Natuur en Milieu

Jagermaan ontmoet Jupiter aan de avondhemel

Help ons door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens de folklore is de volle Maan van deze week de Jagermaan. Het verhaal gaat dat de inheemse jagers van Amerika hun prooi vonden in het maanlicht van de herfst.

Ze verzamelden op deze manier voedsel voor de aankomende winter. Het schouwspel wordt nog beter wanneer de Maan de planeet Jupiter in deze dagen dicht nadert aan de hemel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het is al lang gebruikelijk om de volle manen namen te geven die verwijzen naar een gebeurtenis of activiteit die rond die periode plaatsvindt, zoals de Oogstmaan en de Jagermaan in de herfst. De namen van de volle manen hangen samen hun plaats in het seizoen.

In principe heeft ieder seizoen drie volle manen. Als er in een seizoen vier volle manen vallen, dan is de naam voor de laatste van de vier al vergeven en wordt de derde volle Maan aangeduid als blauwe maan. Deze blauwe manen vallen altijd rond de 21e van de maanden februari, mei, augustus of november.

Op 12 en 13 oktober is het mogelijk de maanschijf en de heldere planeet tezamen af te dekken met de palm van je uitgestrekte hand.

De conjunctie is de hele avond zichtbaar. Zoek simpelweg naar de Maan en Jupiter zal niet ver weg zijn. Bekijk de hemelkaarten van 12 en 13 oktober.

Bron: Spaceweather.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x