Homepagina » Wetenschap » Hoe ziet tijdreizen eruit?
Hoe ziet tijdreizen eruit?

Hoe ziet tijdreizen eruit?

Natuurkundigen hebben voor het eerst laten zien hoe tijdreizen eruitziet. De visualisaties zijn het resultaat van een hypothetisch universum waarin tijdreizen mogelijk is.

Door de algemene relativiteitstheorie van Einstein weten we dat er hypothetische universa bestaan waarin men door de tijd kan reizen.

Je kunt in principe voorwaarts in de tijd reizen terwijl je langs een gekromde baan beweegt die je terugbrengt naar je verleden. Een dergelijke lus staat in de natuurkunde bekend als een gesloten tijdachtige kromme en is lange tijd het onderwerp van intensief wetenschappelijk onderzoek geweest.

Rondwentelende universa

De algemene relativiteitstheorie van Einstein staat deze tijdlussen toe. In 1951 toonde Kurt Gödel het bestaan van paradoxale oplossingen van Einsteins veldvergelijkingen in de algemene relativiteitstheorie aan. Deze ‘rondwentelende universa’ zouden tijdreizen mogelijk maken. Einstein slaagde er niet in om Gödels oplossingen te ontkrachten. De volgende generaties wiskundigen en natuurkundigen zijn daar evenmin in geslaagd.

Waarom reizen we dan nog niet door de tijd? Het probleem is dat de wetenschap gesloten tijdachtige krommen niet echt theoretisch begrijpt. Bovendien zijn ze in de ruimtetijd moeilijk realiseerbaar.

Natuurlijke tijdmachine

Men kan niet uitsluiten dat ergens in het heelal een natuurlijke tijdmachine bestaat. In de aanwezigheid van een zeer sterk zwaartekrachtsveld kan de tijdruimte zo sterk gekromd worden dat onder speciale omstandigheden een tijdlus wordt gevormd. Een dergelijk wormgat kan ons een permanente verbinding met het verleden geven.

Hoe dit er in een hypothetisch universum uitziet is aan de hand van een aantal korte filmpjes in beeld gebracht door theoretisch natuurkundige Wolfgang Schleich en zijn onderzoeksteam van de Universiteit van Ulm in Duitsland. Zijn onderzoek is verschenen in het New Journal of Physics. New Scientist zette de filmpjes van Schleich hier op overzichtelijke wijze achter elkaar.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Toch is het niet wenselijk omdat te gaan doen. Als we de wereld leiders en corporaties meemaken nu, en zeker met al hun oneindig psychopathisch hebzucht dan gaan ze zeker al het Inca goud stelen die de Spanjaarden over zee vervoerden,dat enigszins ludiek bedoeld, we belanden zo in het een en ander parallelle universum. Voor onze onderontwikkelde soort is dit echt taboe.Maar het ergste is dat men daadwerkelijke geschiedenis gaat vervalsen door manipulaties.

  0 likes
 2. Wat een klerezooi zal dat worden zeg.

  Volgens mij is ‘tijd’ gewoon iets wat door mensen bedacht is.

  Maar wat weet ik er nou van.

  0 likes
 3. Kijk eens een interviewtje op Project Camelot. Het tijdreizen heeft men allang gedaan en heleboel dingen in de war gestuurd totdat degenen er zelf niet meer uitkwamen. Project Looking Glass genaamd.

  http://projectcamelot.org/lang/nl/project_looking_glass_nl.html

  0 likes
 4. [quote name=”Pablo”]Toch is het niet wenselijk omdat te gaan doen. Als we de wereld leiders en corporaties meemaken nu, en zeker met al hun oneindig psychopathisch hebzucht dan gaan ze zeker al het Inca goud stelen die de Spanjaarden over zee vervoerden,dat enigszins ludiek bedoeld, we belanden zo in het een en ander parallelle universum. Voor onze onderontwikkelde soort is dit echt taboe.Maar het ergste is dat men daadwerkelijke geschiedenis gaat vervalsen door manipulaties.[/quote]

  Wie zegt dat dit nu al niet gebeurt?

  0 likes
 5. Er zijn heel wat hypotheses dat er daadwerkelijk al met het verleden geknoeid is geweest (US black ops operaties a la philadelphia experiment etc)
  Vergeet ook niet dat technologie pas als laatste bij het “gewone” volk kan terecht komen (het moet eerst voldoende uitgebuit zijn).

  0 likes
 6. @Pablo,

  Daadwerkelijke geschiedenis?? vervalsen door manipulaties? Ik vermoed sterk dat dit nu ook wel gebeurd. En die parallelle Universa zijn er toch wel daar doen jij of ik niks aan toe of af. Degene die bestemd is als tijdreiziger die zal er gebruik van maken. Goed of kwaadschiks, we leven tenslotte nog steeds in de dualiteit net zolang tot we de balans gevonden hebben als mensheid voor het eenheidsbewustzijn, volgens mij kunnen we dan allemaal in de “tijd” reizen. Verleden en toekomst zijn er eigelijk niet, we leven in het NU. Dat moeten we eerst eens gaan inzien. Maar jammer genoeg leven we meer in het verleden of in de toekomst, vandaar dat het lijkt of de geschiedenis zich moet herhalen, maar dat is het oude paradigma.

  0 likes
 7. [quote name=”fry”]Vergeet ook niet dat technologie pas als laatste bij het “gewone” volk kan terecht komen (het moet eerst voldoende uitgebuit zijn).[/quote]
  Ik vind dat dit soort technologie nooit bij het ‘gewone’ volk terecht mag komen, hoe mooi zulke technologie ook is.

  0 likes
 8. elke stap die je zet is er 1 door de tijd

  0 likes
 9. als we ooit kunnen tijdreizen dan zijn ze nu ook aan het tijreizen

  0 likes
 10. Leuk bedacht maar hier word niet slechts van een natuurwet uitgegaan namelijk licht , maar veroudering is ook verjonging in het zien van de wezens op aarde, er zal in totaal , plus en min, opgeteld helemaal niets te zien zijn . Serieuse onzin deze theorie en energie , van het verwerving ervan, en het verlossen erna.

  0 likes
 11. Naar een toekomst reizen zal mogelijk zijn (theoretisch). Als men een ruimteschip kan ontwikkelen wat in een baan om een zwartgat kan reizen zou je in je schip 1 week afleggen en terug op aarde zou je dan 7 weken verder zijn….aldus Stepan Hawking 🙂

  0 likes
 12. Ik vind het wel zo spannend om te bedenken dat er in feite geen tijd en ruimte is en dat het een ilusie van het denken is.
  Voor de geest is er alleen hier en nu.
  en daar in vind alles plaats.

  En natuurlijk word dat verworpen, ons denken kan er zich geen voorstelling van maken.
  We zitten nu eenmaal in de materie (ons ligaam) en dat heeft zo zijn beperkingen.

  Vandaar de factor tijd, deze helpt de gaos enigzins te ordenen. Vergeet nimmer dat de wereld een projectie is van ons denken. En daar buiten is niets en dus alles.

  En voor de genen die denken waar heb je dat vandaan? Deze gedachten kwamen langs en ik heb ze op geschreven.

  Zo deed Einstein dat toch ook?

  Door de algemene relativiteitstheorie van Einstein weten we dat er hypothetische universa bestaan waarin men door de tijd kan reizen.

  Maar daar door kunnen we dat nog niet!

  wat kunnen we wel? ons realiseren wie we zijn. En zo uit onze gevangenis stappen.

  Wat is de gevangenis de indentifikatie met vorm.
  en dit is de planeet van vorm.
  al zou je kunnen zeggen dat dit de planeet van angst is.
  Maar angst is slechts het deurtje
  waar niemand door heen durft.

  Of beter gezegt, angst is de sleutel die niemand duft vast te paken en om te draaien.
  Want wie durft er te sterven in angst.

  0 likes
 13. “In 1951 toonde Kurt Gödel het bestaan van paradoxale oplossingen van Einsteins veldvergelijkingen in de algemene relativiteitstheorie aan. Deze ‘rondwentelende universa’ zouden tijdreizen mogelijk maken. Einstein slaagde er niet in Gödels oplossingen te ontkrachten. De volgende generaties wiskundigen en natuurkundigen zijn daar evenmin in geslaagd.”

  In dat geval is er volgens mij ook nog een andere conclusie mogelijk, namelijk dat Gödel middels een zogenoemd ‘wiskundig bewijs uit het ongerijmde’ heeft aangetoond dat er iets aan Einsteins algemene relativiteitstheorie mankeert.

  0 likes
 14. Mooie contradictie: ‘hypothetische tijdreizen bestaan’…

  0 likes
 15. Even mijn alter ego, Hobbet Koning in bijdrage 10 corrigeren in de zin : Leuk bedacht maar hier word – niet – slechts van een natuurwet uitgegaan) moet zijn : Leuk bedacht maar hier word slechts van één natuurwet uitgegaan .

  Verder wil ik (ziende de ongezienden), de veroudering, in de zin van het – overstijgen – van haar “”concervatieve”” wetmatigheid, (welke gerelateerd is aan de natuurlijke verloop in deze stoffelijke 3 Dimensionale vorm, dus in de voor ons bekende omgeving van leven op aarde) in de ervaring van de geest die altijd een wake heeft over de mens , een verjonging in de geestelijke dimensie bevorderen , want door – goed te hebben gedaan als mens – , zal er een shift in eeuwige energie tegenover haar (dimensie) de geestelijke aantrekking (naar alles wat in of buiten haar wezen te zien is, en die door de zintuigen altijd opgeroepen en waargenomen kunnen worden, ontstaan . Feit is , wat vroeger een ballast was, het lichaam, moet na de shift dan zo licht voelen als was het een veertje . En die verjongde toestand zal heel lang voortbestaan want wie hiervan geproeft heeft wil nimmer meer dit verliezen .

  Tijdreizen in technisch opzicht, is je de loop van de stoffelijke wereld … niet op je lichaam in te laten werken … dit word dan een tijds verschil hoewel naar ik vermoed, echter niet lang kan duren omdat dit (zichbaar en toch voor de natuurwet verdwenen) een andere trilling is ontstaan die noch voedsel en water, noch de toestand van je achtergebleven lichaam in haar originele vorm zou kunnen begrijpen. Tijdsreizen is een andere dimensie , meer en langer te leven is hierdoor in iedergeval voor mensen niet mogelijk . Ik denk lieve mens, laten de geleerden hierover geen doorbrekende illusies hebben.. leven wat u beleeft is een beleving vanuit hogere ( God) keuze bepaling door uw geboorte , en het is daarmee gezegt geen oneindig begin en eind .

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronawet

Aangepaste coronawet is nog gevaarlijker: ‘Dit gaat veel te ver’

Het kabinet heeft het aangepaste voorstel van ...

intimidatie

Ben jij ook een moderne slaaf, zonder het te weten?

Wist je dat het erg gevaarlijk is ...