Buitenland

De Islamitische Staat (IS) als westers product en de stilzwijgende Nederlandse volksvertegenwoordiging

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een studie van de Columbia-universiteit in New York wordt duidelijk dat de wortels van het moslimterrorisme zijn terug te voeren op de Koude Oorlog. De CIA werkte indertijd nauw samen met de Pakistaanse inlichtingendienst ISI om de Sovjet-Unie te verzwakken. Beide partijen financierden, begeleidden en richtten diverse groeperingen op die het idee van een Heilige Oorlog koesterden en botvierden op de Sovjet-Unie. Dat schrijft journalist Olaf Mesman.

Uiteindelijk ontstond er een ‘Afghaanse jihad’ die in 1986 uitmondde in een oorlog tussen de Sovjet-Unie en Afghanistan. In totaal steunden 35.000 radicale moslims vanuit 40 verschillende landen tussen 1982 en 1992 de Afghaanse strijd. Van groot belang is volgens Mesman dat een ‘vrijheidsstrijder’ van de CIA genaamd Osama bin Laden in 1989 Al Qaida oprichtte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Eind jaren negentig vatte een Amerikaanse diplomaat samen: “De Taliban zal zich waarschijnlijk ontwikkelen zoals de Saoedi’s. Aramco (een consortium van oliebedrijven dat de Saoedische olie beheert) zal ten tonele verschijnen, er zullen pijpleidingen komen, er zal een emir zijn, er zal geen parlement komen en de shariawetgeving zal worden doorgevoerd. Daar kunnen we mee leven.”

“Het moslimterrorisme dat we nu oogsten is dus van de zaden die onze eigen hypocriete westerse overheden in het verleden hebben gezaaid,” merkt Mesman op. Hij wijst op incidenten die mensen kennelijk weer vergeten zijn, zoals een Libisch passagiersvliegtuig dat in 1973 door Israël in de Sinaï is neergeschoten, een Iraans passagiersvliegtuig dat in de Perzische Golf door de Verenigde Staten is neergeschoten en een autobom in Beiroet die werd geplaatst door de CIA en de Britse inlichtingendiensten.

“De problemen zijn ontstaan door het Westen, dus laten we dan ook eens kritisch zijn naar het westerse beleid voordat we uit een reflex de islam als het kernprobleem beschouwen,” stelt Mesman.

De Stanford Law School concludeert bovendien dat drones ‘mannen, vrouwen en kinderen terroriseren en angst, psychologische schade en trauma’s veroorzaken’. De Israëlische militaire inlichtingenwebsite DEBKAfile kwam tot de conclusie dat het Westen tijdens de strijd tegen president Assad in Syrië zo’n 30 verschillende facties steunde en trainde.

Het Pentagon schat dat de helft van de gesteunde rebellen is overgelopen naar de Islamitische Staat (IS) en al-Nusra. Mesman besluit: “Met andere woorden, de NAVO die Assad graag ziet verdwijnen laat de geschiedenis zich herhalen door opnieuw de zaden te hebben geplant (steunen van moslimextremisme in Syrië) die moslimterrorisme hebben geoogst (versterking van IS en al-Nusra).”

[Joop]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Albert
Albert
9 jaren geleden

Wat in deze kwestie zeker niet vergeten mag worden is dat met het weg bombarderen van de dictators (S.Hoessein; Gadaffi; Moebarak; enz.) de poorten van de hel zijn opengezet. Dictators zijn meestal geen fijne figuren maar nog erger en slechter voor het volk is wat er gaat gebeuren als er na die dictatuur niets duidelijks aan bestuur terugkomt.
De werkwijze van onze grote vriend USA: met de meest verwoestende bommen democratie over de wereld verspreiden, is natuurlijk een gotspe. Temeer omdat zij geen enkel respect voor de bevolking van het land tonen dat ze aan het platbombarderen zijn. En omdat ze ook geen enkel plan hebben klaarliggen voor na het bommengooien, behalve dan dat er ruimte wordt geschapen voor Amerikaanse multinationals.
IS is onze eigen stomme rotschuld.
Misschien wordt het tijd om eens onze excuses aan te bieden aan de moslims voor onze botte arrogantie jegens hen.

emka
emka
9 jaren geleden

Jullie vergeten te vermelden, dat Rusland een erg smerige oorlog voerde in Afghanistan. Met Hind-D helicopters tegen speren en katapulten. De USA wilden mbv trainingen en materieel de Mujahedin helpen tegen de Rus (met, toegegeven, als achterliggend doel dat de Rus nu z’n eigen Vietnam zou krijgen), met oa Stinger raketten. Helaas, na de Rusland/Afghanistan oorlog, zijn deze Stingers verdwenen. Niet omdat de USA deze zo graag in het land wilde laten, maar omdat die krengen gejat waren door de mujahedin.
Dus, om nou te beweren, dat IS een product van USA is, is wel héééél erg kort door de bocht.

Heeft nog nooit iemand van jullie een aanvaring gehad met een (extreem denkende)islamist? Ga eens in discussie over de middeleeuwse waarden die deze mensen aanhangen. Dan komt de ware aard van deze mensen naar boven.

weg met ons
weg met ons
9 jaren geleden

ISIS is een marionetten leger met door het westen gefinancierde huurmoordenaars in het leven geroepen nadat Al Qaida werd ontmaskerd als onderdeel van het Amerikaanse imperialisme. ISIS is een methode en concept om Assad en Syrie te veroveren. Onder het mom van ISIS aanpakken met z’n geënsceneerde gruweldaden gaat men stukje bij beetje verder richting het uitschakelen van het regiem van Assad.

Verder zal dit alles en het uitmoorden van de eigen bevolking door nazi’s in de Oekraïne binnenkort kunnen leiden tot een derde wereldoorlog, want hoe anders kan men het falen van het economische- corrupte schuldengeldsysteem beëindigen? Misschien kan een derde wereldoorlog de Amerikanen nog wat soelaas bieden, zolang de Russen maar niet te ver gaan en niet te hard terugslaan, eventueel met een A-bom, dan zal een derde wereldoorlog bijna een lumineuze oorlog betekenen voor de nazi’s.

Of je het nu leuk vindt of niet, maar een derde wereldoorlog lijkt bijna noodzakelijk geworden en dat alleen al om de brakke geesten van de slapende burgers wakker te maken en duidelijk te krijgen hoe ernstig gestoord de macht en de elite is die ons constant en onophoudelijk ‘bombarderen’ met de meest smerige leugens en in scene gezette acties. De mens verdient ergens niet beter en is arrogant geworden, zo arrogant dat men denkt onsterfelijk en onaantastbaar te zijn en alles wat boven in de piramide staat heilig is dan heiliger. Het zal nodig zijn omdat men niet meer wil begrijpen wat liefde, compassie en warmte is en men vergeten is waar in dit leven werkelijk om draait.

Liquid
Liquid
9 jaren geleden

Kritisch kijken naar de rol van het Westen betekent niet dat je dan maar meteen je ogen moet sluiten voor de barbaarse praktijken van moslimextremistische groeperingen. Het is wel erg makkelijk om alles zomaar af te schuiven op Westerse overheden.
De acties van ISIS zijn te walgelijk voor woorden. De slachtpartijen op onschuldige mensen en de brute executies van gevangenen zijn niet te ontkennen en ook niet zomaar goed te praten. IS-strijders zijn geen zielige slachtoffers, het zijn daders van het meest sadistische soort.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x