Buitenland

Trump over de mainstream media: “De minst eerlijke menselijke wezens op aarde”

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op vrijdag 20 januari werd Donald Trump ingezworen als president van de Verenigde Staten. Een dag later verklaarde hij dat hij in oorlog was met de media.

Tijdens een bezoek aan het hoofdkantoor van de CIA zei hij dat hij de inlichtingendienst steunde en dat alle berichten over het tegendeel verzinsels waren van de media.

Journalisten kregen ook het verwijt dat ze de opkomst bij de eedaflegging de dag ervoor bewust onderschat hadden, om de nieuwe president in een slecht daglicht te stellen.

Vals nieuws

“We hadden een massa mensen bijeengebracht. En vervolgens sta ik vanochtend op, zet ik de tv aan en zie ik dat ze een leeg veld tonen,” zei Trump.

“Toen ik mijn speech hield en opkeek, leek het wel alsof er een miljoen of anderhalf miljoen mensen stonden,” vervolgde hij. “En dan tonen zij een lege vlakte waar bijna niemand staat.”

Zijn perschef Sean Spicer beschuldigde sommige media er tijdens zijn eerste persconferentie van ‘opzettelijk vals nieuws te verspreiden’.

Verantwoordelijk

Hij kwam met een stevige verklaring, waarin hij de media verweet een minder grote opkomst te tonen.

“Dit was het grootste publiek ooit dat een inauguratie heeft aanschouwd, punt uit,” zei Spicer. “Deze pogingen het enthousiasme over de inauguratie te verminderen zijn schandelijk en verkeerd.”

Hij zei verder dat de nieuwe regering de media verantwoordelijk gaat houden voor onjuiste verslaggeving.

Meest oneerlijke menselijke wezens

“Ik ben verwikkeld in een oorlog met de media. Zij behoren tot de meest oneerlijke menselijke wezens op aarde,” sprak Trump tijdens de bijeenkomst op het CIA-hoofdkwartier, waarna luid applaus volgde.

Hij ontkende dat hij eerder onenigheid had met de inlichtingendiensten. Het was precies het tegenovergestelde, zo zei hij. “De media wilden dat zo voorstellen.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
5 jaren geleden

http://edition.cnn.com/interactive/2017/01/politics/trump-inauguration-gigapixel/

Even een beetje naar rechts, inoomen en dan mensjes tellen …

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Ja, beste ome Donald, maar dat zegt men ook over overheden. Bovendien moet je natuurlijk oppassen dat je niet alleen maar het nieuws veroordeeld om negatieve publiciteit; Is het nou echt heel erg slim om 2 dagen bezig te zijn met getallen van aanwezigen op je inauguratie?
Ben benieuwd wat hij gaat brengen.

Johan
Johan
5 jaren geleden

Als Trump zo tekeer gaat tegen de pers dan zou je kunnen stellen dat hij iets (veel) te verbergen heeft.
Maar we zullen zien en nogmaals als je twijfelt over iemands kunnen dan niet ophemelen, want dat is niet goed voor degene.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

De westerse ‘linkse’ media is een buitenlandse extensie van de anti-menselijke schaamteloos en overduidelijke liegende communistische propaganda. Alleen zij die de hoop hebben verloren, die overzicht en grip hebben opgegeven zijn in staat om zulk dom niveau propaganda te accepteren en na te bootsen. Het is werkelijk een van de gênantere stukjes geschiedenis van menselijk gedrag.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x