Homepagina » Buitenland » Trump over de mainstream media: “De minst eerlijke menselijke wezens op aarde”
Trump over de mainstream media: "De minst eerlijke menselijke wezens op aarde"

Trump over de mainstream media: “De minst eerlijke menselijke wezens op aarde”

Op vrijdag 20 januari werd Donald Trump ingezworen als president van de Verenigde Staten. Een dag later verklaarde hij dat hij in oorlog was met de media.

Tijdens een bezoek aan het hoofdkantoor van de CIA zei hij dat hij de inlichtingendienst steunde en dat alle berichten over het tegendeel verzinsels waren van de media.

Journalisten kregen ook het verwijt dat ze de opkomst bij de eedaflegging de dag ervoor bewust onderschat hadden, om de nieuwe president in een slecht daglicht te stellen.

Vals nieuws

“We hadden een massa mensen bijeengebracht. En vervolgens sta ik vanochtend op, zet ik de tv aan en zie ik dat ze een leeg veld tonen,” zei Trump.

“Toen ik mijn speech hield en opkeek, leek het wel alsof er een miljoen of anderhalf miljoen mensen stonden,” vervolgde hij. “En dan tonen zij een lege vlakte waar bijna niemand staat.”

Zijn perschef Sean Spicer beschuldigde sommige media er tijdens zijn eerste persconferentie van ‘opzettelijk vals nieuws te verspreiden’.

Verantwoordelijk

Hij kwam met een stevige verklaring, waarin hij de media verweet een minder grote opkomst te tonen.

“Dit was het grootste publiek ooit dat een inauguratie heeft aanschouwd, punt uit,” zei Spicer. “Deze pogingen het enthousiasme over de inauguratie te verminderen zijn schandelijk en verkeerd.”

Hij zei verder dat de nieuwe regering de media verantwoordelijk gaat houden voor onjuiste verslaggeving.

Meest oneerlijke menselijke wezens

“Ik ben verwikkeld in een oorlog met de media. Zij behoren tot de meest oneerlijke menselijke wezens op aarde,” sprak Trump tijdens de bijeenkomst op het CIA-hoofdkwartier, waarna luid applaus volgde.

Hij ontkende dat hij eerder onenigheid had met de inlichtingendiensten. Het was precies het tegenovergestelde, zo zei hij. “De media wilden dat zo voorstellen.”Vind je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

21 reacties

  • Ook VTM toont volle velden met mensen.

   http://nieuws.vtm.be/video?aid=222946&f=&page=7

   Trump heeft dus gelijk en is het 1-0 Trump vs MSM.

   8 likes
   • Als je van geringe hoogte tegen een menigte aankijkt lijkt het altijd alsof het druk is.
    Dat is een bekende truc als je een demonstratie groot wil laten lijken, goed inzoomen en een laag camerastandpunt. Géén drone want dan zie je de waarheid…

    8 likes
    • Frans
     Heb je wel goed gekeken naar de link van John, daar kun je mee inzoomen en kun je zien dat het weldegelijk vol staat met hier en daar een lege plek.
     Maar de verhouding die ook op de Nederlandse msm werd getoond ten aanzien van Obama en zowat compleet lege velden bij Trump, klopt niet.

     3 likes
     • Bij Obama waren alle vlakken vol, hier waren twee vlakken compleet leeg en twee andere vlakken zijn licht gevuld 9dat zie je als je inzoomt, dus ja, er waren minder mensen bij Trump. Maar ja, boeit dat?

      7 likes
     • Ja, ik heb goed gekeken en vooral ingezoomd op het compleet lege vlak voor de tent helemaal achteraan en de lege vakken die goed achter de boom rechts zijn verborgen en die bevestigen 100% dit: http://www.cbsnews.com/news/photos-president-trumps-inauguration-crowd-vs-president-obamas/

      Vanuit Trumps positie, die nog iets lager is dan de foto van John, lijkt het nog voller. Maar voor narcist Trump is zelfs dat niet genoeg, hij moet en zal beter dan Obama scoren en dan gaat hij liegen.
      Dat is het gevaarlijke van die man, zijn ego is belangrijker dan America.

      7 likes
 1. Ja, beste ome Donald, maar dat zegt men ook over overheden. Bovendien moet je natuurlijk oppassen dat je niet alleen maar het nieuws veroordeeld om negatieve publiciteit; Is het nou echt heel erg slim om 2 dagen bezig te zijn met getallen van aanwezigen op je inauguratie?
  Ben benieuwd wat hij gaat brengen.

  7 likes
  • Ja Jeff

   Het totaal in diskrediet brengen van de pers is niet helemaal positief ,
   Stel je voor dat ze op een gegeven moment toch met een heel belangrijk stukje “waarheid” komen en niemand gelooft hun meer …
   Dat komt dan ook goed uit voor de belanghebbenden ….(eigen belang hebbenden)
   Blijf toch politiek uiteindelijk

   3 likes
   • Ja, goeie manier om er naar te kijken. Straks gaan ze nog echt de waarheid vertellen en dat vreet niemand! Top man, dank voor je inzicht.

    4 likes
   • Het was ook simpelweg de waarheid dat de opkomt bij Trump veel minder was dan de opkomst bij Obama (zie foto’s). Daar is niets aan gelogen, of het nieuwswaardig is, dat is dan weer een ander verhaal..

    4 likes
 2. Trump tweet dat de CIA Nazi’s zijn en vervolgens is dat door de media verkeerd weergegeven. Als je daar intrapt ben je toch enorm bedreven in zelfbedrog.

  En Spicer zegt “niemand heeft cijfers en spreekt zichzelf vervolgens tegen door te beweren “dit was het grootste publiek ooit dat een inauguratie heeft aanschouwd, punt uit,”. Vooral dat “punt uit” is iets wat vooral mensen zeggen die geen discussie aandurven. Er waren wel cijfers over het metrotranspor op die dag, een all time low.

  Het malle aan Trump is dat hij zich geen waardig president toont door te zeggen let’s move on naar belangrijke zaken, maar een heuse rel kweekt alleen om de toeschouwersaantallen. Voor narcist Trump is het belangrijker de toeschouwersaantallen te manipuleren dan de wereldpolitiek.

  11 likes
  • Na Trumps leugen over de inauguratie zit het hem ook dwars dat hij niet de meeste stemmen heeft gekregen in de popular vote. Dus nu liegt hij dat wel 5 miljoen stemmen frauduleus zijn uitgebracht (op Clinton natuurlijk) en gaat dat nog serieus laten onderzoeken ook. Hij moet en zal op alle fronten de greatest zijn.

   “Donald Trump Promises Investigation Into ‘Illegal’ Voting He Made Up”
   http://www.huffingtonpost.com/entry/donald-trump-voter-fraud-investigation_us_58889827e4b0441a8f71ed83?svw019k9&

   3 likes
   • Deze man is nu Adolf Hitler 2.0 geworden. Heeft ook al geen respect voor de oorspronkelijke inwoners, door simpelweg een streep te zetten door het uitstel van de oliepijpleiding. Tja, we weten nu wie hij bedoelt met Amerikanen…

    1 likes
  • Net zoals een leraar in een nieuwe klas:
   Ik denk dat het belangrijk is om in het begin streng te zijn, dan laten vieren. Als hij dit laat gaan, dan kan hij het nooit meer het volksvertrouwen terug winnen. (Veel CNN leugens tijdens de campane zijn ingetrokken, maar het effect bij het volk was blijvend)
   Bovendien zijn er mensen die de PR doen die nu hard werken en hij hoeft alleen maar de strategie goed te keuren. Eerste jaar is trouwens om in te werken. Je moet altijd nog 1 jaar met het budget van de vorige president werken.

   Maar goed. Wat ons weer raakt is het internationaal politiek standpunt dat America gaat hebben, bijv: (de)escaleren oorlog met Rusland (kunnen wij op gas blijven koken) en hun veto omtrent Palestijnse gebieden (recht om terug te keren naar je eigen woning). Dat worden pittige en voor ons Nederlanders belangrijke zaken.

   het bericht is wel leuk om met popcorn te consumeren… lijkt wel een soap-opera…

   1 likes
 3. Trump verklaart de oorlog tegen de pers. Wat zullen de wapens zijn in zo’n oorlog? Feiten! Diegene die de feiten het beste weergeeft, die wordt de overwinnaar! Dat is de partij die ik wil geloven.

  Waren er meer mensen op de inauguratie van Trump dan die van Obama?
  Feit 1: De foto’s met drones tonen aan dat er meer mensen waren bij Obama
  Feit 2: de metro verkocht meer tickets voor de inauguratie voor Obama
  Feit 3: er waren 300 reservaties voor autobussen voor de inauguratie van Trump, maar 3.000 voor Obama
  Feit 4: Trump geeft geen enkel argument waarop hij zijn bewering baseert
  Feit 5: een adviseur van Trump zei dat Trump zich baseerde op “alternatieve feiten”. Zoiets bestaat niet. Dat is gewoon een mooi woord voor “leugen”

  Voor mij is het dus duidelijk wie ik geloof. De media is de winnaar in deze strijd. En ik denk dat ze ook de winnaar zullen zijn in de oorlog, want dit is zeker niet de eerste keer dat Trump de mist ingaat na wat “factchecken”

  13 likes
 4. Als je alle feiten nagaat, dan stel je vast dat het niet klopt wat Trump beweert. Hij vindt het misschien niet leuk, maar er waren minder mensen op zijn inauguratie dan destijds bij Obama. Maar je moet dan wel dom zijn om dan te beginnen beweren dat het toch niet zo is. Het is zo eenvoudig om dat te ontkrachten en dat heeft CNN & co dan ook vlotjes gedaan.

  Hier is een tip voor Trump: als iets je niet aanstaat, zwijg dan! Laat het overwaaien! Als hij had gezwegen dan had iedereen het al vergeten 2 dagen na de plechtigheid. Maar nu zal dit nog dagen blijven doorgaan. En alleen zijn fans zullen hem geloven, terwijl onafhankelijke denkers doorhebben dat de factcheckers ondubbelzinnig aantonen dat Trump (weer eens) heeft gelogen.

  12 likes
 5. Als Trump zo tekeer gaat tegen de pers dan zou je kunnen stellen dat hij iets (veel) te verbergen heeft.
  Maar we zullen zien en nogmaals als je twijfelt over iemands kunnen dan niet ophemelen, want dat is niet goed voor degene.

  5 likes
 6. De westerse ‘linkse’ media is een buitenlandse extensie van de anti-menselijke schaamteloos en overduidelijke liegende communistische propaganda. Alleen zij die de hoop hebben verloren, die overzicht en grip hebben opgegeven zijn in staat om zulk dom niveau propaganda te accepteren en na te bootsen. Het is werkelijk een van de gênantere stukjes geschiedenis van menselijk gedrag.

  5 likes
 7. Ridder van de scheve tafel

  Hou nou toch eens op met die oranje clown te verheerlijken,dat mannetje deugt zelf ook niet en heeft zichzelf al meerdere keren tegengesproken.Die hele poppenkast show Trump vs Hillary was gewoon lachwekkend,zaten ze wat te bekvechten als een stel kleine kinderen.En Trump dreigde haar de gevangenis in te gooien als hij aan de macht kwam.Ondertussen is er gewoon beeldmateriaal waarbij Trump zegt dat ie Hillary al velen jaren kent haar een geweldige vrouw vind,Bill Clinton is een aardige gozer en beiden zijn ze goeden vrienden van hem……….

  5 likes
 8. Maar dat meneer Trump is verkozen met dezelfde roddel-en-achterklap doet er niet toe:
  Het verzonnen verhaal over PizzaGate (verzonnen op 4chan, overgenomen door zijn volgers)
  Rigged elections, waar hij letterlijk over zei “I don’t care” nadat hij was verkozen
  CIA die nazi’s zouden zijn in reactie op nep-nieuws, waarvan hij later ook zelf moest toegeven dat het niet van de CIA kwam, maar ook verzonnen was

  Het is toch ook één grote poppenkast, beide kanten op.

  En nu kan hij het gebruiken om de media de mond te snoeren, dus komt het hem goed uit (en komt de NWO een stapje dichterbij werkelijkheid, want meer controle op “nieuws”).

  2 likes
 9. Ik ben er voorstander van om journalisten een jaar lang in een klooster te laten wonen waar niet gesproken mag worden en ten allen tijde stilte in acht moet worden genomen. Hetzelfde ook voor politici.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

soros

Soros schepte in januari op: ‘Ontwrichting economie betekent einde van Trump’

De Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros kondigde in ...

australische

Australische politicus: ‘Rassenprotesten zijn vooral schuld van Obama’

De media proberen Trump de schuld te ...