Homepagina » Gezondheid » De gruwel achter gummibeertjes: Durf jij nog te snoepen na het bekijken van dit filmpje?
De gruwel achter gummibeertjes: Durf jij nog te snoepen na het bekijken van dit filmpje?

De gruwel achter gummibeertjes: Durf jij nog te snoepen na het bekijken van dit filmpje?

De meeste mensen zijn gek op snoep. Maar hoe wordt snoep eigenlijk gemaakt? Een video voor het VRT-programma ‘Over Eten’ gemaakt door Alina Kneepens werpt een licht op het confronterende productieproces van gummibeertjes.

Het is geen geheim meer dat gummibeertjes worden gemaakt van gelatine, het hoofdbestanddeel van heel veel snoepgoed. Gelatine wordt gemaakt van de huid en botten van dieren. De snoepjes bestaan verder vooral uit water, suiker, kleurstoffen en smaakstoffen.

Of de gedetailleerde beelden van het productieproces de liefhebbers ervan zullen weerhouden ooit nog te snoepen is niet zeker, maar wel zal de korte documentaire even de maag doen omdraaien.

Het filmpje werd onlangs opgepikt door een aantal dierenrechtenorganisaties, waardoor het nu viraal gaat. In korte tijd bekeken vele miljoenen mensen de video.

Nadat een Israëlische dierenrechtenorganisatie het filmpje op haar Facebookpagina plaatste, werd het opgemerkt door verschillende nieuwssites.

[VRT]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dolex
Dolex
4 jaren geleden

Mensen met een beetje interesse in voeding (m.n. vegetariërs) weten al lang dat gelatine van botten cq slachtafval wordt gemaakt. Als je dat vervelend vindt, kun je beter stoppen met vlees eten, dan met snoepen.

an argie
an argie
4 jaren geleden

You are what you eat. If you eat garbage, you’ll become garbage.

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Hmmmm, varkensvlees extract, met een smaakje en leuke kleurtjes! Nee dank je.

Earthaxis
Earthaxis
4 jaren geleden

Eigenlijk vind ik het een heel mooi procedee. Een mens hoort vanuit zijn natuur vlees te eten. Een tandarts wist mij te vertellen dat hij nog nooit een vegetarier met een goed gebit had gezien. Suiker en zetmelen daarentegen behoren niet tot ons natuurlihk dieet. Toen een Papoea stam jaren geleden in contact kwam met westerse kolonisten introduceerden deze suiker en zetmelen in het dieet van de Papoeas. Deze kregen per direkt te maken met tandbederf. Toen de kolonisten weer waren vertrokken en de Papoeas terugvielen op hun natuurlijke dieet, hadden zij op slag geen problemen meer met hun tanden. Conclusie: het eten van dieren en hun gelatine/ collagenen levert weliswaar geen mooi plaatje op, maar ons lichaam verraad dat dit bij ons natuurlijke dieef hoort. Suiker en zetmeel wat veel onschuldiger en minder weerzinwekkend dan wat wij in de video te zien kregen, blijkt eigenlijk een wolf in schaaps-outfit. Mensen wees niet bang, wij horen vlees te eten. Ook al levert het geen mooi plaatje op. De bioindustrie moet hervormt worden en dierenwelzijn moet een veel grotere rol spelen. Maar als je get hebt over vies vs. lekker en goed vs. slecht, dan geef ik de tip mee dat suiker en zetmeel niet in onze voeding thuishoren, in ieder geval niet in die mate die de gemiddelde westerling het gebruikt.

x

Check Also

Overal zit suiker in

Overal zit suiker in

Hoeveel suiker zit er in een blikje ...

Friese leerlingen voelen zich na 10 dagen zonder suiker een stuk fitter

Friese leerlingen voelen zich na 10 dagen zonder suiker een stuk fitter

“Als leerlingen vroeger uit school kwamen kregen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x