BinnenlandCorona

Hoogleraar wil mensen wakker schudden: ‘Pas op voor de coronawet!’

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans van de Universiteit Leiden is bezorgd over de coronawet, schrijft EenVandaag: “Minister Hugo de Jonge zet de klok 150 jaar terug. Zo regeerde Willem I, per decreet, zonder inbreng van het parlement.” Volgens hem schendt de minister grondrechten en perkt hij vrijheden te ver in. Voermans maakt zich ook zorgen om de macht die het kabinet hiermee naar zich toetrekt.

Hij wijst erop dat ministers niet zelfstandig regels mogen maken. De coronawet, die al per 1 juli moet ingaan, stelt ministers in staat om op eigen houtje regels te gaan maken, zonder dat het parlement daarbij betrokken wordt. Dat terwijl die regels hele belangrijke gevolgen hebben voor ons leven. “Dat kan niet en is in strijd met de basisprincipes van de democratische rechtsstaat. Deze spoedwet veroorzaakt kortsluiting in ons systeem.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Wakker schudden
hoogleraar
Foto: Passchierr CC BY-SA 3.0

De hoogleraar zegt dat er goede alternatieven zijn. Zo kan het kabinet de uitzonderingstoestand uitroepen. “Maar daar kan het parlement een einde aan maken. Dat wilde het kabinet waarschijnlijk niet.”

In een blog schrijft Voermans dat ministers met de wet een ‘blanco volmacht’ krijgen. Hij benadrukt dat de wet niet tijdelijk is, zoals het kabinet suggereert. “Artikel V van het ding zegt dat de ‘tijdelijke’ wet pas na een jaar vervalt (met de mogelijkheid tot verlenging per regeringsbesluit). Even rekenen: als dit voorstel zo ongeveer voor het zomerreces wordt aangenomen, dan kan het zomaar zijn dat we aan vrijheidsbeperkend-covid-ministersbestuur – zonder parlementaire inbreng – worden onderworpen tot aan 1 november 2021. Geen goed idee.”

De hoogleraar wil graag mensen wakker schudden: “Pas even op! Hier wordt ons hele systeem aan de kant geschoven en dat kan niet zo zijn.”

De petitie ‘Nee tegen de spoedwet’ kunt u hier ondertekenen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edward
Edward
3 jaren geleden

Ondanks alle weerstand komt deze wet er gewoon doorheen. En dat is ook terug te zien in de peilingen van de VVD (40 zetels) dat een krachtig signaal is voor Rutte c.s. om deze maatregelen
nog sneller door te voeren, met goedkeuring van de samenleving. Zolang de samenleving dit blijft accepteren en er zelf om blijft vragen (zelfonderdrukking) vrees ik dat de wakkere minderheid het erg moeilijk zal krijgen. En waarom horen we niks van het College voor de Rechten van de Mens of organisaties als Amnesty International ?

Rayoflight
Rayoflight
3 jaren geleden

In wackpedia staat :

‘Hoewel petities over het algemeen niet juridisch bindend zijn, vormen ze wel een sterk signaal aan de beslissingsverantwoordelijken dat er een zekere onvrede bestaat.’

Dus een petitie vormt een sterk signaal van onvrede. Wat Ruttekopje ermee zal doen moet ie zelf weten. Wil hier niets de grond in boren , proberen kan.
Bidden kan ook helpen , deden mensen in de middeleeuwen ,volgens mij helpt dat ongeveer evenveel in deze ‘Demoncratie’

Er zijn meer landen die de 1.5-2.0 erin houden. Waarom toch ? Geen wetenschappelijke verklaring hiervoor. Veel afstand houden wel iets met het virus te maken.

Vergezocht 5G ?!

Staat me bij dat 5G ‘directed beams’ kan zenden. Wat is de resolutie ?
Of is het misschien de Geolocatie van de telefoons.
Een ding is zeker er spelen hier meer dingen mee dan een slap virusje , want inmiddels wordt het duidelijk dat corona niet het beoogde effect had dat de NWO wilde.

Onderhandeling om te vaxen.

Misschien is het zo dat afstand houden straks alleen moet als je niet gechipped en gevaxed bent. Ook een manier om iedereen ‘vrijwillig’ te vaxen , namelijk doe je het niet kun je niet normaal in de nieuwe abnormale maatschappij meedoen.

Toekomst.

De politiek komt me onderhand de strot uit , iedereen een verrader van het inmiddels oude nederland. Elke dag word er weer wat afgebroken. Weer iets minder menselijkheid. Eigenlijk is dit proces al honderden jaren aan de gang. Alleen in de laatste jaren is dit zo enorm versneld.

Geen ‘leuk’

Het ‘leuk’ zal op een moment helemaal weg uit de maatschappij zijn als dit zo doorgaat. Jammer dat dit zo loopt eigenlijk wil ieder mensen gewoon gelukkig zijn , zichzelf zijn. Geen onzin maar informatie van de media horen. Alles is heel simpel. Helaas zijn er echter duistere machten die onze leiders blindelings volgen. Zoals keer op blijkt trekken alle ‘demoncratisch’ gekozen partijen zich niets van het volk aan.

Helaas houd de staatspropaganda die door de media in de koppen van de burgers gespoten wordt deze in een soort ‘Dissociatieve fugue’ waarin het onder ogen zien van de waarheid omtrent onze leiders niet besproken word.

Ook is het zo dat nog steeds teveel mensen slapen en wakker worden wordt teniet gedaan door het oplepelen van maatschappelijke problemen zoals racisme. Een probleem dat eigenlijk al lang voor een heel groot deel is opgelost.

Petit(ie)

Dus petitie vooral tekenen. Dat is tenminste iets , een druppel ,een begin.

SHOUT FOR FREEDOM :
NEDERLAND MOET LEUKER WORDEN
WEG MET DE 1.5 METER MAATSCHAPPIJ.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

“Voermans maakt zich ook zorgen om de macht die het kabinet hiermee naar zich toetrekt.”

Wie deed dat nog meer in 1933?

Gea Breuker
Gea Breuker
3 jaren geleden

Het zou de professor sieren om na deze observatie, de verschillende wetten die hieromtrent een zelfde strekking en bedoeling hebben in de landen in Europa ook te onderzoeken. En daarna de wereld.

Aandachtspunten zouden moeten zijn wie of welke groep (politieke kleur) stelt ze voor, en wat is de achtergrond van de meeste voorvechters voor dergelijke wetten.
Schroom je niet professor om de achtergrond van die mensen duidelijk in kaart te brengen. Dat ze marxistisch rood en groenliberaal zijn weten we al, durf te beweren dat ook jong en ongetrouwd en homo of lesbi de boventoon gaat voeren.
Dan nog even een organogram erbij maken, en de spinnen in het web komen wel boven drijven.
Dus, ik ben benieuwd.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x