Bewustzijn

Is hij dood of mediteert hij?

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is de Indiase Hindoegoeroe Shri Ashutosh Maharaj dood of bevindt hij zich in een diepe staat van meditatie? Op die vraag moet het hooggerechtshof van Punjab een antwoord zien te vinden.

Op 29 januari 2014 lijkt Shri Ashutosh Maharaj, één van de rijkste spiritueel leiders in India, te zijn gestorven nadat hij over pijn in de borst heeft geklaagd. Zijn hart stopt met kloppen en artsen verklaren hem klinisch dood.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgelingen van de goeroe geloven dat hij niet dood is, maar zich in een diepe meditatieve staat bevindt. Wanneer het lichaam na een aantal dagen tekenen van ontbinding begint te vertonen, wordt hij in een diepvries gestopt. In de diepvries is het net zo koud als op het hooggebergte van de Himalaya, waar Shri Ashutosh Maharaj jarenlang heeft gemediteerd.

“Hij heeft jarenlange ervaring met mediteren in vrieskou in de Himalaya, daar is niks vreemds aan. Hij zal terugkeren naar het leven als hij daar klaar voor is en wij zorgen ervoor dat zijn lichaam tot die tijd bewaard blijft,” aldus één van zijn aanhangers.

De vrouw en kinderen van de Hindoegoeroe geloven dat hij is overleden en vragen zijn lichaam terug. De rechter geeft hen in eerste instantie gelijk, maar oordeelt later dat de volgelingen hem niet dwangmatig kunnen overtuigen dat de goeroe echt is overleden.

Het hooggerechtshof van Punjab buigt zich inmiddels over de zaak. Volgens nabestaanden beweren de volgelingen dat hij in een meditatieve staat verkeert zodat ze over zijn immense fortuin (125 miljoen euro) kunnen beschikken en zijn opvolger kunnen aanwijzen.

Shri Ashutosh Maharaj is leider van de beweging Divya Jyoti Jagrati Sansthan, die wereldvrede nastreeft. De beweging, die begin jaren tachtig werd opgericht, heeft in India en daarbuiten vele tienduizenden aanhangers en beschikt over meerdere panden in Amerika, Azië, Afrika en Europa.

[De Redactie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
huisheks
huisheks
9 jaren geleden

Voor zoveel geld is niks te dol, gooi maar in een vrieskist, als hij wakker wordt klopt hij dat hij er uit wil….
Ja hoor , nog even, dit is toch de wereld op zijn kop.
Hier kan niemand iets mee, behalve dan zijn opvolger.

kukumatz
kukumatz
9 jaren geleden

Wat nu, lees ik het goed?
Heeft deze Goeroe totaal van 125 miljoen van het aardse slijk als bezitting?
Dus deze man druist met zijn gedoe in tegen alles waarvoor hij Goeroe is geworden.
Heeft zijn volgelingen 125 miljoen euro, hoeveel Roepies is dat wel niet, laten schenken om zijn volgelingen te mogen worden.
Lijkt wel een beetje op de huidige kliek in het Vaticaan met zijn rijkdom terwijl er mensen over de gehele wereld creperen van de honger en dorst.
De kerk is zeker de geboden 7 en 10 vergeten:

10:Gij zult niet onrechtvaardig begeren wat uw naaste toebehoort

07:Gij zult niet stelen

of geldt dit niet voor onze vrome vaders?

Ook deze goeroe heeft zich volgestopt met slijk en nu vechten de hebberige familie en hebberige volgelingen om dit slijk.
Als het Hooggerechtshof slim is deelt zij dit bedrag in 3en : 1 derde naar familie, 1 derde naar de volgelingen en 1 derde voor het bestrijden van de armoede.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Mooie video; Shri Ashutosh Maharaj met zijn wereld vrede missie leeft in ieder geval in de geest voort.

marcel
marcel
9 jaren geleden

Goeroe?? Heel slim zullen ze bedoelen. Of nog beter gezegd, een hele slimme oplichter.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x