteren genetisch gemodificeerde aardappelen uit de grond hebben getrokken.

Monsanto verdedigde zijn handelswijze zaterdag in een verklaring:

De landbouw wordt geconfronteerd met uitdagingen zoals de voedselproductie voor onze groeiende bevolking en het verminderen van de agrarische voetafdruk op de natuur. Hoewel we het recht van eenieder om zijn of haar mening over deze kwesties uit te spreken respecteren, vinden we dat we bijdragen aan het verbeteren van de landbouw door boeren te helpen hun productie te verhogen en minder natuurlijke hulpbronnen zoals water en energie te verbruiken.

Onderstaande video van het protest in New York City werd uitgezonden door RT, met daaronder beelden uit verschillende steden:

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kapitein Biff
Kapitein Biff
11 jaren geleden

Jullie kapitein Biff was erbij in Amsterdam. Hij kan jullie vertellen dat er duizenden mensen waren,

in tegenstelling tot wat het NOS journaal ons wist voor te liegen.

Pascal
Pascal
11 jaren geleden

Ik ben van mening dat het gehele Monsanto niet bestaat. De Elite maken CHAOS en daar is Monsanto en de moorden en vele andere financiële zaken het gereedschap van. De Elite weten heel goed dat hun gemaakte Vrijmetselaar samenleving niet door kan gaan en daarom krijgen we een nieuwe wereld order. Dit is het einde spel van de Vrijmetselarij!!

Met de planeet NIBURU die hier om de hoek staat ben ik van mening dat zij onze NWO zijn. Dat nieuwe moet je dan letterlijk nemen voor onze Goddelijke visite.

Het is maar een idee!!

Peter 68
Peter 68
11 jaren geleden

Ik was erbij in Wageningen en naast dat het gezellig was was het ook goed om te zien dat er zovele mensen zijn die zich echt zorgen maken om wat er gaande is. In Wageningen was ook Partij voor MenS & Spirit van de partij en naar ik heb begrepen was in Den Haag de partij voor de Dieren aanwezig. Opvallend is dat we van de rest van de politiek nog niets hebben gehoord wat aantoont dat het hun blijkbaar allemaal aan hun reet zal roesten. Aankomende zaterdag is er overigens nog een demonstratie op de lange voorhout in Den Haag tegen het kabinetsbeleid waarvan ik het voedselbeleid ook als onderdeel zie dus wie weet kunnen we daar verder protesteren met nog meer mensen naar ik hoop.

Luna
Luna
11 jaren geleden

Ik was er bij in Wageningen. Waren zo’n 3000 man. Prachtige vredige toch gelopen. Dit is pas het begin, laat dat één ding zijn wat zeker is.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x