Homepagina » Binnenland » Hek om Bergschenhoek tegen coronavirus? ‘We zijn krankzinnig geworden’
hek
Foto: Coronateststraat Woerden (Ellywa CC BY-SA 4.0)

Hek om Bergschenhoek tegen coronavirus? ‘We zijn krankzinnig geworden’

Rond een basisschool in het dorp Bergschenhoek in Zuid-Holland verspreidt de Britse variant van het coronavirus zich. Er zouden binnen een paar weken 30 besmettingen zijn vastgesteld. Een epidemioloog vindt het ‘geen gek idee’ om het gebied rond het dorp met een hek af te sluiten van de rest van het land.

“Als het zo is dat de verspreiding van de Britse variant zich echt nog lokaal beperkt, kan het helpen mensen daar binnen te houden. Je ziet dat mensen zich vooral voor werk toch nog vaak uit huis begeven. Dáár zou je extra aandacht op kunnen leggen, door werkgevers er expliciet op te wijzen dat mensen uit die regio echt thuis moeten blijven. En je zou het ov kunnen stilleggen,” zegt epidemioloog Frits Roosendaal.

“Het is zaak om het virus eronder te houden zolang nog niet genoeg mensen gevaccineerd zijn. Daarom moeten we een mogelijke piek van de Britse variant echt zo lang en ver mogelijk voor ons uit schuiven,” voegt hij toe.

Het woord hek roept in dit geval bij veel mensen negatieve associaties op. “Nee okay is goed, laten we beginnen met hekken rond steden bouwen. Oorlog-associaties nu wel terecht of nog steeds niet?” vraagt opiniemaker Jorn Luka zich af. Publicist Sietske Bergsma voegt toe: “Onze huidige tijd is eigenlijk een constante geschiedenisles.”

Voor je het weet krijg je een soort ‘kampen’

Programmamaker Flavio Pasquino stelt dat ‘de ratio volledig zoek is’ en vraagt zich af hoe virulent de mutatie nu eigenlijk is. “Moet ik nu lachen of huilen? Ik weet het niet meer hoor,” zegt verpleegkundige Alicia.

“Krankzinnig. We zijn krankzinnig geworden. Sta op voor je vrijheid. Red de kinderen,” twittert Simone Bergmann. “Voor je het weet krijg je een soort ‘kampen’. Wanneer straks dorpen, steden of regio’s worden afgesloten en het treft jou toevallig niet direct: wees niet naïef. Overzie het héle plaatje. Wil jij leven in een soort China 2.0? Is dat écht wat je wilt?”

4.8 42 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geoffrey
Geoffrey
9 maanden geleden

EN het zal nog veel gekker worden mensen… GEZOND VERSTAND is straks meer waard dan welke edelmetaal ook ter wereld

Christina
Christina
9 maanden geleden

Nog even volhouden jongens, er word hard aan gewerkt achter de schermen.Onze regering is een puppet die moet doen wat hen is opgelegd. Alle shit komt nu naar boven, t word idd nog even erger ( helaas ),maar er is heel veel gaande in Amerika. They are cleaning the swamp.

Dirk
Dirk
9 maanden geleden

Klaus Schwab van de WEF, de WHO, de Bill en Melinda Gates foundation, de farmaceuten enz. staan op voorhand al te juichen want met deze actie in corona beleid kan The Great Reset versnelt plaatsvinden. De voorstanders van het vaccinazi plan wordt wakker.

Jacco
Jacco
9 maanden geleden

Krankzinnig!! Ze draaien helemaal door!!

x

Check Also

nieuw-zeeland

Kijk: Premier Nieuw-Zeeland geeft toe dat ze twee klassen creëert, gevaccineerden krijgen privileges

U heeft min of meer gezegd dat ...

pandemie

Jurist: ‘Dit is een pandemie van misdaden tegen de menselijkheid’

Oostenrijk denkt aan lockdowns voor ongevaccineerden als ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

135
0
We lezen graag je reactie!x