Buitenland

Must see: “Ik ben in Syrië geweest. Onze media liegen over wat daar gebeurt”

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een delegatie van de U.S. Peace Council, een vredesorganisatie die is aangesloten bij de Wereldvredesraad van de Verenigde Naties, is onlangs teruggekeerd van een bezoek aan Syrië.

De leden, die zelf hun reis betaalden, hadden zes dagen lang ontmoetingen met Syrische overheidsfunctionarissen, president Assad, oppositieleden, zakenlieden en universiteiten. Ze kregen alle vrijheid om interviews af te nemen. Op 9 augustus hield de delegatie een persconferentie, die onderaan dit artikel in zijn geheel kan worden teruggekeken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Er is in Syrië geen sprake van een burgeroorlog,” zei delegatielid en algemeen directeur van de U.S. Peace Council Madelyn Hoffman tijdens de persconferentie. “President Assad vecht niet tegen zijn eigen volk. President Assad en zijn volk strijden gezamenlijk, als een eenheid, tegen krachten van buitenaf; huurlingen en terreurorganisaties.”

In hokjes duwen

“De namen van deze organisaties veranderen vaak zodat ze hun identiteit kunnen beschermen en misschien ook om hun connectie met de landen die hen financieren te verbloemen,” ging Hoffman verder. “Er zijn huurlingenlegers actief [in Syrië] die worden gesteund door Qatar, Saoedi-Arabië, Turkije, de Verenigde Staten en Israël.”

Hoffman legde uit dat het deze huurlingen zijn die het Syrische volk terroriseren en proberen te verdelen. Ze trekt een parallel met Irak. Nadat de VS dat land was binnengevallen en een overheid vormde, zeiden veel Irakezen dat ze geen soennieten, sjiieten of Koerden waren, maar dat Amerika probeerde hen in hokjes te duwen. “We kregen exact dezelfde boodschap toen we in Syrië waren,” aldus Hoffman.

Steun van meer dan 23 miljoen Syriërs

Mensen zeiden dat ze zichzelf als Syriër zien, ongeacht of ze nu moslim, christen of wat dan ook zijn. Dat is volgens haar ook één van de redenen waarom de regering van Assad de aanvallen van buitenaf al meer dan vijf jaar weet te pareren.

“Toen Amerika na jaren van sancties en twee oorlogen besloot dat het tijd was voor Saddam Hoessein om te gaan, ging hij gelijk,” zei Hoffman. “Toen Amerika besloot dat het tijd was voor Gaddafi om te gaan, ging hij gelijk. Maar toen Amerika besloot dat het tijd was voor Assad om te gaan, ging hij niet. De reden daarvoor is dat hij de steun geniet van meer dan 23 miljoen Syriërs.”

[UN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Trueman
Trueman
7 jaren geleden

Hoe meer camera’s, opnameapparatuur er in de wereld is, des te bekaaider komt de waarheid er vanaf. Je zou juist het tegenovergestelde verwachten.
Beelden kunnen makkelijk vervalst of achtergehouden worden en getuigen (mensen) iets minder makkelijk. Helaas zijn er weinig burgers of onafhankelijke journalisten die getuigen over wat er daar (of elders) werkelijk gebeurt.
Hoe meer technologie, des te ellendiger het wordt voor De Waarheid. Je zou kunnen stellen dat de technologie in dienst staat van de leugen
De stelling ‘al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel’ gaat al lang niet meer op.

Danny
Danny
7 jaren geleden

Heerlijk om eens de waarheid over Syrië te horen.

En nu maar hopen dat dit zich snel verspreid.

Johan
Johan
7 jaren geleden

Ik snap dan niet dat vele Syriërs, niet de meesten, het land ontvluchten. Die zouden, als ik de tekst lees, ook achter Assad moeten zijn.
Rusland gaat twee marinehavens aanleggen, want de Russen willen al honderd jaar, pardon 99 jaar, warme havens. Rusland houdt Assad in het zadel en Amerika voor de verdeel en heers politiek.
Je kunt stellen dat Syrië een wespennest is en vooral Amerika begeeft zich daar altijd heel erg graag in, voor een ongecontroleerde wapenwedloop om de oorlogsindustrie een impuls te geven tot ongekende hoge verdiensten. Dat zijn honderden miljarden euro’s per jaar.

pietje
pietje
7 jaren geleden

De Amerikaanse schaduw regering is samen met Vaticaan het grootste kwaad op deze wereld ! Mensen in Syrië vluchten niet voor Assad maar voor iss ( made in America) Wapen en farma industrie moet zegevieren en veel geld maken voor de elites ! Doorzien we dit nu eens en voorgoed ??????? Dat is overal ook in ons landje lekker aan de chemo terwijl er andere oplossingen zijn zoals : Cannabisolie en misschien nog meer ! Ik persoonlijk moet van dit alles overgeven !

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x