Homepagina » Archeologie » Scans van graftombe Toetanchamon onthullen verborgen kamers die ‘mogelijk ontdekking van de eeuw bevatten’
Scans van graftombe Toetanchamon onthullen verborgen kamers die 'mogelijk ontdekking van de eeuw bevatten'

Scans van graftombe Toetanchamon onthullen verborgen kamers die ‘mogelijk ontdekking van de eeuw bevatten’

Er is 90 procent kans dat zich achter de graftombe van farao Toetanchamon twee geheime kamers bevinden. Dat heeft de Egyptische minister van Oudheden Mamduh al-Damati op een persconferentie gezegd. Volgens de minister kunnen de ruimtes de ‘ontdekking van de eeuw bevatten’.

Hij baseert zijn uitspraken op nieuw radaronderzoek dat is uitgevoerd door Japanse experts. Het bestaan van de geheime kamers was een hypothese van de Britse archeoloog-egyptoloog Nicholas Reeves. Hij ontdekte sporen van geheime deuren en vermoedde dat Toetanchamon na zijn onverwachte overlijden snel werd bijgeplaatst in een al bestaande tombe.

Metaal en organische materiaal

De minister voegde toe dat de scans hebben aangetoond dat er in de twee ruimtes metaal en organisch materiaal aanwezig zijn. Over de precieze inhoud kan hij nog geen duidelijkheid geven.

Reeves vermoedt dat één van de geheime ruimtes het stoffelijk overschot van koningin Nefertiti bevat, die destijds de ‘mooiste vrouw van de wereld’ werd genoemd. Maar el-Damati heeft daar voorlopig nog geen bewijzen van. Hij denkt eerder aan een echtgenote van de vader van Toetanchamon, farao Achnaton (Amenhotep IV), of een zus of halfzus van Toetanchamon.

Big bang

Vorige maand liet de Egyptische minister van Toerisme Hisham Zaazou zich al enthousiast uit over de mogelijke ontdekking van een geheime kamer achter de tombe van Toetanchamon. Hij sprak van ‘de ontdekking van de 21e eeuw’ die ‘voor een big bang zal zorgen’.

Toetanchamon is vooral bekend om zijn gouden dodenmasker en om speculaties over zijn precieze doodsoorzaak. Op 31 maart zullen nieuwe tests worden gedaan om meer te weten te komen over de ruimtes.

[Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kalki schreef:

  De ontdekking van de eeuw zijn de ‘Aliens’ en die we ontdekken.

  17 likes
  • atomnics schreef:

   nou ik weet wel zeker van niet. No offense.

   de ontdekking zal zijn het ontwakening van de mensheid de realisatie wie wij werkelijk zijn in het universum hier op aarde.

   ik kan je vertellen dat ik dat realisatie punt al heb bereikt. en dat is dat wij allen hier op aarde een multi dimensionale wezens zijn.

   wij hebben het hele universum in ons lichaam en op een hoger dimensie ben je een universum. in die dimensie kennen wij geen begin en geen eind, het is oneindig en is altijd aanwezig geweest het kent geen schepper, het was er al omdat het geen begin en eind kent.

   nu is het een kwestie van alle aspecten van het universum weer intergreren in mijn lichaam en weer gebruik maken van alle krachten van het unieke universum dat je hebt. ieder van ons is uniek en heel erg krachtig onvoorstelbaar.

   nog over de dimensies in dit universum wat de eigenschap heeft als licht. dit universum kunnen we onderverdelen in 12 dimensies van licht in zijn densiteit. hoe lager de dimensie hoe extreem de densiteit toeneemt 1D en 2D is heel erg extreem in densiteit heel agresief aanvallend dodend wereldje

   1D atoom deeltjes wereld
   2D chemische wereld
   3D het fysieke lichaam wereldje
   4Dhet geestelijke wereld
   5Dje hogere zelf

   vanaf hier is het lastig om te vertellen omdat vanaf 5D voorbij het oog en bewustzijn gaat. omdat het bewustzijn beperkent is en je innerlijke hart waar het gevoel van weten zit die vertoeft op de 7e dimensie en dat is het hoogste wat we kunnen bereiken in een fysiek lichaam hoger dan dat vertoefen we als zielen.

   6 likes
  • p.snijder schreef:

   dat zou tot de mogelijkheden kunnen behoren.
   von daniken heeft hierover veel geschreven en een Russische expeditie eind jaren 60 heeft aliensoverblijfselen gevonden
   Of de Egyptische autoriteiten hierover mededelingen gaan geven,betwijfel ik.

   6 likes
  • Ph schreef:

   Are they not already among us??? (Rondal Reagan)

   1 likes
 • Rikk schreef:

  Laten ze zich in dat gedeelte van de wereld maar wat drukker maken over Arabische lente en allerlei vormen van samen(niet)leven.
  Dat zou pas “de ontdekking van de 21e eeuw worden”.

  7 likes
 • rocinante schreef:

  Die arabische lente heeft toch wat goeds gebracht. Die Zawahiri Hawass is opgerot.

  6 likes
 • Jeff schreef:

  het gaat echt niks nieuws brengen…. ja behalve de minister van toerisme. De bigbang, laat me niet lachen

  5 likes
 • flash schreef:

  En de naam is nog steeds: Nefertete en niet Nefertiti !!!

  0 likes
 • bert s schreef:

  Niet te hopen dat ze nefertiti vinden, de esoterische betekenis hier van zou gigantisch zijn.

  0 likes
 • Hampie schreef:

  Dan liggen er in die tombe 4 personen. Het wordt spannend, 4ooo jaren liggen zij in een graf en nu wordt het onthuld. Ik ben heel benieuwd hoe zij er begraven ligt. Toet, lag er met heel veel ornamenten, diverse kisten van goud en een van zilver. Hoe zit haar dodenmasker er uit? Net zo mooi als dat van Toet? onaangeroerd in duizenden jaren…………

  1 likes
 • Ferry schreef:

  hoeveel jaar moet iemand begraven liggen voordat ik aan legale grafschennis en roof mag doen ?

  1 likes
 • Berenbotje schreef:

  Kan iemand zich nog herinneren wat de ‘ontdekking van de eeuw’ van de vorige eeuw was?

  1 likes
 • Orlando schreef:

  Spannend!!!!!

  1 likes
 • Plop schreef:

  Het is natuurlijk wel interessant wanneer er iets gevonden wordt in een ruimte omringd en afgesloten met blokken van 160 ton of meer, een ruimte zo precies en zwaar dat die met onze huidige technieken niet of nauwelijks na te bouwen is.

  1 likes
  • jippiiieeee!!! schreef:

   ja het is werkelijk een zeer spannende grote mysterie en erg interessant om te weten, hoe ze het voor elkaar hebben gekregen om blokken van 160 ton per stuk of meer mee te gaan slepen, laat staan de blokken meters hoog op elkaar te zetten??
   Ik denk dat dit werk van de buitenaardsen zijn, het zijn allemaal buitenaartse mummies /wezens, die er zo uitzagen zolas al die gouden beelden 🙂

   0 likes
   • Solaris schreef:

    Die stenen zijn niet verplaatst, ze hebben gewoon rots vermalen tot gruis en dat ter plekke in een mal gegoten en hard laten worden. Al die ‘ancient aliens’ gebouwen met stenen waar je nog geen creditcard tussen kunt krijgen zij zo gebouwd. En ja, wellicht op aanwijzing of ter ere van diezelfde aliens.

    0 likes
 • Johan schreef:

  Ik denk dat de ontdekking van de vorige eeuw was: energie. Alles beweegt, weet je wel.

  1 likes
 • jippiiieeee!!! schreef:

  maar wanneer komen ze dan met het grote nieuws??? dus de big bang??

  1 likes
  • Silbereye schreef:

   Het grote nieuws zal na een week vol met reclame blokken over het gebeuren uiteindelijk op 31 Maart de wereld in gaan, zo bouwt men de spanning op met veel geld en tromgeroffel op de achtergrond.
   Tijdens de uiteindelijke uitzending zullen er lange reclameblokken te zien zijn welke het onthullen van het fenomeen uiteindelijk mogelijk maken.
   En dat allemaal dat de techniek van kijken door muren al decennia voorhanden is, het is commercie ten top geniet er nog maar van de IS kijkt momenteel mee.

   0 likes
 • atomnics schreef:

  zie hier de werkelijke verhaal achter egypt geschiedenis.
  wie waren die faraos word nu wel heel duidelijk

  https://www.youtube.com/watch?v=pqBCcToijO4

  0 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  beschaving

  Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

  Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

  >