Propaganda

Onze media verspreiden suggestieve onzin. Deze journalist en professor vertellen waarom dat zo gevaarlijk is

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Journalist Hubert Smeets (NRC Handelsblad) noemde zich recentelijk in Nieuwsuur een amateurpsycholoog en vroeg zich schaamteloos af of hij zelf ook niet uit zijn nek kletste.

Emeritus hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam Cees Hamelink spreekt in gesprek met journalist Stan van Houcke van een ‘gevaarlijke, tendentieuze boodschap’.

Toch kreeg diezelfde Smeets bijna drie ton van de overheid om een anti-Russische website op te zetten. Over de subsidie ontstond veel ophef in Den Haag.

Hij treedt tegelijkertijd op voor de Atlantische Commissie, de propaganda-arm van de NAVO, merkt Van Houcke op.

Suggestieve onzin

Journalisten zoals Smeets die in Nieuwsuur uit hun nek kletsen, stoken alleen maar onrust. Met suggestieve onzin die niet gedekt wordt door feitelijkheden.

“En juist onrust is het laatste wat we op dit moment binnen de internationale verhoudingen nodig hebben,” zegt Hamelink.

“Aan alle conflicten in de wereld ligt bijna in alle gevallen verontrusting ten grondslag,” vervolgt hij. “Het beginpunt is verontrusting die door de media wordt uitvergroot.”

Gevaarlijk

Hij merkt op dat zowel de bladen als de tv-programma’s uitsluitend nog gevuld worden met meningen. Het is gekakel aan de dorpspomp.

Deze particuliere opvattingen van opiniemakers zo rondbazuinen is gevaarlijk. Daarnaast nemen de mainstream media elkaars gekakel voornamelijk over.

Het maakt niet uit welke krant je leest of naar welk tv-programma je kijkt, je krijgt steevast dezelfde verwarde verhalen over Rusland en Poetin.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Ze zijn in het westen jaloers op Rusland/Poetin vanwege de Russen verder ontwikkeld zijn in parapsychologie oa.

Patrick.s
Patrick.s
5 jaren geleden

Al dan al,wil de propaganda het volk oorlogs geil maken,zodat de NAVO en co. goedkeuring om in de toekomst het russische volk vrouwen en kinderen dood mogen maken,daarom kijk ik geen bladen,Radio en tv-programma’s meer,die doen er aan mee, sterker nog verzet mij hier tegen en hoop dat er meer mensen zijn die dat doen.

Patrick.s
Patrick.s
5 jaren geleden

Bovendien gaat het niet om Poetin,morgen is er weer een andere,en maak niks uit wie daar in moskou zit zij of hij zijn altijd schuldig daarom gaat het niet om Poetin,Het gaat om grondgebeid en om zijn rijkdom aan grondstoffen.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Dit moet zo snel mogelijk doordringen tot het bewustzijn van veel meer mensen. Als zo’n 10 % van de mensen doordrongen is van het immense bedrog waar we dag in dag uit mee gebombardeerd worden zal dit binnen de kortste keren zijn kracht verliezen en gaat de geest niet meer terug in de fles. Als uiteindelijk bijna niemand hier nog intrapt zullen ze niet langer hun politieke stem verkwanselen aan de liegende, uitbuitende, moordende, verkrachtende, weerzinwekkende bedriegers. Dan kunnen we aan de slag met echte mensen met een echt geweten, met een oprechte inborst. Maar eerst moet al dit gespuis uit het pluche en achter slot en grendel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x