Homepagina » Propaganda » Onze media verspreiden suggestieve onzin. Deze journalist en professor vertellen waarom dat zo gevaarlijk is
Onze media verspreiden suggestieve onzin. Deze journalist en professor vertellen waarom dat zo gevaarlijk is

Onze media verspreiden suggestieve onzin. Deze journalist en professor vertellen waarom dat zo gevaarlijk is

Journalist Hubert Smeets (NRC Handelsblad) noemde zich recentelijk in Nieuwsuur een amateurpsycholoog en vroeg zich schaamteloos af of hij zelf ook niet uit zijn nek kletste.

Emeritus hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam Cees Hamelink spreekt in gesprek met journalist Stan van Houcke van een ‘gevaarlijke, tendentieuze boodschap’.

Toch kreeg diezelfde Smeets bijna drie ton van de overheid om een anti-Russische website op te zetten. Over de subsidie ontstond veel ophef in Den Haag.

Hij treedt tegelijkertijd op voor de Atlantische Commissie, de propaganda-arm van de NAVO, merkt Van Houcke op.

Suggestieve onzin

Journalisten zoals Smeets die in Nieuwsuur uit hun nek kletsen, stoken alleen maar onrust. Met suggestieve onzin die niet gedekt wordt door feitelijkheden.

“En juist onrust is het laatste wat we op dit moment binnen de internationale verhoudingen nodig hebben,” zegt Hamelink.

“Aan alle conflicten in de wereld ligt bijna in alle gevallen verontrusting ten grondslag,” vervolgt hij. “Het beginpunt is verontrusting die door de media wordt uitvergroot.”

Gevaarlijk

Hij merkt op dat zowel de bladen als de tv-programma’s uitsluitend nog gevuld worden met meningen. Het is gekakel aan de dorpspomp.

Deze particuliere opvattingen van opiniemakers zo rondbazuinen is gevaarlijk. Daarnaast nemen de mainstream media elkaars gekakel voornamelijk over.

Het maakt niet uit welke krant je leest of naar welk tv-programma je kijkt, je krijgt steevast dezelfde verwarde verhalen over Rusland en Poetin.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
3 jaren geleden

Ze zijn in het westen jaloers op Rusland/Poetin vanwege de Russen verder ontwikkeld zijn in parapsychologie oa.

Patrick.s
Patrick.s
3 jaren geleden

Al dan al,wil de propaganda het volk oorlogs geil maken,zodat de NAVO en co. goedkeuring om in de toekomst het russische volk vrouwen en kinderen dood mogen maken,daarom kijk ik geen bladen,Radio en tv-programma’s meer,die doen er aan mee, sterker nog verzet mij hier tegen en hoop dat er meer mensen zijn die dat doen.

Patrick.s
Patrick.s
3 jaren geleden

Bovendien gaat het niet om Poetin,morgen is er weer een andere,en maak niks uit wie daar in moskou zit zij of hij zijn altijd schuldig daarom gaat het niet om Poetin,Het gaat om grondgebeid en om zijn rijkdom aan grondstoffen.

eksegese
eksegese
3 jaren geleden

Dit moet zo snel mogelijk doordringen tot het bewustzijn van veel meer mensen. Als zo’n 10 % van de mensen doordrongen is van het immense bedrog waar we dag in dag uit mee gebombardeerd worden zal dit binnen de kortste keren zijn kracht verliezen en gaat de geest niet meer terug in de fles. Als uiteindelijk bijna niemand hier nog intrapt zullen ze niet langer hun politieke stem verkwanselen aan de liegende, uitbuitende, moordende, verkrachtende, weerzinwekkende bedriegers. Dan kunnen we aan de slag met echte mensen met een echt geweten, met een oprechte inborst. Maar eerst moet al dit gespuis uit het pluche en achter slot en grendel.

x

Check Also

bpoc2020

Ziekenhuispatiënt haalt uit naar media: ‘Jullie pushen net zo hard mee met die hele vaccinatie-ellende’

Leon (50) werd opgenomen in het Catharina ...

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x