Mens en Dier

Kamerlid haalt uit naar VVD’er Brekelmans en D66’er Sjoerdsma: ‘Nepliberalen!’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Politiek leider van de Boer Burger Beweging (BBB) Caroline van der Plas zei woensdagavond op Twitter het bezoek van president Zelenski op de dag van de Dodenherdenking niet gepast te vinden.

Ze liet aan Kamervoorzitter Vera Bergkamp weten dat ze niet naar zijn bezoek aan de Tweede Kamer zou komen. “Ik kom niet. Ik vind het niet gepast om op de dag van onze Nederlandse dodenherdenking dit te doen. Is mijn persoonlijke overweging. Alle aandacht moet op 4 mei wat mij betreft uitgaan naar de Nederlandse slachtoffers van oorlogen en de slachtoffers van de Holocaust. Ik vind de datum heel ongelukkig,” zei ze op Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Aanval

Daarop openden Kamerleden Sjoerdsma (D66) en Brekelmans (VVD) de aanval op haar. “Kennelijk is het voor Van der Plas niet voldoende dat Zelenski een joodse president is die voor onze vrijheid vecht. Ze vergeet ook nog eens dat deze oorlog 196 Nederlandse burgerslachtoffers maakte. Ook hen herdenken we vanavond,” zei Sjoerdsma.

Brekelmans schreef op Twitter: “Je mag de timing ongelukkig vinden, maar een bevriend staatshoofd boycotten gaat echt héél ver. Zeker als grootste partij in de Senaat. En dat terwijl in deze oorlog 196 Nederlanders zijn omgekomen (MH17) en Oekraïne slachtoffer is van de grootste invasie in Europa na de Tweede Wereldoorlog.”

Dat noemt zich dan liberalen

Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21) haalt hard uit naar het tweetal. “Ik begrijp niet waarom collega’s Brekelmans en Sjoerdsma zo naargeestig uithalen naar Van der Plas. Zij maakte een keuze. Dat is in een democratie haar recht,” zegt Eppink.

“Beide proberen haar zwart te maken. Dat noemt zich dan liberalen! (Nep)liberalen dus,” stelt het Kamerlid.


4.8 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

109 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

alles is nep aan die badgasten, zou het de bedoeling zijn van het castingbureau, of zijn die ‘handlers’ zo dom

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

Zou het niet zo zijn dat lientje zgn dit statement maakt zodat de stemmers van de bbb kunnen zeggen, “van zie je wel, die kerroline is zo verkeerd nog niet”. Ik zou zeggen rot toch op lientje, we weten waar jij met bbb partij voor staat, de ene motie na de andere stemde je tegen en nu nog, dikbilwijf. Je bent in dienst van het wef.

bezorgde burgers
bezorgde burgers
1 jaar geleden

Joh de vvd en d66 begrijpen al heel lang niet meer wat democratie is. Ze vinden fascisme een stuk prettiger.

Simon
Simon
1 jaar geleden

Zelenksi is verantwoordelijk voor die 196 Nederlanders. Oekraïne heeft MH-17 neergehaald. Ze ontkennen, maar dat is de waarheid, bewijzen werden weggemoffeld.

Back to top button
109
0
We lezen graag je reactie!x