Archeologie

Mysterieuze 2,8 miljard jaar oude bollen gevonden in Zuid-Afrika

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bollen die in een Zuid-Afrikaanse mijn zijn gevonden, bezorgen onderzoekers al decennia hoofdbrekens. Volgens Michael Cremo en andere onderzoekers bewijzen de bollen dat intelligent leven vele malen ouder is dan we denken.

Cremo reist de wereld rond op zoek naar informatie over OOPArts, historische, archeologische of paleontologische voorwerpen die gevonden zijn in ongebruikelijke aardlagen of tussen andere voorwerpen die thuishoren in een bepaald tijdperk, maar waar het betreffende voorwerp niet hoort. Hij schreef erover in zijn populaire boek Forbidden Archaeology: The Hidden History of the Human Race.

In 1984 zocht hij contact met Roelf Marx, curator van het museum in Klerksdorp in Zuid-Afrika, waar enkele van de bollen worden bewaard. Marx zei dat de bollen 2,8 miljard jaar oud zijn en een hard oppervlak en een vezelige structuur hebben. Hij vond ze erg vreemd.

Marx schreef: “Er zijn geen wetenschappelijke werken gepubliceerd over de bollen. Ze zijn gevonden in pyrofylliet, dat wordt gewonnen in het westelijke deel van Transvaal. Dit pyrofylliet is 2,8 miljard jaar geleden gevormd als gevolg van sedimentatie.” De bollen zijn zeer hard en kunnen niet worden gekrast, zelfs niet door staal. Staal heeft een hardheid van 7 op de schaal van Mohs.

Sommigen zeggen dat de bollen concreties zijn, bolvormige of ovale, geïsoleerde vormen uit formaties van afzettingsgesteenten. Concreties zijn ontstaan door een proces waarbij warmte en druk een gesteente veranderen.

In 2002 plaatste het museum in Klerksdorp een brief van John Hund uit Pietersburg in Zuid-Afrika op zijn website. De beweringen die in de brief stonden, konden volgens geoloog Paul V. Heinrich niet worden geverifieerd, waarna de brief van de website werd gehaald. Hund stelde dat één van de bollen was onderzocht door het California Space Institute, waar wetenschappers hadden geconcludeerd dat de voorwerpen heel erg dicht in de buurt kwamen van absolute perfectie.

In de Amerikaanse staat Utah zijn soortgelijke bollen gevonden. Ze zijn 2 miljoen jaar oud en staan bekend als de Moqui-knikkers of –ballen. Volgens lokale legendes gebruikten de voorouders van de Hopi ze om te knikkeren en werden ze achtergelaten als geschenk.

De binnenkant van Moqui-knikkers lijkt uit zand te bestaan, terwijl de buitenkant is gemaakt van ijzeroxide. De bollen uit Klerksdorp bevatten hematiet, een mineraal dat voornamelijk bestaat uit ijzeroxide. Heinrich kwam tot de ontdekking dat een andere bol uit Klerksdorp bestond uit wollastoniet, hematiet en geothiet.

Dr. Karrie Weber van de Universiteit van Nebraska-Lincoln doet onderzoek naar microben die volgens haar hebben meegeholpen aan de vorming van de bollen. Cremo en anderen die OOPArts zien als bewijs voor hoogontwikkelde prehistorische beschavingen, zeggen daarentegen dat wetenschappers meer moeten openstaan voor andere ideeën.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert
Robert
8 jaren geleden

Ik denk dat het heel oude Zaaden zijn die in hun eeuwige proces versteend zijn of daar nog iets voorbij.

Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Leuk en mooi stuk maar wie zegt dat ze 2.8 miljard jaar oud zijn?

De Mainsteam media komt ook altijd met onzin waar je geen houvast aan kan hebben en dat hier net zo min mee.

Wetenschappers zijn leugenaars 1ste klas.

patrik
patrik
8 jaren geleden

Wikipedia heeft anders wel degelijk een goed steekhoudende verklaring voor de vorming. Daar naast zijn ze ook op mars aangetroffen. Zie de link:http://en.m.wikipedia.org/wiki/Navajo_Sandstone

remi
remi
8 jaren geleden

ik vind ze ook heel erg lijken op wandelende takken eitjes.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x