Homepagina » Archeologie » Mysterieuze 2,8 miljard jaar oude bollen gevonden in Zuid-Afrika
Mysterieuze 2,8 miljard jaar oude bollen gevonden in Zuid-Afrika

Mysterieuze 2,8 miljard jaar oude bollen gevonden in Zuid-Afrika

Bollen die in een Zuid-Afrikaanse mijn zijn gevonden, bezorgen onderzoekers al decennia hoofdbrekens. Volgens Michael Cremo en andere onderzoekers bewijzen de bollen dat intelligent leven vele malen ouder is dan we denken.

Cremo reist de wereld rond op zoek naar informatie over OOPArts, historische, archeologische of paleontologische voorwerpen die gevonden zijn in ongebruikelijke aardlagen of tussen andere voorwerpen die thuishoren in een bepaald tijdperk, maar waar het betreffende voorwerp niet hoort. Hij schreef erover in zijn populaire boek Forbidden Archaeology: The Hidden History of the Human Race.

In 1984 zocht hij contact met Roelf Marx, curator van het museum in Klerksdorp in Zuid-Afrika, waar enkele van de bollen worden bewaard. Marx zei dat de bollen 2,8 miljard jaar oud zijn en een hard oppervlak en een vezelige structuur hebben. Hij vond ze erg vreemd.

Marx schreef: “Er zijn geen wetenschappelijke werken gepubliceerd over de bollen. Ze zijn gevonden in pyrofylliet, dat wordt gewonnen in het westelijke deel van Transvaal. Dit pyrofylliet is 2,8 miljard jaar geleden gevormd als gevolg van sedimentatie.” De bollen zijn zeer hard en kunnen niet worden gekrast, zelfs niet door staal. Staal heeft een hardheid van 7 op de schaal van Mohs.

Sommigen zeggen dat de bollen concreties zijn, bolvormige of ovale, geïsoleerde vormen uit formaties van afzettingsgesteenten. Concreties zijn ontstaan door een proces waarbij warmte en druk een gesteente veranderen.

In 2002 plaatste het museum in Klerksdorp een brief van John Hund uit Pietersburg in Zuid-Afrika op zijn website. De beweringen die in de brief stonden, konden volgens geoloog Paul V. Heinrich niet worden geverifieerd, waarna de brief van de website werd gehaald. Hund stelde dat één van de bollen was onderzocht door het California Space Institute, waar wetenschappers hadden geconcludeerd dat de voorwerpen heel erg dicht in de buurt kwamen van absolute perfectie.

In de Amerikaanse staat Utah zijn soortgelijke bollen gevonden. Ze zijn 2 miljoen jaar oud en staan bekend als de Moqui-knikkers of –ballen. Volgens lokale legendes gebruikten de voorouders van de Hopi ze om te knikkeren en werden ze achtergelaten als geschenk.

De binnenkant van Moqui-knikkers lijkt uit zand te bestaan, terwijl de buitenkant is gemaakt van ijzeroxide. De bollen uit Klerksdorp bevatten hematiet, een mineraal dat voornamelijk bestaat uit ijzeroxide. Heinrich kwam tot de ontdekking dat een andere bol uit Klerksdorp bestond uit wollastoniet, hematiet en geothiet.

Dr. Karrie Weber van de Universiteit van Nebraska-Lincoln doet onderzoek naar microben die volgens haar hebben meegeholpen aan de vorming van de bollen. Cremo en anderen die OOPArts zien als bewijs voor hoogontwikkelde prehistorische beschavingen, zeggen daarentegen dat wetenschappers meer moeten openstaan voor andere ideeën.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • patrik schreef:

  Wikipedia heeft anders wel degelijk een goed steekhoudende verklaring voor de vorming. Daar naast zijn ze ook op mars aangetroffen. Zie de link:http://en.m.wikipedia.org/wiki/Navajo_Sandstone

  4 likes
 • Vonzie schreef:

  Als ik knikkers maak van ijzer dat 3 miljard jaar oud is zijn de knikkers dan nieuw of oud?

  4 likes
 • Robert schreef:

  Ik denk dat het heel oude Zaaden zijn die in hun eeuwige proces versteend zijn of daar nog iets voorbij.

  1 likes
 • Pascal schreef:

  Leuk en mooi stuk maar wie zegt dat ze 2.8 miljard jaar oud zijn?

  De Mainsteam media komt ook altijd met onzin waar je geen houvast aan kan hebben en dat hier net zo min mee.

  Wetenschappers zijn leugenaars 1ste klas.

  1 likes
 • remi schreef:

  ik vind ze ook heel erg lijken op wandelende takken eitjes.

  1 likes
 • T.R.Hunter schreef:

  De natuur kan niet 3 perfecte cirkels rond de bollen veroorzaken dus die zijn door mensen er ingegraveerd. En inderdaad oud nieuws.

  1 likes
 • Conen schreef:

  Ik wordt daar ook schijtziek van met dat soort rare cijfers. Ik bedoel 2,8 miljard jaar oud echt? Ik bedoel waar is het bewijs dan dat aangeeft dat die 2,8 miljard jaar oud is?
  Het is volgens mij ook gewoon verzonnen zodat ze aandacht kunnen krijgen met de media.

  1 likes
 • Pascal schreef:

  In dit filmpje worden de bollen weergegeven!!

  5/15/2014 EXPOSED ALIEN SHIP POSING AS A MOON OF SATURN – NASA COVERUP: http://youtu.be/O-d1fEbv5Gk via @YouTube

  1 likes
 • huisheks schreef:

  Eigenlijk zijn het niet echt bollen, meer ovaaltjes met 3 lijnen. Dacht dat er niet in gekrast kon worden?
  Zijn ze gegoten ? Of zijn het van die lagerkogeltjes uit een of andere machine ?
  Lijkt er wel op.
  Is de machine in verhouding natuurlijk mega, of ….

  0 likes
 • Piet schreef:

  oud nieuws….

  0 likes
 • godajo26 schreef:

  Struisvogel eieren zijn het ,
  alleen zijn ze wat zwart geblakerd ,
  door al die vulkaan uitbarstingen , door de tijden heen ,
  hahaha grapje.

  0 likes
 • x

  Check Also

  griepseizoen

  Heel opmerkelijk: géén griepseizoen op zuidelijk halfrond. Hoe kan dat?

  In Zuid-Afrika begint het griepseizoen al 36 ...

  zuid-afrika

  Ondertussen in Zuid-Afrika: Temperatuur bereikt laagterecord. ‘Dit wordt een koude winter’

  In Zuid-Afrika bereikte de temperatuur op donderdag ...

  >