Archeologie

Scans van graftombe Toetanchamon onthullen verborgen kamers die ‘mogelijk ontdekking van de eeuw bevatten’

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is 90 procent kans dat zich achter de graftombe van farao Toetanchamon twee geheime kamers bevinden. Dat heeft de Egyptische minister van Oudheden Mamduh al-Damati op een persconferentie gezegd. Volgens de minister kunnen de ruimtes de ‘ontdekking van de eeuw bevatten’.

Hij baseert zijn uitspraken op nieuw radaronderzoek dat is uitgevoerd door Japanse experts. Het bestaan van de geheime kamers was een hypothese van de Britse archeoloog-egyptoloog Nicholas Reeves. Hij ontdekte sporen van geheime deuren en vermoedde dat Toetanchamon na zijn onverwachte overlijden snel werd bijgeplaatst in een al bestaande tombe.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Metaal en organische materiaal

De minister voegde toe dat de scans hebben aangetoond dat er in de twee ruimtes metaal en organisch materiaal aanwezig zijn. Over de precieze inhoud kan hij nog geen duidelijkheid geven.

Reeves vermoedt dat één van de geheime ruimtes het stoffelijk overschot van koningin Nefertiti bevat, die destijds de ‘mooiste vrouw van de wereld’ werd genoemd. Maar el-Damati heeft daar voorlopig nog geen bewijzen van. Hij denkt eerder aan een echtgenote van de vader van Toetanchamon, farao Achnaton (Amenhotep IV), of een zus of halfzus van Toetanchamon.

Big bang

Vorige maand liet de Egyptische minister van Toerisme Hisham Zaazou zich al enthousiast uit over de mogelijke ontdekking van een geheime kamer achter de tombe van Toetanchamon. Hij sprak van ‘de ontdekking van de 21e eeuw’ die ‘voor een big bang zal zorgen’.

Toetanchamon is vooral bekend om zijn gouden dodenmasker en om speculaties over zijn precieze doodsoorzaak. Op 31 maart zullen nieuwe tests worden gedaan om meer te weten te komen over de ruimtes.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

De ontdekking van de eeuw zijn de ‘Aliens’ en die we ontdekken.

Rikk
Rikk
7 jaren geleden

Laten ze zich in dat gedeelte van de wereld maar wat drukker maken over Arabische lente en allerlei vormen van samen(niet)leven.
Dat zou pas “de ontdekking van de 21e eeuw worden”.

rocinante
rocinante
7 jaren geleden

Die arabische lente heeft toch wat goeds gebracht. Die Zawahiri Hawass is opgerot.

bert s
bert s
7 jaren geleden

Niet te hopen dat ze nefertiti vinden, de esoterische betekenis hier van zou gigantisch zijn.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x