Homepagina » Binnenland » Hoogleraar wil mensen wakker schudden: ‘Pas op voor de coronawet!’
hoogleraar
Foto: Vysotsky (Wikimedia) CC BY-SA 4.0

Hoogleraar wil mensen wakker schudden: ‘Pas op voor de coronawet!’

Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans van de Universiteit Leiden is bezorgd over de coronawet, schrijft EenVandaag: “Minister Hugo de Jonge zet de klok 150 jaar terug. Zo regeerde Willem I, per decreet, zonder inbreng van het parlement.” Volgens hem schendt de minister grondrechten en perkt hij vrijheden te ver in. Voermans maakt zich ook zorgen om de macht die het kabinet hiermee naar zich toetrekt.

Hij wijst erop dat ministers niet zelfstandig regels mogen maken. De coronawet, die al per 1 juli moet ingaan, stelt ministers in staat om op eigen houtje regels te gaan maken, zonder dat het parlement daarbij betrokken wordt. Dat terwijl die regels hele belangrijke gevolgen hebben voor ons leven. “Dat kan niet en is in strijd met de basisprincipes van de democratische rechtsstaat. Deze spoedwet veroorzaakt kortsluiting in ons systeem.”

Wakker schudden
hoogleraar

Foto: Passchierr CC BY-SA 3.0

De hoogleraar zegt dat er goede alternatieven zijn. Zo kan het kabinet de uitzonderingstoestand uitroepen. “Maar daar kan het parlement een einde aan maken. Dat wilde het kabinet waarschijnlijk niet.”

In een blog schrijft Voermans dat ministers met de wet een ‘blanco volmacht’ krijgen. Hij benadrukt dat de wet niet tijdelijk is, zoals het kabinet suggereert. “Artikel V van het ding zegt dat de ‘tijdelijke’ wet pas na een jaar vervalt (met de mogelijkheid tot verlenging per regeringsbesluit). Even rekenen: als dit voorstel zo ongeveer voor het zomerreces wordt aangenomen, dan kan het zomaar zijn dat we aan vrijheidsbeperkend-covid-ministersbestuur – zonder parlementaire inbreng – worden onderworpen tot aan 1 november 2021. Geen goed idee.”

De hoogleraar wil graag mensen wakker schudden: “Pas even op! Hier wordt ons hele systeem aan de kant geschoven en dat kan niet zo zijn.”

De petitie ‘Nee tegen de spoedwet’ kunt u hier ondertekenen.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edward
Edward
4 maanden geleden

Ondanks alle weerstand komt deze wet er gewoon doorheen. En dat is ook terug te zien in de peilingen van de VVD (40 zetels) dat een krachtig signaal is voor Rutte c.s. om deze maatregelen
nog sneller door te voeren, met goedkeuring van de samenleving. Zolang de samenleving dit blijft accepteren en er zelf om blijft vragen (zelfonderdrukking) vrees ik dat de wakkere minderheid het erg moeilijk zal krijgen. En waarom horen we niks van het College voor de Rechten van de Mens of organisaties als Amnesty International ?

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

Er komt een moment dat alle vreedzame middelen op zijn. De goedkeuring om iets minder vreedzame te gebruiken vinden we terug in de filosofie. Thomas Paine: “als alle rechten worden ontnomen wordt het recht op revolutie volkomen gemaakt”
John F Kennedy: Zij die een vreedzame revolutie onmogelijk maken, maken een gewelddadige revolutie onvermijdelijk”.
Thomas Hobbes:
Covenants, without the sword, are but words and of no strength to secure a man at all.

Rayoflight
Rayoflight
4 maanden geleden

In wackpedia staat :

‘Hoewel petities over het algemeen niet juridisch bindend zijn, vormen ze wel een sterk signaal aan de beslissingsverantwoordelijken dat er een zekere onvrede bestaat.’

Dus een petitie vormt een sterk signaal van onvrede. Wat Ruttekopje ermee zal doen moet ie zelf weten. Wil hier niets de grond in boren , proberen kan.
Bidden kan ook helpen , deden mensen in de middeleeuwen ,volgens mij helpt dat ongeveer evenveel in deze ‘Demoncratie’

Er zijn meer landen die de 1.5-2.0 erin houden. Waarom toch ? Geen wetenschappelijke verklaring hiervoor. Veel afstand houden wel iets met het virus te maken.

Vergezocht 5G ?!

Staat me bij dat 5G ‘directed beams’ kan zenden. Wat is de resolutie ?
Of is het misschien de Geolocatie van de telefoons.
Een ding is zeker er spelen hier meer dingen mee dan een slap virusje , want inmiddels wordt het duidelijk dat corona niet het beoogde effect had dat de NWO wilde.

Onderhandeling om te vaxen.

Misschien is het zo dat afstand houden straks alleen moet als je niet gechipped en gevaxed bent. Ook een manier om iedereen ‘vrijwillig’ te vaxen , namelijk doe je het niet kun je niet normaal in de nieuwe abnormale maatschappij meedoen.

Toekomst.

De politiek komt me onderhand de strot uit , iedereen een verrader van het inmiddels oude nederland. Elke dag word er weer wat afgebroken. Weer iets minder menselijkheid. Eigenlijk is dit proces al honderden jaren aan de gang. Alleen in de laatste jaren is dit zo enorm versneld.

Geen ‘leuk’

Het ‘leuk’ zal op een moment helemaal weg uit de maatschappij zijn als dit zo doorgaat. Jammer dat dit zo loopt eigenlijk wil ieder mensen gewoon gelukkig zijn , zichzelf zijn. Geen onzin maar informatie van de media horen. Alles is heel simpel. Helaas zijn er echter duistere machten die onze leiders blindelings volgen. Zoals keer op blijkt trekken alle ‘demoncratisch’ gekozen partijen zich niets van het volk aan.

Helaas houd de staatspropaganda die door de media in de koppen van de burgers gespoten wordt deze in een soort ‘Dissociatieve fugue’ waarin het onder ogen zien van de waarheid omtrent onze leiders niet besproken word.

Ook is het zo dat nog steeds teveel mensen slapen en wakker worden wordt teniet gedaan door het oplepelen van maatschappelijke problemen zoals racisme. Een probleem dat eigenlijk al lang voor een heel groot deel is opgelost.

Petit(ie)

Dus petitie vooral tekenen. Dat is tenminste iets , een druppel ,een begin.

SHOUT FOR FREEDOM :
NEDERLAND MOET LEUKER WORDEN
WEG MET DE 1.5 METER MAATSCHAPPIJ.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Rayoflight
4 maanden geleden

Naast het tekenen van petities is het m.i. heel zinvol om ook massaal brieven naar kranten te schrijven en daarin je ongenoegen te uitten over dramatische staat van de journalistiek. Je kunt ze ervan beschuldigen, doordat ze kritiekloos de absurde corona-maatregelen blijven steunen, dat ze mede schuldig zijn aan de gigantische sociale en economische schade die gaat komen en zeer waarschijnlijk, wereldwijd, een hoeveelheid mensenlevens gaat kosten waarbij het aantal corona doden in het niet valt.
Daarna abonnement opzeggen met de vermelding dat je in De Andere Krant een heel goed alternatief hebt gevonden.
Dat zal ze leren!! (eh… hoop ik).

vladi
vladi
Reactie op  AlbertV
4 maanden geleden

voor de brieven hebben ze hoge kwaliteit papierversnipperaars.

fff

Willem
Willem
Reactie op  AlbertV
4 maanden geleden

Nou ik mail en bel al maanden naar allerlei instituten, politieke partijen, vakbonden enz en spreek mensen aan, het resultaat is dat ik nergens meer antwoord van krijg, niemand meer aan de lijn kan krijgen en het aanspreken ook steeds vervelender wordt. Alles van de media is in handen van de DPG groep en die hebben vrijwel alles in handen dus het heeft totaal geen nut. We moeten het hebben van nieuwssites zoals NineForNews en die links zoveel mogelijk doorsturen.

janie
janie
Reactie op  Willem
4 maanden geleden

Ik hoop zo op Gert-Jan Segers en Pieter Omtzicht dat zij niet meegaan in deze vreselijke gekte. Ik hoop dat zij kracht genoeg hebben om boven hun (niet mijn) partij te staan.

ProAsfalt
ProAsfalt
4 maanden geleden

“Voermans maakt zich ook zorgen om de macht die het kabinet hiermee naar zich toetrekt.”

Wie deed dat nog meer in 1933?

Gea Breuker
Gea Breuker
4 maanden geleden

Het zou de professor sieren om na deze observatie, de verschillende wetten die hieromtrent een zelfde strekking en bedoeling hebben in de landen in Europa ook te onderzoeken. En daarna de wereld.

Aandachtspunten zouden moeten zijn wie of welke groep (politieke kleur) stelt ze voor, en wat is de achtergrond van de meeste voorvechters voor dergelijke wetten.
Schroom je niet professor om de achtergrond van die mensen duidelijk in kaart te brengen. Dat ze marxistisch rood en groenliberaal zijn weten we al, durf te beweren dat ook jong en ongetrouwd en homo of lesbi de boventoon gaat voeren.
Dan nog even een organogram erbij maken, en de spinnen in het web komen wel boven drijven.
Dus, ik ben benieuwd.

Willem
Willem
4 maanden geleden

Maar de hoogleraar schudt niemand wakker, die zegt iets wat wij allemaal al lang weten daar hoef je geen hoogleraar voor te zijn.
Een minderheid is in een collectieve angstpsychose beland, de meerderheid is dat niet. De anderen die niet bang zijn en weten dat het waanzin is en er heel andere motieven spelen hebben eerder last van een ergernis-psychose door dat achterlijke gedrag en gedoe. Sommige supermarkten kun je beter vermijden omdat er constant een opname wordt afgespeeld met die vreselijke tekst over WE houden ons aan onze afspraken (zijn geen afspraken zijn bevelen want ons is niks gevraagd) houdt afstand, kom alleen de winkel in, betaal bij voorkeur met pin, was handen doe dit doe dat en dan het vreselijke SAMEN komen we er doorheen. Ook langs de weg en fietspaden en parken overal van die teksten overal stickers en lijntjes en ze hebben opeens heel veel boa,s en politieagenten maar als je drie maanden terug een aangifte wilde doen kon dat niet, te weinig mensen. Waar komen al die lui opeens vandaan? Nou ze hebben stiekem mensen (met een laag IQ) geronseld bij sociale zaken enz en die hebben ze nog voor dat “corona” gezeik begon klaar gestoomd, waarbij nogmaals bewezen is dat het een vooropgezet plan was om ons er onder te krijgen en te houden en het is ze gelukt en het gaat ze lukken. Dit is einde verhaal dus geniet maar van je laatste “vrije” zomermaanden, hierna zit je voorgoed vast. Met dank aan de bange mensen en psychopaten met een laag IQ in de overheden en de agenten, ME en boa,s die klaarkomen op de macht die ze toegedeeld is. De wereld zit vol goede mensen maar de ratten en imbecielen hebben als minderheid de meerderheid, zalig zijn de armen van geest want zij zijn het die de aarde zullen beërven, nou veel geluk ermee.

janie
janie
Reactie op  Willem
4 maanden geleden

Helemaal gelijk Willem!!! Het lachen om die idiotie is mij vergaan. We zijn ‘echt’ in de aap gelogeerd!!

salvar
salvar
4 maanden geleden

rivm , versoepeling is bijna op?
hoezo op het virus is bijna (of al weg) dus jullie kunnen opzouten nu en waag het niet als in de herfst er een griep aankomt om dat covid te noemen en de mensen weer in lockdown te duwen.
weet je wat we duwen jullie in lockdown , voorgoed stelletje lapzwansen.

dit gaat echt niet meer gebeuren als het aan mij ligt.

Willem
Willem
4 maanden geleden

https://twitter.com/JohnCleese/status/1271535485467283457?s=20 30 jaar terug waren ze al net zo gek, 40 jaar terug trouwens ook. Deze kreeg ik doorgemaild, treffend. Wist niet eens dat je op Twitter kon kijken zonder lid te zijn 🙂

Ron Swart
Ron Swart
4 maanden geleden

Amnesty International en Human Right Watch zijn NGO’s door de Deep State opgericht om de mensheid een rat voor ogen te draaien. Ze worden gefinancierd door de grote corporaties zoals de Rockefellers die prat gaan op het feit dat ze veel geld doneren aan goede doelen, maar deze zogenaamde filantropen houden zich slechts bezig met het uitrollen van hun eigen duistere agenda en door de stroomversnelling van de coronacrisis zitten we daar middenin.
Ik heb veel waardering voor initiatieven als de petitie (meer dan 160.000 keer getekend) richting het parlement, maar ik ben bang dat de Tweede slaapKamer en kabinet ook dit initiatief naast zich neerleggen, want die New World Order moet er komen; Wilders & Baudet zijn in mijn optiek door de mand gevallen en vormen controlled opposition.
Mijn voorstel: een petitie opstellen richting ons staatshoofd Willem-Alexander waarin wij een beroep doen om de anti-democratische coronawet niet te ondertekenen en onvoorwaardelijk op te komen voor de belangen van zijn landgenoten en de vernietiging van onze samenleving te beëindigen. Willem-Alexander is een regelmatig bezoeker van de Bilderberg-conferentie en een prominent lid van de Committee of 300, beide nauw betrokken bij de huidige toestand van de wereld. Neef Juan-Carlos de Bourbon de Parme (oudste zoon van prinses Irene) is trouwens lid van de Orde van Malta, ook al een geheim genootschap met een zeer dubieuze reputatie.

Richard van Rutten
Richard van Rutten
4 maanden geleden

De wereld kan slechts worden bestuurd als een monopoliespel zijn als de burgers dat toestaan. De tijd is aangebroken om de (globalistische) bestuurslaag af te voeren en een bestuur te vormen van, voor en door burgers zodat beslissingen dienend zijn voor maatschappij, mens zijn en de natuurlijke samenhang

x

Check Also

immunoloog

Immunoloog (ex-RIVM): Geen tweede lockdown, wel vitamines slikken

Het afkondigen van lockdowns tot er een ...

huisarts

Kritische huisarts bij Hart van Nederland: ‘Hiervoor moeten we al deze maatregelen nemen?’

Huisarts Felix van der Wissel uit Amersfoort ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x