Gezondheid

De gruwel achter gummibeertjes: Durf jij nog te snoepen na het bekijken van dit filmpje?

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste mensen zijn gek op snoep. Maar hoe wordt snoep eigenlijk gemaakt? Een video voor het VRT-programma ‘Over Eten’ gemaakt door Alina Kneepens werpt een licht op het confronterende productieproces van gummibeertjes.

Het is geen geheim meer dat gummibeertjes worden gemaakt van gelatine, het hoofdbestanddeel van heel veel snoepgoed. Gelatine wordt gemaakt van de huid en botten van dieren. De snoepjes bestaan verder vooral uit water, suiker, kleurstoffen en smaakstoffen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Of de gedetailleerde beelden van het productieproces de liefhebbers ervan zullen weerhouden ooit nog te snoepen is niet zeker, maar wel zal de korte documentaire even de maag doen omdraaien.

Het filmpje werd onlangs opgepikt door een aantal dierenrechtenorganisaties, waardoor het nu viraal gaat. In korte tijd bekeken vele miljoenen mensen de video.

Nadat een Israëlische dierenrechtenorganisatie het filmpje op haar Facebookpagina plaatste, werd het opgemerkt door verschillende nieuwssites.

[VRT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dolex
Dolex
7 jaren geleden

Mensen met een beetje interesse in voeding (m.n. vegetariërs) weten al lang dat gelatine van botten cq slachtafval wordt gemaakt. Als je dat vervelend vindt, kun je beter stoppen met vlees eten, dan met snoepen.

an argie
an argie
7 jaren geleden

You are what you eat. If you eat garbage, you’ll become garbage.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Hmmmm, varkensvlees extract, met een smaakje en leuke kleurtjes! Nee dank je.

Earthaxis
Earthaxis
7 jaren geleden

Eigenlijk vind ik het een heel mooi procedee. Een mens hoort vanuit zijn natuur vlees te eten. Een tandarts wist mij te vertellen dat hij nog nooit een vegetarier met een goed gebit had gezien. Suiker en zetmelen daarentegen behoren niet tot ons natuurlihk dieet. Toen een Papoea stam jaren geleden in contact kwam met westerse kolonisten introduceerden deze suiker en zetmelen in het dieet van de Papoeas. Deze kregen per direkt te maken met tandbederf. Toen de kolonisten weer waren vertrokken en de Papoeas terugvielen op hun natuurlijke dieet, hadden zij op slag geen problemen meer met hun tanden. Conclusie: het eten van dieren en hun gelatine/ collagenen levert weliswaar geen mooi plaatje op, maar ons lichaam verraad dat dit bij ons natuurlijke dieef hoort. Suiker en zetmeel wat veel onschuldiger en minder weerzinwekkend dan wat wij in de video te zien kregen, blijkt eigenlijk een wolf in schaaps-outfit. Mensen wees niet bang, wij horen vlees te eten. Ook al levert het geen mooi plaatje op. De bioindustrie moet hervormt worden en dierenwelzijn moet een veel grotere rol spelen. Maar als je get hebt over vies vs. lekker en goed vs. slecht, dan geef ik de tip mee dat suiker en zetmeel niet in onze voeding thuishoren, in ieder geval niet in die mate die de gemiddelde westerling het gebruikt.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x