Het Complot

Geloven mensen nog dat de aarde plat is?

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Leden van de Flat Earth Society zeggen dat de aarde plat is. Alles wat erop wijst dat de aarde rond is, wordt door hen afgedaan als een samenzwering van de NASA en andere overheidsagentschappen.

Sinds 2009 kan het gezelschap ieder jaar zo’n 200 nieuwe leden bijschrijven. Als we haar website moeten geloven, denkt het genootschap echt dat de aarde plat is.

In de archaïsche tijd veronderstelde men dat de aarde plat was. Geloof in een platte aarde wordt in de oudste geschriften van de mensheid gevonden. In het vroege Mesopotamische denken werd de wereld voorgesteld als een platte schijf die in de oceaan dreef.

Antimaan

Volgens de platte aarde-theorie is de aarde een schijf met in het midden de poolcirkel en Antarctica, een ruim 40 meter hoge muur van ijs, aan de rand. Daar bevinden zich volgens de aanhangers van de theorie NASA-medewerkers die de muur van ijs bewaken zodat er geen mensen overheen kunnen klimmen om vervolgens van de schijf te vallen.

Ze zeggen verder dat de zon en de maan bollen zijn met een doorsnee van 51 kilometer die een cirkelvormige beweging beschrijven boven het baanvlak van de aarde. Volgens hen moet er ook een onzichtbare ‘antimaan’ zijn die de maan tijdens verduisteringen afdekt.

Leden van de Flat Earth Society stellen verder dat de zwaartekracht op aarde een illusie is. Objecten vallen niet omlaag, zo zeggen zij, maar de schijf van de aarde beweegt omhoog en wordt gedreven door een mysterieuze kracht die ze donkere energie noemen. Wat zich onder de schijf bevindt weten de leden niet, maar de meesten denken aan gesteente.

Persoonlijk gewin

Ze geloven dat foto’s van de aardbol bewerkt zijn en dat navigatiesystemen de illusie wekken dat piloten in een rechte lijn over een bol vliegen terwijl ze in werkelijkheid rondjes boven een schijf vliegen. Dit zou volgens de Flat Earth Society worden gedaan voor persoonlijk gewin. Het genootschap zegt namelijk dat alle mensen die in het complot zitten verdienen aan het budget van de NASA en andere ruimtevaartorganisaties, aldus de pagina met veelgestelde vragen van het gezelschap.

Uit recent onderzoek door politicologen Eric Oliver en Tom Wood van de Universiteit van Chicago is gebleken dat ongeveer de helft van alle Amerikanen gelooft in tenminste één complottheorie.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
foxtrot 2.0
foxtrot 2.0
9 jaren geleden

Als de aarde plat is, dan is mijn schoonmoeder de liefste der aarde….
(Dat zijn dus al 2 dingen die nooit samengaan)

p-eat-her
p-eat-her
9 jaren geleden

Leg dat maar eens uit aan baumgartner 🙂 Het rond der aarde is natuurlijk overduidelijk en voor iedereen mogelijk om zelf te bezien! Ik krijg soms het idee dat er steeds meer van dit soort absurde ideëen met opzet onder de noemer “complot-theorie” worden geschaart om zodoende overige theoriën in een kwaad daglicht te stellen.

Sander
Sander
9 jaren geleden

”Ze geloven dat foto’s van de aardbol bewerkt zijn en dat navigatiesystemen de illusie wekken dat piloten in een rechte lijn over een bol vliegen terwijl ze in werkelijkheid rondjes boven een schijf vliegen. ”

Dit maakt mijn hele dag goed, geweldig. Haha :’p
Iemand, zorg dat hier een southpark aflevering van word gemaakt. Net als die van scientology. Haha

joris tinel
joris tinel
9 jaren geleden

Ach verdorie,net nu ik tot de stellige overtuiging was gekomen dat de aarde een kubus is, komen ze mij vertellen dat ze plat is !????! Daar heeft iemand die kubus platgetrapt? En ik heb het geeneens gemerkt?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

68
0
We lezen graag je reactie!x