BinnenlandCorona

Hek om Bergschenhoek tegen coronavirus? ‘We zijn krankzinnig geworden’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rond een basisschool in het dorp Bergschenhoek in Zuid-Holland verspreidt de Britse variant van het coronavirus zich. Er zouden binnen een paar weken 30 besmettingen zijn vastgesteld. Een epidemioloog vindt het ‘geen gek idee’ om het gebied rond het dorp met een hek af te sluiten van de rest van het land.

“Als het zo is dat de verspreiding van de Britse variant zich echt nog lokaal beperkt, kan het helpen mensen daar binnen te houden. Je ziet dat mensen zich vooral voor werk toch nog vaak uit huis begeven. Dáár zou je extra aandacht op kunnen leggen, door werkgevers er expliciet op te wijzen dat mensen uit die regio echt thuis moeten blijven. En je zou het ov kunnen stilleggen,” zegt epidemioloog Frits Roosendaal.

“Het is zaak om het virus eronder te houden zolang nog niet genoeg mensen gevaccineerd zijn. Daarom moeten we een mogelijke piek van de Britse variant echt zo lang en ver mogelijk voor ons uit schuiven,” voegt hij toe.

Het woord hek roept in dit geval bij veel mensen negatieve associaties op. “Nee okay is goed, laten we beginnen met hekken rond steden bouwen. Oorlog-associaties nu wel terecht of nog steeds niet?” vraagt opiniemaker Jorn Luka zich af. Publicist Sietske Bergsma voegt toe: “Onze huidige tijd is eigenlijk een constante geschiedenisles.”

Voor je het weet krijg je een soort ‘kampen’

Programmamaker Flavio Pasquino stelt dat ‘de ratio volledig zoek is’ en vraagt zich af hoe virulent de mutatie nu eigenlijk is. “Moet ik nu lachen of huilen? Ik weet het niet meer hoor,” zegt verpleegkundige Alicia.

“Krankzinnig. We zijn krankzinnig geworden. Sta op voor je vrijheid. Red de kinderen,” twittert Simone Bergmann. “Voor je het weet krijg je een soort ‘kampen’. Wanneer straks dorpen, steden of regio’s worden afgesloten en het treft jou toevallig niet direct: wees niet naïef. Overzie het héle plaatje. Wil jij leven in een soort China 2.0? Is dat écht wat je wilt?”

4.8 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geoffrey
Geoffrey
1 jaar geleden

EN het zal nog veel gekker worden mensen… GEZOND VERSTAND is straks meer waard dan welke edelmetaal ook ter wereld

Christina
Christina
1 jaar geleden

Nog even volhouden jongens, er word hard aan gewerkt achter de schermen.Onze regering is een puppet die moet doen wat hen is opgelegd. Alle shit komt nu naar boven, t word idd nog even erger ( helaas ),maar er is heel veel gaande in Amerika. They are cleaning the swamp.

Dirk
Dirk
1 jaar geleden

Klaus Schwab van de WEF, de WHO, de Bill en Melinda Gates foundation, de farmaceuten enz. staan op voorhand al te juichen want met deze actie in corona beleid kan The Great Reset versnelt plaatsvinden. De voorstanders van het vaccinazi plan wordt wakker.

Jacco
Jacco
1 jaar geleden

Krankzinnig!! Ze draaien helemaal door!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

135
0
We lezen graag je reactie!x