BuitenlandCorona

Labonderzoek: coronasneltest bevat 7 keer toegestane hoeveelheid ethyleenoxide, een giftige stof

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele dagen geleden zond het mediakanaal Pronews TV een item uit over te hoge concentraties ethyleenoxide in teststaafjes die worden gebruikt voor coronasneltests. Een staafje, dat is onderzocht in een laboratorium op Cyprus, bleek meer dan zeven keer de toegestane hoeveelheid ethyleenoxide, een giftige stof, te bevatten.

De stof wordt onder meer gebruikt om teststaafjes voor testkits en de PCR-test te steriliseren. In de EU mogen levensmiddelen geen ethyleenoxide bevatten. De maximaal toegestane hoeveelheid is vastgesteld op 0,05 mg/kg. In het teststaafje, dat is geanalyseerd door een lab in de stad Larnaca, zat 0,36 mg/kg ethyleenoxide, schrijft de Cyprus Mail.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Voedingsmiddelen teruggeroepen

In augustus werden bepaalde voedingsmiddelen teruggeroepen omdat ze sporen van ethyleenoxide bleken te bevatten. Volgens de gezondheidsautoriteiten ging het om kleine hoeveelheden die geen direct gevaar vormden voor de volksgezondheid.

Ze voegden er wel aan toe dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat als je vaak en langdurig grote hoeveelheden van deze stof binnenkrijgt, er tumoren kunnen ontstaan.

Giftig, kankerverwekkend en mutageen

De Cypriotische vakbond Isotita heeft opgeroepen het gebruik van sneltests op te schorten. Duizenden Cyprioten moeten elke 72 uur een sneltest afnemen om te kunnen werken.

De vakbond heeft gezegd dat het gebruik van de sneltests moet worden gestaakt tot de gezondheidsautoriteiten de zaak hebben onderzocht. De vakbond verwees naar het Europees Agentschap voor chemische stoffen, dat aangeeft dat de stof giftig, kankerverwekkend en mutageen is.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een onderzoek ingesteld. Niet naar de sneltests, maar naar het lab.

4.8 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petrus
Petrus
2 jaren geleden

Dus niet testen is het veiligste.

Ludger
Ludger
2 jaren geleden

Hetzelfde geldt voor de PCR test bij de GGD. Met koeienletters staat er op: sterile: EO, oftewel ethyleenoxide. Kaart je dat aan bij zo’n GGD medewerker die op dat moment net een klein kind met die troep wil mishandelen, kijken ze je dom aan. Ik weet al vanaf begin dit jaar dat die troep hersentumoren, leukemie, lymfeklierkanker en borstkanker veroorzaakt, die medewerkers die die onzinnige “test” elke dag uitvoeren hebben werkelijk geen flauw idee wat ze aan het doen zijn

Lest best Vergezicht
Lest best Vergezicht
2 jaren geleden

Vreemde wereld,
In Israël sterven volgens de ECDC elke dag 10 personen aan de griep, met 9 miljoen inwoners.
Daar gaan ze de apartheid versoepelen!
In Nederland sterven volgens RIVM 13 personen aan de griep, met 17,5 miljoen inwoners.
Hier gaan ze de apartheid verscherpen!
Is er iemand die twijfelt aan de juistheid van dit bericht?
Check de gegevens van ECDC en van Corona dashboard.
En vraag je af, wie hier de Wappies zijn!

Perm.
Perm.
2 jaren geleden

In de EU mogen levensmiddelen geen ethyleenoxide bevatten. Maar de stof wordt wel gebruikt in teststaafjes. Maakt het verschil uit of ik de stof via mijn mond of via mijn neus binnenkrijg?
Is toepassing van deze stof in teststaafjes dan geen strafbaar feit. De “almachtige” EU geeft het zelf aan. Wat stelt het voor? Of kunnen we ook de EU wegzetten als een wassen neus?

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x