Gezondheid

Hoe cannabis hersenveroudering kan tegengaan

Help ons door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De actieve stoffen in cannabis lijken hersenveroudering terug te kunnen draaien. Ook helpt de drug mogelijk de ziekte van Alzheimer en andere hersenaandoeningen voorkomen.

Vanaf het midden van de jaren 00 zijn onderzoekers de kracht van de cannabinoïde systemen van het brein pas echt gaan waarderen.

Synthetische stoffen die lijken op THC, een psychoactieve stof in cannabis, zijn bij dieren in staat om hersenfuncties te behouden. Een studie uit 2008 toonde aan dat een stof op basis van THC ontsteking van de hersenen bij oudere ratten kon terugdringen en bovendien het geheugen van de dieren verbeterde.

Zenuwcelstimulerende factor

Nieuw onderzoek in Philosophical Transactions of the Royal Society B lijkt erop te wijzen dat het brein door activatie van het cannabinoïde systeem een soort grote schoonmaak houdt, waarbij antioxidanten beschadigde cellen verwijderen en de efficiëntie van de mitochondriën verhogen.

Eerdere studies vonden een verband tussen cannabinoïden en de aanmaak van zenuwcelstimulerende factor (BNDF), een neurotrofine die een belangrijke rol speelt bij de bescherming van neuronen en de aanmaak van nieuwe.

Neurodegeneratieve aandoeningen

De activatie van cannabinoïde receptoren kan een ontsteking van de hersenen op verschillende manieren terugdringen. Andras Bilkei-Gorzo van de Universiteit van Bonn zegt dat de activiteit van het cannabinoïde systeem de neuronen beschermt, hersenveroudering kan tegengaan en symptomen van neurodegeneratieve aandoeningen kan verzachten.

Door de activiteit van het cannabinoïde systeem blijven de cognitieve functies van muizen behouden, aldus hoogleraar neurobiologie, anatomie en biologische scheikunde Daniele Piomellie van de Universiteit van Californië in Irvine.

Het zal waarschijnlijk nog enige tijd gaan duren voordat een studie wordt gedaan naar cannabisgebruikers om te kijken of ze sneller of minder snel alzheimer ontwikkelen dan mensen die geen cannabis gebruiken. Het onderwerp is nog te controversieel om de financiering rond te kunnen krijgen.

Bron: Time.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Diago
Diago
9 jaren geleden

Jammer dat ik een tikkie ongemakelijk word van wiet de laatste tijd, vroeger kon ik er toch best goed tegen.

Paar haaltjes zo af en toe savonds, hmmm, memories.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

One stick a day, will keep the dokter away.Ben in een vrolijke bui,ondanks dat ik op 14 november een stuk lever moet missen.Dus de Hunter is dan ff onder zeil.Maar niet getreurd dat kleine stukje is zo gebeurd,en zo vroeg ontdekt het is niet iets, wat deze jongen nekt.Gelukkig kun je van je lever wel iets missen,wat het lichaam zelf weer hersteld.Dus dat wordt weer lekker blowen geblazen,vooral om de bijwerkingen van de medicijnen te elimineren.The hunter is hurt, but not dead

m
m
9 jaren geleden

Dan moet je wel je eigen biologische wiet gebruiken.
wiet uit de koffieshop is meestal zwaar vervuild met allerlei toevoegingen zoals haarlak,groeimiddel e.d.

Buggleshjh
Buggleshjh
9 jaren geleden

[quote name=”m”]Dan moet je wel je eigen biologische wiet gebruiken.
wiet uit de koffieshop is meestal zwaar vervuild met allerlei toevoegingen zoals haarlak,groeimiddel e.d.[/quote]
[quote name=”m”]Dan moet je wel je eigen biologische wiet gebruiken.
wiet uit de koffieshop is meestal zwaar vervuild met allerlei toevoegingen zoals haarlak,groeimiddel e.d.[/quote]
Nou dan kom jij niet bij al te beste coffeeshops M. En Hunting Wolf, mijnwetens heeft U de notie, Uzelf zeer goed te kunnen genezen poefpoef uch. Groet

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x