Homepagina » Buitenland » Hoe de nazi’s na de Tweede Wereldoorlog gewoon aan de macht konden blijven
Hoe de nazi's na de Tweede Wereldoorlog gewoon aan de macht konden blijven

Hoe de nazi’s na de Tweede Wereldoorlog gewoon aan de macht konden blijven

Bij het Duitse ministerie van Justitie in Bonn werkten na de Tweede Wereldoorlog opvallend veel nazi’s. In de loop der jaren liep hun aantal alleen maar op. In 1957 was bijna 80 procent van de hoge justitiefunctionarissen eerder lid van Hitlers partij, de NSDAP.

Dat blijkt volgens de Süddeutsche Zeitung uit historisch onderzoek. De onderzoekers wisten dat nazi’s na de oorlog op hoge posten kwamen te werken. Dat het er zo veel waren, hadden ze echter niet verwacht. Het ministerie van Justitie was na de oorlog belast met de vervolging van nazi-misdadigers. Daar kwam dan ook weinig van terecht.

Eén van de hoge functionarissen van Hitlers ministerie van Justitie, Heinrich Ebersberg, kon na de oorlog gewoon opnieuw bij Justitie aan de slag.

Sturmabteilung

“Het aantal voormalige leden van de NSDAP binnen het ministerie van Justitie is na de oorlog niet gedaald zoals werd aangenomen, maar is in de jaren 50 zelfs gestegen,” aldus coauteur Christoph Safferling. “We hadden niet verwacht dat het er zo veel zouden zijn.”

Van de 170 mensen die tussen 1949 en het begin van de jaren zeventig een hoge post op het ministerie bekleedden, waren er 90 die lid waren van de NSDAP. Van hen waren er 34 die zelfs bij de Sturmabteilung (SA) hadden gediend.

Blaam

Het rapport van de onderzoekers is voorgelegd aan de Duitse minister van Justitie Heiko Maas. Die zei dat door het massaal recycleren van ex-nazi’s de potjes van misdaden uit het verleden onaangeroerd bleven en dat herhaaldelijk gepoogd werd de oude kameraden uit de klauwen van het gerecht te houden.

Toen in de jaren 50 geruchten de kop opstaken over het naziverleden van een groot deel van de medewerkers van Justitie, volgde er geen enkel ontslag. “Het rapport werpt een blaam op het ministerie van Justitie en in ruimere zin op heel de toenmalige regering,” besloot Maas.

[HLN, NOS]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • loeky schreef:

  er is meer. een simple conclusie, de Duisters (Hitler)begonnen in 1933 en stopte in 1945, ik vraag me af, hoe kwamen ze aan grondstoffen, Duitsland heeft nagenoeg zelf niets. zeker niet voor het oorlog systeem wat op gang ging komen, dus Olie, metalen, motoren van het oorlog tuig, spare parts voor de motoren, dus als bepaalden instanties Duitsland hadden geboycot. was de oorlog zo over. maar er zijn krachten bezig. Maar niemand vraagt zich dat af. wie leverde de Duitser toen OLIE, ik heb een vermoeden S.O .uit N.Y. city, dus onderzoek Journalisten doe is iets nuttigs dan op een voetbal veld naar rubber te gaan zitten kijken, laten we er met ze alle is een einde aan maken, die paar personen moeten toch gewoon van hun zetel gedonderd worden

 • Dnnnoz schreef:

  “Ik deed gewoon mijn werk”

  Het perfecte excuus voor iedereen die onethische handelingen verricht voor geld.

  Als je vandaag de dag een concentratie kamp zou oprichten zou je nog geen moeite hebben genoeg personeel te vinden.
  Als je maar betaald,.. Geld..

 • jansen schreef:

  operatie paperclip heeft ook veel bijgedragen, jammer genoeg…

 • IFF schreef:

  Het zijn die nazi’s (en iedereen weet om wie het gaat) die Europa nu naar de verdommenis helpen.

 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Het is zo langzamerhand een open deur intrappen maar toch: Alle Duitse Nazi Raket Specialisten zijn zonder problemen naar de USA gehaald. De CIA is een Nazi bolwerk tot op de dag van vandaag. Ons Koninklijk Huis heeft voor de oorlog lang de kat uit de boom gekeken. Voor details ga maar naar de site van Gerard de Boer. Bernhard en Claus waren lid van de SS. De familie Zorreguieta ( Maxima ) waren pure fascisten. En ga zo maar door !

  • onbekend schreef:

   Ik wil het echt even kwijt, die arrogantie hier, waarom denken jullie dat je beter zijn dan alle mensen in natie Duitsland van die tijd.
   Denken jullie dan echt dat jullie anders zijn dan hun toen waren?
   Die mensen waren precies als ons.
   Geen greintje verschil.

   Alleen de omstandigheden waren anders. ik weet 100%zeken dat als de omstandigheden weer zo zijn, dat precies het zelfde, hier gebeurd.

   Op dit moment, een paar uurtjes vliegen hier gebeurd precies het zelfde.

   En die mensen daar zijn echt niet onder ontwikkeld of zo.

   Het is zo gemakkelijk met dat vingertje te wijzen, zo ongelooflijk arrogant.

   .

   Het gevaarlijke is namelijk dat je niet weten hoe hun zo ver zijn gekomen.

 • Cookie schreef:

  Wat te denken van SS obergruppenfuhrer Jozias van Waldeck-Pyrmont, die een VOLLE neef wan koningin Wilhelmina was.

 • Onno schreef:

  Laten we bedenken, dat Nazi’s niet meer bestaan, maar dat psychopaten als Zur Lippe B. gewoon doorwoekeren.

  En internationaal bij elkaar de aberratie herkennend en elkaar het balletje (u en ik) toespelend hè. Hoe bevreemdend is het dat SS psychopaat Bernhard ineens in psychopaat Allen Dulles zijn CIA en NAVO zat?!

  Die voorbeeldig democratische Amerikanen hebben toch juist vluchtelingenkamp Dresden compleet afgeslacht om de anti-democratische SS te bestrijden?!

  Snapt u het nog allemaal? Voor de ‘alien mindset’ van ” de optelsom van ware krankzinnigheid” is het anders volkomen logisch en prima te volgen!

  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   De Nazis bestaan niet meer !!!
   Hoe dom kan je zijn !

   • Onno schreef:

    De “nazi’s” die nu nog bestaan, zijn psychopaten. Die diepe en levensbedreigende persoonlijkheidsstoornis verdwijnt niet als de naam verdwijnt. Die zouden wel gek zijn dat ze zich nu Nationaal Socialisten zouden NOEMEN. Dat zou veel te opvallend zijn.

    De ‘deep state’ Nazi-mentaliteit is die van (kenmerkend tot op het bot krankzinnig autoritaire) psychopaten als Goebbels, Eichmann, Heydrich en prins Bernhard.

    Hoe dom kun je zijn inderdaad.

    Enfin, psychopaten haten domme normale mensen, die ze ijskoud als ‘gullible fools’ zien (en hebben geen seconde het plan om ze te ondersteunen of een schild voor ze te zijn), maar zeggen juist dat ze ze bijzonder interessant en helemaal geweldig vinden.

    En dan krijg je (het kan decennia duren, waarin er met je gespeeld wordt als met een muis) een mes in je rug.

    ‘You will be stabbed in the back sooner or later, in ways you can’t begin to imagine’

 • Onno schreef:

  Trouwens de ware Nazi psychopaten lopen hoogst opvallend (met kale hoofden, ringen door neus en oren en weetjeveel, en met tatoeages tot op hun kale kop) bij de jaarlijkse Dresden herdenking te doen alsof Dresden destijds zo donkerbruin was als de bierkelders in München.

  Logisch dus, dat de goede Amerikanen deze verdorven stad, deze pestbuil van gruwelclowns, helemaal compleet tot mensensoep heeft gekookt. Niks mis mee!

  De CIA van psychopaat Allen Dulles, gaat echt geen griezelacteurs betalen om in Dresden planmatig bijna necrofiel (als Jimmy Savile) ijskoud als zgn. neo-nazi stennis te gaan schoppen bij de herdenking van te gruwelijk voor woorden afgeslachte mensen zoals u en ik. Dat doen ze echt niet hoor! Zou ook ONDENKBAAR zijn.

  • sara schreef:

   We hebben allemaal een psychopaat in ons.
   Die is niet persoonlijk van ons. Maar wij zijn er wel verantwoordelijk voor.

  • Baal Luciferius schreef:

   “Trouwens de ware Nazi psychopaten lopen hoogst opvallend (met kale hoofden, ringen door neus en oren en weetjeveel, en met tatoeages tot op hun kale kop)”

   Serieus?…

   Is dat jouw beeld die zo gevormd is door middel van sociale interactie met ze? of is dat hoe je ze kent van televisie?

   Wat jij kent zijn zogeheten skinheads. NAZI (Nationaal Socialistisch) is een politieke mening of achtergrond…je kan iedereen zijn om jezelf als Nazi te bestempelen het dan wel als achtergrond te hebben.

   Jij…Onno…”Jij bent een beetje zwanger” Eerst je huiswerk doen dame!.

 • Wim schreef:

  Als Hitler aan de macht was gebleven had hij de atoombom gebruikt in Engeland.

 • Kugelschreiber schreef:

  Wanneer je de 2e wereld oorlog objectief bestudeert,door ook ” mein kampf” te lezen en je geïndoctorineerde taboe’s en schaamte opzij te zetten,zul je zien dat de werkelijkheid zeer anders is dan je denkt.
  Hitler was in zijn tijd een man die als enige het durfde op te nemen tegen één ieder die Duitsland nog wilde plunderen,wat al een 15 jaar zo was.
  Hij liet Duitsland opbloeien,zorgde voor de zwakken en voedde de Duitsers op tot trotse arbeiders.
  Het hele racistische vraagstuk was niet eens aan de orde.
  Na deze economische humanitaire daad voor zijn volk,is hém de oorlog verklaard door Judea (vandaar de extreme jodenhaat).
  De Duitsers hebben nét zo smerig gevochten voor hun hachie,als de Engelsen en Amerikanen voor de groot kapitalisten.
  Ook Amerika had en heeft nog steeds concentratiekampen wat overigens een Engelse uitvinding was.
  Hitler had de (zionistische)elite op de vingers getik,maar was tot aan de oorlogsverklaring afkomstig van engeland en amerika tamelijk vreedzaam geweest.
  De angelsaksische (rothschilds oorlogsmachine) wílde oorlog,en toen ze erom vroegen konden ze dat krijgen,daarmee praat ik de holocaust absoluut niet goed,maar als je als land zo in de hoek zit als Duitsland toen,welke keus heb je dan nog anders dan?
  Welke keus heb je wanneer je kinderen verhongeren en geprostitueerd worden om te overleven ,dankzij sociaal democraten die op marxistische wijze op hun dictatoriale plek kwamen,net als de VVD,PVDA,D66 etcetera.
  Dictatuur met een papiertje democtratie eromheen levert niets op dan bloeden voor grootkapitalisten.
  Ik ben al die schijnwaarheden en geindoctorineerde leugens over een voorbeeld van ontworsteling aan slavernij zo beu.

  Verdiep je nou eens in de waarheid ipv de propaganda.

  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Het is altijd heel riskant om met de waarheid te gaan schermen want zo te lezen scheelt er aan jouw waarheid ook nog het een en ander. Het Duitse volk en de Duitse militaire elite hadden natuurlijk zwaar te lijden onder het verdrag van Versailles . Dit was voor de Duitsers een onmogelijk zware last die hen tot in lengte der dagen zou vernederen, arm en onmachtig zou laten. Hitler beloofde om Duitsland weer groot en machtig te maken en gaf de schuld van alle ellende aan de Joden. Maar net als het Duitse volk en het Joodse volk waren die niet de hoofdschuldigen. Het zijn de Duitse elite bestaande uit de Rothschild Khazarian Mafia / Het militair industrieel complex en de Illuminatie die zowel de eerste en de tweede wereldoorlog op hun geweten hebben. en alle oorlogen daarvoor. Hitler werd uiteindelijk of was vanaf het begin een puppet van de Rothschilds. Net als Trump en Clinton met maar een doel: Vernietiging van de mens ter meerdere glorie van Satan. Ook nu wachten de Ashkenazi Khazaren/ Nep Joden af totdat de Amerikanen en Rusland een oorlog beginnen die Israël zal afmaken. Verdiep je maar eens in wat ISIS werkelijk is en wordt wakker !

   • Onno schreef:

    Helaas zijn psychopaten het probleem en niet Khazaren of reptilians of weet ik veel wat voor onzin.

    En psychopathie is in alle opzichten grenzenloos. Niet alleen kennen psychopaten geen morele grenzen (en zullen die nooit kunnen kennen: ‘failure to learn from experience’ in dit opzicht), maar psychopathie komt onder alle volkeren voor (ca. 2% van de bevolking is psychopaat, schatten deskundigen). Tot vrij recent terug heeft men niet begrepen, dat het ook in de beste families en onder bijv. gymnasiasten voorkomt. Net als kanker.
    Men dacht lange tijd dat het om in hun jeugd verwaarloosde en mishandelde, drank en drugs gebruikende, tamelijk zwakbegaafde hoerenzonen e.d. ging, die hierdoor ijzingwekkend gewetenloos waren geworden, maar dat waren juist de types die, hoewel glibberglad, toch eerder tegen de lamp liepen dan bijv. de gymnasium types psychopaat met een adellijk netwerk en opvoeding.

    Probleem van het laatste type is, dat ze erin slagen om ‘rücksichtslos over lijken of het psychische equivalent daarvan’ hoog in de boom op posities van MACHT EN CONTROLE te geraken, dat ze elkaar internationaal herkennen, elkaar de bal toespelen (als het gruwelijke leed hierdoor bijv. groter of interessanter wordt) en ‘alien’ netwerken als een soort griezelige monoliet.

    • Visser schreef:

     @ Onno, als je zegt “Helaas zijn psychopaten het probleem en niet Khazaren of reptilians of weet ik veel wat voor onzin“ Dan heb jij je huiswerk niet goed gedaan.

  • Baal Luciferius schreef:

   Eindelijk iemand met echt verstand…

   De holocaust was een idee om de nazi’s na de oorlog slecht af te schilderen. Voedseltransporten naar en voorzieningen voor de kampen werden gebombardeerd. De kampen hadden geen voedsel en geen water meer en later brak (vaak) de tyfus uit.

   Soldaten moesten sterk blijven en mochten niet wijken van hun voedsel. Er waren echter onvoldoende voedsel en medicijnen voor de gevangenen en deze gingen vaak dood. Door de uitbraak van verscheidene besmettelijke ziektes werden lijken (noodgedwongen!) verbrand.

   Er zijn uiteraard veel vreselijke dingen gebeurd, denk aan medische testen op mensen…(Hitler was een dierenvriend en liet testen op dieren niet toe.)Maar kijk om je heen, Amerika is het land met de meeste vermiste personen…Er zijn aktieve projecten waar mensen met dieren worden gekruisd…testen met mensen is nooit gestopt…

   en holocaust? waar zijn alle indianen gebleven?…

 • Cookie schreef:

  Nog ff terugkomend op dit.

  Ik zou eens letten op de bepaalde “hand signs” van de Nazi’s maar ook van de allies. en niet alleen in de 2WW maar al daarvoor.

  Dan zie je dat ze gewoon dezelfde meester hebben. Ik noem enkele voorbeelden.

  George Washington.
  Napoleon Bonaparte
  Karl Marx.
  Josef Stalin.
  SS obergruppenfuhrer Karlf Wolf.
  SS reichsfuhrer Heinrich Himmler
  General Ulysses S. Grant.

  En wij maar leren uit de geschiedenis boekejs op school pfff

 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  We kunnen gerust vaststellen dat onder de Reptilians – Ashkenazi Khazaren opvallend veel Psychopaten voorkomen.

  • exegese schreef:

   Kenmerk van Satanisten is dat ze geen ziel hebben en geen gevoel. Perfecte eigenschappen voor mensen op machtige posities als je kwaad in de zin hebt. Dat is waarom ze al duizenden jaren zo “succesvol” de totale mensheid in het ongeluk storten. Satan en al zijn creaties voeden zich met negatieve energie, dat is de clou van het verhaal dat de mensheid ziende blind en horend doof gehouden wordt en die club ongehinderd hun duivelse klus laat klaren.
   Lucifer is echter verslagen en kan geen nieuwe creaties meer verwezenlijken, dat is waarom het tij kerende is en waarom ze in paniek zoveel mogelijk zielen mee willen sleuren in hun zielenvangnet als toekomstige proviand van negatieve energie.

   • Caesar Lion Cachet schreef:

    LS…

    In deze context kan je vaststellen dat het Westen onder leiding van de USA desperaat een WW 3 wil veroorzaken met voor de wereld onomkeerbare destructieve gevolgen. Rusland onder Putin is onze enige hoop zo dat dit niet zal plaatsvinden met enige hulp van krachten die de meeste mensen niet kunnen bevatten…

 • x

  Check Also

  marechaussee

  Marechaussee-docent loopt mars tegen ritueel misbruik: ‘Grotere pandemie dan corona’

  Als je een voorbeeldfunctie hebt en je ...

  corona

  Duitse publieke omroep geeft toe: Ja, we hebben corona overdreven

  Maandag was in ARD Extra, een programma ...

  >