Wetenschap

Hoe ziet tijdreizen eruit?

Help ons door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Natuurkundigen hebben voor het eerst laten zien hoe tijdreizen eruitziet. De visualisaties zijn het resultaat van een hypothetisch universum waarin tijdreizen mogelijk is.

Door de algemene relativiteitstheorie van Einstein weten we dat er hypothetische universa bestaan waarin men door de tijd kan reizen.

Je kunt in principe voorwaarts in de tijd reizen terwijl je langs een gekromde baan beweegt die je terugbrengt naar je verleden. Een dergelijke lus staat in de natuurkunde bekend als een gesloten tijdachtige kromme en is lange tijd het onderwerp van intensief wetenschappelijk onderzoek geweest.

Rondwentelende universa

De algemene relativiteitstheorie van Einstein staat deze tijdlussen toe. In 1951 toonde Kurt Gödel het bestaan van paradoxale oplossingen van Einsteins veldvergelijkingen in de algemene relativiteitstheorie aan. Deze ‘rondwentelende universa’ zouden tijdreizen mogelijk maken. Einstein slaagde er niet in om Gödels oplossingen te ontkrachten. De volgende generaties wiskundigen en natuurkundigen zijn daar evenmin in geslaagd.

Waarom reizen we dan nog niet door de tijd? Het probleem is dat de wetenschap gesloten tijdachtige krommen niet echt theoretisch begrijpt. Bovendien zijn ze in de ruimtetijd moeilijk realiseerbaar.

Natuurlijke tijdmachine

Men kan niet uitsluiten dat ergens in het heelal een natuurlijke tijdmachine bestaat. In de aanwezigheid van een zeer sterk zwaartekrachtsveld kan de tijdruimte zo sterk gekromd worden dat onder speciale omstandigheden een tijdlus wordt gevormd. Een dergelijk wormgat kan ons een permanente verbinding met het verleden geven.

Hoe dit er in een hypothetisch universum uitziet is aan de hand van een aantal korte filmpjes in beeld gebracht door theoretisch natuurkundige Wolfgang Schleich en zijn onderzoeksteam van de Universiteit van Ulm in Duitsland. Zijn onderzoek is verschenen in het New Journal of Physics. New Scientist zette de filmpjes van Schleich hier op overzichtelijke wijze achter elkaar.

Bron: Newscientist.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pablo
Pablo
9 jaren geleden

Toch is het niet wenselijk omdat te gaan doen. Als we de wereld leiders en corporaties meemaken nu, en zeker met al hun oneindig psychopathisch hebzucht dan gaan ze zeker al het Inca goud stelen die de Spanjaarden over zee vervoerden,dat enigszins ludiek bedoeld, we belanden zo in het een en ander parallelle universum. Voor onze onderontwikkelde soort is dit echt taboe.Maar het ergste is dat men daadwerkelijke geschiedenis gaat vervalsen door manipulaties.

Belvedere
Belvedere
9 jaren geleden

Wat een klerezooi zal dat worden zeg.

Volgens mij is ’tijd’ gewoon iets wat door mensen bedacht is.

Maar wat weet ik er nou van.

Looking glass
Looking glass
9 jaren geleden

Kijk eens een interviewtje op Project Camelot. Het tijdreizen heeft men allang gedaan en heleboel dingen in de war gestuurd totdat degenen er zelf niet meer uitkwamen. Project Looking Glass genaamd.

http://projectcamelot.org/lang/nl/project_looking_glass_nl.html

Nostradamus
Nostradamus
9 jaren geleden

[quote name=”Pablo”]Toch is het niet wenselijk omdat te gaan doen. Als we de wereld leiders en corporaties meemaken nu, en zeker met al hun oneindig psychopathisch hebzucht dan gaan ze zeker al het Inca goud stelen die de Spanjaarden over zee vervoerden,dat enigszins ludiek bedoeld, we belanden zo in het een en ander parallelle universum. Voor onze onderontwikkelde soort is dit echt taboe.Maar het ergste is dat men daadwerkelijke geschiedenis gaat vervalsen door manipulaties.[/quote]

Wie zegt dat dit nu al niet gebeurt?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x