Homepagina » Het Complot » Bekentenis gevonden: ‘We hebben Jezus Christus verzonnen’
Bekentenis gevonden: We hebben Jezus Christus verzonnen

Bekentenis gevonden: ‘We hebben Jezus Christus verzonnen’

De Amerikaanse bijbelonderzoeker Joseph Atwill zal op 19 oktober aanstaande in Groot-Brittannië een controversiële nieuwe ontdekking bekendmaken.

Volgens Atwill is het Nieuwe Testament geschreven door Romeinse aristocraten die het gehele verhaal over Jezus Christus hebben verzonnen.

Hij is er zeker van dat zijn bewijs onomstotelijk is en dat algemene acceptatie snel zal volgen. “Ik presenteer mijn werk met enige ambivalentie omdat ik christenen niet wil kwetsen, maar dit is belangrijk voor onze cultuur,” legde Atwill uit. “De burgers moeten de waarheid weten over ons verleden zodat we kunnen begrijpen hoe en waarom overheden de geschiedschrijving vervalsen en goden verzinnen. Ze doen het vaak om een sociale orde te scheppen die niet in het belang van het volk is.”

Messias

Atwill stelt dat het christendom niet is begonnen als een religie, maar als een ingrijpend overheidsproject of propagandacampagne om de pacificatie van het Romeinse Rijk te bevorderen.

Joodse groepen in Palestina die in de eerste eeuw spraken over de komst van een messias waren vaak het mikpunt van geweld. Toen de Romeinen de opstand niet op een normale manier konden neerslaan, wendde men zich tot psychologische oorlogsvoering.

De Romeinen verzonnen een eigen messias die joden aanspoorde te luisteren naar de keizer en belasting af te dragen aan Rome.

Hersenspoeling

Is Jezus gebaseerd op een echte persoon uit de geschiedenis? “Het antwoord op die vraag is nee,” aldus Atwill. Hij kan aantonen dat de Romeinse keizers een raadsel hebben achtergelaten in de literatuur, dat opgelost zou moeten worden door toekomstige generaties. De Romeinen hebben Jezus Christus verzonnen en waren er trots op.

Atwill ontdekte een aantal parallellen tussen de geschriften van Flavius Josephus, een Romeins-Joodse geschiedschrijver van priesterlijke en koninklijke afkomst, en het Nieuwe Testament. Wat veel onderzoekers niet weten is dat de volgorde van gebeurtenissen en locaties in de verhalen over Jezus overeenkomen met de volgorde van gebeurtenissen en locaties in de militaire campagne van keizer Titus Flavius, zoals omschreven door Josephus. De biografie van Jezus is daarmee gebaseerd op eerdere verhalen, met name op de biografie van een Romeinse keizer.

Is het einde van het christendom nu in zicht? Waarschijnlijk niet. “We hebben het bewijs waaruit blijkt waar het verhaal over Jezus vandaan kwam,” legde Atwill uit. “Hoewel sommigen baat kunnen hebben bij het christendom, kan het ook erg beschadigend en onderdrukkend zijn. Het is een verraderlijke vorm van hersenspoeling die heeft geleid tot de blinde acceptatie van lijfeigenschap, armoede en oorlog. Tot op de dag van vandaag wordt het [christendom] met name in de Verenigde Staten gebruikt om steun te krijgen voor oorlog in het Midden-Oosten.”

Bron: Prweb.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

194 reacties

 1. [quote name=”RjSeeker”]Gelovigen moeten zich niet storen aan dit soort informatie/verhaal. God had ons hier al voor gewaarschuwd. Desinformatie, leugens, en andere dergelijke satanische dingen zullen optreden als einde der tijden dichterbij komt. Hij heeft ons ook gewaarschuwd dat ongelovige het geloof zouden willen verbannen. Natuurlijk wordt het geloof soms misbruik om doelen te bereiken, maar de schuld ligt niet aan het geloof, maar aan de mens met satanische gedachten.[/quote]

  Ja blijft dat maar vooral geloven en blijf maar vooral in die luchtbel leven. Alle geloven zijn te walgelijk voor woorden. Ze maken misbruik van de zwakkeren op onze planeet. Religieus geloof indoctrineert mensen haast op Noord-Koreaanse wijze, beginnend bij de geboorte. Dus echt een vrije wil en eigen mening hebben mensen dan ook niet. Het draait puur om zieltjes winnen en zo komen ze aan macht/invloed en geld. Het is een cultuur van angst en bedrog. Gebeurd er iets negatiefs, ooooh god…ja dat is het werk van ‘Satan’ of satanisten. Wees voorbereid voor het einde der tijden! Joh, het ‘einde’ is al vaker ‘voorspeld’ dan je op je handen kan tellen. Een meerderheid van het geweld en de oorlogen in het heden en verleden van de Aarde komt door het geloof (welke dan ook), dat is een feit. Kinderen die worden misbruikt door kerkelijken, mensen die worden vermoord omdat het ene geloof zich beter vind dan de ander…en een god die niets tegen doet. Nogal logisch geen enkele god kan iets doen omdat deze niet bestaan, alleen in het hoofd van de gelovige medemens. Tip: Leef vrij en verantwoordelijk, niemand weet wat er na de dood is, want niemand is er ooit geweest. Het bestaan van hemel en hel is net zo (on)waarschijnlijk als het bestaan van Walhalla, Hades, Paradijs of de Elyzeese Velden. Dus wees gewoon een goed persoon en dan zit je sowieso goed!

  6 likes
 2. [quote name=”Rebecca”]Ik ben niet gelovig maar ik vind dit wel erg kort door de bocht. Kom maar eens met harde bewijzen dan. Ik ben het er helemaal mee eens dat er door de kerken misbruik is gemaakt om mensen te onderdrukken maar om nu te zeggen dat Jezus verzonnen is? Nee dat gaat me te ver.Sensatie en meer niet.[/quote]
  Je kan ook het omgekeerde eisen: bewijs maar dat hij wel bestaan heeft. Onze geïndoctrineerde geest is geen bewijs.

  4 likes
 3. Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft. En dat is op z’n minst merkwaardig voor iemand die over water zou kunnen lopen, koningen ten val bracht, zoon van god is en uit de dood is opgestaan.

  Het oudste document over Jezus is zo’n 60 jaar na zijn dood geschreven. Vreemd dat er van zo’n belangrijk persoon pas 60 jaarna zijn dood iemand op het idee komt iets op te schrijven over hem.

  2 likes
  • Wij weten niet zo heel veel over het leven van Jezus.Het is belangrijk te herkennen dat Jeruzalem en een groot gedeelte van Israël in 70 na Christus door de Romeinen werd binnengevallen en verwoest. Veel inwoners werden afgeslacht. Complete steden werden letterlijk met de grond gelijkgemaakt en verbrand! Het mag ons dan ook niet verbazen dat veel bewijsmateriaal voor Jezus in die tijd werd vernietigd. Wat wij van hem weten, komt uit de Bijbel, uit het Nieuwe Testament.Overal waar Jezus kwam vertelde hij verhalen over God, hij genas zieke mensen en verrichtte wonderen. Maar al na drie jaar werd hij opgepakt door de Romeinen, die toen het land Israël bezet hielden. Hij werd ervan beschuldigd mensen op te zetten tegen de regering van de Romeinen. Hij werd gekruisigd.De Babylonische Talmoed (Sanhedrin 43a) bevestigt de kruisiging van Jezus.Belangrijke Romeinse historici die aan het eind van de eerste eeuw werkten, zoals Tacitus(die werd ongeveer 25 jaar na Jezus’ dood geboren) en Suetonius, beschrijven Jezus als de oprichter van het Christendom.Ze stellen dat “Hij een beweging begon, gekruisigd werd en dat die beweging enigszins een bedreiging bleef vormen voor de Romeinse overheid.” De overgrote meerderheid van Schriftgeleerden (Christelijk en niet-christelijk) toegeven dat de Epistels van Paulus (op zijn minst enkele hiervan) feitelijk in het midden van de eerste eeuw na Christus, door Paulus werden geschreven, minder dan veertig jaar na de dood van Jezus.Er zijn nog meer historische bronnen die Jezus vermelden: Julius Africanus, de Babylonische Talmoed, Lucianus van Samosata, Mara Bar-Serapion en diverse Gnostische schrijfsels….

   0 likes
 4. http://mijnoverdenkingen.blogspot.nl/2013/09/dus-de-leugen-regeert.html

  Het zou eens tijd worden dat de “Mensheid” wakker wordt..

  En bekijk de rest van MIJN overdenkingen (blog) ook maar eens.

  Mijn denken wordt weer bevestigd ..en daar ben je als gelovige niet blij mee …

  2 likes
 5. Iedereen kan wel van alles beweren, maar als we nu eens gewoon kijken naar wat wij weten van Jezus, dan is het dat hij altijd in de clinch lag met maar één groep: de farizeeërs/sanhedrin/hogepriesters oftewel de talmudische rabbijnen. En uitgerekend in de talmud staat dat Jezus tot in de eeuwigheid in een pot kokende stront zit. En Jezus’ moeder een soldatenhoer is. Denkt die meneer Atwill nou werkelijk dat die rabbijnen uit die tijd dat een beetje voor de lol verzonnen hebben? Natuurlijk niet.

  2 likes
 6. [quote name=”Pascal”]Wat ik begrepen heb ik dat JEZUS in lettergrepen verdeeld moet worden en dan kan je met de letters een zin vormen.[/quote]
  De lettergrepen: Je Zus
  De zin: Je zus..? 😉

  2 likes
 7. “Hij is er zeker van dat zijn bewijs onomstotelijk is en dat algemene acceptatie snel zal volgen.”

  Tuurlijk, want gelovigen zwichten voor feiten… Als voorbeeld: velen geloven nog steeds dat de aarde slechts een paar duizend jaar oud is.

  2 likes
 8. [quote name=”pepsi”]Haha wat een lachertje dit.
  Typische misleiding. De Satan zal verleiden of misleiden. Satan’s grootste truc is door de mensheid verteld te hebben dat hij niet bestaat. …..[/quote]

  Yep, zo werkt het bij het geloof.

  Is iets goed gegaan, dan bedanken we god.
  Maar is iets fout gegaan, dan heeft satan dat gedaan.

  Simpeler kan niet, toen met haiti of andere rampen … nee, daar kan god niets aan doen, is satans werk. Maar bij het antwoord “Ja, ik wil” op een bruiloft, bedanken we god voor het antwoord.

  Makkelijk toch!

  Je kan ook kiezen, hoe streng je wilt geloven. Met of zonder televisie, hoedjes of zonder hoedjes.

  We hebben ook een overvloed aan keuzes, katholiek, hervormd, gereformeerd met daar ook weer verschillende gradaties etc. etc.
  Dat vinden we ook allemaal HEEEL gewoon.

  Neehhh, geloof …. het is ook zo makkelijk…. Zondag is een rust dag, behalve als het de gelovigen zelf uitkomt.

  Heb je de keuze gemaakt, geloof zonder tv…nou dan kijk je gewoon uitzending gemist op de iPad!

  Nee, het is maar hoe het ze uitkomt.
  Zondag, zingen we gewoon weer “vrede op aarde” en zeggen “sorry god voor alle zondes”.

  Zeggen die foute pedofiele priesters/nonnen ook. Sorry, dat ik de kindertjes heb mishandeld of misbruikt.

  Geloof, zo iets moois …. brrrr, krijg je toch de kriebels van.

  Zo maar een paar voorbeelden, gebaseerd op echte feiten. Behalve dan van die priester, dat is een aanname, ik weet niet of de priesters “sorry zeggen”.
  Feit is wel, dat er helaas te veel priesters rond lopen, die mishandelen en misbruiken.
  Of ggrristelijke vaders, die hun zoon of dochters misbruiken.
  Oja, dat is natuurlijk satan’s schuld…stom.

  2 likes
 9. Ik ben niet gelovig maar ik vind dit wel erg kort door de bocht. Kom maar eens met harde bewijzen dan. Ik ben het er helemaal mee eens dat er door de kerken misbruik is gemaakt om mensen te onderdrukken maar om nu te zeggen dat Jezus verzonnen is? Nee dat gaat me te ver.Sensatie en meer niet.

  1 likes
 10. Op 18 maart jl. was Joe mijn gast bij Pateo Radio:

  http://www.pateo.nl/radio.htm

  Deze uitzending is hier te beluisteren:

  http://www.argusoog.org/pateo-radio-18-maart-2013/

  1 likes
 11. De persoon Jezus heeft waarschijnlijk wel bestaan, alleen hebben ze grotendeels een ander verhaal er onlogisch omheen verzonnen.
  Google Raël van de Raelians en dan krijg je dito een ander beeld van de bijbel in het daglicht van de UFO_logie.

  1 likes
 12. Gelovigen moeten zich niet storen aan dit soort informatie/verhaal. God had ons hier al voor gewaarschuwd. Desinformatie, leugens, en andere dergelijke satanische dingen zullen optreden als einde der tijden dichterbij komt. Hij heeft ons ook gewaarschuwd dat ongelovige het geloof zouden willen verbannen. Natuurlijk wordt het geloof soms misbruik om doelen te bereiken, maar de schuld ligt niet aan het geloof, maar aan de mens met satanische gedachten.

  1 likes
 13. als dat zo is dan zijn Ghandi,Mohammed,Dai Lama,enz ook allemaal ‘verzinsels’…ik denk eerder dat het verhaal is veranderd om die redenen die men aanvoert voor manipulatie…net als nu weer wat hier beschreven word…als je een beetje verdiept in het ‘kerkelijke’ geschiedenis is de bijbel in de eeuwen heen aangepast en herschreven door Vaticaan…wie zegt dat het is herschreven zoals het was beschreven???

  1 likes
 14. [quote name=”Hr”]Wat mij betreft nogal zwart wit. Ik sta er voor open dat er een politieke remake van jezus gemaakt is. Echter had jezus ook een filosofie die nu niet bepaald overeen kwam met die van de Romijnen destijds. Wel interessant in elk geval.
  Anderzijds, de ‘bekentenis’ zou ook weer onder romijnse vlag van Joodse makelij geweest kunnen zijn, om voor toekomstige generaties het verhaal van jezus te ontkrachten. Vandaag de dag zijn false flag operaties niet uitzonderlijk en hoaxes zijn van alle tijden. Daarnaast kan het ook een grote grap zijn geweest van de keizers zelf om te zeggen dat zij het hadden verzonnen. Mogelijkheden te over. Wel staat vast dat er zaken achter gehouden worden, wat de aannemelijkheid groter maakt dat in ieder geval een deel van het hele verhaal een politiek voordeel moest opleveren.
  Hoe het zit weet ik daarom niet, ik vind een geschrift en wat naslagwerk over een situatie van 2000 jaar niet volstaan als bewijs. Net als de bijbel zelf: je gelooft datgene waar je je comfortabel bij voelt. Dat geldt dus voor de bijbel, maar ook voor wat de bijbel tegenspreekt. het zal wel weer ergens in het midden liggen….[/quote]

  Ai….met romijnen bedoel ik natuurlijk die andere knakkers….de Romeinen…:p

  1 likes
 15. OEPS!! end i found jesus he was hiding behind the sofa the whole time,,dat is toch ook wat??

  1 likes
 16. [quote name=”Roberto”][quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft. En dat is op z’n minst merkwaardig voor iemand die over water zou kunnen lopen, koningen ten val bracht, zoon van god is en uit de dood is opgestaan.

  Het oudste document over Jezus is zo’n 60 jaar na zijn dood geschreven. Vreemd dat er van zo’n belangrijk persoon pas 60 jaarna zijn dood iemand op het idee komt iets op te schrijven over hem.[/quote]

  Nee dat is niet zo, de hindoes hebben de oudste geschriften door de donkere tijdperken heen bewaard, zij hebben inderdaad nog dingen over jezus, ook over de 18 jaren van zijn leven die zomaar niet in de bijbel staan. Alleen noemen ze hem anders daar, ze zeggen zelfs dat de beelden en foto’s die van jezus zijn gemaakt helemaal niet op hem lijken.[/quote]
  Foto’s van 2000 jaar oud? Da’s knap!

  1 likes
 17. Tuurlijk alles is verzonnen. Ook de Nagh Hamidi geschriften, en alle geschriften die al eeuwen door India wordt bewaard over het leven van Isia (Jezus) die na zijn kruiziging naar India “terug” is gegaan. En of Jezus Goddelijk was? Ja net als wij. Zie de satsangs van Mooji op http://www.Mooji.com.

  1 likes
 18. ‘We hebben Jezus Christus verzonnen’
  ik zou nog een stapje verder willen gaan.
  alles om je heen is verzonnen.

  1 likes
  • Vertel maar eens aan de moslims dat hun mohammed verzonnen is,dan zijn de rapen gaar,
   Wat denk je zelf,dat jij uit een steen ontstaan bent.of dat er een Schepper is die jou de levensadem gaf,ik heb de doodervaringal mogen zien,hoe dat je ziel een levend wezen is na de dood, en ik had de ontmoeting met de Heere Jezus Christus,God dus,volmaakt vol van universele krachten,de mens is maar een slap vlees lichaam met ziekten en dommigheid, dus praat niet over zaken waar je niets vanaf weet dat is duivels,de duivel wil dat jij dat denkt dat er niets is,want dan ben je vrij van Gods Geboden.de Bijbel is waarheid ,na je aardse dood zal je zeggen het is Waarheid.

   0 likes
 19. Atwill heeft trouwens op een militaire academie gezeten die gerund werd door jezuieten. Ik ruik een snood plan 😉

  1 likes
 20. [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”robertje”]dwaasheid 🙂 kom op … Jezus Christus is gestorven aan het kruis en na 3 dagen uit de dood opgestaan .. Zelfs Mirin dajo heeft hier van getuigd !! dit is echt dwaasheid om te zeggen dat Jezus NIET EENS GELEEFD HEEFT … achterlijk[/quote]
  Tis eerder dwaasheid om in een Jezus te geloven waar geen enkel bewijs van is, de bijbel geld niet als bewijs ! Komt nog bij dat geen extra bijbelse teksten over een Jesus Christus maar iets vertellen anders dan hearsay, interpolatie en christelijke fraude 200-300 jr nadat ”hij” geleefd zou hebben. Komt nog iets bij dat het niet echt waarschijnlijk is dat iemand bij een maagd geboren kan worden, een boom kan cursen, water lopen, wijn uit water maken, wind stil laten liggen, doden opwekken, uit de dood opstaan om maar te zwijgen van hemelvaart en laat staan terug komen. Oh dan vergeet ik nog dat al die thema’s rond JC uit mythen komen en uit OT. Robert doe ff study in oorsprong van het christelijke geloof en de mythen waaruit ze komen voordat je onzin uitkraamt.[/quote]

  Jezus, is niet uit een maagd geboren, want Jezus had broers en zussen. hij is wel opgestaan uit de dood(illusie) want dood bestaat niet, nooit bestaan trouwens, dus ook voor Jezus tijd niet, Jezus kon zich wel materaliseren, en kon zich ook zo laten, aan de getuigen(apostelen), En dat ten hemel opgevaren kon gewoonweg niet in een lichaam, wel is Jezus in bewustzijn terug, en heeft zijn boodschap doorgegeven, hoe het werkelijk ging. lees maar eens zijn biografie. http://www.christuswijs.nl

  1 likes
 21. [quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft.[/quote]

  Hoe weet jij dat?

  0 likes
 22. ik denk dat jesus wel heeft bestaan en een verlicht mens was maar of hij de zoon van god was laat ik in het midden.

  wat wel vreemd is dat de joden nog steeds op de messias wachten.

  0 likes
  • God de Vader is een drie eenheid in een lichaam,Jezus is God zelf die naar de duistere aarde kwam,om te onderrichten over het Hemels Koningschap, de Heilige Geest is geen persoon maar de Kracht van God tot het ware geloof, de mens die slecht is de meesten lopen op het pad van de satan duisternis,de Hemel zou gesloten blijven,satan wist dat ,maar op een ding rekende hij niet dat God het Heilige Kruis de wereld in zou brengen,God zelf zou al de zonden van de mensen op zich nemen,als ze berouw zou hebben,door Jezus Christus te aanvaarden als hun redder voor het leven na de aardse dood,door Genade zal je behouden blijven,God gaf de 10 geboden aan de mens,als je leest weet je wat je maar beter niet kan doen,zo blijf je op de goede smalle pad, de brede pad is van de satan,drugs,moord, liefdeloosheid,oorlog, het Sodom en Gomorra is van de heer die je aanbid het zal je alleen ellende brengen,het leven is een zucht,voordat je het weet staan wij voor de Hemelse rechter die God Jezus is,de satan zal jou aanklager zijn.

   0 likes
 23. Wat mij betreft nogal zwart wit. Ik sta er voor open dat er een politieke remake van jezus gemaakt is. Echter had jezus ook een filosofie die nu niet bepaald overeen kwam met die van de Romijnen destijds. Wel interessant in elk geval.
  Anderzijds, de ‘bekentenis’ zou ook weer onder romijnse vlag van Joodse makelij geweest kunnen zijn, om voor toekomstige generaties het verhaal van jezus te ontkrachten. Vandaag de dag zijn false flag operaties niet uitzonderlijk en hoaxes zijn van alle tijden. Daarnaast kan het ook een grote grap zijn geweest van de keizers zelf om te zeggen dat zij het hadden verzonnen. Mogelijkheden te over. Wel staat vast dat er zaken achter gehouden worden, wat de aannemelijkheid groter maakt dat in ieder geval een deel van het hele verhaal een politiek voordeel moest opleveren.
  Hoe het zit weet ik daarom niet, ik vind een geschrift en wat naslagwerk over een situatie van 2000 jaar niet volstaan als bewijs. Net als de bijbel zelf: je gelooft datgene waar je je comfortabel bij voelt. Dat geldt dus voor de bijbel, maar ook voor wat de bijbel tegenspreekt. het zal wel weer ergens in het midden liggen….

  0 likes
 24. Het woord JEZUS heeft een betekenis! Het lijkt me toch een sterk verhaal dat bij het begin van het tijdperk VISSEN ook nog eens profeet geboren word. Het jaar 0 was het begin van het Tijdperk vissen net als 21-12-2012 het begin is van Waterman. Wat ik begrepen heb ik dat JEZUS in lettergrepen verdeeld moet worden en dan kan je met de letters een zin vormen.

  0 likes
 25. Uit het verhaal kan ik niet opmaken dat er een bekentenis is gevonden. Het zijn conclusies na onderzoek. Tco iets heel anders.

  0 likes
 26. [quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft. En dat is op z’n minst merkwaardig voor iemand die over water zou kunnen lopen, koningen ten val bracht, zoon van god is en uit de dood is opgestaan.

  Het oudste document over Jezus is zo’n 60 jaar na zijn dood geschreven. Vreemd dat er van zo’n belangrijk persoon pas 60 jaarna zijn dood iemand op het idee komt iets op te schrijven over hem.[/quote]

  Nee dat is niet zo, de hindoes hebben de oudste geschriften door de donkere tijdperken heen bewaard, zij hebben inderdaad nog dingen over jezus, ook over de 18 jaren van zijn leven die zomaar niet in de bijbel staan. Alleen noemen ze hem anders daar, ze zeggen zelfs dat de beelden en foto’s die van jezus zijn gemaakt helemaal niet op hem lijken.

  0 likes
 27. Jezus bestond, maar of hij iets ”goddelijks” was is een ander verhaal.

  Ik zie hem als profeet, niet meer, niet minder.

  0 likes
  • God is de Here Jezus zelf, je hebt het niet begrepen, een profeet was Mohammed,die dood en verderf zaait,als je ooit in de nood zal komen op deze aarde, Roep de Heere maar eens aan, je zal krachten ontvangen in al je ellende, die zal je van gewone profeten nooit krijgen, je hoeft alleen maar te roepen Help Mij,alleen Jezus is de Geneesheer van al je psychische ziekten, Hij zal je genezen,wat geen arts kan doen, psychische ziekten komen van de duivel, daarom moet je de Heere Jezus aanroepen tot genezing.demonen zijn als de dood die in je zitten van het Kruis en het aanroepen van Jezus deze Naam heeft Krachten tot in de eeuwigheid,Waarom zijn de moslims zo bang voor het Heilige Kruis,omdat de duivel in hun zit,daarom moeten de Kruizen verwijderd worden.Duivel de satan is als de dood van het Kruis dat hem verslagen heeft,dit is een Gevecht tussen Hemel en Aarde.hier word het uitgevochten.met de simpele mens,die in sprookjes geloofd.en alleen in zichzelf.

   0 likes
 28. [quote name=”Rebecca”]Ik ben niet gelovig maar ik vind dit wel erg kort door de bocht. Kom maar eens met harde bewijzen dan. Ik ben het er helemaal mee eens dat er door de kerken misbruik is gemaakt om mensen te onderdrukken maar om nu te zeggen dat Jezus verzonnen is? Nee dat gaat me te ver.Sensatie en meer niet.[/quote]
  Sananda Joshua-jozef is wel degelijk hier geweest en is nog hier! alleen zijn leringen zijn totaal uit zijn verband gerukt.Ter meerdere glorie van de farizeers(jezuieten)en ter onderwerping van het volk.Paus Franciscus zei het al er is maar een geloof en dat is Liefde. alle geloven zijn indeed verzonnen.de aarde is de Enige planeet met een vrije wil.En de mensheid heeft dezer afgestaan aan een stel psychopaten die daar wel raad mee wisten.hun tijd zit er op. De mensheid word wakker!!! en de planeet roert zich.Is zich aan het voorbereiden op het nieuwe paradijs wat eens was.

  0 likes
 29. Ik stond toen ik 2 was in me shadow/chakra lichaam en na veel nachtelijk meditaties op me 10e jaar me crown chakra bewondert… ik zie visual snow chakras … jou emotionele staat en de mijne… vooral in het donker ;)(pixels)

  0 likes
 30. Volgens de islam is jesus wel bestaan maar hij is geen zoon van god,hij zou alleen een profeet van de god en toen hij pas geboren begon hij tegen de mensen te praten dat hij is door god gestuurd voor mensheid als profeet en hij zou ook niet gekruisigd.

  0 likes
 31. [quote name=”Passie”]als dat zo is dan zijn Ghandi,Mohammed,Dai Lama,enz ook allemaal ‘verzinsels’…[/quote]

  Ghandi stierf in 1944, Dalai Lama is 78 jaar intussen. over mohahmmed weet ik vrijwel niks. voor de rest met alles wat je zegt eens! 🙂

  0 likes
 32. Bekijk Zeitgeist 1 maar eens op Youtube.
  En zie daar, heel het jezus gebeuren en de bijbel is een bij elkaar geharkt zooitje.

  Vreselijk!

  0 likes
 33. Dit is een bevestiging van het gegeven dat van het daadwerkelijke bestaan van de persoon Jesus nooit enig bewijs is gevonden. Kunnen we dan nu de verering van christus, maria en al die andere zogenaamde heiligen (het blijft zo toch ook eigenlijk een meergodendom) overboord gooien en accepteren dat er hooguit een schepper iets, die niets anders doet dan alleen maar scheppen en vernietigen. Of is dat een te eng idee voor al die gggristelijke gelovigen ?

  0 likes
 34. Beste mensen ik hoef helemaal niet te wachten op 19 oktober, want ik weet het al langere tijd. leest U bv maar eens jezus eigen biografie, http://www.christuswijs.nl daar verteld hij zijn ware verhaal, hoe het was, en hoe het ging, en waarom van het alles. totaal anders, dan ons geleerd is door de kerk, en wat ook een aanrader is, de boeken van Jaap Hiddinga, Visioenen en uittredingen, en engelen en visioenen. waar hij ook door uit zijn lichaam te gaan, met een vaste engel Gods, terug naar de tijd van Jezus gaat, en verteld en laat zien(die engel dan) hoe en wat en WAAROM er werkelijk gebeurde.

  0 likes
 35. Ancient Aliens op National Geographic kan meteen de prullenbak in.

  0 likes
 36. Nou zit ik net Paul Verhoeven te lezen over de historische Jesus 🙂

  Wie kent dit heerschap?
  De theorie van de Italiaans-Duitse taalkundige, filosoof en schrijver Francesco Carotta, dat het Evangelie van het Nieuwe Testament gebaseerd is op de bronnen over het leven van Julius Caesar.

  http://www.uitzendinggemist.nl/programmas/2923-het-evangelie-van-ceasar#

  Het lijkt erop dat Marcus het doodsverhaal van Julius Ceasar (JC)inderdaad geschreven heeft en dat dit is gekopieerd in het nieuwe testament aangaande die andere JC.

  Interessant wel en ik kijk uit naar de lezingen online!

  0 likes
  • Klopt, Carotta heeft het raadsel ontrafeld. Jezus Christus is een fictieve figuur die voortgekomen is uit de Divus Julius verering, uit de liturgie die bestond voor de vergoddelijkte julius caesar, een liturgie die door titus josephus is verdraaid en veranderd en aangepast voor de romeinse veteranen in iudea.

   google carotta.de en je vind zijn site, kun je je daar zelf verder informeren.

   ja is nu moeilijk na 2000 jaar om toe te geven dat al die christenen al die tijd in die onzin geloofd hebben.

   0 likes
 37. Ik vind het ouwe koeien uit de sloot halen.

  0 likes
 38. [quote name=”ReneH”]Bekijk Zeitgeist 1 maar eens op Youtube.
  En zie daar, heel het jezus gebeuren en de bijbel is een bij elkaar geharkt zooitje.

  Vreselijk![/quote]Dat kun je ook van Zeitgeist zeggen.

  0 likes
 39. [quote name=”Jos”][quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft.[/quote]

  Hoe weet jij dat?[/quote]
  Doordat ik me in het onderwerp heb verdiept.

  Er is 1 bron uit de tijd van Jezus waarin gesproken worden over een zekere “Krist”. Maar niemand kan vaststellen dat dat inderdaad Jezus is.

  0 likes
 40. Volgens mij mis ik iets. De beste man vind dat het Nieuwe Testament is verzonnen. En het Oude Testament dan? Je kunt het OT en het NT niet los van elkaar halen, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus als 1 van de 2 verzonnen zou zijn, dan is de andere dat ook, en vice versa.

  0 likes
 41. [quote name=”Roberto”][quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft. En dat is op z’n minst merkwaardig voor iemand die over water zou kunnen lopen, koningen ten val bracht, zoon van god is en uit de dood is opgestaan.

  Het oudste document over Jezus is zo’n 60 jaar na zijn dood geschreven. Vreemd dat er van zo’n belangrijk persoon pas 60 jaarna zijn dood iemand op het idee komt iets op te schrijven over hem.[/quote]

  Nee dat is niet zo, de hindoes hebben de oudste geschriften door de donkere tijdperken heen bewaard, zij hebben inderdaad nog dingen over jezus, ook over de 18 jaren van zijn leven die zomaar niet in de bijbel staan. Alleen noemen ze hem anders daar, ze zeggen zelfs dat de beelden en foto’s die van jezus zijn gemaakt helemaal niet op hem lijken.[/quote]
  Geef maar een bron.

  Dat Jezus niet lijkt op de beelden die van hem gemaakt zijn is logisch. Er zijn namelijk geen schilderijen van hem.

  Daarbij is uit de bijbel te halen dat hij minimaal 3 voorouders uit Nubië zou hebben gehad dus is het aannemelijker dat Jezes zwart was, of in ieder geval een middenoosters uiterlijk met enkele afrikaanse trekken.

  0 likes
 42. [quote name=”Passie”]als dat zo is dan zijn Ghandi,Mohammed,Dai Lama,enz ook allemaal ‘verzinsels’…ik denk eerder dat het verhaal is veranderd om die redenen die men aanvoert voor manipulatie…net als nu weer wat hier beschreven word…als je een beetje verdiept in het ‘kerkelijke’ geschiedenis is de bijbel in de eeuwen heen aangepast en herschreven door Vaticaan…wie zegt dat het is herschreven zoals het was beschreven???[/quote]
  Dat Ghandi heeft bestaan is geen twijfel over mogelijk. Daar bestaan namelijk gewoon foto’s en administratie van en ook van zijn zoon.

  Van Mohammed is inderdaad ook geen bewijs te vinden. Er zijn theorieen dat Mohammed een paus Benedictus is geweest.

  benedictus betekent “de gezegende”. Ergens in het verleden haalden romeinse soldaten jonge jongens weg uit arabische dorpen om hen te trainen als soldaat. Deze soldaten spraken arabisch maar werden christelijk onderwezen. Volgens de theorie hebben zij of hun nakomelingen de leer meegenomen naar het midden oosten en in het arabisch vertaald.

  Benedictus is Mohammed geworden wat “de geprezene” betekent. Later zou dat door islamitische geleerden ten onrechte aangezien zijn voor een persoon met de naam mohammed ipv een arabische vertaling van Benedictus.

  0 likes
 43. Dat is dan wel een totaal mislukte propagandacampagne geweest. Op enkele bekeerlingen na erkenden de joden Jezus helemaal niet en hebben hem om die reden dan ook gekruisigd.

  Daarnaast zijn er naast de boeken uit het Nieuwe Testament nog veel meer oud christelijke boeken. Die hebben het trouwens ook vaak niet over een historische Jezus omdat vele vroege christenen Jezus dan ook niet zo zagen. Het was vooral de katholieke kerk die hier op hamerde en alle tegenstanders in de loop van de tijd uit de weg heeft geruimd.

  Dan vind ik het ook nog vreemd dat als de Romeinen dit zelf hebben verzonnen ze vervolgens de aanhangers hiervan gingen vervolgen. Maar dan nog gekker: dit verzinsel werd een rond het jaar 300 hun eigen officiële godsdienst! Daarbij hebben ze inderdaad wel bepaald wat wel en wat niet in de Bijbel kwam en hoe we de boeken dan moeten interpreteren.

  Als het christendom toch echt een verzinsel is van de Romeinen lijkt het er sterk op dat de propagandacampagne ertoe geleidt heeft dat de Romeinen een nieuwe religie voor zichzelf hebben gecreëerd en allerminst een manier om controle over de joden te krijgen.

  0 likes
 44. Aha!

  Dat verklaart het volgende zinnetje in de bijbel:

  “Geef Caeser wat van Caeser is.”

  0 likes
 45. Dat is dan wel een totaal mislukte propagandacampagne geweest. Op enkele bekeerlingen na erkenden de joden Jezus helemaal niet en hebben hem om die reden dan ook gekruisigd.

  Daarnaast zijn er naast de boeken uit het Nieuwe Testament nog veel meer oud christelijke boeken. Die hebben het trouwens ook vaak niet over een historische Jezus omdat vele vroege christenen Jezus dan ook niet zo zagen. Het was vooral de katholieke kerk die hier op hamerde en alle tegenstanders in de loop van de tijd uit de weg heeft geruimd. Zijn die dan ook verzonnen?

  Dan vind ik het ook nog vreemd dat als de Romeinen dit zelf hebben verzonnen ze vervolgens de aanhangers hiervan gingen vervolgen. Maar dan nog gekker: dit verzinsel werd een rond het jaar 300 hun eigen officiële godsdienst! Daarbij hebben ze inderdaad wel bepaald wat wel en wat niet in de Bijbel kwam en hoe we de boeken dan moeten interpreteren.

  Maar als je het zo bekijkt lijkt het er sterk op dat de propagandacampagne ertoe geleidt heeft dat de Romeinen een nieuwe religie voor zichzelf hebben gecreëerd en allerminst voor de controle over de joden.

  0 likes
 46. [quote name=”Daan”]”Hij is er zeker van dat zijn bewijs onomstotelijk is en dat algemene acceptatie snel zal volgen.”

  Tuurlijk, want gelovigen zwichten voor feiten… Als voorbeeld: velen geloven nog steeds dat de aarde slechts een paar duizend jaar oud is.[/quote]

  Uhm, ja dit dus.

  You can’t argue with stupid.

  Gelovigen geloven liever dan dat ze weten, en dat is precies een van de kernproblemen op aarde.

  0 likes
 47. [quote name=”kenn”]Volgens de islam….[/quote]

  Uhm, ja, daar ga je al.

  0 likes
 48. Natuurlijk heeft Jezus echt bestaan. De verhalen over Jezus zijn in de Bijbel gekomen omdat er verhalen over Jezus zijn. Het heeft zo’n 1600 jaar geduurd voordat iemand op het idee kwam om de verhalen over God en Jezus te bundelen tot een Bijbel. De Bijbel was dus geen vooropgezet plan. Tenzij het Gods plan was natuurlijk. Maar er zijn ook een aantal niet Bijbelse bronnen over Jezus.

  Er wordt gezegd dat er geen fysiek bewijs is voor Jezus en toch gaan vrijwel alle historici er van uit dat Jezus echt bestaan heeft. De zoon van God? Dat mag iedereen voor zichzelf bepalen.

  Zeitgeist is overigens allang ontkracht. 1 voorbeeldje: Nergens in de Bijbel staat dat Jezus op 25 december is geboren. Zeitgeist beweerd van wel. onzin dus.

  0 likes
 49. Dus Link; als je aardappels niet gaar zijn is dat per definitie ook zo met je groenten? kan er niks aan doen, maar bespeur een sprankje angst…klopt dat? Enne, het ga je goed….met of zonder.

  0 likes
 50. Hey geen zeitgeist dissen he, als je niet tegen dit soort berichten kan.. kiek dan eehm de andere kant op! Religie is bad m’kaay, alle oorlogen gaan over religies/macht en geld, natuurlijk ook de resources. Of jezus heeft bestaan, i dont really care.. we leven in het nu en er is nu iig geen jezus aanwezig.

  0 likes
 51. nou wesley

  in de koran word jezus meer genoemd als mohammed !als een profeet !!!jezus was bewust van het licht!!wat benoemd word als de christus (vedas)ousdste geschriften ter wereld !wat in iedereeen is natuurlijk !hij was alleen een stapje verder ..maar vertelde dat tegen iedereen die dat wilde horen ..en idd de kerk is ermee aan de haal gegaan..

  0 likes
 52. Het plan van de één wereldgodsdienst wordt inmiddels uitgerold.
  Jezus bestond niet, later zal Allah niet bestaan hebben en kunnen we op naar de één wereld-god.

  0 likes
 53. [quote name=”Link”]Natuurlijk heeft Jezus echt bestaan. [/quote]
  In je fantasie, en in de boeken van mensen die dezelfde fantasie aanhangen.

  [quote name=”Link”]Maar er zijn ook een aantal niet Bijbelse bronnen over Jezus.[/quote]

  Graag een bron. Ik verwacht hem niet.

  [quote name=”Link”]Er wordt gezegd dat er geen fysiek bewijs is voor Jezus en toch gaan vrijwel alle historici er van uit dat Jezus echt bestaan heeft. De zoon van God? Dat mag iedereen voor zichzelf bepalen.
  [/quote]

  Er is al lang en breed consensus over het feit dat er nul bewijs is voor het bestaan van Jezus. Geen enkele historicus, gelovigen uitgezonderd, neemt het bestaan en de verhalen rondom Jezus serieus.

  Ik hoop altijd op echt krachtige beweringen ondersteund door bewijs. Jij voert helaas het bekende riedeltje op die in de speciale boekjes staan om jezelf te wapenen tegen kritische vragen waar geen antwoorden op zijn.

  0 likes
 54. [quote name=”Cornelius”]Dit is een bevestiging van het gegeven dat van het daadwerkelijke bestaan van de persoon Jesus nooit enig bewijs is gevonden. Kunnen we dan nu de verering van christus, maria en al die andere zogenaamde heiligen (het blijft zo toch ook eigenlijk een meergodendom) overboord gooien en accepteren dat er hooguit een schepper iets, die niets anders doet dan alleen maar scheppen en vernietigen. Of is dat een te eng idee voor al die gggristelijke gelovigen ?[/quote]

  Dat gaat mij niet ver genoeg. Er is net zo min bewijs voor een schepper als voor Jezus.

  0 likes
 55. [quote name=”Link”]Natuurlijk heeft Jezus echt bestaan. De verhalen over Jezus zijn in de Bijbel gekomen omdat er verhalen over Jezus zijn. Het heeft zo’n 1600 jaar geduurd voordat iemand op het idee kwam om de verhalen over God en Jezus te bundelen tot een Bijbel. De Bijbel was dus geen vooropgezet plan. Tenzij het Gods plan was natuurlijk. Maar er zijn ook een aantal niet Bijbelse bronnen over Jezus.

  Er wordt gezegd dat er geen fysiek bewijs is voor Jezus en toch gaan vrijwel alle historici er van uit dat Jezus echt bestaan heeft. De zoon van God? Dat mag iedereen voor zichzelf bepalen.

  Zeitgeist is overigens allang ontkracht. 1 voorbeeldje: Nergens in de Bijbel staat dat Jezus op 25 december is geboren. Zeitgeist beweerd van wel. onzin dus.[/quote]
  Ha ha ha Fout big fail.. Nee Jesus heeft niet geleefd. het is een mythologische karakter gebaseerd op in ieder geval Horus etc. veel themas rondom hem komen uit Egypte zelfs teksten. Of Atwill een parallel story rond Jesus gevonden heeft, zou makkelijk kunnen, dan lopen er 2 stories door en rond elkaar maar wat zeker is dat Jesus een astrotheologisch karakter is en niet een persoon. Er zijn geen verhalen over God laat staan Jesus want die verhalen zijn verzonnen en gebaseerd op mythe themas dan wel voor deel Atwill’s visie. Geen historicus heeft bewijs voor Jesus geleverd geen enkele ! Zoon van God bij een maagd geboren nou vergeet het maar dat is onmogelijk en opstanding en hemelvaart zet dat maar uit je hoofd it never happened ! Zeitgeist is niet ontkracht ! Er is helemaal geen persoon Jesus geboren ook niet op de 25e maar de Zon is geboren in de wintersolstice en dit gebeurt op 25 december en Jesus is Horus = de ZON.. Studeer eerst eens op origine van de bijbel je geloof en de mythes waarop het gebaseerd is ! Smartypants = wijsneus.. lachen met jouw zeg ! Ga maar gauw uithuilen in de kerk dat je voorgelogen bent

  0 likes
 56. [quote name=”MH”]Volgens mij mis ik iets. De beste man vind dat het Nieuwe Testament is verzonnen. En het Oude Testament dan? Je kunt het OT en het NT niet los van elkaar halen, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus als 1 van de 2 verzonnen zou zijn, dan is de andere dat ook, en vice versa.[/quote]
  Uiteraard is de hele bijbel verzonnen OT en NT. OT begint al met Genesis mythen, dan de patriarch Abraham mythe, Exodus verkeerd gebrachte story, invented history gebaseerd op meerdere gebeurtenissen uit minstens 2 verschillende tijden. NT Gospels en revelation vol met astrotheology en Paulus schrijft over gnostic zaken en nog niet een regel over Jesus ! Jesus is verzonnen door wie dan ook !

  0 likes
 57. [quote name=”Wesley”][quote name=”Roberto”][quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft. En dat is op z’n minst merkwaardig voor iemand die over water zou kunnen lopen, koningen ten val bracht, zoon van god is en uit de dood is opgestaan.

  Het oudste document over Jezus is zo’n 60 jaar na zijn dood geschreven. Vreemd dat er van zo’n belangrijk persoon pas 60 jaarna zijn dood iemand op het idee komt iets op te schrijven over hem.[/quote]

  Nee dat is niet zo, de hindoes hebben de oudste geschriften door de donkere tijdperken heen bewaard, zij hebben inderdaad nog dingen over jezus, ook over de 18 jaren van zijn leven die zomaar niet in de bijbel staan. Alleen noemen ze hem anders daar, ze zeggen zelfs dat de beelden en foto’s die van jezus zijn gemaakt helemaal niet op hem lijken.[/quote]
  Geef maar een bron.

  Dat Jezus niet lijkt op de beelden die van hem gemaakt zijn is logisch. Er zijn namelijk geen schilderijen van hem.

  Daarbij is uit de bijbel te halen dat hij minimaal 3 voorouders uit Nubië zou hebben gehad dus is het aannemelijker dat Jezes zwart was, of in ieder geval een middenoosters uiterlijk met enkele afrikaanse trekken.[/quote]
  Er zijn geen beelden en fotos van Jesus gemaakt er bestond nog geen fotografie in die tijd ! Jesus heeft nooit bestaan !

  0 likes
 58. Haha wat een lachertje dit.
  Typische misleiding. De Satan zal verleiden of misleiden. Satan’s grootste truc is door de mensheid verteld te hebben dat hij niet bestaat. Als Satan als slechte entiteit bestaat, bestaat Jezus ook. Satan / Lucifer zijn hetzelfde. Er zijn goede en slechte intiteiten. Satan de “badass” en Jezus as the good guy. Zonder duisternis geen licht? Jezus heeft het beter met de mens voor dan Satan. Ik kan zo nog wel uren doorgaan…… Waarom haken veel vrijmetselaars af? Juist omdat het licht dat wat zij in hun Loge zien een verradelijk licht is. Niet het licht van Jezus, maar het licht van Satan. De oplichter. Mensen heb het beste met iedereen voor, zet je zelf op de tweede plek. Het universum is een al liefde, maar de Satan wil ons laten denken dat het een al slecht is, werken stress, opstaan slapen. Routine. Er is meer dan alleen het leven zoals wij dit nu ervaren. Voor sommige mensen zal dit weer geestig overkomen Bewijs bewijs maar denk nou is logisch na… Misleiding van de bovenste plank dit… google Annunaki

  0 likes
 59. The bible os according to ….(5namen) geschreven. Dat staat in elk bijbel. Het woord ‘according’ in het nederlands is: volgens. Dus het bijbel is volgens die en die gegaan.

  0 likes
 60. [quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft. En dat is op z’n minst merkwaardig voor iemand die over water zou kunnen lopen, koningen ten val bracht, zoon van god is en uit de dood is opgestaan.

  Het oudste document over Jezus is zo’n 60 jaar na zijn dood geschreven. Vreemd dat er van zo’n belangrijk persoon pas 60 jaarna zijn dood iemand op het idee komt iets op te schrijven over hem.[/quote]

  Daar zit wat in ja, want voor zover ik weet is dat ook niet zo. Het geloof zelf, leven volgens het boekje is meer een controle systeem om de mens onder controle te houden. Maar wie zegt dat Jezus niet echt bestaan heeft? Waarom kunnen artiesten hun ziel verkopen aan de duivel voor roem en beroemdheid?(FEIT). Waarom zingt MJ over het ontdoen van kwade entiteiten op deze wereld en het goede in de mens weer naar boven te halen? Right….

  0 likes
 61. New World Order illuminati is hard bezig de plannetjes ten uitvoering te brengen. DIT is de oorlog tegen geloof. !! BELANGRIJK !! Ik heb net een interessant filmpje gezien; de EVIL PLANS (VOLGENS DOCUMENT GEBASEERD OP HUIDIGE BESTAANDE TECHNOLOGIE) stonden per ongeluk op de NASA website. Kijk eens op youtube en verspreid: WARNING !!! NASA – The End Of The World leaked document 2013

  0 likes
 62. Het is heel jammer dat iedereen dik loopt te discussiëren over waar of niet onwaar. Terwijl het helemaal niet boeit. Ookal geloof je dat hij niet of wel bestaat ben je nog steeds met je mind nu bezig met praten erover en anderen willen overtuigen van jou kleine waarheidjes. Dit is wat de illuminatie doet, precies dit en iedereen die hier zijn mening loopt te verkondigen en anderen loopt te ontkrachten is in de val getrapt. Ze spelen door van alles en nog wat de mens tegen elkaar op. Er zijn belangrijkere zaken dan wie er gelijk heeft en wie niet. Allemaal woordjes en geen daden. Ga zelf gezond leven en duurzaam. Probeer je medemens bewust te maken van het mooie van dit leven. Het is zo jammer om te zien dat iedereen hier zijn ego bewustzijn lekker op elkaar aan het projecteren is zonder inwaards te keren en de spiegel te pakken om zo hoger bewustzijn te integreren. Dit heeft niks te maken met geloof of de illuminatie. Dit heeft te maken met persoonlijke groei en blijkbaar is grotendeels daar nog niet aantoe want ze kijken alleen maar naar buiten naar wat andere zeggen en denken. Als jezus niet bestond zijn de kern boodschappen mooi heb elkaar lief. leef in eenheid. Als die wel bestond geld nog steeds het zelfde. Ben allemaal niet zo zwak en laat je niet zo opruien door de media en dit soort onbenullige berichten. T.R. Hunter ik heb al is met jou gemaild en je bewijzen zijn prachtig maar het enige waar jij voor staat is geloof ontkrachten en meer doe je niet en meer zal je ook nooit bereiken op die manier. Het gaat om zelf bewust leven niet om gelijk te hebben over anderen. En als je zelf bewust leeft dan kun je pas begrijpen dat anderen onbewust leven en nog niet toe zijn aan evolutie. Hou toch op met ze allen zo mateloos te discussiëren en vervolgens de wereld daar buiten je computertje te laten vergaan door uitlaat gassen verkeerde voeding. Straling en wat nog allemaal meer voor onzin. Maar zodra het te dicht bij eigen huis komt kijken we liever naar een ander.

  0 likes
 63. Lees a.u.b de boeken van onze Nederlander Jozef Rulof, waar heel duidelijk over de Christus gesproken wordt!!!
  Hierin worden ook korte metten met de bijbel gemaakt, waarin de Christus verkeerd beschreven wordt.
  Om heel kort door de bocht te gaan wat er in de boeken van Rulof staat:
  Jezus Christus is op aarde gekomen om ons te vertellen dat er geen dood is!
  We hebben het eeuwige leven!
  We dienen steeds verder en hoger te gaan!
  Jezus Christus heeft precies dezelfde weg afgelegd als de weg die wij nog moeten gaan 3e kosmische afstemming (is de aarde en 1 + 2 hebben we reeds afgelegd) 4e kosmische afstemming,5e kosmische afstemming, 6e kosmische afstemming, en de 7e kosmische afstemming (Het Al). Dit kan men niet bereiken door maar even te bidden en men kan naast de Christus in de hemel plaatsnemen zoals de bijbel ons wil doen geloven
  Jezus Christus is niet voor onze zonden gestorven (bijbel verhaal)maar men heeft hem bewust vermoord!!
  Wij worden als de Christus als we het Al bereikt hebben!! (wij zijn Goden geboren uit de Oerbron of God)
  Laat je a.u.b geen zand in de ogen strooien door clubjes die er baat bij hebben, blijf in je kracht staan en ga de weg die Christus ons opgetekend heeft.
  Christus is als een wegwijzer.
  Lees http://www.rulof.nl

  0 likes
 64. Ha ha ha Fout big fail.. Nee Jesus heeft niet geleefd. het is een mythologische karakter gebaseerd op in ieder geval Horus etc. veel themas rondom hem komen uit Egypte zelfs teksten. Of Atwill een parallel story rond Jesus gevonden heeft, zou makkelijk kunnen, dan lopen er 2 stories door en rond elkaar maar wat zeker is dat Jesus een astrotheologisch karakter is en niet een persoon. Er zijn geen verhalen over God laat staan Jesus want die verhalen zijn verzonnen en gebaseerd op mythe themas dan wel voor deel Atwill’s visie. Geen historicus heeft bewijs voor Jesus geleverd geen enkele ! Zoon van God bij een maagd geboren nou vergeet het maar dat is onmogelijk en opstanding en hemelvaart zet dat maar uit je hoofd it never happened ! Zeitgeist is niet ontkracht ! Er is helemaal geen persoon Jesus geboren ook niet op de 25e maar de Zon is geboren in de wintersolstice en dit gebeurt op 25 december en Jesus is Horus = de ZON.. Studeer eerst eens op origine van de bijbel je geloof en de mythes waarop het gebaseerd is ! Smartypants = wijsneus.. lachen met jouw zeg ! Ga maar gauw uithuilen in de kerk dat je voorgelogen bent[/quote] Wrm doe je zo kinderachtig en arrogant? Je kunt jou mening ook zoals normale mensen uiten. Wat je hier hebt geschreven is jou visie , wat je waarschijnelijk van het internet hebt nagepraat. Nog andere mensen hebben weer een andere visie. Tis niet nodig dat je ze zo gaat bekritiseren.

  0 likes
  • de relihunter is niet arrogant.hij heeft alles tot in den treure uitgezocht.hij weet waarover hij spreekt.ik heb tien jaar in de pinksterbeweging gezeten.wat een hersenspoelerij zeg.en als er iets niet door de beugel kan heeft de satan het gedaan.lekker simpel.ze noemen het dan ook niet voor niks christenDOM.maar goed de mensen die er inzitten zijn vaak eenzaam en daar gaan die gasten misbruik van maken.dat keur ik af.misschien vind je dit gek.maar ik kan niet tegen misbruik maken van.toch fijne dag nog.

   0 likes
 65. [quote name=”Wesley”][quote name=”ReneH”]Bekijk Zeitgeist 1 maar eens op Youtube.
  En zie daar, heel het jezus gebeuren en de bijbel is een bij elkaar geharkt zooitje.

  Vreselijk![/quote]Dat kun je ook van Zeitgeist zeggen.[/quote]

  Dat kan ja…

  Heb de tijd genomen om Zeitgeist te kijken?

  0 likes
 66. Wil je weten wat het echte verhaal is? Kijk de film ‘Life of Brian’.

  Dan heb je inderdaad niet het antwoord op je vragen, maar je kan wel lekker even lachen met wat voor veel mensen een zeer serieus en beladen onderwerp is.

  Mensen, hoe je het ook draait of keert – iedereen heeft een mening vanuit hem of haar eigen ervaringen en opvoeding. Wat is het toch met mensen (in het algemeen) die menen iets aan de mening van anderen te moeten veranderen.

  Je kan andere mensen niet veranderen. Het al al heel moeilijk om jezelf te veranderen, laat staan iemand anders.

  Waarschijnlijk, en dit is gewoon een aanname, staan de mensen die een geloof aanhangen niet echt open voor dit soort ‘openbaringen’. Mensen die een open geest hebben over dit soort zaken hebben (alweer, in mijn ervaring), al lang de rug terug gekeerd aan religie in het algemeen.

  Weg van de indoctrinatie, religie, marketing en alle andere rommel waar we mee te maken hebben. Maar daarvoor moet je zelf leren nadenken over alles wat je in je opneemt…

  Namaste

  0 likes
 67. Het is altijd al een zwakte van de massa geweest om alleen maar uitwaards te kijken. Hierdoor hadden mensen ook profeten nodig en wetenschappers en media om hun te vertellen in welke realiteit ze leven. Terwijl mensen 1 van de prachtigste wezens zijn in het universum/multiversum whatever flows your boat. Zodra je mensen aanspreekt om hun eigen gedrag dat ze de hele avond voor de buis hangen en pc. Dat ze mee werken aan een maatschappij die aarde en dier respectloos kapot maakt. Dat ze in wagens rijden die de boel vergassen dat ze wifi aansluiten en mobiels gebruiken die de hersens doen tintelen. Dan komt het allemaal te dicht bij de deur want oh wee zal iedereen leventje te zwaar worden.dan draaien we ons zelf snel weer om. Ik snap de onbenulligheid we zijn nog in een vroeg stadia van evolutie maar op zo’n forum als dit zou je toch beter verwachten dan ego trippende mening verkondigende mensen terwijl ze zelf de wereld beetje bij beetje nog kapot maken omdat hun leven anders te zwaar word. Heb dan ook lef en kap met al die rotzooi en kom in opstand en laat zien dat je het anders wil. Doe je dat niet hou dan je mening lekker bij je en ga terug in je schelp tot je wel genoeg lef heb ontwikkeld om te laten zien dat het anders kan. Alles wijst richting jou! jij zelf bent de oorzaak en het gevolg van al jou daden en gedachten. Dit leerde religie ons en nu wetenschap ook. Maar het ligt niet aan bewijs het ligt aan luiheid verwendheid de illuminatie heeft het goed voor elkaar gekregen al die zieltjes te vereenzelvigen met hun lichaamsbewustzijn en ego mind. Geen gevoel meer voor natuur en waarheden omdat die te hard zijn. Leer je les in deze wereld want verkondigen dat je gelijk hebt helpt je nergens mee. De illuminatie weet precies wie we zijn en ze zorgen ervoor dat jullie allemaal nog steeds ronddwalen in wie jullie denken dat je zijn. Leer meester te worden over jezelf en zo niet ga dan ik verlangens verder bevredigen maar verkondig. Half om half werkt niet!

  0 likes
 68. Dat de figuur Jezus een composiet is en aldus bedacht in 325AD Nicea)is geen reden om het hele verhaal weg te gooien. Het is namelijk bedacht, of liever gezegd opnieuw ten tonele gevoerd want het verhaal is ontiegeljk veel ouder dan 2000 jaar, omdat het een allegorisch verhaal is dat uitlegt wie de mens is en hoe hij zichzelf kan ontwikkelen.
  Ook het feit dat de kerk een uitbuitend beheerder was van dit verhaal is geen reden om dat verhaal weg te gooien.
  DAT zou nu juist een overwinning van de bedriegers zijn.
  Maar nodig heeft men dat verhaal niet meer, het wordt ook op moderne manieren verteld. Pick your choice.

  0 likes
 69. Men zal dan toch ook nog moeten verklaren hoe Jezus in de koran terecht kwam en hoofdthema van de Naq Hamadi geschriften is.

  Kan allemaal allegorisch zijn maar dat wordt wel erg passen en meten.
  Houdt het er maar op dat ene Jeshuah naast Appolonius, Chrisna en nog een paar anderen tot een composiet figuur werden gesmeed waar alle Nicea gangers mee konden leven.

  Nogmaals, de allegorische betekenis is van belang, de historische verpakking diende alleen maar ter overleving. Anders zouden keizer koningen en admiraals er al direct de kachel mee hebben gestookt.

  0 likes
 70. [quote name=”Jos”][quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft.[/quote]

  Hoe weet jij dat?[/quote]
  Zie de koraan

  0 likes
 71. [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”MH”]Volgens mij mis ik iets. De beste man vind dat het Nieuwe Testament is verzonnen. En het Oude Testament dan? Je kunt het OT en het NT niet los van elkaar halen, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus als 1 van de 2 verzonnen zou zijn, dan is de andere dat ook, en vice versa.[/quote]
  Uiteraard is de hele bijbel verzonnen OT en NT. OT begint al met Genesis mythen, dan de patriarch Abraham mythe, Exodus verkeerd gebrachte story, invented history gebaseerd op meerdere gebeurtenissen uit minstens 2 verschillende tijden. NT Gospels en revelation vol met astrotheology en Paulus schrijft over gnostic zaken en nog niet een regel over Jesus ! Jesus is verzonnen door wie dan ook ![/quote]

  Het gaat mij niet om de discussie of Jezus wel of niet bestaan heeft. Het gaat mij over de inhoud van het bericht zelf. Ik vraag mij af waarom Joseph Atwill alleen het NT noemt en niet het OT.

  De hele verdere discussie die hier gevoerd word vind ik onzin. Wat maakt het iemand anders nou uit wat een ander geloof? Gelovigen en ongelovigen laten zich beiden toch niet om praten, en dat resulteert er dus in dat ik net 7 pagina’s moddergooien heb gelezen.

  0 likes
 72. Jezus was een vreemde rare snuiter die de dorpbewoners zat op te naaien, dus hebben ze hem gekruizigd. Vervolgens hebben ze zijn lijk in een grot gegooid. Later hebben een paar dorpbewoners zijn lijk uit die grot weggehaald. Op een gegeven moment kwamen een paar dorpbewoners eens een kijkje nemen in de grot en zagen dat hij weg was. Er zat op dat moment een mafkees in die grot die zei: zoekt gij een levende onder de doden. De dorpsbewoners waren hier enorm van geschrokken en zeiden dat jezus is wederopgestaan. En zo is het verhaaltje de wereld ingegaan! Jezus was niks bijzonders, gewoon een beetje rare snuiter. Dat is mijn versie.

  0 likes
 73. Nou moet het niet nog gekker worden .Allen al het feit , dat Judas middels een kus moest aangeven wie Jezus was, omdat Jezus het uiterlijk van elke gewenste persoon kon aannemen , tekent Zijn bovenmenselijkheid. Bovendien zijn er verscheidene geschriften van Hem in India bewaard .Hoe Hij omging met de heiligen van Zijn tijd .Maria was de draagmoeder van deze buitenaardse (van Sirius)Aan haar verscheen een engel ..en ze werd zwanger .
  In Zijn tijd werd zijn goddelijkheid al betwist en dit gaat maar door .
  Satan vaart er wel bij .
  Je hebt nu eenmaal profeten en proleten .
  Maar stink er niet in .
  Degene die Jezus ontkent is te stom om voor de duvel te dansen !

  0 likes
 74. [quote name=”hetzalwel”]’We hebben Jezus Christus verzonnen’
  ik zou nog een stapje verder willen gaan.
  alles om je heen is verzonnen.[/quote]

  Sluit ik me volledig bij aan…

  Deze wereld had voor ons nooit bestaan als we onze oogjes niet open hadden gedaan.

  Wat we zien zijn we zelf

  0 likes
 75. Lichtwezen prachtig verhaal. 🙂

  Mensen moeten eerst hun ego los laten willen ze kunnen ervaren dat ze eeuwig leven. De persoonlijkheid gebonden aan naam en 1 specifiek lichaam gaat dood uiteraard. Daarom vinden veel het moeilijk te bevatten dat er eeuwig leven bestaat. als je totaal ego los laat dan hou je jezelf niet vast aan 1 specifieke vorm of identiteit. Voor de mensen die het moeilijk vinden te geloven in eeuwig leven. Denk niet te moeilijk als je kijkt naar de mensheid wij maken dagelijks voorplanting van onszelf om zo niet uit te sterven. Dit is zonder ego gezien al eeuwig leven. Zolang jeje gebonden voelt aan je naam familie vrienden en fysieke aard dan zal het moeilijk te bevatten zijn. Want deze vorm gaat zeker dood en voor deze vorm is er inderdaad niks meer dan afbouwing van het lichaam om zo weer terug de natuur in te gaan. Daarom zeg ik illuminatie hammert al eeuwen op vereenzelviging met het lichaam. Zo hebben ze een ego mind gemaakt die ook eeuwig wil leven maar dan in de zelfde vorm nooit veranderend. En dat kan niet de hele aard van het universum is constant in verandering en er is bewustzijn om het te ervaren. Vertrouw op je intuïtie je leert je les die geleerd moest worden door jezelf te kunnen zijn. Er is alleen de wet van eenheid. vormen als mensen zijn gewoon een manifestatie van het universum de oerbron en dit is allemaal helemaal in orde. De wetenschap gelooft niet in iets als na de dood. En wetenschappelijk hebben ze gelijk de vorm lichaam en naam vergaan voor altijd als je het lineair bekijkt. Maar er komen altijd nieuwe vormen uit voort waar dan ook weer bewustzijn in huist. Dit kan in oneindig veel vormen en mogelijkheden. Waarlijk kent het universum geen grenzen het creëert alles wat mogelijk is. Er zijn meerdere zoals jezus die ook het doel op aarde hebben bereikt en dat is zelf realisatie en zelf verwerkelijking. Het is niets meer dan het besef wat je bent. Alleen het ego wil overleven in 1 vorm.

  0 likes
 76. [quote name=”anonTruthseeker”]New World Order illuminati is hard bezig de plannetjes ten uitvoering te brengen. DIT is de oorlog tegen geloof. !! BELANGRIJK !! Ik heb net een interessant filmpje gezien; de EVIL PLANS (VOLGENS DOCUMENT GEBASEERD OP HUIDIGE BESTAANDE TECHNOLOGIE) stonden per ongeluk op de NASA website. Kijk eens op youtube en verspreid: WARNING !!! NASA – The End Of The World leaked document 2013[/quote]
  kunnen wij contact leggen met elkaar ?

  ik ben zeer geinteresseerd in hoe we dit kunnen tegengaan. Mijn budget gaat volledig naar het overleven toe. Er zal een oorlog plaatsvinden, de civiele mens tegen de regering en ik zou graag nu al willen uniten met z’n allen om dit op de meest veilige manier voor iedereen tot stand te laten komen. Er staan veel levens op het spel door deze gemanipuleerde laaggevallen broeders, namasté

  0 likes
 77. Salvarore

  Je hebt deels gelijk.
  Er zijn veel meerdere incarnaties geweest met het volste bewustzijn van alle graden van evolutie. Daarom vind zoveel overeenkomsten in verhalen enzovoort.
  Jezus is gewoon een naam. Het staat voor een incarnatie van een bepaalde tijd. Maar er zijn vele en dan ook vele meer. In egypte was dit normaal dat er wezens met kennis van het universum rond liepen, en grotendeels is voortgeplant in wat wij nu kennen als de elite. Probeer minder dingen te ontkrachten want het heeft totaal geen nut voor je persoonlijke ontwikkeling. Geloof iets of niet en ga gewoon verder. Blijven hangen om mensen te overtuigen van jou perspectief is doelloos. Als je niks gelooft en het gevoel hebt dat jij je lichaam bent en bij de dood sterft voor altijd heb je helemaal gelijk. Niemand die jou het tegendeel kan bewijzen. Maar probeer is zelfreflectie te zijn en te kijken waarom je zo graag anderen wil overtuigen van jou waarheid. Waar zitten de wortels. Niemand kan jou overtuigen behalve jij zelf. 🙂 en je kan beter bezig gaan met dingen die je wel gelooft en dingen die je niet gelooft terzijde zetten want daar heb je niks aan, en ander hun geloof proberen te ontkrachten doet jou tekort je kan je tijd veel beter gebruiken en veel meer leren door dingen die niet bij je passen los te laten in plaats van er zo in te blijven hangen. Als je echt van bewijzen houd is het een tip bezig te gaan met kosmologie en qauntum fysica. 😉 hangen in dingen die je niet gelooft om ze te ontkrachten is het zelfde als een kleuter die niet wil ophouden met zeuren omdat het zen gelijk wil krijgen.

  0 likes
 78. [quote name=”Salvarore”]Ha ha ha Fout big fail.. Nee Jesus heeft niet geleefd. het is een mythologische karakter gebaseerd op in ieder geval Horus etc. veel themas rondom hem komen uit Egypte zelfs teksten. Of Atwill een parallel story rond Jesus gevonden heeft, zou makkelijk kunnen, dan lopen er 2 stories door en rond elkaar maar wat zeker is dat Jesus een astrotheologisch karakter is en niet een persoon. Er zijn geen verhalen over God laat staan Jesus want die verhalen zijn verzonnen en gebaseerd op mythe themas dan wel voor deel Atwill’s visie. Geen historicus heeft bewijs voor Jesus geleverd geen enkele ! Zoon van God bij een maagd geboren nou vergeet het maar dat is onmogelijk en opstanding en hemelvaart zet dat maar uit je hoofd it never happened ! Zeitgeist is niet ontkracht ! Er is helemaal geen persoon Jesus geboren ook niet op de 25e maar de Zon is geboren in de wintersolstice en dit gebeurt op 25 december en Jesus is Horus = de ZON.. Studeer eerst eens op origine van de bijbel je geloof en de mythes waarop het gebaseerd is ! Smartypants = wijsneus.. lachen met jouw zeg ! Ga maar gauw uithuilen in de kerk dat je voorgelogen bent[/quote] Wrm doe je zo kinderachtig en arrogant? Je kunt jou mening ook zoals normale mensen uiten. Wat je hier hebt geschreven is jou visie , wat je waarschijnelijk van het internet hebt nagepraat. Nog andere mensen hebben weer een andere visie. Tis niet nodig dat je ze zo gaat bekritiseren.[/quote]
  Nou en of dat nodig is ! Moeten ze niet onzin uitkramen.. en nee wat ik hierboven schreef was niet mijn eigen visie maar de waarheid. En nee dat heb ik zeker niet van het internet nagepraat. Ga eerst maar eens Acharya S, Baigent, Gardner, Busby, Dawkins, etc. etc lezen 36 boeken in 2 jaar tijd en div. andere materialen inderdaad van internet ( wat is er mis met internet ?) Meer optreden tegen die christen flauwekul !

  0 likes
 79. Deze meneer verzint het zelf dat het verzonnen is.
  Allemaal om media aandacht, niet om de waarheid.

  De waarheid is dat er steeds meer gekken overal hun eigen draai willen geven en allemaal beweren dat ze de waarheid weten.

  Volgens mij leefde deze meneer nog niet in het jaar 0 en was hij niet bij de waarheid aanwezig. Kortom kletsmajoor …

  Dan mag hij ook met bewijs komen betreft de oude testament, dode zeerollen, koran en alle bevindingen van archeologen.

  Maar goed natuurlijk 2000 na dato komt deze meneer nog even aan kwakken met zijn bewijs.

  Het is me nu al duidelijk deze meneer niet te gaan vertrouwen.

  0 likes
 80. Wat Zeitgeist beweerd over Jezus is allang debunked. Hetzelfde geldt voor astrotheology. Verzonnen door mensen die ook een beetje geldt willen verdienen. Het zijn wel feiten, maar er wordt ook erg veel fictie aan toegevoegd.

  Sowieso kende de eerste Christenen niet eens kerken. Dus geloof in God en Jezus was er al voordat de kerk veel macht kreeg en de mens kon onderdrukken. Ik ga nooit naar de kerk. De kerk maakt misbruik van religie en het geloof in God en Jezus.

  Iedereen mag geloven wat hij of zij wilt. Zolang er nog geen bewijs is hoe leven (per toeval) kan ontstaan en er geen bewijs is voor het ontstaan van het heelal, kies ik voor God. De Big bang is ook maar een theorie die nog lang niet waterdicht is. Dus ja, wetenschap gelooft in hele grote aannames. Dan gaat mijn voorkeur uit naar God, want God is een heel stuk aannemelijker.

  0 likes
 81. [quote name=”hetzalwel”]’We hebben Jezus Christus verzonnen’
  ik zou nog een stapje verder willen gaan.
  alles om je heen is verzonnen.[/quote]

  Idd, illusies.

  0 likes
 82. [quote name=”Evo”]Jezus was een vreemde rare snuiter die de dorpbewoners zat op te naaien, dus hebben ze hem gekruizigd. Vervolgens hebben ze zijn lijk in een grot gegooid. Later hebben een paar dorpbewoners zijn lijk uit die grot weggehaald. Op een gegeven moment kwamen een paar dorpbewoners eens een kijkje nemen in de grot en zagen dat hij weg was. Er zat op dat moment een mafkees in die grot die zei: zoekt gij een levende onder de doden. De dorpsbewoners waren hier enorm van geschrokken en zeiden dat jezus is wederopgestaan. En zo is het verhaaltje de wereld ingegaan! Jezus was niks bijzonders, gewoon een beetje rare snuiter. Dat is mijn versie.[/quote]

  En ik heb een aantal jaren geleden een documentaire gezien op DIscovey Channel , over wie de Bijbel heeft geschreven.
  In deze docu hadden zij zelfs het bewijs altans zij beweerden 100% bewijs te hebben wie de BIjbel had geschreven en er werd letterlijk verteld , dat de gene die de bijbel heeft geschreven een schitzofrene gek moet zijn geweest , met waanideeën.
  Ik moest hierom erg lachen, omdat ik toen dacht van, nee dit kan niet, wat een lef om dit te beweren het kan toch niet waar zijn? dacht ik toen en nu dit artikel hier op Niburu..

  0 likes
 83. Aan Pepsi

  U schrijft ” Waarom kunnen artiesten hun ziel verkopen aan de duivel voor roem en beroemdheid?(FE IT)”

  Hoe zit het met de Nederlandse beroemdheden?
  Bijvoorbeeld : de Toppers , of Marco Borsato Simon en NIck enz .
  Ik noem maar wat op hoor , fan ben ik van geen een , maar deze hebben best veel succes zijn rijk en hebben roem…
  Hebben zij hun ziel ook verkocht aan de Duvel?
  Hoe doen die mensen dar dan??

  Wat een eng idee!

  0 likes
 84. Jezus is regelmatig aan diverse personen onverwachts verschenen. Ze ZAGEN Hem. Als Hij een verzinsel zou zijn, zou Hij niet eens KUNNEN verschijnen.
  Die mediageile hapsnurker Joseph Atwill wil alleen maar bekendheid en VEEL geld.

  0 likes
 85. Woorden , woorden, gaaaap!

  Wauw!

  Al dat gepraat over Je Zus heeft wel de “Jezus” in jullie wakker gemaakt zeg…
  En wat een duivelse woede maakt het hier allemaal los, HEER-LIJK HEMELS !

  Zoveel predikers hier die pretenderen “de waarheid” in pacht te hebben, indrukwekkend hoor..

  Met al die teksten en geprofeteer(=geprofijteer) over wat “waar” is en “niet waar”, zou toch je zo een nieuwe bijbel kunnen schrijven, hmm?
  Ik “geloof”,dat ik “zeker weet” dat het niet veel nut heeft waar jullie elkaar mee om de oren slaan…

  Woorden zijn afgeleid van wat zich Hier en Nu voor onze ogen afspeelt, ze verwijzen dus naar “iets” wat we waarnemen, maar zijn dus niet WAT we waarnemen met onze zintuigen.
  De een noemt het “zus”, de ander noemt het “zo”…is het nu “zus” of “zo”?

  “De waarheid” is iets wat is opgebouwd uit een combinatie van zeven verschillende letters (A,D,E,H,I,R,W) en een spatieteken…niet meer, niet minder.

  “hij die oren heeft die hore” (stout ben ikkuh he?)

  Zzzzimpel.

  Een kind kan de was doen,..
  Oh nee,andere keer,ben moe van al dat typen, het is laat en mijn oogjes zijn zwaar van de slaap…

  Ik pak m’n teddybeer,en ga nu slapie slaap doen….welterusteeee boze en lieve kindjes hiero!

  ZWIET DRIEMS

  0 likes
 86. [quote name=”bewust”]Nou moet het niet nog gekker worden .Allen al het feit , dat Judas middels een kus moest aangeven wie Jezus was, omdat Jezus het uiterlijk van elke gewenste persoon kon aannemen , tekent Zijn bovenmenselijkheid. Bovendien zijn er verscheidene geschriften van Hem in India bewaard .Hoe Hij omging met de heiligen van Zijn tijd .Maria was de draagmoeder van deze buitenaardse (van Sirius)Aan haar verscheen een engel ..en ze werd zwanger .
  In Zijn tijd werd zijn goddelijkheid al betwist en dit gaat maar door .
  Satan vaart er wel bij .
  Je hebt nu eenmaal profeten en proleten .
  Maar stink er niet in .
  Degene die Jezus ontkent is te stom om voor de duvel te dansen ![/quote]

  Daar is idd ook andere documentatie over gevonden over die kus.
  Jezus kon gewoon shapeshiften ; is niet echt bovenmenselijk maar dat terzijde..
  http://plazilla.com/jezus-de-sjamaan-en-shapeshifter

  Wordt Apollonius in dit artikel niet overgeslagen?? Hij en Jezus vertonen veel overeenkomsten;zoveel dat het één en dezelfde zou kunnen zijn. Wat de kerk ermee deed kan ook belicht worden vanuit een andere optiek..

  http://plazilla.com/apollonius-en-jezus-twee-gnostici-versus-het-verhaal-van-de-kerk

  0 likes
 87. God, Jezus en Allah hebben nooit bestaan. het is allemaal verzonnen om het volk te onderdrukken. Het is gewoon een machtsspelletje geweest, en zijn er een heleboel mensen eeuwen lang belazerd. Helaas helaas, maar zo is het.

  0 likes
 88. Over 2000 jaar hebben ze het ook over Rutte, die man heeft toen onze economie opgeblazen….. 🙂

  0 likes
 89. Klopt het is verzonnen om mensen te misleiden en een valse religie te creeeren om mensen als slaaf te gebruiken: het vaticaan.

  Er is wel een messia geweest en dat is Apollonius van Tyana en die heeft ook letterlijk worderen kunnen verrichten, net zoals iedereen dat eigenlijk kan in mindere mate. Hij was helemaal niet gestorven aan jet kruis maar volgens mij naar Azië vertrokken. Zijn wijsheden kwamen deels ook uit dat land.

  Maakt U op voor de grote schoonmaak, want bijna alles is gelogen

  0 likes
 90. Dit is het vaticaan wat het verzonnen verhaal van jesus predikt. Alles behalve vredelievend:
  https://plus.google.com/117134150886904670043/posts/RxVJVStq8Vr

  0 likes
 91. [quote name=”Link”] …. De Big bang is ook maar een theorie die nog lang niet waterdicht is. Dus ja, wetenschap gelooft in hele grote aannames. Dan gaat mijn voorkeur uit naar God, want God is een heel stuk aannemelijker.[/quote]

  Aannemelijker?
  Waarom, omdat het je als kind met de paplepel is ingegoten.

  Dat is/was Sinterklaas ook….

  0 likes
 92. [quote name=”Link”]Wat Zeitgeist beweerd over Jezus is allang debunked. Hetzelfde geldt voor astrotheology. Verzonnen door mensen die ook een beetje geldt willen verdienen. Het zijn wel feiten, maar er wordt ook erg veel fictie aan toegevoegd.

  Sowieso kende de eerste Christenen niet eens kerken. Dus geloof in God en Jezus was er al voordat de kerk veel macht kreeg en de mens kon onderdrukken. Ik ga nooit naar de kerk. De kerk maakt misbruik van religie en het geloof in God en Jezus.

  Iedereen mag geloven wat hij of zij wilt. Zolang er nog geen bewijs is hoe leven (per toeval) kan ontstaan en er geen bewijs is voor het ontstaan van het heelal, kies ik voor God. De Big bang is ook maar een theorie die nog lang niet waterdicht is. Dus ja, wetenschap gelooft in hele grote aannames. Dan gaat mijn voorkeur uit naar God, want God is een heel stuk aannemelijker.[/quote]

  De big bang theorie is idd een theorie, de best mogelijke wetenschappelijke verklaring voor het ontstaan van dit universum, wat er daarvoor was, zullen we nooit weten. Maar om gaten in onze kennis op te vullen met god (waarschijnlijk de christelijke versie) is een vrij kromme beredenering. Argumenteren vanuit onwetendheid, we weten iets niet, dus god bestaat. Zo moeilijk is het niet om te zeggen: ik weet het niet. De wetenschap lukt het ook, al geef ik toe dat een theorie soms wel als feit wordt gepresenteerd. Maar men wel de ballen om hun fout te herstellen mocht een theorie onderuit worden gehaald, dit staat in schril contrast met geloof, als je tegen een christen vraagt hoe ze miljoenen diersoorten op een ark hebben meegekregen+voedsel, of bewijs laat zien dat de aarde idd miljarden jaren oud is of vraagt hoe de piramides zeer korte tijd na de zondvloed gebouwd werden terwijl god net iedereen had vermoord op aarde etc etc dan stopt ie z’n vingers in z’n oren ipv de bijbel te laten corrigeren.

  0 likes
 93. @Pepsi: ‘Typische misleiding. De Satan zal verleiden of misleiden. Satan’s grootste truc is door de mensheid verteld te hebben dat hij niet bestaat.’

  En hoe vind je deze: Satan’s grootste truc was te zeggen dat hij heeft bestaan, om hem vervolgens te gebruiken om alle andere geloven neer te sabelen, vrouwen tot ondergeschikte soort te bombarderen (in welke religie zijn man en vrouw gelijkwaardig?), oorlogen te ontketenen en te voeren, het Vaticaan als opslagplaats voor alle rijkdommen te gebruiken.

  0 likes
 94. [quote name=”madelief”]nou wesley

  in de koran word jezus meer genoemd als mohammed !als een profeet !!!jezus was bewust van het licht!!wat benoemd word als de christus (vedas)ousdste geschriften ter wereld !wat in iedereeen is natuurlijk !hij was alleen een stapje verder ..maar vertelde dat tegen iedereen die dat wilde horen ..en idd de kerk is ermee aan de haal gegaan..[/quote]
  Ja, en in de koran wordt Maria vaker genoemd dan in de bijbel.

  Maar wat wil je daarmee aantonen? Dat hij wel bestaan heeft?

  0 likes
 95. [quote name=”Bart87″]Dan vind ik het ook nog vreemd dat als de Romeinen dit zelf hebben verzonnen ze vervolgens de aanhangers hiervan gingen vervolgen. Maar dan nog gekker: dit verzinsel werd een rond het jaar 300 hun eigen officiële godsdienst! Daarbij hebben ze inderdaad wel bepaald wat wel en wat niet in de Bijbel kwam en hoe we de boeken dan moeten interpreteren.

  Als het christendom toch echt een verzinsel is van de Romeinen lijkt het er sterk op dat de propagandacampagne ertoe geleidt heeft dat de Romeinen een nieuwe religie voor zichzelf hebben gecreëerd en allerminst een manier om controle over de joden te krijgen.[/quote]
  Het romeinse rijk viel uit elkaar en de keizer was op zoek naar een manier om macht te houden over zijn rijk.

  Nou die was er, want de christelijke kerk ontstond. En als je in de hemel wilde komen kon dat alleen als je de leer van de kerk volgde. Waar werd bepaalt wat de juiste leer was? in de hoofdzetel van de kerk, en waar bevond die hoofdzetel zich? In Rome. Kortom, de macht verschoof van de keizer naar de Paus, maar bevond zich nog steeds in Rome. De paus was niet meer dan een stroman.

  0 likes
 96. [quote name=”Link”]Natuurlijk heeft Jezus echt bestaan. De verhalen over Jezus zijn in de Bijbel gekomen omdat er verhalen over Jezus zijn. Het heeft zo’n 1600 jaar geduurd voordat iemand op het idee kwam om de verhalen over God en Jezus te bundelen tot een Bijbel. De Bijbel was dus geen vooropgezet plan. Tenzij het Gods plan was natuurlijk. Maar er zijn ook een aantal niet Bijbelse bronnen over Jezus.

  Er wordt gezegd dat er geen fysiek bewijs is voor Jezus en toch gaan vrijwel alle historici er van uit dat Jezus echt bestaan heeft. De zoon van God? Dat mag iedereen voor zichzelf bepalen.

  [/quote]Er is geen andere bron dan bijbelse of gnostische geschriften van Jezus.

  De meeste historici gaan er ook helemaal niet van uit dat hij heeft bestaan

  0 likes
 97. [quote name=”ReneH”][quote name=”Wesley”][quote name=”ReneH”]Bekijk Zeitgeist 1 maar eens op Youtube.
  En zie daar, heel het jezus gebeuren en de bijbel is een bij elkaar geharkt zooitje.

  Vreselijk![/quote]Dat kun je ook van Zeitgeist zeggen.[/quote]

  Dat kan ja…

  Heb de tijd genomen om Zeitgeist te kijken?[/quote]
  Ja, dat heb ik.

  En wat ik zie is dat de ene na de andere vergezochte complottheorie via onnavolgbare gedachtesprongen aan elkaar worden geregen.

  0 likes
 98. [quote name=”Pieter”][quote name=”Jos”][quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft.[/quote]

  Hoe weet jij dat?[/quote]
  Zie de koraan[/quote]De koran is ca 1500 jaar oud. Jezus zou circa 2000 jaar geleden geleefd hebben.

  De vroegste koran is dus 500 jaar na de dood van Jezus geschreven.

  Conclusie: de schrijver van de koran kent Jezus alleen van horen zeggen.

  Dus er is geen enkele bron uit de tijd van Jezus die zijn bestaan bevestigd.

  0 likes
 99. [quote name=”Link”]Dan gaat mijn voorkeur uit naar God, want God is een heel stuk aannemelijker.[/quote]Ja, inderdaad. Een onzichtbare tovenaar in de lucht is veel aannemelijker dan aantoonbare natuurkundige en biologische principes………..

  0 likes
 100. Mijn redenatie is simpel. Er waren genoeg “ongelovige” mensen voor en tijdens het christelijke geloof, die in harmonie leefden. bv. indianen. En waarom bestonden er zoveel andere geloven, zoals bv. boedisme. Met geweld werden mensen bekeerd. Geloof niet dat dit gods/scheppers wens was. Ook heidenen leefden gemoedelijk volgens de zon, maan enz. Wat veel interessanter is: Waarom is er zoveel geld van de VS via Engeland naar het Vaticaan gesluisd? De paus sprak over een NWO. Staat hij dan ook achter de wens om het aantal mensen terug te brengen naar 500 miljoen(agenda 21). Speelt het vaticaan dan niet zelf voor een god(slechte)? God/schepping laat immers alles op een natuurlijke/biologische weg gebeuren. Die vraag zou ik graag beantwoord willen hebben.

  0 likes
 101. We leven in een zee van leugens illusie en misleiding. Zoveel mensen die het niet eens beseffen dat ze zitten opgesloten in een wereld van bedrog doordat ze niet beter weten en zo geïndoctrineerd zijn dat ze er niet eens over willen nadenken, wanneer je ze iets bewuster probeert te maken. Het merendeel van de wereldbevolking gelooft niet in de bijbel maar leeft de bijbel. Erg zorgwekkend.

  0 likes
 102. [quote name=”MH”][quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”MH”]Volgens mij mis ik iets. De beste man vind dat het Nieuwe Testament is verzonnen. En het Oude Testament dan? Je kunt het OT en het NT niet los van elkaar halen, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus als 1 van de 2 verzonnen zou zijn, dan is de andere dat ook, en vice versa.[/quote]
  Uiteraard is de hele bijbel verzonnen OT en NT. OT begint al met Genesis mythen, dan de patriarch Abraham mythe, Exodus verkeerd gebrachte story, invented history gebaseerd op meerdere gebeurtenissen uit minstens 2 verschillende tijden. NT Gospels en revelation vol met astrotheology en Paulus schrijft over gnostic zaken en nog niet een regel over Jesus ! Jesus is verzonnen door wie dan ook ![/quote]

  Het gaat mij niet om de discussie of Jezus wel of niet bestaan heeft. Het gaat mij over de inhoud van het bericht zelf. Ik vraag mij af waarom Joseph Atwill alleen het NT noemt en niet het OT.

  De hele verdere discussie die hier gevoerd word vind ik onzin. Wat maakt het iemand anders nou uit wat een ander geloof? Gelovigen en ongelovigen laten zich beiden toch niet om praten, en dat resulteert er dus in dat ik net 7 pagina’s moddergooien heb gelezen.[/quote]
  Omdat een bepaalde ras van mensen vinden zichzelf een uitverkorene volk zijn en de overige ras zijn dieren of slaven en geen echte mens en verdienen ook geen goddienst,die mogen atheisten enzo volgens hen,merk op zij zeggen mens stamt af van apen, en ook honden zijn mensen en partij voor dieren enzo.
  .

  0 likes
 103. [quote name=”lucifall”][quote name=”bewust”]Nou moet het niet nog gekker worden .Allen al het feit , dat Judas middels een kus moest aangeven wie Jezus was, omdat Jezus het uiterlijk van elke gewenste persoon kon aannemen , tekent Zijn bovenmenselijkheid. Bovendien zijn er verscheidene geschriften van Hem in India bewaard .Hoe Hij omging met de heiligen van Zijn tijd .Maria was de draagmoeder van deze buitenaardse (van Sirius)Aan haar verscheen een engel ..en ze werd zwanger .
  In Zijn tijd werd zijn goddelijkheid al betwist en dit gaat maar door .
  Satan vaart er wel bij .
  Je hebt nu eenmaal profeten en proleten .
  Maar stink er niet in .
  Degene die Jezus ontkent is te stom om voor de duvel te dansen ![/quote]

  Daar is idd ook andere documentatie over gevonden over die kus.
  Jezus kon gewoon shapeshiften ; is niet echt bovenmenselijk maar dat terzijde..
  http://plazilla.com/jezus-de-sjamaan-en-shapeshifter

  Wordt Apollonius in dit artikel niet overgeslagen?? Hij en Jezus vertonen veel overeenkomsten;zoveel dat het één en dezelfde zou kunnen zijn. Wat de kerk ermee deed kan ook belicht worden vanuit een andere optiek..

  http://plazilla.com/apollonius-en-jezus-twee-gnostici-versus-het-verhaal-van-de-kerk%5B/quote%5D
  Mooi Stukkie Lucifall…

  Tip: zoek eens uit wat ABRAXAS inhoudt

  Ken U zelve

  0 likes
 104. [quote name=”Jippiiii”]Aan Pepsi

  U schrijft ” Waarom kunnen artiesten hun ziel verkopen aan de duivel voor roem en beroemdheid?(FE IT)”

  Hoe zit het met de Nederlandse beroemdheden?
  Bijvoorbeeld : de Toppers , of Marco Borsato Simon en NIck enz .
  Ik noem maar wat op hoor , fan ben ik van geen een , maar deze hebben best veel succes zijn rijk en hebben roem…
  Hebben zij hun ziel ook verkocht aan de Duvel?
  Hoe doen die mensen dar dan??

  Wat een eng idee![/quote]

  Succes, geld, roem……wie zou dit de mensen adviseren, Jezus of d’n duvel?

  0 likes
 105. Tuuuuurlijk!!!!, omdat het verhaal van Jezus voor een bepaald eliteclubje nu niet goed meer uitkomt. Zeker nu steeds meer naar buiten gaat komen wat ons ware potentieel is als spiritueel lichtwezen.
  Zodra de resterende 95% “junk DNA” is geactiveerd kunnen we alles. Hun grootste angst is dat ze weten dat we allemaal “Jezus” zijn. We zijn allemaal goden van licht. En daarom is het verhaal van Jezus ineens een flutverhaal omdat het hun niet meer uitkomt. Blijf altijd zelf nadenken mensen! Laat je ook door mij niets aanpraten. Denk er alleen over na en overweeg diverse mogelijkheden en blijf intuitief voelen. Je ratio liegt meestal, maar je gevoel niet!

  0 likes
 106. @Wesley;
  Hier is een filmpje voor je :
  “the absolute truth about mohammad in the bible”

  http://www.youtube.com/watch?v=gkZmcedH-sE

  0 likes
 107. [quote name=”Wesley”]
  Ja, dat heb ik.

  En wat ik zie is dat de ene na de andere vergezochte complottheorie via onnavolgbare gedachtesprongen aan elkaar worden geregen.[/quote]

  Ok, dat kan dat jij dat vind.

  Wat is het verschil, met de bijbel.
  Precies het zelfde, ook onnavolgbare gedachtensprongen met aan elkaar geregen “wonderen”, zo noemen ze het daar.

  Neeh, als je het woord complottheorie erbij gaat halen, is de bijbel geen haar beter. Net zo weinig bewijs van waarheid, met verhalen die aan alle kanten rammelen.

  0 likes
 108. Goh zeg, ik heb laatst vernomen dat het verschrikkelijke spaghettimonster ook door iemand is verzonnen. NEXT !

  0 likes
 109. Sla elkaar maar lekker verbaal de harses in, ‘god bestaat wel, god bestaat niet, jezus bestaat wel , jezus bestaat niet’ boeiend, ‘besta’ jezelf wel? Zo ja doe er wat(nuttigs) mee zouk zeggen. Allemaal trots en ego, dat ‘aangevallen’ voelen omdat men niet kan leven zonder goedkeurig bevestiging ,,toch? Leef en laat leven iedereen draagt zijn eigen vracht en draagt daar ook de vruchten van.

  0 likes
 110. Waarom zou je geloven in een religie, wtf een onzichtbare man die op iedereen let enz.. lijkt mij een eng idee, dat ik in de gaten wordt gehouden. We zij er iig al aan gewend, big brother watching u en geen god..

  Met geloof zit je ook vast en kan je niet verder kijken tot een bepaalde grens van de religie.. meeste mensen die geloven, bekijk wat filmpjes van George Carlin. Hij legt het jullie wel even uit!

  0 likes
 111. [quote name=”ReneH”][quote name=”Wesley”]
  Ja, dat heb ik.

  En wat ik zie is dat de ene na de andere vergezochte complottheorie via onnavolgbare gedachtesprongen aan elkaar worden geregen.[/quote]

  Ok, dat kan dat jij dat vind.

  Wat is het verschil, met de bijbel.
  Precies het zelfde, ook onnavolgbare gedachtensprongen met aan elkaar geregen “wonderen”, zo noemen ze het daar.

  Neeh, als je het woord complottheorie erbij gaat halen, is de bijbel geen haar beter. Net zo weinig bewijs van waarheid, met verhalen die aan alle kanten rammelen.[/quote]
  Nou, dan zijn we het er beiden over eens dat zowel de bijbel als Zeitgeist broddelwerk is vol fouten, vergezochte conclusies en ongefundeerde lariekoek.

  Volgens mij is dit de eerste keer dat wij het roerend met elkaar eens zijn. Ik ga je reactie een plusje geven.

  (al dacht jij natuurlijk dat ik het heel erg zou vinden als jij zegt dat de bijbel geen haar beter is)

  0 likes
 112. [quote name=”kenn”]@Wesley;
  Hier is een filmpje voor je :
  “the absolute truth about mohammad in the bible”

  http://www.youtube.com/watch?v=gkZmcedH-sE%5B/quote%5D
  Ik zal het thuis bekijken maar films met de titel “the absolute truth about wat dan ook” neem ik al snel met een korrel zout.

  0 likes
 113. [quote name=”Wesley”]
  …..
  (al dacht jij natuurlijk dat ik het heel erg zou vinden als jij zegt dat de bijbel geen haar beter is)[/quote]

  Neeh, uit je berichten had ik al opgemaakt, dat we wat betreft het geloof en bijbel dezelfde mening hadden.
  Komt niet vaak voor 🙂

  0 likes
 114. [quote name=”Liquid”][quote name=”Pascal”]Wat ik begrepen heb ik dat JEZUS in lettergrepen verdeeld moet worden en dan kan je met de letters een zin vormen.[/quote]
  De lettergrepen: Je Zus
  De zin: Je zus..? ;-)[/quote]
  Grappig maar je moet anders even hier naar gaan kijken en ik hoop dat je uit de illusie wereld bent en je over muurtjes kan kijken.
  Deel 4 van 10 – Nibiru – Evert Jan Poorterman – De Twaalfde Planeet .wmv: http://youtu.be/uDrqPJ6cOqY via @youtube

  0 likes
 115. Religie komt uit een tijd, waarin mensen nog heel dom waren, en verklaringen zochten voor gebeurtenissen die om hen heen plaatsvonden. Het is het makkelijkst, om gebeurtenissen waar je geen oplossing voor hebt, of die je niet begrijpt, op te hangen aan iets boven natuurlijks. Dus verzin je een man met een baard, voor het goede, en een man met horentjes voor de slechte dingen. Dit denkbeeld is misbruikt door een aantal mensen, die macht wilden, met aan het hoofd, de opperschurk ….de Paus. Allemaal bedoeld om macht te krijgen over anderen. Niets meer of minder.

  0 likes
 116. Jezus Christus, Assef Isa, Joshua, Jusef Isa,.. Ik geloof dat elke mythe of verhaal uit de oudheid zijn of haar verborgen waarheden bevat,

  Tegenwoordig is zijn energie zeer zeker aanwezig, zijn naam is “Sananda”

  Voor degene die gelooft, zal Christus moeten herontdekken om zijn contributie aan ons huidige bestaansreden en gedachtegang van het christendom te personifiëren.

  Echter is zijn leven hier op aarde geprezen door zijn leer namelijk het “Christus bewustzijn” door zijn daden in overvloed te contribueren aan medemens, de liefde in zijn onvoorwaardelijkheid over te dragen.

  Dat zijne testamenten en biografie is verzonnen is slechts het topje van de ijsberg.

  Zo is Jezus niet gestorven aan het kruis en ontbreekt er een deel van de zogeheten bijbel. die op zich zelf namelijk niet veel soeps is.

  Dat de machthebbende geloof als indoctrinatie middel gebruikt door de eeuwen heen is niets nieuws.

  Want wat is geloof nou eigenlijk? Heilig, geestelijk een verhaal om onze vragen over het leven en leven zelf te kunnen bevestigen. iemand?
  Nee, Sanada was Echt! hij liep, hij at, hij deed zijn natje en zijn droogje net als wij. ik en jij, wij allemaal!

  Zijn daden kregen de heilige verklaringen inde zogeheten boek. zijn jeugd verzwegen en zijn missie verdoezeld. Voor de controle en macht bezweken.

  0 likes
 117. Ooooh, koning der reizigers waar hij destijds mee werd geassocieerd had zijn kennis uit het verre oosten en leiden de joodse gemeenschappen uit Israël naar het paradijs een slechte verwoording aangezien hij ook niet zweverig was. had paradijs de nodige vegetatie voor een natuurlijk, harmonieuze en spirituele grondgebied.

  Een waar men in harmonie tussen verscheiden levensovertuigingen en culturen geaccepteerd zou worden en waar verschillen worden omarmt met liefde.

  de naam van deze plek bracht hem naar de oude zijde roeten in “Kasjmir”.

  Daar waar hij ook is opgeborgen en nog steeds wordt bezocht.

  voor diegene die twijfelt. Ik schreef dit niet alleen 😉

  0 likes
 118. Ik kan als het met geloof te maken heeft alleen verzoenen met de vertaling van god door de suffi’s. voor hen betekend God- Universa en Universum alles en niets in alles iets.

  Heiligen, is daad gebaseerd op alles om ons heen en soms ook niets. binnen de wetten van alles en iets. intuitief weten waneer aanvulling geld voor omgeving en soms is iets doen ook niets doen. begrijpende meesters van positief en nagatief. aangevuld door attributen van van liefde, zorg, kennis van anders verdriet ontstijgen de deze wetten in iets.

  wat is dit iets, alles en niets. verwarrend?

  Iets zit in ons allemaal!
  Alles om ons heen zit met dat iets!
  Niets is waaruit iets ontstaat in alles!

  zolang je gelooft in niets is er toch iets, dat iets weerkaatst zich in alles om ons heen. Doe daar eens iets mee 😉 want straks als er weer niets is. Dan moet je de draad weer opnieuw oppakken

  hahahahahaa,,,,

  0 likes
 119. voor de mensen die geloven in de (bijbels) god. god is liefde, god is licht, god is alles, zonder god bestaat er niks, alles is door god gemaakt. of niet??? dan heb ik een vraag. hoe kan een god die alleen liefde, licht is het ergste creeeren wat er bestaat. nl satan. en kom nu niet aan dat saten een gevallen engel is die de verkeerde kant gekozen heeft want, wat viel er te kiezen, tussen goed en goed? licht en licht? liefde en liefde? het zelfde geldt voor verlichting mensen die denken verlicht te zijn of goed op weg zijn om verlicht te worden. er valt niks te verlichten. en dood? is er leven voor de dood? jij (ik) zijn een illusie, droom ik kan nog verder gaan maar dan ben ik bang dat er zeer weinigen het gaan begrijpen.

  0 likes
 120. [quote name=”StefanZ”]Religie komt uit een tijd, waarin mensen nog heel dom waren, en verklaringen zochten voor gebeurtenissen die om hen heen plaatsvonden. Het is het makkelijkst, om gebeurtenissen waar je geen oplossing voor hebt, of die je niet begrijpt, op te hangen aan iets boven natuurlijks. Dus verzin je een man met een baard, voor het goede, en een man met horentjes voor de slechte dingen. Dit denkbeeld is misbruikt door een aantal mensen, die macht wilden, met aan het hoofd, de opperschurk ….de Paus. Allemaal bedoeld om macht te krijgen over anderen. Niets meer of minder.[/quote]

  Die hele domme mensen waren ondanks dat in staat om verhalen te bedenken die vrijwel iedereen nog steeds boeien met een taalniveau die tegenwoordig door vrijwel niemand meer wordt gehaald. Omdat het geloof door velen is misbruikt als machtsmiddel vind ik niet dat de schrijvers van deze teksten nou zulke domme mensen waren.

  0 likes
 121. [quote name=”Wesley”][quote name=”Pieter”][quote name=”Jos”][quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft.[/quote]

  Hoe weet jij dat?[/quote]
  Zie de koraan[/quote]De koran is ca 1500 jaar oud. Jezus zou circa 2000 jaar geleden geleefd hebben.

  De vroegste koran is dus 500 jaar na de dood van Jezus geschreven.

  Conclusie: de schrijver van de koran kent Jezus alleen van horen zeggen.

  Dus er is geen enkele bron uit de tijd van Jezus die zijn bestaan bevestigd.[/quote]

  De Koran is een spinoff van de bijbel. De religie moest natuurlijk wel een beetje aansluiten op de bijbelse verhalen, anders was het destijds door christendom gedomineerde Midden-Oosten minder makkelijk te bekeren.

  Dit artikel had overigens ook over Mohammed kunnen gaan. Ook voor zijn bestaan is nul bewijs.

  Trekken we het door naar het heden en de toekomst, dan zie je steeds opnieuw weer denkbeeldige figuren opkomen die profetische boodschappen hebben, maar die niet te verifiëren zijn of de plank volledig misslaan (bijvoorbeeld Salusa).

  Daar zijn we de komende eeuwen nog niet van af.

  0 likes
 122. [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”Salvarore”]Ha ha ha Fout big fail.. Nee Jesus heeft niet geleefd. het is een mythologische karakter gebaseerd op in ieder geval Horus etc. veel themas rondom hem komen uit Egypte zelfs teksten. Of Atwill een parallel story rond Jesus gevonden heeft, zou makkelijk kunnen, dan lopen er 2 stories door en rond elkaar maar wat zeker is dat Jesus een astrotheologisch karakter is en niet een persoon. Er zijn geen verhalen over God laat staan Jesus want die verhalen zijn verzonnen en gebaseerd op mythe themas dan wel voor deel Atwill’s visie. Geen historicus heeft bewijs voor Jesus geleverd geen enkele ! Zoon van God bij een maagd geboren nou vergeet het maar dat is onmogelijk en opstanding en hemelvaart zet dat maar uit je hoofd it never happened ! Zeitgeist is niet ontkracht ! Er is helemaal geen persoon Jesus geboren ook niet op de 25e maar de Zon is geboren in de wintersolstice en dit gebeurt op 25 december en Jesus is Wrm doe je zo kinderachtig en arrogant? Je kunt jou mening ook zoals normale mensen uiten. Wat je hier hebt geschreven is jou visie , wat je waarschijnelijk van het internet hebt nagepraat. Nog andere mensen hebben weer een andere visie. Tis niet nodig dat je ze zo gaat bekritiseren.[/quote]
  Nou en of dat nodig is ! Moeten ze niet onzin uitkramen.. en nee wat ik hierboven schreef was niet mijn eigen visie maar de waarheid. En nee dat heb ik zeker niet van het internet nagepraat. Ga eerst maar eens Acharya S, Baigent, Gardner, Busby, Dawkins, etc. etc lezen 36 boeken in 2 jaar tijd en div. andere materialen inderdaad van internet ( wat is er mis met internet ?) Meer optreden tegen die christen flauwekul ![/quote]
  Respect voor je mede mensen hun mening! heb je dat nergens gelezen in de 36 boeken op 2 jaar tijd ?

  0 likes
 123. [quote name=”Bart87″][quote name=”StefanZ”]Religie komt uit een tijd, waarin mensen nog heel dom waren, en verklaringen zochten voor gebeurtenissen die om hen heen plaatsvonden. Het is het makkelijkst, om gebeurtenissen waar je geen oplossing voor hebt, of die je niet begrijpt, op te hangen aan iets boven natuurlijks. Dus verzin je een man met een baard, voor het goede, en een man met horentjes voor de slechte dingen. Dit denkbeeld is misbruikt door een aantal mensen, die macht wilden, met aan het hoofd, de opperschurk ….de Paus. Allemaal bedoeld om macht te krijgen over anderen. Niets meer of minder.[/quote]

  Die hele domme mensen waren ondanks dat in staat om verhalen te bedenken die vrijwel iedereen nog steeds boeien met een taalniveau die tegenwoordig door vrijwel niemand meer wordt gehaald. Omdat het geloof door velen is misbruikt als machtsmiddel vind ik niet dat de schrijvers van deze teksten nou zulke domme mensen waren.[/quote]

  @StefanZ zei: Religie komt uit een tijd, waarin mensen nog heel dom waren

  Hhahahaha ik lach me helemaal rot..

  Net of Nu de mensen niet dom zijn ..OOPS..niet de juiste bewoording ..ONWETEND moet het zijn ..
  De mensen laten het tegenwoordig nog steeds toe ..( zich misbruiken) door het geloof..omdat zij niet anders ( willen )…weten..!!
  En juist …StevanZ…het draait alleen maar om macht en misbruik daarvan.
  Ik heb een blog ..die probeert dingen te verduidelijken en vooral HOE IK er tegen aankijk..
  Kijk maar even (als je zin hebt)

  http://mijnoverdenkingen.blogspot.nl/2013/05/pinksteren-en-het-voordeel-nut-er-van.html het blog bestaat uit enkele jaren met commentaren en bedenkingen ben benieuwd wat de ( niet domme mens) van tegenwoordig er van vind.

  0 likes
 124. [quote name=”hetzalwel”]Jij (ik) zijn een illusie, droom ik kan nog verder gaan maar dan ben ik bang dat er zeer weinigen het gaan begrijpen.[/quote]

  Eindelijk geef je nu iets aan wat ik al jaren geleden ook hier op niburu beweerde, maar dat werd me niet vaak (eigenlijk nooit) in dank afgenomen (en zeker niet door de z.g.n. “lichtwerkers”).
  Trouwens, als men volledig in het licht verkeerd (‘verlichting”) dan vallen alle vormen weg, lekker droog zooitje lijkt me dat.Ieder schilder weet dat uit de contrasten tussen licht en donker herkenbare vormen ontstaan.Zegt men “licht” dan is het ‘duister” automatisch aan dat woord gekoppeld.Licht en duister bestaan niet zonder elkaar, da’s net zo’n onzin als zeggen dat men de materie kan overstijgen.

  In een droom ben ik ook gewaar dat ik lichamelijkheid bezit, ik kan alles aanraken en voel ook alles op de zelfde manier als dat ik Nu doe.
  Mensen keken me aan als zijnde waanzinnig als ik zei: “De realiteit zoals we die “echt” noemen, is een collectieve droom. Een droom waarin we middels woorden zoals “echt” en “Illusie” met elkaar afspreken wat wel/of niet echt is.”
  Ik ben niets, dus ook geen hindoe,
  maar in de hindoestaanse filosofie is de “godheid” drievuldig: “het” heeft een scheppend aspect(Brahma), een instandhoudend aspect (Vishnu), en een vernietigend aspect (Shiva).
  Eigenlijk “schept” Brahma dit Universum niet, maar DROOMT het.
  Ik droom wat ik zie, en wat ik zie droomt mij.
  De zgn “realisten”zullen me wel om de oren gaan slaan met het verfoeilijke kaste systeem, maar zoals ik al eerder zei: “Ik ben NIETS, dus ook geen hindoe”

  Je durft door te denken “hetzalwel”…

  Dank je voor je lef, wat mij betreft had je je verhaal gewoon mogen afmaken hoor…
  Of heb ik dat stiekumpies gedaan?

  0 likes
 125. misschien deze heren.

  dit is een indiaanse Docu waarbij en ja er strerke overeenkomsten zijn met monuscripten uit je raad het al India en tibet. en vervullende verhaal lijnen misschien wel te goed kruisen,

  http://www.youtube.com/watch?v=C74pQX474tA

  Zijne tombe.

  http://www.youtube.com/watch?v=hemflFrqTIc

  En de BBC luste er ook lang gelee onbekende pap van.

  http://www.youtube.com/watch?v=yiy5uY3Iw2s

  Om het Christusbewustzijn te verhogen 😉

  http://www.natuurwezens.nl/pages/114180/christusbewustzijn.html

  Groet. Matias Hugo

  0 likes
 126. @days of our lives:

  Volgens de koraan is de bijbel valse herschreven en niet meer volledige godelijke boek wordt,daarom de GOD wilde dit via de koraan laten weten en zijn ware boodschap door Mohammad uit te brengen .
  Over het bestaan van Mohammad ,zijn voorouders goed bekend met zijn geboortdatum en sterfdatum ook zijn vrouwen met hen namen en kinderen ook zijn kleinezonen met hen namen en geboortdatum sterfdatum goed bekend en deze gegevens staan niet in de koraan,zijn doorgegeven van generatie tot nieuwe generatie en tot op de dag van heden zijn mensen stamen af van Mohammad’s familie,de graaf van mohammad ligt in MEKKA (arabia saudia),dus in plaats van bazelen ga maar eerste de islamitische boeken lezen of meer hierover te informeren profeet Mohammad.

  0 likes
 127. het is zielig van ons allemaal dat we hier op deze forum zitten te praten en te zagen over wat kan en hoe het zou kunnen geweest zijn. Word het niet eens tijd voor actie ?

  We hebben de feiten voor onze neus. Iedereen voelt zich bedreigd om te gaan werken en iedereen weet dat de meeste regeringen uit zijn op geld innen zodat z lekker oorlog kunnen gaan voeren waar nog meer ‘geld’ te rapen valt. Sta is op en doe er iets aan ! al is het maar je geld van de bank halen of een minderbedeeld te helpen, maar DOE iets in plaats van altijd maar intenties te bedenken … Namasté and act like a pro in this game !

  0 likes
 128. Nog 1x, zoek wat van George Carlin op.. hij gebruikt namelijk een hele normale manier van denken en dat zijn mensen blijkbaar vergeten. LOGICA!

  0 likes
 129. Goed Rene ONWETEND is inderdaad een beter woord, maar feit blijft, dat die mensen een verklaring zochten voor de dingen die om hen heen gebeurden. Dat konden zij toen nog niet, met de toenmalige stand der techniek, en hebben toen maar wat verzonnen, om zichzelf en anderen gerust te stellen. Deze gedachtegang is misbruikt door een aantel, om macht te krijgen. Het is niets meer dan een machtsspelletje. Een machtsspelletje waar een heleboel mensen de dupe van zijn geworden. God en goden bestaan niet, en hebben nooit bestaan. Een concept waar een heleboel mensen nog steeds niet aan willen. Natuurlijk mag van mij iedereen geloven wat hij of zij wil. Sinterklaas, de kerstman, de paashaas, kabouters… prima, maar helaas, ook die bestaan niet.

  0 likes
 130. Iedereen heeft het maar over geschriften en boeken, die zouden BEWIJZEN dat god bestaat. Iedereen kan een boekje schrijven, dat is geen bewijs. Geloof is een overtuiging. Als het geloof “bewezen” zou zijn, is het geloof geen geloof meer, maar een wetenschap, en zou het geloof ophouden met bestaan. We zouden dan geen geestelijken meer nodig hebben en geen kerken. Dat zou al lekker opruimen…..

  0 likes
 131. [quote name=”Edwin”][quote name=”hetzalwel”]Jij (ik) zijn een illusie, droom ik kan nog verder gaan maar dan ben ik bang dat er zeer weinigen het gaan begrijpen.[/quote]

  In een droom ben ik ook gewaar dat ik lichamelijkheid bezit, ik kan alles aanraken en voel ook alles op de zelfde manier als dat ik Nu doe.
  Mensen keken me aan als zijnde waanzinnig als ik zei: “De realiteit zoals we die “echt” noemen, is een collectieve droom. Een droom waarin we middels woorden zoals “echt” en “Illusie” met elkaar afspreken wat wel/of niet echt is.”
  Ik ben niets, dus ook geen hindoe,
  maar in de hindoestaanse filosofie is de “godheid” drievuldig: “het” heeft een scheppend aspect(Brahma), een instandhoudend aspect (Vishnu), en een vernietigend aspect (Shiva).
  Eigenlijk “schept” Brahma dit Universum niet, maar DROOMT het.
  Ik droom wat ik zie, en wat ik zie droomt mij.
  De zgn “realisten”zullen me wel om de oren gaan slaan met het verfoeilijke kaste systeem, maar zoals ik al eerder zei: “Ik ben NIETS, dus ook geen hindoe”

  Je durft door te denken “hetzalwel”…

  Dank je voor je lef, wat mij betreft had je je verhaal gewoon mogen afmaken hoor…
  Of heb ik dat stiekumpies gedaan?[/quote]

  Dit komt, omdat “we” nog steeds niet begrijpen, dat onze hersenen datgene is, die alle informatie die we via onze zintuigen binnen krijgen, verwerkt. Tijdens onze dromen, werken onze hersenen nog steeds (harder zelfs), en zullen de informatie uit onze dromen proberen te verwerken, zoals ze de informatie in het “normale” leven verwerkt. Voor onze hersenen is er dus geen verschil, en dus voor ons in onze dromen, ook niet. Daarom lijkt alles in een droom net zo echt, als in het “echte” leven. Daar is niets geheimzinnigs aan.

  0 likes
 132. Respect voor je mede mensen hun mening! heb je dat nergens gelezen in de 36 boeken op 2 jaar tijd ?[/quote]
  Nee dat kwam ik niet tegen ! Ik heb geen respect voor mensen die zich dom laten hersenspoelen met fabeltjes en dit als waarheid doorgeven en zeker niet voor de kerk die weet donders goed wat ze gefraudeerd hebben ! Geen respect voor religie sorry. Respect moet je verdienen trouwens. En sinds wanneer heeft kritiek leveren met respect te maken ? Ik word de hel in verwenst door christenen omdat ik niet geloof.. is dat respect ?

  0 likes
 133. @Stefanz:

  Vanuit een visie van “deze realiteit is een collectieve droom” ontstaat voor mij de volgende conclusie:
  “Als “ik” droom wat “ik” zie, dan stroomt dus alles wat waargenomen wordt uit mij voort, iemand anders helpen is dus in feite mezelf helpen, iemand anders opzettelijk kwetsen is dus uiteindelijk mezelf kwetsen (wat gij niet wilt dat u geschiedt…)
  Wat ik de natuur aan doe, doe ik dus ook mezelf aan.

  Voor mij is er dus niks mis mee om de “realiteit” als een collectieve droom te zien waar we allemaal aan deelnemen.
  Let wel: dit is mijn visie op het leven om me heen, en voel me niet genoodzaakt om mensen hier van te overtuigen,voor mij klopt ie wel, zolang ik er anderen maar geen kwaad mee doe.

  Ps: al sinds mijn 6e (ben nu 51 jr.)heb ik geen last meer van nachtmerries.
  Op het moment dat een droom een nachtmerrie dreigt te worden, realiseer ik me : “ik droom dit” ,en dan net als een filmregisseur verander ik de droom net zolang tot ie weer aangenaam is.

  Laat mij maar lekker doorgaan met dromen, voor mij is vanuit deze visie alles en iedereen famile van elkaar en verantwoordelijk voor andermans’ welzijn.

  En nog bedankt voor het delen van jouw visie, een heel fijn weekend alvast!

  0 likes
 134. Maar eehh.. is dit aannemen niet ook een geloof, aangezien 99% dit zelf ook niet onderzocht hebben?1 😉 Ook makkelijk of niet?
  En wat betreft de Islam.. Zij hebben ook een God en dat is allemaal te begrijpen met het verstand. Is dat dan Goddelijk?

  Vraag God zelf wat waar is, ook zonder al de geschiften, veranderde boeken blabla zul je ervaren dat het niet allemaal onzin waar jullie op tegen zijn. Waar maken jullie je eigenlijk druk om?

  0 likes
 135. En helaas voor de mensen die zeggen dat ze NIETS zijn.. NIETS zijn is ook IETS 😉 Is allemaal te herplaatsen onder een kopje….

  0 likes
 136. [quote name=”T.R.Hunter”]Respect voor je mede mensen hun mening! heb je dat nergens gelezen in de 36 boeken op 2 jaar tijd ?[/quote]
  Nee dat kwam ik niet tegen ! Ik heb geen respect voor mensen die zich dom laten hersenspoelen met fabeltjes en dit als waarheid doorgeven en zeker niet voor de kerk die weet donders goed wat ze gefraudeerd hebben ! Geen respect voor religie sorry. Respect moet je verdienen trouwens. En sinds wanneer heeft kritiek leveren met respect te maken ? Ik word de hel in verwenst door christenen omdat ik niet geloof.. is dat respect ?[/quote]

  Salvatore :
  Het gaat er bij mij om , hoe je jou kritiek uiten op die jongen. Ik weet zelf best dat de geinstitutionaliseerde religie’s er zijn voor de mensen te brainwashen en controleren . Trauwens niet alle christenen zijn zo radicaal dat ze allen niet geloovers na de hel wensen (of zelf maar in een hel geloven). Respect verdient ieder levend wezen ongeacht zijn mening , uiterlijk , etniciteit etc !

  0 likes
 137. StefanZ, hoe kom je erbij dat sinterklaas, kerstman en kabouters niet bestaan.
  Ik zie ze vaak genoeg, ieder jaar weer sinterklaas en de kerstman in levende lijve, zelfs in grote getale en kabouters, ga eens naar een tuincentrum, die staan vol met kabouters of halucineer ik nu.

  0 likes
 138. Het heeft er alle schijn van , dat dit bericht een hoax is om reacties uit te lokken en te onderzoeken hoe het gesteld is met het kennisnivo . Nou bedroevend dus .
  De duvel lacht in zijn vuistje met zo’n hoge score .
  Wees toch bewust en laat je niet in de luren leggen !
  En gebruik fluoridevrije tandpasta !

  0 likes
 139. [quote name=”T.R.Hunter”]Respect voor je mede mensen hun mening! heb je dat nergens gelezen in de 36 boeken op 2 jaar tijd ?[/quote]
  Nee dat kwam ik niet tegen ! Ik heb geen respect voor mensen die zich dom laten hersenspoelen met fabeltjes en dit als waarheid doorgeven en zeker niet voor de kerk die weet donders goed wat ze gefraudeerd hebben ! Geen respect voor religie sorry. Respect moet je verdienen trouwens. En sinds wanneer heeft kritiek leveren met respect te maken ? Ik word de hel in verwenst door christenen omdat ik niet geloof.. is dat respect ?[/quote]

  T.R.Hunter,ik heb een vraag voor je:
  ben je seksueel misbruikt door de kerk
  toen je kind was??

  0 likes
 140. Het is zeer waarschijnlijk dat de Goden kosmonauten waren. Die zich konden en nog steeds kunnen materialiseren en dematerialiseren. Zeer binnenkort gaan we het allemaal weten, hoe het precies zit.

  0 likes
 141. De romeinen hadden hun eigen goden,en moesten niks van christenen hebben,ze zouden eerder hun eigen afgoden aan de christenen opdringen,dus dit is onzinverhaal..

  0 likes
 142. [quote name=”Herman Groothedde”]De romeinen hadden hun eigen goden,en moesten niks van christenen hebben,ze zouden eerder hun eigen afgoden aan de christenen opdringen,dus dit is onzinverhaal..[/quote]aha, vandaar dat de hoofdzetel van de katholieke kerk in het hart van het Romeinse rijk is gesticht: rome

  En de romeinse keizer, Constantijn, die zich heeft laten bekeren tot het christendom vergeet je ook maar even?

  En onder keizer Theodosius I is het christendom de officiele staatsgodsdienst van Rome geworden.

  0 likes
 143. [quote name=”Adaya”]En helaas voor de mensen die zeggen dat ze NIETS zijn.. NIETS zijn is ook IETS 😉 Is allemaal te herplaatsen onder een kopje….[/quote]
  Groot gelijk dat je het zo stelt…
  Nadat ik de posting had geplaats waarin ik zei: “Ik ben Niets”…dacht ik oepsss, foutje!
  Niets is ook ook iets….helemaal gelijk.
  Ik had het zo moeten zeggen;
  ” Ik Ben niet “iets” wat definieerbaar is..”
  Ik ben niet met advaita bezig (nondualisme) maar in Advaita is een methode die “neti-neti” wordt genoemd om tot je kern te komen.De ik-zegger zegt dan: Ik ben niet…., Ik ben niet…, waar ik puntjes heb neergezet kan je ieder denkbaar woord invullen.

  Ik ben niet “iets”,Ik ben niet “niets”

  en over het woordje “God”….ik ben helemaal niet vies van dat woord, als mensen dit woord willen beleven vanuit een christelijk/joods/islamitisch perspectief dan respecteer ik hun visie,
  alleen ik voel me niet thuis in die beleveniswereld.

  De Sufi Hazrat Inayat Khan zei eens dat “God” vele namen kent, en dat ieder mens “God” beleeft op zijn/haar eigen manier, “God” moest je niet buiten jezelf, maar binnenin zoeken, en neem de uitspraak “moeten” met een korreltje zout.

  “God” is een drieletterwoord dat verwijst naar iets wat zich niet in letters laat vangen.

  Ben blij dat je reageerde op de uitspraak “ik ben niets” getuigt van een helder denkvermogen.

  Je zei ook:
  “Vraag God zelf wat waar is, ook zonder al de geschiften”

  Ben ik het ook weer helemaal mee eens:
  Stel een vraag,en als men vertrouwen heeft komt van binnenuit vanzelf het antwoord…

  Ik heb wel eens in een gedicht gezegd;
  Het antwoord op iedere vraag is de vraagsteller zelf…

  Klop,(=de vraag)en de deur(=het antwoord)zal geopend worden.

  De “heilige graal” bevindt zich in de zoeker zelve.

  Een fijn weekend alvast!

  0 likes
 144. [quote name=”anoniem”][quote name=”T.R.Hunter”]Respect voor je mede mensen hun mening! heb je dat nergens gelezen in de 36 boeken op 2 jaar tijd ?[/quote]
  Nee dat kwam ik niet tegen ! Ik heb geen respect voor mensen die zich dom laten hersenspoelen met fabeltjes en dit als waarheid doorgeven en zeker niet voor de kerk die weet donders goed wat ze gefraudeerd hebben ! Geen respect voor religie sorry. Respect moet je verdienen trouwens. En sinds wanneer heeft kritiek leveren met respect te maken ? Ik word de hel in verwenst door christenen omdat ik niet geloof.. is dat respect ?[/quote]

  T.R.Hunter,ik heb een vraag voor je:
  ben je seksueel misbruikt door de kerk
  toen je kind was??[/quote]
  Nope niks van dat alles, heb niets met de kerk te maken, ik kom uit niet gelovige familie.. ben gewoon die flauwekul spuug zat en ben aan uitzoeken wat de oorsprong is van die bloody religion ( zie OT. voor bloed religie) en waar het op gebaseerd is. De christenen zullen de conclusies niet leuk vinden, maar dan hebben ze pech ! De gehele bijbel is op mythen gebaseerd.

  0 likes
 145. [quote name=”bewust”]Het heeft er alle schijn van , dat dit bericht een hoax is om reacties uit te lokken en te onderzoeken hoe het gesteld is met het kennisnivo . Nou bedroevend dus .
  De duvel lacht in zijn vuistje met zo’n hoge score .
  Wees toch bewust en laat je niet in de luren leggen !
  En gebruik fluoridevrije tandpasta ![/quote]
  Gebruik ik al jaren,:-)en JA hoor..er is weer een onderwerp om onrust te zaaien en onderlinge strijd te voeren van wellus/nietus, hoort óók bij deze tijd,don’t worry.. bewuste mensen weten ook waarom!
  In Lak’ech

  0 likes
 146. [quote name=”Wesley”]Er is buiten de bijbelse geschriften ook helemaal geen enkele bron die over Jezus schrijft. En dat is op z’n minst merkwaardig voor iemand die over water zou kunnen lopen, koningen ten val bracht, zoon van god is en uit de dood is opgestaan.

  Het oudste document over Jezus is zo’n 60 jaar na zijn dood geschreven. Vreemd dat er van zo’n belangrijk persoon pas 60 jaarna zijn dood iemand op het idee komt iets op te schrijven over hem.[/quote]

  De wáre gegevens over Jeshua (en Maria Magdalena)liggen in de kluis van het Vaticaan opgeslagen..de ware documenten komen binnen afzienbare tijd aan het licht,zo ook alle leugens vanuit het Vaticaan!!
  Namasté

  0 likes
 147. @ T.R.Hunter:Je zei:”De gehele bijbel is op mythen gebaseerd.”
  In z’n boek “Masks of the Gods” beweerde
  Joseph Campbell precies hetzelfde, maar daar was volgens hem de kous niet mee af.
  Juist door alle heilige boeken als mythes te zien, beweerde hij, kwamen de verhalen NOG dichter naar de lezer toe.
  In die griekse oudheid betekende het woord mythe “een heilig, overgeleverd verhaal van een volk over zijn herkomst en godsdienst”
  En in de hedendaagse psychologie betekent “mythe”:
  “een verhaal met een louterende werking dat een diepe waarheid over het menselijk bestaan uitdruk”

  Dus vanuit die context betekent het dus dat alle personages die in die “mythes” voorkomen, afspiegelingen zijn van het menselijke karakter, en de strijd tussen goden en demonen een afspiegeling van de strijd tussen de mooie en de lelijke kanten in het menselijke bewustzijn zelf.

  Ps:
  Mijn ex, haar zuster en mijn (ex)stiefzoon, die zichzelf als “ware christenen” zagen hebben me destijds vanwege mijn visie zwaar mishandeld omdat ze letterlijk “de duivel”uit me wilden drijven,ik ben door hun kerk (methodisten) ook officieel beschuldigd van hekserij.Ik heb toen alles verloren,gezin en mijn huis.
  Ik zou dus echt alle reden moeten hebben om gelovigen te moeten haten, maar dat doe ik niet. Waarom?
  Het is niet de bijbel of het geloof die dat deed, maar hun persoonlijke interpretatie van dat alles. Hoe groot het machtsorgaan dat zich “de kerk”noemt ook moge zijn, en hoe manipulatief “ze” ook mogen zijn: het is maar een kant van de medaille. De andere kant van de medaille is: De kerkgangers die alles wat vanaf de kansel geschreeuwd wordt, als zoete koek slikken.
  Zie het als een samenspel tussen “vraag” en aanbod.
  Hoe fout Hitler ook was, had het Duitse volk destijds niet op hem gestemd,dan was hij nooit aan de macht geweest.

  Haat is als gif, uiteindelijk vernietig je alleen jezelf ermee.

  0 likes
 148. haha….en voor de kruisiging hebben ze een vrijwilliger gevraagd….prachtig wat mensen niet bedenken als Alzheimer toeslaat!

  0 likes
 149. bestaat Joseph Atwiil wel of is hij een uitvinding van een geheime dienst? Een van de vele échte bedenksels vd o.a. Mossad, zoals het graf van de Jezus josef en Maris zoals onlangs door Nat Geopgraphic werd aangetoond als fraude!

  0 likes
 150. Wat jullie ook vinden van de Bijbel, een mytisch boek of niet. Toch staan er dingen in die onze toekomst voorspellen. Kijk bijvoorbeeld naar de openbaringen. Better known as the New World Order. Of ja de Bijbel kan je zien als een weg naar de NWO.

  http://godsopenbaring.punt.nl/content/2009/03/wat-zegt-de-bijbel-over-het-einde-der-tijden-de-bijbelteksten

  Daarnaast had Jezus ook een vrouw. Zij staat op een aantal schilderijen van beroemde artiesten afgebeeld als een rood harig, mooie, volle vrouw.
  Dus men wil zeggen dat deze vrouw verzonnen is?

  Bekijk anders voor de info:

  http://martinvrijland.com/2013/02/03/jezus-versus-mithra/

  0 likes
 151. 1.De Romeinse elite was lang niet zo uitgekookt als noodzakelijk voor Atwill’s idee. Ze hadden te weinig kennis van de Joodse geschriften en theologie om het verzinsel overtuigend te kunnen maken;
  2.Er zijn veertig evangeliën bekend, maar vier zijn er in het NT terechtgekomen en op die keuze had die Romeinse aristocratie geen invloed;
  3.Er zijn veel te veel tegenstrijdigheden in de evangeliën om ze toe te kunnen schrijven aan één bron die er een specifiek doel mee had;
  4.Er zijn ook veel te veel stijlverschillen tussen de verschillende teksten in het NT om aan één bron te denken;
  5.De pacifistische ideeën in het NT zijn waarschijnlijk inderdaad een reactie op de meer militaristische stromingen binnen Jodendom, maar het ligt meer voor de hand die te zoeken bij teleurgestelde Joden dan bij de Romeinen;
  6.Als middel om Joden te pacificeren is het NT niet erg geschikt voor de Romeinen, omdat het een veel te grote breuk betekende met de Joodse wetten. Het is niet vreemd dat het christendom vooral buiten Palestina succesvol was;
  7.Als het echt een propagandamiddel was gericht op Joden, dan is het vreemd dat de Romeinen voor een Griekse tekst gekozen hebben;
  8.De Romeinen staan niet echt bekend om subtiel gebruik van sociale hervormingen om hun rijk bij elkaar te houden. Hun gebruik van geweld was ook tamelijk succesvol: de Joodse Opstand was in een jaar of vier neergeslagen.

  0 likes
 152. [quote name=”pepsi”]Wat jullie ook vinden van de Bijbel, een mytisch boek of niet. Toch staan er dingen in die onze toekomst voorspellen. Kijk bijvoorbeeld naar de openbaringen. Better known as the New World Order. Of ja de Bijbel kan je zien als een weg naar de NWO.

  http://godsopenbaring.punt.nl/content/2009/03/wat-zegt-de-bijbel-over-het-einde-der-tijden-de-bijbelteksten

  Daarnaast had Jezus ook een vrouw. Zij staat op een aantal schilderijen van beroemde artiesten afgebeeld als een rood harig, mooie, volle vrouw.
  Dus men wil zeggen dat deze vrouw verzonnen is?

  Bekijk anders voor de info:

  http://martinvrijland.com/2013/02/03/jezus-versus-mithra/%5B/quote%5D
  Als Jesus bestond en hij had een vrouw dan zou dat Magdalena moeten zijn, weet niet of die zgn. rood haar had. Er zijn geen afbeeldingen van Jesus bekend laat staan van zijn vrouw. Ja er is art van veel van die bijbelse karakters maar allemaal verzonnen voor zover die karakters mythologisch waren waaronder Jesus , Petrus, Johannes, 12 apostellen etc. geen van allen hebben bestaan.

  0 likes
 153. Hier toch nog maar eens een keer, mijn reactie, voor de mensen die er over heen gekeken hebben.

  Beste mensen ik hoef helemaal niet te wachten op 19 oktober, want ik weet het al langere tijd. leest U bv maar eens jezus eigen biografie, http://www.christuswijs.nl daar verteld hij zijn ware verhaal, hoe het was, en hoe het ging, en waarom van het alles. totaal anders, dan ons geleerd is door de kerk, en wat ook een aanrader is, de boeken van Jaap Hiddinga, Visioenen en uittredingen, en engelen en visioenen. waar hij ook door uit zijn lichaam te gaan, met een vaste engel Gods, terug naar de tijd van Jezus gaat, en verteld en laat zien(die engel dan) hoe en wat en WAAROM er werkelijk gebeurde.
  En.. Henk001, het is waar wat je schrijft, want er is veel veranderd van wat Jezus oorsprokenkelijk gezegd heeft en bedoelt heeft, dat was ook zo met de echte boetha, die eerder was dan Jezus, niet zijn directe volgelingen, maar daarna, hebben ook zijn leringen aan gepast. dit is ook te lezen in de boeken van Jaap Hiddinga.

  0 likes
 154. Ik wist dat allang dat er iets achter zat van wegen Duivelse Bijbel Boeken terwijl het helemaal niet eens god achtig is .
  en vooral merk ik op dat christenen zig zelf niet zijn maar wat strenger – ik telkens denken hoe kan dat met dat verschil ? er moet iets duivels aan bijbel stukken zijn dat mensen anders maakt .
  collecten – dat wou jezus nooit hij hield nooit van geld. jezus wou laten zien wat crisis is voor zijn terug keer – dat is misschien klijne bijbelse stukje van hem of over hem . jezus verhalen klinken wel of het iets satan achtig is . het kan aan mij liggen maar bijbel boeken zien er duister uit – mensen in rode kledingen of donkere kleding . of heel soms wit.
  er verschuilt wat.
  bijvoorbeeld ze zingen over Adonai – klinkt als adolf hitler. wordt hij gezien als god met alles wat hij ons aan gedaan heeft ? dit is heel erg interessante onderwerp .

  0 likes
 155. Eerlijk gezegd snap ik niet al die drukte of Jezus nu wel of niet heeft bestaan.
  Al zou de bijbel een samengeraapt zooitje zijn van oude wijsheid die niets met het christendom te maken heeft wat dan nog?

  Heel veel uitspraken die zijn toegeschreven aan Boeddha, die zijn volgens de bijbel afkomstig van Jezus.
  Apollonius van Tyra…precies hetzelfde
  Simon Magus, ook zo, en zo zijn er veel filosofen en mystici die overeenkomstige uitspraken deden.

  Er wordt zoveel ingehakt op het persoon (‘t lijkt wel een verbale vorm van kruisigen), maar gaan helemaal voorbij aan wat desbetreffende personen zeiden.

  “wat gij niet wil dat U geschiedt, doe dat ook een ander niet”

  Een mooie uitspraak toch?

  Als de hele wereld vanuit dit principe zou leven, dan zou men de gehele mensheid als EEN familie beschouwen, en zouden we dus ook meer respect krijgen voor alle dieren, want die zouden we dan ook als familie gaan zien.

  Mensen hoor ik soms zich ergeren aan een of ander t.v. programma op de t.v., weet je hoe ik daar dan op reageer? Door simpelweg te zeggen: Waarom erger jij je zo aan dat programma? Je hebt toch zelf die tv zender aangezet? Dat komt er op neer dat jij je ergert aan het feit dat je die knop heb ingedrukt, en dus erger jij je aan jezelf.

  Als je niet je aandacht had gericht op de bijbel,dan had voor jou die bijbel nooit bestaan, en dan was die ergernis er dus ook niet geweest. Het is dus simpel: mensen die zich aan iets ergeren, zijn kwaad op zich zelf,en willen ze dat kwaad zijn niet accepteren, dan spiegelen ze die boosheid op iemand anders.

  Waarom zou ik tonnen boeken lezen om uit te zoeken of Jezus nu wel of niet echt is?
  Weggegooid geld en moeite, dat geld had je dus beter kunnen besteden aan het welzijn van een medemens.
  Wijs niet zo naar een ander, durf eens eerlijk richting jezelf te zijn

  0 likes
 156. @Edwin
  Daar heb je gelijk in.

  Echter… Stel dat Sinterklaas op dezelfde manier als echt bestempeld wordt. En dan hebben we het nog over een visueel persoon. God is een hoop gebakken lucht en moet je eens zie hoe mensen wanhopig geloven in die lucht.
  Enerzijds heb ik ook wel een beetje respect voor diegene die dat heeft bedacht. Knap staaltje van promotie of hoe je het wilt noemen.

  Mensen zijn er hun levenswijze op aan gaan passen (wat iedereen zelf moet weten) er zijn oorlogen van gekomen, want onze god is beter.
  Kijk maar om je heen hoe kinderen en mensen beperkt worden door bepaalde geloven. Hoe kinderen geïndoctrineerd worden, kies je het pad van god of pad van het vuur. Zondag absoluut niet buitenspelen, het Bang maken, god ziet alles. Ga zo maar door.
  Het gaat indirect niet over het god verhaal, maar meer over de leugen.
  En wat voor ellende dat veroorzaakt heeft, kinderen die met de beste bedoelingen door nonnen opgevoed moesten worden en daar mishandeld worden of erger.

  Als dit een leugen is, wat is er nog meer een leugen….inmiddels weten we al heel veel leugens.

  Kijk om je heen en zie wat het geloof voor invloed heeft of gehad heeft bij mensen.
  En dan is het geloof gebaseerd op een leugen…vreselijk toch.

  0 likes
 157. Enen Holger Kersten heeft een boek geschreven : ‘Jezus in India’,daar zouden dus geschriften zijn van Boudhisten en Hindu’s waar ene Issa van Palestine kwam,geboren uit een maagd. Wie weet heeft hij wel bestaan maar is er een heel kul-verhaal rond hem gemaakt. Als hij echt niet heeft bestaan dan kan men de Koran ook al in vraag stellen,want Issa/jezus komt daar ook veelvuldig in voor.

  0 likes
 158. [quote name=”ReneH”]@Edwin

  Kijk om je heen en zie wat het geloof voor invloed heeft of gehad heeft bij mensen.
  En dan is het geloof gebaseerd op een leugen…vreselijk toch.[/quote]

  Inderdaad vreselijke toestanden allemaal, maar helaas is er toch een “maar”.
  Mensen die verder denken dan hun neus lang is, zouden inzien dat wat meneer de pastoor allemaal loopt te schreeuwen, gewoon klinklare onzin zou zijn.
  De macht van de kerk zou wegvallen als iedereen zou zeggen: “verkoop die praatjes maar aan een ander, van ons hoeft het niet meer”

  Weet je er bestaat niet een standaard “geloof”…..wat voor boek mensen ook lezen, ieder heeft een persoonlijke interpretatie van hetgeen deze krijgt voorgeschoteld. Iedere christen bijvoorbeeld zou een bepaald bijbelstukje op zijn of haar eigen manier interpreteren, en dat geld voor ieder geloof.Er zijn geen twee christenen/moslims met PRECIES dezelfde visie, al zullen ze natuurlijk voor de vrede in het openbaar dat wel beweren.

  Er zijn mensen, die bijvoorbeeld de bijbel interpreteren op een dusdanige manier, dat ze tot de conclusie komen dat het niet uitmaakt wat voor een geloof iemand heeft, of dat het uberhaupt wel belangrijk is dat andere mensen geloven…

  Nogmaals; om “het geloof” als iets te zien wat voor iedereen hetzelfde is, “iets” dat iedereen op dezelfde manier wordt beleefd, daar ben ik het niet mee eens.
  Zet twee christenen uit dezelfde kerk naast elkaar, vraag hen wat volgens hen het woord “god” betekent, en je zal echt twee verschillende verhalen gaan horen. Er zijn net zoveel verschillende visies op het woordje “god”, als dat er mensen zijn.
  mensen die andere mensen in naam van het geloof onderdrukken…gebruiken hun geloof als excuus voor hun wandaden.In ieder beroep zijn er mensen die hun beroep en andere mensen misbruiken om er zelf beter van te worden.
  Moet dan dat beroep dat ze uitoefenen ook verboden worden? Nee toch?

  0 likes
 159. Wat ik nog was vergeten te zeggen:

  Er zijn dus mensen(zie de vele postings over dit onderwerp)die middels een grote hoeveelheid bewijs materiaal er andere mensen(die als “onwetenden” worden gezien)van willen overtuigen dat religie slecht en verwerpelijk is. Wat men niet door schijnt te hebben, of misschien niet WIL hebben, is dat ze net zo dogmatisch bezig zijn (het DOGMA van God bestaat NIET) als de religieuze dogma’s die ze trachten te bestrijden.Hun “bijbels” zijn dan de boeken die ze uitgeven die vol staan met dat z.g.n.bewijsmateriaal. En hun “kerk” draagt bijvoorbeeld de naam “SKEPSIS”.Ik weet waar ik het over heb, want op de schaakvereniging waar ik zit,ken ik mensen die er lid van zijn.Als je hun maandblad (bijbel)leest, wordt je letterlijk overgoten met bewijzen die tegen “het geloof” zijn gericht, en net zoals Jehova’s getuigen proberen ze mij van hun gelijk te overtuigen met als “wapen” de moderne wetenschap, en de zin “god bestaat niet”.

  Waarom die focus op andermans wandaden?
  Hebben jullie dan niet door dat het niets met kerk of geloof te maken heeft?
  Als die mensen een ander beroep hadden gehad, met een bepaalde machtspositie, dan hadden ze PRECIES HETZELFDE gedaan.
  Waarvoor de vuiligheid van een ander aanhalen als bewijsmateriaal? Heb je dan niet door ,dat door die vuiligheid in tekst of woorden te herhalen, degenen die het aan moet horen ook diezelfde vuiligheid over zich heen krijgen?Is dat dan geen machtsmisbruik?
  Wat trachten je te bereiken, dat die “onwetende gelovigen” naar JOUW waarheid van “god is een Leugen” gaan luisteren?
  Da’s niet slim, je maakt zo van het geloof een “underdog”, en zoals bekend is zal dat alleen maar een averechts effect hebben ; de meeste mensen hebben een zwak voor “underdogs” en kiezen snel de kant van die “underdogs”.
  Je voert een kruistocht TEGEN de kruistocht van de kerk.
  Zoals je over anderen oordeelt, zo zullen anderen weer over jou oordelen.
  Let it Be.

  0 likes
 160. 158 Edwin,
  omdat geloven, eigenlijk neer komt op, niet zeker dat, is het allemaal niet zo vreemd. niemand weet iets zeker ook al denken ze van wel. je vroeg mij om door te gaan in een eerder bericht.
  ik ben niet zo van de uitleg iets wat jij overigens heel goed doet, maar toch, ik ga een poging wagen.
  het gaat eigenlijk nergens over, omdat je nooit geboren bent en dus ook nooit dood gaat, alles wat je waarneemt is niks meer dan wat jij waarneemt in jezelf en wat jij gecreeerd hebt, het is jou droom zeg maar. en vraag me niet wie jij(ik) in essentie dan is, want dat is vormloos, niks meer dan een droom van het thuisfront.maar goed onduidelijker kan ik het niet maken wel moeilijker.:)

  0 likes
 161. Hello Guys,

  Iedereen weet dat wij meer zijn, dan wat we lijken.. anders zaten wen iet op Niburu.nl te neuzen.. toch? ..maar hoe en wat??

  Wat op dit moment gebeurt is dat (echte) Christenen langzaam ontdekken waartoe ALLE Christenen geroepen zijn en Wie de Heilige Geest is..en wat het betekend om in de Geest te wandelen. kijk zelf.. erover blijven kletsen of Jezus wel of niet bestaan heeft helpt niks.

  Jezus zei: volg mij..
  zie hier wat voor vruchten het inmiddels draagt.. “oordeel een boom bij zn vruchten” .. God = Liefde. Wie Hem (Jezus) gezien heeft heeft de Vader gezien.

  Njoy (oordeel zelf of hij ‘echt’ is door meer video’s te bekijken)

  http://www.youtube.com/watch?v=0tPc8gtPV-g&feature=autoplay&list=UUZ3Y6S7obXBn-RKWTtNOWeA&playnext=1

  “Als de eerste knoppen zichtbaar zijn, weet dan dat de zomer nabij is”

  ..ik wil de zomer wel meemaken!

  0 likes
 162. [quote name=”hetzalwel”]158 Edwin,
  omdat geloven, eigenlijk neer komt op, niet zeker dat, is het allemaal niet zo vreemd. niemand weet iets zeker ook al denken ze van wel. je vroeg mij om door te gaan in een eerder bericht.
  ik ben niet zo van de uitleg iets wat jij overigens heel goed doet, maar toch, ik ga een poging wagen.
  het gaat eigenlijk nergens over, omdat je nooit geboren bent en dus ook nooit dood gaat, alles wat je waarneemt is niks meer dan wat jij waarneemt in jezelf en wat jij gecreeerd hebt, het is jou droom zeg maar. en vraag me niet wie jij(ik) in essentie dan is, want dat is vormloos, niks meer dan een droom van het thuisfront.maar goed onduidelijker kan ik het niet maken wel moeilijker.:)[/quote]

  “Onduidelijk”?
  Glashelder, mijn beste

  “Een droom van het thuisfront” heel herkenbaar allemaal

  Een gedichtje dat ik een tijdje geleden schreef,wat dit gevoel enigszins tracht uit te drukken:

  Opgeworpen,
  Als een golf van energie,
  Ik weet het niet..
  Waarom deze pracht?
  Waarom deze praal?
  Allemaal,
  zo totaal onbevangen,
  zo totaal onbevreesd,
  Hees,
  van een schreeuwend verlangen,
  naar gezangen,
  van een onbekende tijd

  Gegroet,
  mededromer

  0 likes
 163. @Dennis
  Je zei:
  “Jezus zei: volg mij.”
  Even een klein onschuldig vraagje:

  Bedoel je nu te zeggen of ik “Jezus” moet volgen….of “Mij”?
  Mijn Geest, Mijn Lichaam, Mijn Ziel, Mijn zintuigen, Mijn medemens, Mijn lijden, Mijn verlossing, Mijn opstanding,
  Mijn droom.
  Was het mijn beslissing niet geweest om naar de site van Niburu te gaan, dan had geen ene tekst die ik hier lees, ooit voor mij bestaan, en dat zelfde geld dus ook voor “Jezus”.
  Nogmaals : “Jezus zei: volg Mij”
  Dus ik moet “Mij” volgen.
  Ik heb altijd al “mijn” weg gevolgd, ik kan alleen maar “mijn” weg volgen.
  Vervolgens kom je met een niet van jouw afkomstig, maar een uit de bijbel nagepraat zinnetje:
  “Wie Hem (Jezus) gezien heeft heeft de Vader gezien “
  Dan sta ik dus volledig in Mijn recht, om het woordje Jezus in de voorgaande zin te vervangen door het woordje “Mij”,
  en dan staat er dus
  “Wie Mij heeft gezien, die heeft de Vader gezien”, het is Mijn recht om dat over Mij te zeggen.
  Jezus zei uiteindelijk “volg mij”. en niet “volg mij, Jezus”. Ik ken heel wat bijbel vertalingen, en nergens staat er : “Volg mij, Jezus”
  Jezus kende volgens de bijbel de kracht van het woord, en dan had ie echt heel precies gezegd: “Volg mij, Jezus”
  Als ik mijn ogen niet had gericht op de woorden “heilige geest” dan had het begrip “heilige geest” voor mij nooit bestaan, dus komt de heilige geest ook uit mij voort.En “Satan” dus ook

  En nog even over dat linkje naar die wonderbaarlijke genezing:

  “Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?” En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!” (Mattheus 7:21-23)

  Dus die video doet me niets, of deze echt is of niet, is voor Mij niet belangrijk.

  0 likes
 164. @ 162 edwin,

  Hallo Edwin,

  Over (Mattheus 7:21-23). jep.
  Jezus zal iedereen gebruiken die zich vrijwillig aanbiedt om de Liefde van onze (echte) Vader (GOD) te tonen aan Alle mensen.

  ..meestal wordt deze tekst als reden genoemd waardoor christenen al niet eens meer uit hun comfortzone durven te stappen.

  ..ik probeer aan te geven dat het (Godzijdank 😉 ) al te laat is om te zeggen dat het een fabeltje was.. want er zijn in de afgelopen paar jaren al teveel mensen opgestaan die niet alleen -zeggen- Christen te zijn.. maar ook echt Jezus volgen, in Zijn liefde voor mensen.

  Deze ken je vast ook wel:
  Joh 14,12
  Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wie in Mij gelooft, zal de werken die Ik doe, ook doen, en hij zal grotere doen dan deze, want Ik ga heen naar Mijn Vader.

  Diegene die bidt komt alleen dichter bij GOD door zelf meer Liefde te worden.

  mattheus 10:24
  24 Een leerling staat niet boven zijn leermeester en een slaaf niet boven zijn heer. 25 Een leerling moet er genoegen mee nemen te worden als zijn leermeester, en de slaaf als zijn heer. Als ze de heer des huizes al Beëlzebul genoemd hebben, waarvoor zullen ze dan zijn huisgenoten wel niet uitmaken? 26 Wees dus niet bang voor hen. Want niets is verborgen dat niet onthuld zal worden en niets is geheim dat niet bekend zal worden.

  ..en daar zien we iets van in die video..
  een eerste knopje open gaan..

  De reden dat de eerste discipelen gestenigd werden is dat zij zeiden dat Jezus de Zoon van GOD is en dat is in ALLE religies Godslastering.. Christus was de ènige die zei dat GOD onze Vader is. ..dat is in andere religies NOG een grotere Godslastering..

  en dan opnieuw..
  25 Een leerling moet er genoegen mee nemen te worden als zijn leermeester,

  ..ik had altijd al een gevoel dat wij mensen meer potentie in ons hebben.. Jezus was het daar dus duidelijk mee eens! 🙂

  0 likes
 165. @Dennis;

  Voor mij is Christus een Universeel beginsel.
  God is voor mij een woord dat verwijst naar de bron van al dat is, was, of zal zijn, dat in feite met geen enkel menselijk woord te bevatten is, Mysterie, het onnoembare.
  Al het leven wat ik om me heen zie stroomt continue voort uit deze bron, dus om het woord God te gebruiken:

  Voor mij heeft God niet in een ver verleden alles gemaakt wat we zien,en zich daarna op een veilige afstand teruggetrokken, Nee: zoals rivieren voortstromen uit een waterbron, zo stroomt voor mij alles ALTIJD uit “God” voort.
  Lost de vorm op, wat wij “sterven” noemen (voor mij is het eerder een transformatie naar een andere toestand van Zijn), dan stroom de essentie, God’s adem (Heilige Geest) die de levensvorm zichtbaar maakte,terug naar de bron, God dus, iedere levensvorm is dus voor mij een kind van God.
  Ik zie alleen maar God, letterlijk : God binnen mij, God buiten mij, voor mij beweegt en leeft ALLES in God, niets en niemand uitgezonderd
  Het woord “Christus”,houdt voor mij in het WETEN, het bewust-zijn,inzien, dat God de bron is van al het leven, en dat er buiten God in feite NIETS bestaat

  God is letterlijk voor mij EEN, je kan dus niet God aanwijzen als “Hij” is hier, of “hij” is daar. Trouwens, God mag ook in plaats van “Hij”, “Zij” genoemd worden, dat maakt God niets uit..

  Dus ook: Christus IN mij, Christus Buiten mij, overal en ALTIJD, Christus staat voor MIJ buiten tijd en ruimte, omvat alle tijden, alle ruimten.
  Het is de Christus in mij, die de Christus in iedereen ziet, ongeacht of het persoon wel of geen geloof aanhangt.
  Jezus, Jij, en Iedereen zie ik door de ogen van Christus als EEN famile, niemand staat boven de ander.

  En nu moet ik toch echt gaan slapen hoor!

  Welterusten, en dank je voor je respons

  0 likes
 166. @ Dennis

  In het voorjaar van 2003 had ik eens een droom:
  Ik bevond me in volledig duister, er was dus niets te zien.
  Plotseling zag hoorde ik het woord “IK” en terwijl ik het woord “IK” hoorde verscheen er een fel lichtend punt, als een heldere ster, in die duisternis.
  Wat daar direct op volgde was het woord “BEN”, en terwijl dat woord klonk, was het alsof dat lichtende puntje als een oerknal uitbrak in een zee van licht, en wat eerst duisternis was, was volgegoten als het ware met dat licht.
  Ik schrok wakker, en begreep toen alles, let wel: in die tijd had ik de bijbel (die ik overigens wel in huis had) nog nooit gelezen.
  Ik wist ZEKER dat dit God’s werkelijke naam was, en met die naam bedoel ik dus “IK BEN”
  In Exodus 3:14 vond ik toen deze zin:
  “Zijn naam is: Ik ben Die Ik ben”, was het antwoord. “Zeg maar tegen hen: ‘Ik Ben’ heeft mij gestuurd!”
  Omdat God wist dat Mozes niet begrepen zou worden als hij tegen zijn volk zou zeggen :”IK BEN” heeft mij gestuurd,ging God/”IK Ben” over tot de volgende uitspraak (Exodus 3:15):
  “Ja, zeg hun: ‘De HERE, de God van jullie voorouders Abraham, Isaäk en Jakob, heeft mij naar jullie toegestuurd’. De naam ‘HERE’ zal Ik voortaan dragen en zo zal elke generatie Mij noemen.”
  YHWH ,betekent in het hebreeuws
  “Ik ben die Ik ben” en dus ook “Heer” of “God”.
  Vervolgens komen op het “shin” teken, de letter “S” uit het alfabet.
  In het hebreeuws symboliseert de “shin” een vlam die op een kooltje brandt, een vlam die dus vaste stof (de kool) verandert, transformeert, bevrijdt. Plaatsen we dit teken middenin het woord YHWH, dan ontstaat er het woord
  “YHSWH”, en dat spreek je uit als Yehoshuah wat betekent: “Ik ben die Ik ben,bevrijdt”.
  Jezus was geen Aramese of Hebreeuwse naam, YHSWH (Yehoshuah) wel.
  De werkelijke naam en kracht van waaruit Jezus werkte was dus Yehoshua, oftwel: “Ik ben Die Ik ben bevrijdt”

  0 likes
 167. #165 Edwin 15-10-2013 07:35
  @ Dennis

  Bevrijd ?? VAN wie van wat..of wie ??
  Wie is er gevangen ( moet bevrijd worden) ?
  Door wie ?? en waarom ?
  Kom maar met je antwoord

  0 likes
 168. [quote name=”René Strobos”]#165 Edwin 15-10-2013 07:35
  @ Dennis

  Bevrijd ??
  Door wie ?? en waarom ?
  Kom maar met je antwoord[/quote]
  Hoi René:
  Als je de voorgaande tekst over “Ik Ben” had gelezen, had je misschien zelf tot de conclusie kunnen komen, maar goed, laat ik het trachten uit te leggen.
  Als je jezelf voorsteld aan iemand zeg je: “Ik ben” René Strobos…dat “Ik Ben” in het voorgaande zinnetje IS dus “God”, of zoals ik al zei “YHWH”(Ik Ben Die Ik Ben).
  Stel , dat op een gegeven moment er bij jouw de overtuiging is ontstaan dat je “iets” tekort komt, dat er “ïets” nog niet goed aan je is, en dat er een verlangen is om eens in de toekomst weer vrij van al die verlangens te kunnen zijn, vrij van het smachten naar vrijheid, en dus vrij van het lijden dat daar mee gepaard gaat.
  Als het lijden ondraaglijk is geworden, zou je zelfs kunnen verlangen dat iemand je van deze ellende kon bevrijden, een EXTERNE verlosser, een “ander” dus.
  Op een gegeven moment zou je zelfs in een diepe emotionele crisis kunnen geraken, maar het mooie aan een crisis is bijna altijd NA een crisis opeens een diep helder inzicht over jezelf ontstaat.
  Op een gegeven moment zou je zelf tot de realisatie kunnen komen dat AL het lijden dat je voelde, ontstaan was uit je eigen verlangens naar iets beters. Je zou dus deze conclusie kunnen trekken: “IK BEN zelf de oorzaak van al mijn lijden”, als je dat doorkrijgt, weet je meteen dus wat je dan kan denken: “dus: IK Ben zelf in staat om mezelf van dat lijden te bevrijden. Dus IK BEN mijn eigen verlosser”

  YHSH=Yehoshuah=Ik Ben die Ik ben bevrijd/verlost…
  In moderne taal: Ik Ben mijn eigen verlosser van het lijden waarvan ik zelf de oorzaak ben geweest.

  Door deze uitleg ben ik in 2004 door 3 “ware Christenen” zwaar mishandeld om de duivel uit me te drijven.

  Ik laat me geen Christen noemen, er is ook geen enkele behoefte aan wat voor geloof dan ook.

  0 likes
 169. Jou woorden #167 Edwin …. Ik Ben mijn eigen verlosser van het lijden waarvan ik zelf de oorzaak ben geweest. ??

  Het geloof is de veroorzaker van al ons lijden dat is het juiste antwoord.. IK ben niet verantwoordelijk wat het geloof mij heeft opgedrongen.
  Een slachtoffer willen ze van ons maken ( van hun geweldige god) en alles zou mogen in zijn naam .”als je begrijpt wat ik bedoel” ik heb een redelijk uitgebreid blog waar ik mijn overdenkingen neer schrijf..hier een linkje van een stukje 2 jaar geleden geschreven http://mijnoverdenkingen.blogspot.nl/2011/02/wij-mensheiden-de-grootste-leugen-ooit.html

  0 likes
 170. @René Strobos:
  Omdat ik een bijbel lees, maakt mij dat meteen een christen?
  Ik lees de Tao-te-Ching, het Corpus Hermeticum (waar veel christenen van zeggen dat het een duivels boek is), ik lees Zen-Koans,Gnostische geschriften , Quantumfysica,Chaos theorie,Rumi , Hafiz,Schopfenhauer,Nietsche,Jung, etc etc, etc.
  Niet omdat ik wil weten welk geloof bij me past, maar omdat ze een reflectie zijn van het menselijk denken, en dat vindt ik gewoon rete-interessant.
  Ik volg mijn eigen weg, wat ik van binnen voel dus, en er zijn veel gelovige-fanatici die meelijkwekkend naar me kijken en me trachten wijs te maken dat ik “verdwaald”of “verloren” ben, en dat ze voor me zullen bidden om tot inkeer te komen.
  Ik heb 2 heftige bijna-dood ervaringen meegemaakt, de inzichten die daar uit zijn ontstaan die kan geen geloof, met hoeveel bijbel quotaties ze me ook om de oren slaan afpakken, niemand lukt dat.
  Wat deze ervaringen precies waren, zijn echt te uitgebreid om hier te bespreken, en eerlijk gezegd voel ik geen enkele behoefte om “mijn overdenkingen” die hier uit zijn ontstaan met wie dan ook te delen.
  Ik ben vanwege al die inzichten op 4 mei 2004 door drie mensen van wie ik innig hield (mijn ex, mijn stiefzoon, en schoonzuster) die fanatieke christenen waren bijna dood geslagen omdat ik volgens hen een heks was die door de duivel was bezeten.
  Als er iemand een reden had om als een razende heks alles te vervloeken wat met kerk te maken heeft, dan ben ik dat wel.
  Je zei: “Het geloof is de veroorzaker van al ons lijden”
  AL ons lijden?
  Wake up!:Als iemand jaloers is op de buurman zijn mooie auto, en diep ongelukkig is omdat hij die niet heeft…wat heeft “het geloof” daar mee te maken?
  Jouw overdenkingen heb ik 3 dagen geleden al gelezen, en ben niet onder de indruk, ik vond het nogal kortzichtig,een echte haat-tekst.
  Ik ben niet VOOR of TEGEN gelovigen
  Ik ben niet VOOR of TEGEN on-gelovigen

  0 likes
 171. @René Strobos

  Je zei: “Het geloof is de veroorzaker van al ons lijden dat is het juiste antwoord”

  Herstel; dat is jouw persoonlijke antwoord

  Vervolgens zei je: “IK ben niet verantwoordelijk wat het geloof mij heeft opgedrongen.”
  Je lijkt me bijdehand en slim genoeg (gelukkig maar)om “het geloof” jou maar iets op te laten dringen, toch?

  Geloof je nu echt dat de meeste mensen zich tegenwoordig nog iets laten opdringen? Met internet, en allerlei andere manieren om aan informatie te komen?
  We leven al lang niet meer in de middeleeuwen hoor, we zijn mondig genoeg om voor ons zelf op te komen, toch?

  0 likes
 172. Blijf dromen Edwin als je denkt dat het geloof de middeleeuwen is ontstegen.
  De 2000 jaar ingeprente vooroordelen en gedachtes dogma’s en hersenspoelingen nemen de laatste tijd steeds meer het rationele denken bij de mensen weg.
  Hoezo aan de middeleeuwen ontsnapt?
  Kijk naar de opkomst vooral in Amerika van het extreme christelijk geloof.
  Dat is in mijn ogen niks meer dan een reactie op de extremistische moslims en hun waan ideeën.
  Sorry ik kan het niet anders noemen.
  Ik zou hatelijk zijn ten opzichte van mensen die geloven ?
  Dan heb jij het niet goed begrepen of ik heb het niet goed duidelijk gemaakt wat ik er van vind.
  Iedereen is vrij in zijn denken en geloven Edwin Ik probeer te voorkomen dat ze door middel van het verspreiden van leugens en bedrog anderen proberen te knechten aan HUN god.
  De stakkers weten zelf niet dat ze worden verneukt dus ik verwijt ze het niet.
  Uiteindelijk zullen we het zonder geloof moeten doen maar ik ben bang dat een heel groot deel van de mensheid er totaal niet rijp voor is.
  Op eigen benen staan ( zonder god) bedoel ik.
  Kan je de verantwoording tenminste bij jezelf ..IK BEN..leggen.
  De meesten zullen zich verschuilen achter hun god.
  Lekker gemakkelijk het is god’s wil..
  Of allah zoals je wil.
  Jij hebt weer een ander naam voor jezelf.IK ben. zoals jij zegt “YHSWH”
  Veel plezier
  Namasté

  0 likes
 173. @ René
  En blijf jij maar lekker boos op de wereld René.

  Je zei: “De 2000 jaar ingeprente vooroordelen en gedachtes dogma’s en hersenspoelingen nemen de laatste tijd steeds meer het rationele denken bij de mensen weg.”
  Het is JUIST door het rationele denken dat mensen voor het geloof kiezen (linkerhersenhelft),de meeste mensen kiezen voor het geloof omdat ze DENKEN dat het hun leven zal verbeteren.Als mensen juist meer op hun gevoel,hun intuitie (rechterhersenhelft activiteit) zouden af gaan,zouden ze met een grote boog om de kerk heen lopen, en zeggen:”Nee dank u meneer de pastoor, ik zoek het zelf wel uit.”
  Een gedeelte zou zelfs hun eigen goddelijkheid kunnen ontdekken, en NIET vies zijn van het woordje “God”, maar WEL met een heel ander beeld over “God” als wat de kerk hen tracht voor te spiegelen.
  Je zei ook:.
  “De stakkers weten zelf niet dat ze worden verneukt dus ik verwijt ze het niet.”…
  Die “stakkers” waar over jij het hebt, zijn vaak wijzer dan je denkt hoor, ik ga al mijn hele leven met mensen van Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse nationaliteit om, en met hun “stakkerige “levenswijsheid zouden ze jou en mij nog wel eens een stevig levens-lesje kunnen leren.
  Ga je eens schamen,man!
  Je komt echt over met die uitspraak als zo’n oude westerse kolonist, die dat “stakkerige volkje” wel wat “beschaving” en westerse “wijsheid” zou willen bijbrengen.Bah!
  Je zei: “Uiteindelijk zullen we het zonder geloof moeten doen maar ik ben bang dat een heel groot deel van de mensheid er totaal niet rijp voor is.”
  Je denkt nogal laag over de gemiddelde mens, niet?
  Je komt over als een gereïncarneerde pastoor, die jaloers is op de Kerk, simpelweg omdat die kerk de kudde weglokt, die Jij graag zou willen leiden met Jouw “wijsheid”. Jouw “Duivel” in jouw preken is “het geloof”.

  Pastoor René Strobos,droom maar lekker door!
  Nog een fijne dag,
  IAO ABRAXAS

  0 likes
 174. Tjonge tjonge relax Edwin.

  Weet je zeker.. dat je er niks aan over hebt gehouden?
  Aan jou bijna dood (2x)ervaringen?
  Het rationele schijn je kwijt te zijn geraakt “zo lijkt het”.
  Jij haalt er bevolkingsgroepen en voorbeelden bij,die ik totaal niet heb genoemd.
  Ik vermoed dat jij denkt dat ik een racist ben maar dat is dus niet zo.
  Andersom eerder denk ik ( ben ik bang ).
  Jou reactie op mijn zijn, laat MIJ dat denken.
  Maar ik kan natuurlijk op het verkeerde been zijn gezet door jou commentaren.
  Jij schijnt slechte ervaringen gehad te hebben met Blanke Westerlingen en aangezien ik dat OOK ben MOET IK ook wel zo zijn.. TOCH..?…
  Tenminste zo schijnt het bij mij over te komen.
  Hou jij je vooroordelen en haat maar voor je dat heb IK niet verdiend.
  Ik BEN IK…dus Rene_ikke_dus..IK!!!
  En ik zou wel eens gewoon eens met jou willen babbelen over wat jou zoal beweegt om mij te stigmatiseren..(zo komt het over) dan mag je ook van mij horen (terwijl je het al schijnt te weten) mijn blog gelezen hebbende, wie ik ben.
  Er zit duidelijk VEEL oud zeer bij jou ten aanzien het Nederlandse Koloniaal verleden en VOC periode
  Jouw woorden:
  Stakkerig Volkje
  Beschaving
  westerse WIJSHEDEN…
  Niks van dat alles is hier op zijn plaats Edwin..

  0 likes
 175. #Edwin
  Mocht je de volgende keer bij je psychiater op bezoek gaan..vertel dan hen/haar over MIJ …die Rene Strobos is toch wel zo een irritante man….ik kan hem wel het allerslechtste toewensen.
  Het zal je dan niet verbazen dat de psychiater zegt
  JIJ #edwin hebt nog een lange weg te gaan.
  Onwetendheid is de boosdoener Edwin .vriend.!!( positief gemeend)!!
  No hard feelings..
  We zijn allemaal op deze wereld om te leren .Er is maar 1 RAS op DEZE wereld ..het menselijk ras ( voor zover ik het weet) allemaal dezelfde soort..NIKS verschil in Rassen.
  Volledig 100% hetzelfde en mixbaar met elke mens op aarde dus DEZELFDE SOORT.
  Inderdaad
  De misleide gelovige vind dat ik de duivel ben. jij OOK DUS?

  ( heb de reactie in 2 en gedaan het zou te lang zijn )
  bedankt voor het plaatsen Moderator

  0 likes
 176. @ Rene Strobos
  Maak je niet zo druk,broertje.

  Ik ben gewoon een westerling, en waar heb ik het woord “discriminatie” gehanteerd?

  Je zei:
  “Mocht je de volgende keer bij je psychiater op bezoek gaan..vertel dan hen/haar over MIJ …die Rene Strobos is toch wel zo een irritante man….ik kan hem wel het allerslechtste toewensen.”

  Waarom zou ik me speciaal voor jou bij een psychiater moeten aanmelden?
  Vind je jezelf dan zo belangrijk, denk je,dat ik me om dit spelletje druk maak?

  Heb je er wel eens bij stil gestaan, dat als ik nooit naar deze site was gegaan, en jouw teksten had gelezen….jij en al jouw teksten nooit voor mij hadden bestaan?

  En andersom ook;
  Had jij al mijn teksten niet gelezen, dan had ik ook niet voor jou bestaan.
  Dank zij jouw eigen beslissing besta ik dus voor jou, dat houdt ook in dat alles wat je van me vindt,EN van de wereld waarin je leeft, in JOU leeft.
  Ik ben een andere JIJ…heb je dat niet door ?
  Jij de Duivel?
  Ik ben Jouw Duivel, IAO ABRAXAS, aangenaam!
  Veel plezier met jouw kruistocht tegen die zogenaamde “stakkerige onwetende gelovigen”, schrijf er maar een mooi boek over, misschien verdien je er nog wat aan ook!
  Maak je niet zo druk, het hele leven is maar een spelletje dat je met jezelf speelt, heb je dat niet door?

  P.S.:
  Ik ben klaar met bovenstaande topic,
  dat plaatje van dat Jezus-koppie met die irritante halo er omheen irriteert mij al lang genoeg.
  Je mag dus wel op dit stukkie tekst reageren, het is alleen nutteloos, want ik ga jouw reactie niet meer lezen.
  Dat vind ik mijn kostbare tijd gewoon niet waard, zo belangrijk ben je nu ook weer niet(en ik evenmin).
  En voor anderen die hierop reageren, positief of negatief, geld dit dus ook.

  Ik ben een andere JIj

  IAO ABRAXAS

  0 likes
 177. [quote name=”Edwin”]@ Rene Strobos
  Maak je niet zo druk,broertje.

  Ik ben gewoon een westerling, en waar heb ik het woord “discriminatie” gehanteerd?

  Je zei:
  “Mocht je de volgende keer bij je psychiater op bezoek gaan..vertel dan hen/haar over MIJ …die Rene Strobos is toch wel zo een irritante man….ik kan hem wel het allerslechtste toewensen.”

  Waarom zou ik me speciaal voor jou bij een psychiater moeten aanmelden?
  Vind je jezelf dan zo belangrijk, denk je,dat ik me om dit spelletje druk maak?

  Heb je er wel eens bij stil gestaan, dat als ik nooit naar deze site was gegaan, en jouw teksten had gelezen….jij en al jouw teksten nooit voor mij hadden bestaan?

  En andersom ook;
  Had jij al mijn teksten niet gelezen, dan had ik ook niet voor jou bestaan.
  Dank zij jouw eigen beslissing besta ik dus voor jou, dat houdt ook in dat alles wat je van me vindt,EN van de wereld waarin je leeft, in JOU leeft.
  Ik ben een andere JIJ…heb je dat niet door ?
  Jij de Duivel?
  Ik ben Jouw Duivel, IAO ABRAXAS, aangenaam!
  Veel plezier met jouw kruistocht tegen die zogenaamde “stakkerige onwetende gelovigen”, schrijf er maar een mooi boek over, misschien verdien je er nog wat aan ook!
  Maak je niet zo druk, het hele leven is maar een spelletje dat je met jezelf speelt, heb je dat niet door?

  P.S.:
  Ik ben klaar met bovenstaande topic,
  dat plaatje van dat Jezus-koppie met die irritante halo er omheen irriteert mij al lang genoeg.
  Je mag dus wel op dit stukkie tekst reageren, het is alleen nutteloos, want ik ga jouw reactie niet meer lezen.
  Dat vind ik mijn kostbare tijd gewoon niet waard, zo belangrijk ben je nu ook weer niet(en ik evenmin).
  En voor anderen die hierop reageren, positief of negatief, geld dit dus ook.

  Ik ben een andere JIj

  IAO ABRAXAS[/quote]

  Amen ..!!

  0 likes
 178. dwaasheid 🙂 kom op … Jezus Christus is gestorven aan het kruis en na 3 dagen uit de dood opgestaan .. Zelfs Mirin dajo heeft hier van getuigd !! dit is echt dwaasheid om te zeggen dat Jezus NIET EENS GELEEFD HEEFT … achterlijk

  0 likes
 179. [quote name=”robertje”]dwaasheid 🙂 kom op … Jezus Christus is gestorven aan het kruis en na 3 dagen uit de dood opgestaan .. Zelfs Mirin dajo heeft hier van getuigd !! dit is echt dwaasheid om te zeggen dat Jezus NIET EENS GELEEFD HEEFT … achterlijk[/quote]Achterlijk is het zeker niet!! JEZUS is een betekenis en ja hij heeft nooit bestaan. Ga je eerst verdiepen in de materie en ga niet in de gemaakte manipulatie illusie mee!!

  0 likes
 180. [quote name=”robertje”]dwaasheid 🙂 kom op … Jezus Christus is gestorven aan het kruis en na 3 dagen uit de dood opgestaan .. Zelfs Mirin dajo heeft hier van getuigd !! dit is echt dwaasheid om te zeggen dat Jezus NIET EENS GELEEFD HEEFT … achterlijk[/quote]
  Tis eerder dwaasheid om in een Jezus te geloven waar geen enkel bewijs van is, de bijbel geld niet als bewijs ! Komt nog bij dat geen extra bijbelse teksten over een Jesus Christus maar iets vertellen anders dan hearsay, interpolatie en christelijke fraude 200-300 jr nadat ”hij” geleefd zou hebben. Komt nog iets bij dat het niet echt waarschijnlijk is dat iemand bij een maagd geboren kan worden, een boom kan cursen, water lopen, wijn uit water maken, wind stil laten liggen, doden opwekken, uit de dood opstaan om maar te zwijgen van hemelvaart en laat staan terug komen. Oh dan vergeet ik nog dat al die thema’s rond JC uit mythen komen en uit OT. Robert doe ff study in oorsprong van het christelijke geloof en de mythen waaruit ze komen voordat je onzin uitkraamt.

  0 likes
 181. [quote name=”arnoud”]

  Jezus, is niet uit een maagd geboren, want Jezus had broers en zussen. hij is wel opgestaan uit de dood(illusie) want dood bestaat niet, nooit bestaan trouwens, dus ook voor Jezus tijd niet, Jezus kon zich wel materaliseren, en kon zich ook zo laten, aan de getuigen(apostelen), En dat ten hemel opgevaren kon gewoonweg niet in een lichaam, wel is Jezus in bewustzijn terug, en heeft zijn boodschap doorgegeven, hoe het werkelijk ging. lees maar eens zijn biografie. http://www.christuswijs.nl[/quote%5D
  Ten eerste kwamen die zgn broers en zussen later dus ja hij zou dan wel uit een maagd geboren kunnen zijn maar Maria later geen maagd in die zin.. for the sake of the argument, onzin trouwens er is geen enkel bewijs voor Jesus ook maar ergens te vinden en heeft zelfs geen autobiografie dus hou maar op met je lulkoek. Je weet donders goed dat in de gospel staat dat hij uit de fysieke dood is opgestaan, nee je geest leeft door met astraal lichaam maar dat heeft daar niets mee te maken en valt onder paranormaal. Fysiek naar hemel of andere dimensie gaan is uitgesloten en ook totaal overbodig omdat je geest uittreed tijdens de dood van fysiek lichaam, dus ook dit argument van christenen is BS. Evenmin er een Jesus was in historische zin waren er dus ook geen apostelen want het is een astrotheologisch uitlegbare mythe. Die hele zgn schaarse levensloop wat in de bijbel staat van ene zgn Jesus is gewoon een verzonnen verhaal en dat is aangetoond door vergelijking van mythe thema´s met Gospels beyond a shadow of a doubt. Doe je huiswerk eerst voordat je mij probeert te argumenteren want het zal je niet lukken, ik veeg elke argument van jou van tafel.

  0 likes
 182. [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”arnoud”]

  Jezus, is niet uit een maagd geboren, want Jezus had broers en zussen. hij is wel opgestaan uit de dood(illusie) want dood bestaat niet, nooit bestaan trouwens, dus ook voor Jezus tijd niet, Jezus kon zich wel materaliseren, en kon zich ook zo laten, aan de getuigen(apostelen), En dat ten hemel opgevaren kon gewoonweg niet in een lichaam, wel is Jezus in bewustzijn terug, en heeft zijn boodschap doorgegeven, hoe het werkelijk ging. lees maar eens zijn biografie. http://www.christuswijs.nl[/quote%5D
  Ten eerste kwamen die zgn broers en zussen later dus ja hij zou dan wel uit een maagd geboren kunnen zijn maar Maria later geen maagd in die zin.. for the sake of the argument, onzin trouwens er is geen enkel bewijs voor Jesus ook maar ergens te vinden en heeft zelfs geen autobiografie dus hou maar op met je lulkoek. Je weet donders goed dat in de gospel staat dat hij uit de fysieke dood is opgestaan, nee je geest leeft door met astraal lichaam maar dat heeft daar niets mee te maken en valt onder paranormaal. Fysiek naar hemel of andere dimensie gaan is uitgesloten en ook totaal overbodig omdat je geest uittreed tijdens de dood van fysiek lichaam, dus ook dit argument van christenen is BS. Evenmin er een Jesus was in historische zin waren er dus ook geen apostelen want het is een astrotheologisch uitlegbare mythe. Die hele zgn schaarse levensloop wat in de bijbel staat van ene zgn Jesus is gewoon een verzonnen verhaal en dat is aangetoond door vergelijking van mythe thema´s met Gospels beyond a shadow of a doubt. Doe je huiswerk eerst voordat je mij probeert te argumenteren want het zal je niet lukken, ik veeg elke argument van jou van tafel.[/quote]

  Jij bent er een Hunter, waar niet over te praten valt, dus jij je geloof en mening, en ik mijn geloof en mening, discussie gesloten. basta.

  0 likes
 183. Onzin: Flavius JOsephus, een Romein, beschreef dat mensen in Christus geloofden en dat hij gekruisigd was in Jeruzalem.
  Het probleem met dit artikel?
  Flavius zijn boeken zijn ouder dan de Katholieke Kerk.

  Lees ook:
  Lees Openbaring 13:-12-18.
  En zoek op wikipedia naar de 3 Griekse tekens die voor 600, 60 en 6 staan
  Zet deze tekens achter elkaar en google ze
  Sla acht op de spreuk die je dan ziet

  er komen aliens de wereld bezoeken die beweren dat ze God dienen.
  ze dienen de leugen: Satan.

  Satan is de entiteit van het Kwaad. zijn naam? : Yahweh.
  hij heeft miljarden mensen belazerd.
  hij maakt ze wijs dat Jezus slecht is.
  Jezus is de machtigste Alien uit het heelal.
  Hij heeft een heel koninkrijk van machtige wezens tot zijn beschikking.
  Sterker nog, de man is na zijn kruisiging uit de dood opgestaan met de hulp van 2 aliens.
  Daarnaast is de man naar de ruimte gegaan, volgens de enige authentieke bron vanb zijn leven na de Opstanding, na zijn kruisiging, de Bijbel.

  De oude geschriften waren geschreven door mensen die misleid waren door Jahweh.
  Jahweh is de satan en vele volken geven Hem vele namen.
  Hij is zeg maar de Voldemort of de INGSOC van dit heelal.

  0 likes
 184. [quote name=”arnoud”]

  Jij bent er een Hunter, waar niet over te praten valt, dus jij je geloof en mening, en ik mijn geloof en mening, discussie gesloten. basta.[/quote]
  Niets basta en er is niks gesloten ! Oh er valt wel degelijk over te praten want er is niks mysterieus aan en ten tweede is het onderzocht en nee het is niet mijn mening en zeker niet mijn geloof. De waarheid is het enige dat telt en niet of jij wat gelooft of iemand een mening heeft.

  0 likes
 185. [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”arnoud”]

  Jij bent er een Hunter, waar niet over te praten valt, dus jij je geloof en mening, en ik mijn geloof en mening, discussie gesloten. basta.[/quote]
  Niets basta en er is niks gesloten ! Oh er valt wel degelijk over te praten want er is niks mysterieus aan en ten tweede is het onderzocht en nee het is niet mijn mening en zeker niet mijn geloof. De waarheid is het enige dat telt en niet of jij wat gelooft of iemand een mening heeft.[/quote]
  Jij bent een complete atheist, en daar kan ik verder niet met jou over praten, want jij hebt in jou ogen gelijk, en ik in mijn ogen, en by the way, Jezus biografie, kan wel degelijk, want hij heeft zich zelf geciteerd in een boodschap aan een aardling. maar voor jou is alles wat buiten je waarnemings vermogen valt onzin. weet je.. als je multidemissionaal zou kunnen zien, er een wereld voor je open zou gaan.

  0 likes
  • nou nee dat is geen atheist.ik kan het weten.ik begrijp dan ook niet waarom mensen dat toch altijd vinden.nergens heeft hij gezegt dat hij atheist is.omdat hij niet in jezus gelooft?dan ben je nog niet meteen atheist hoor.vertel waarom je dat dacht en nog denkt?ik ben erg benieuwd.gr

   0 likes
 186. Wat een onzin!…ha,ha…Wij weten niet zo heel veel over het leven van Jezus.Het is belangrijk te herkennen dat Jeruzalem en een groot gedeelte van Israël in 70 na Christus door de Romeinen werd binnengevallen en verwoest. Veel inwoners werden afgeslacht. Complete steden werden letterlijk met de grond gelijkgemaakt en verbrand! Het mag ons dan ook niet verbazen dat veel bewijsmateriaal voor Jezus in die tijd werd vernietigd. Wat wij van hem weten, komt uit de Bijbel, uit het Nieuwe Testament.Overal waar Jezus kwam vertelde hij verhalen over God, hij genas zieke mensen en verrichtte wonderen. Maar al na drie jaar werd hij opgepakt door de Romeinen, die toen het land Israël bezet hielden. Hij werd ervan beschuldigd mensen op te zetten tegen de regering van de Romeinen. Hij werd gekruisigd.De Babylonische Talmoed (Sanhedrin 43a) bevestigt de kruisiging van Jezus.Belangrijke Romeinse historici die aan het eind van de eerste eeuw werkten, zoals Tacitus(die werd ongeveer 25 jaar na Jezus’ dood geboren) en Suetonius, beschrijven Jezus als de oprichter van het Christendom.Ze stellen dat “Hij een beweging begon, gekruisigd werd en dat die beweging enigszins een bedreiging bleef vormen voor de Romeinse overheid.” De overgrote meerderheid van Schriftgeleerden (Christelijk en niet-christelijk) toegeven dat de Epistels van Paulus (op zijn minst enkele hiervan) feitelijk in het midden van de eerste eeuw na Christus, door Paulus werden geschreven, minder dan veertig jaar na de dood van Jezus.Er zijn nog meer historische bronnen die Jezus vermelden: Julius Africanus, de Babylonische Talmoed, Lucianus van Samosata, Mara Bar-Serapion en diverse Gnostische schrijfsels….

  0 likes
 187. Drs. Ir. Ph.D Rabin Gangadin

  De wereld mag met iets meer respect kijken naar het over-miskende Hindoeisme en zich minder scharen in de stoottroepen van de alom bekende en schallende Islam en het Christendom. In de bijbel staat Jezus Christus neergezet als visser maar tussen zijn 12e en 18e jaar was hij een excellente student in de humane wetenschappen aan een universiteit te India alwaar hij op last van zijn vander Josef naar toe was gegaan. India was het enige land in de wereld alwaar het fenomeen universiteit het daglicht aanschouwde. Zelfs Aldolf Hitler was in leven gepreoccopeerd door the vedic Sciene en liet hij Indiase geleerden naar Duitsland overkomen om wetenschappelijke en technologische teksten uit het Sanskriet in het Duits te laten vertalen. Vandaar dat Duitsland zo gedreven was in het ontwikkelen van geavanceerde oorlogsmachines! Wij weten dat de atoombom dankzij de naar de VS uitgeweken Albert Einstein was ontwikkeld en gelijk in Hirochima werd uitgeprobeerd. Volgens Amerikaanse nucleaire fisici zou de atoombom al eerder in de roemruchte Maha bharat oorlog gebruikt zijn geweest. De Indier Satyendra Nath Bose had albert Einstein aan de naar hemzelf vernoemde Boson effect geholpen waarmee Einstein zijn relativiteitstheorie kon afronden. Einstein nodigde deze in Westminster gestudeerde fysicus uit op een etentje te Parijs maar zweeg voor de rest als het graf over zijn persoon. Zelfs ten aanzien van de in het Westen veel later ontdekte DNA schreven Amerikaanse wetenschappers:Structure of DNA.Image. How The First DNA Evolved Vedas, Research Result
  India heeft de internationale gemeenschap eveneens geholpen aan:

  • het getal pi
  • het getal 0
  • decimale stelsel
  • gulden snede
  • goniometrie
  • integraal wiskunde
  • reeksen theorie
  • binaire stelsels
  • complexe getallen
  • gravitatie krachten
  • de trimurti met links naar kwantum fysica, functionele parallellen vd quarks, maw Brahma, Vishnu en Shiva zitten in elke quark spin.
  • Het kaartspel
  • goud smeden
  • diamant slijpen
  • staal zuiveren en harden en roestvrij maken en legeren (oa met fosfor)
  • kwik technologie, oa vermoedelijk een soort plasma motor met anti gravitatie inverters, mbv boson effecten.
  • koper zuiveren, tot 99 % zuiverheid, waarmee een ionische zuiverings reactie van water kon ontstaan.
  • muziek noten, halve noten, kwart noten, do re mi fa sol,

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anti-veroudering

Het nieuwe wonder voor anti-veroudering?

Volgens wetenschappers van de University of Pittsburgh ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Ontdek hier wat hij ontdekte

Ving Nikola Tesla buitenaardse signalen op? Dit is wat hij ontdekte

In juli 1899 claimde Nikola Tesla tijdens ...

'Spaceshuttle-UFO' vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

‘Spaceshuttle-UFO’ vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

Een fotograaf uit de Amerikaanse staat Washington ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.