Gezondheid

Hoe de georganiseerde misdaad je dagelijkse boodschappen vergiftigt

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eerder dit jaar nam de politie in Brussel 200 kilo voedsel in beslag omdat het niet meer geschikt was voor consumptie. Er was gesjoemeld met de houdbaarheidsdatum. Is ons eten nog wel veilig? Van het paardenvleesschandaal tot tonijn die eigenlijk andere vis is, met het voedsel dat we iedere dag in ons winkelwagentje leggen, is veel mis.

Populair is bijvoorbeeld het om-etiketteren van minderwaardige olijfolie tot Extra Virgin Olive Oil. Met behulp van chlorofyl weten bedriegers hoe ze de exacte groene kleur aan goedkope plantenolie kunnen geven. En veel mensen zijn bereid voor goede olijfolie meer te betalen, omdat ze in kwaliteit geloven.

In de supermarkt krioelt het van vervalste voedingswaren. Omwille van de winstgevendheid wordt het mengen van honing met suikersiroop, wodka met methanol of inferieure rijst met basmati veelvuldig toegepast. Voor oplichters zijn deze praktijken niet alleen zeer rendabel, maar ook nauwelijks riskant.

“De meeste mensen zouden zich verbazen welke dagelijkse levensmiddelen vervalst worden,” zei een woordvoerder van Interpol. Sinaasappelsap blijkt in de praktijk vaak te bestaan uit bietsuiker en maïs, naast de gebruikelijke verdachte ingrediënten als MSG (E621), ascorbinezuur, kaliumsulfaat en vruchtenpulp.

Gemalen koffie bestaat vaak uit bijproducten als twijgen, geroosterde maïs, gerst, sojabonen en zetmeel. De activiteiten die de georganiseerde misdaad in de voedselproductie ontplooit kunnen schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Het gebruik van de industriële chemische stof melamine – die een hoger eiwitgehalte in melkpoeder moet nabootsen – leidde in 2008 in China tot sterfgevallen.

De organisatie Oceana voerde tussen 2010 en 2012 een studie uit naar vis die te koop wordt aangeboden. 33 procent van de onderzochte vis bleek niet de vis te zijn die door de verpakking beloofd werd. Vooral snapper en tonijn bleken in werkelijkheid andere vis te zijn.

Nieuwe EU-wetgeving moet ervoor gaan zorgen dat de consument daadwerkelijk krijgt wat hij denkt te kopen. Producenten hebben er alle belang bij hun winst te maximaliseren. Als dat betekent dat er dubieuze toeleveranciers of minderwaardige grondstoffen aan te pas komen, dan is dat een consequentie die voor lief wordt genomen.

De website foodqualitynews.com pleit voor betere voorlichting van het publiek. “Het gebrek aan transparantie op de Europese markt voor levensmiddelen is een uitnodiging voor oplichters en in toenemende mate voor de georganiseerde misdaad.”

[MO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Jammer is dat die oplichterij met voedsel. Wat boeit veel mensen dat. Als ik in de supermarkt kom dan zie ik de diepvriespizza’s en de kant en klaarmaaltijden de kassa passeren. Binnen een 20 minuten heb ik een vers maaltje klaar.
Even iets anders maar wel typerend.
Er zijn heel veel mensen dusdanig afgestompt dat ze in het weekend uit hun dak gaan met allerlei gifpillen achter de kiezen en dan is men heel schijnheilig “geschokt” wanneer er doden vallen. Hoe meer drugsdoden door die pillen hoe beter misschien wordt men dan wakker. Bovendien dragen de gedrogeerde feestgangers bij aan het spekken van een agressieve gifmengersmafia die als kers op de taart ook nog vaten chemische troep in de natuur dumpt.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

De georganiseerde misdaad zijn planeet- en mensheid- vernietigers. Ze slaan op meerdere fronten toe en gaan hun o.a. materialism, commercialiteit en onbegrensde hebzucht over lijken.

Carlijn
Carlijn
9 jaren geleden

Volgens mij gaat het niet alleen om winst te maken toch? Volgens mij gaat het ook om ons lichaam (en vooral geest) zwak te maken en te houden. Zo evolueren wij mensen niet of nauwelijks. Want de mens is genetisch ontworpen om snel te evolueren, kijk maar hoe snel alles in ontwikkeling is door de mensheid heen, deze ontwikkeling is NIET natuurlijk..

En nou zeg ik iets heel geks voor sommige (wees vrij om mij er op af te branden) maar ik denk dat wij niet de enige intelligente bewoners zijn op deze aarde en dat deze van oorsprong buitenaardse afkomstige levensvormen onder onze grond leven omdat ze bang zijn voor onze agressie en gewelddadigheid. Maar deze (o.a. reptiele) levensvormen waren hier het eerst en al miljoenen jaren eerder dan de mens en verdedigen zij hun recht op bestaan hier op aarde en hebben zij hun toevlucht moeten zoeken in het ondergrondse maar aan de andere kant kunnen ze ons ook gebruiken zoals bijv onze creativiteit en onze snelle evolutie zien zij als zeer interessant, maar ook ons vlees, bloed en allicht DNA hebben ze wat aan volgens mij dus vandaar dat ze ons niet helemaal uitroeien, ze hebben ons nog nodig haha, ja nu ga ik helemaal los in mijn ‘fantasie’ heh.

Sinds de Elohim (die ons genetisch ontwikkeld hebben en ons beschermden) 5000 jaar geleden de aarde geheel hebben verlaten hebben zij vrije toegang tot onze leefwereld en aangezien deze reptiel-achtigen (maar er zijn ook nog andere wezens aanwezig in de aarde en volgens de verhalen wel meer dan 10 waarvan 2 of 3 soorten ons geheel niet gezind zijn) bepaalde capaciteiten hebben als telepathie en telekinese en ons bewustzijn kunnen beïnvloeden door gedachtekracht hebben ze ons al eeuwenlang in de tang en kunnen ze gemakkelijk voorkomen dat wij deze wezens zien en herkennen.
Niet om ons specifiek te domineren maar ook om zich zelf te beschermen in hun voortbestaan en om materialen die ze nodig hebben zoals goud en koper en andere grondstoffen gebruiken ze ons ook voor als werkslaafjes (heel veel redenen dus).
Maar wees niet te boos op deze wezens want ze zijn over het algemeen heel vredelievend, ze hebben gewoon hun eigen individuele agenda. Wel hebben deze wezens menselijke hybrides gevormd (illuminati) die er voor zorgen dat zijn hun voortbestaan kunnen voortzetten en hun beleid uitvoeren en houden ze alleen een oogje in het zeil of alles verloopt naar hun wensen. Alleen is er nu een ander tijdperk en wordt er door de Bron (noemt het maar even God) voorkomen dat de aarde niet teveel beschadigd en geplunderd (de aarde is heilig) en komen ze nu meer naar buiten omdat ze de aarde niet willen verlaten (het is ook hun thuis) en eigenlijk zo gedwongen worden om met mensen samen te werken en te leven. Dat betekend alleen wel het einde van deze hybride mensen (illuminati) dus deze hybride mensen keren zich dus tegen de volbloed reptiel wezens en willen ze hun eigen hybride soort eigenhandig voortzetten. Dus die reptielen zitten nu tussen het geheel in en wordt er een soort oorlog gevoerd tussen die twee waar wij mensen weer tussen inzitten.

Tot zover mijn analyse 😉
Als je het onzin vindt snap ik dat, maar ik ben mijn bewustzijn de laatste tijd wat aan het verruimen, is best een aanrader, en ook als het allemaal complete onzin is heb ik toch even mn pleziertje gehad, want het maakt het leven een stuk fijner als je de puntjes met elkaar verbindt.. een soort creatieve therapy.
Laat je niet van de kaart brengen door mensen die je als gek in de hoek willen zetten, die willen niet dat wij mensen ons verruimen in ons denken. Verruim je bewustzijn door fantasie, dan kom je dichter bij de waarheid dan je bewustzijn geheel gesloten te houden.

Henk001
Henk001
9 jaren geleden

Onthaast. Neem tijd voor een moes- en fruit-tuin, eigen kippen. Ontdek het plezier van zelf koken met verse producten van het seizoen. Neem genoegen met een beetje minder luxe en meer genoegdoening. Laat het ambacht belangrijker zijn dan de carrière.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x