Homepagina » Buitenland » Must see: “Ik ben in Syrië geweest. Onze media liegen over wat daar gebeurt”
Must see: "Ik ben in Syrië geweest. Onze media liegen over wat daar gebeurt"

Must see: “Ik ben in Syrië geweest. Onze media liegen over wat daar gebeurt”

Een delegatie van de U.S. Peace Council, een vredesorganisatie die is aangesloten bij de Wereldvredesraad van de Verenigde Naties, is onlangs teruggekeerd van een bezoek aan Syrië.

De leden, die zelf hun reis betaalden, hadden zes dagen lang ontmoetingen met Syrische overheidsfunctionarissen, president Assad, oppositieleden, zakenlieden en universiteiten. Ze kregen alle vrijheid om interviews af te nemen. Op 9 augustus hield de delegatie een persconferentie, die onderaan dit artikel in zijn geheel kan worden teruggekeken.

“Er is in Syrië geen sprake van een burgeroorlog,” zei delegatielid en algemeen directeur van de U.S. Peace Council Madelyn Hoffman tijdens de persconferentie. “President Assad vecht niet tegen zijn eigen volk. President Assad en zijn volk strijden gezamenlijk, als een eenheid, tegen krachten van buitenaf; huurlingen en terreurorganisaties.”

In hokjes duwen

“De namen van deze organisaties veranderen vaak zodat ze hun identiteit kunnen beschermen en misschien ook om hun connectie met de landen die hen financieren te verbloemen,” ging Hoffman verder. “Er zijn huurlingenlegers actief [in Syrië] die worden gesteund door Qatar, Saoedi-Arabië, Turkije, de Verenigde Staten en Israël.”

Hoffman legde uit dat het deze huurlingen zijn die het Syrische volk terroriseren en proberen te verdelen. Ze trekt een parallel met Irak. Nadat de VS dat land was binnengevallen en een overheid vormde, zeiden veel Irakezen dat ze geen soennieten, sjiieten of Koerden waren, maar dat Amerika probeerde hen in hokjes te duwen. “We kregen exact dezelfde boodschap toen we in Syrië waren,” aldus Hoffman.

Steun van meer dan 23 miljoen Syriërs

Mensen zeiden dat ze zichzelf als Syriër zien, ongeacht of ze nu moslim, christen of wat dan ook zijn. Dat is volgens haar ook één van de redenen waarom de regering van Assad de aanvallen van buitenaf al meer dan vijf jaar weet te pareren.

“Toen Amerika na jaren van sancties en twee oorlogen besloot dat het tijd was voor Saddam Hoessein om te gaan, ging hij gelijk,” zei Hoffman. “Toen Amerika besloot dat het tijd was voor Gaddafi om te gaan, ging hij gelijk. Maar toen Amerika besloot dat het tijd was voor Assad om te gaan, ging hij niet. De reden daarvoor is dat hij de steun geniet van meer dan 23 miljoen Syriërs.”

[UN]


Vond je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Heerlijk om eens de waarheid over Syrië te horen.

  En nu maar hopen dat dit zich snel verspreid.

  58 likes
  • Laatst een mail naar de redactie van Trouw gestuurd als reactie op een artikel over de “Russische dreiging” met de vraag of de redactie zichzelf wel eens de vraag heeft gesteld of er zoiets als een dreiging vanuit het Westen jegens Rusland zou kunnen bestaan, met een rijtje feiten over de misdadigheid van de Amerikaanse buitenlandpolitiek.
   Alleen een ontvangstmelding gekregen, had niet anders verwacht.
   Ik denk wel dat als iedereen die de misinformatie van onze nieuwsmedia zat is (ik vermoed dat dat een heel leger is) zo af en toe de moeite neemt om zijn/haar ongenoegen kenbaar te maken (via email of andere communicatie wegen), dat redacties toch langzamerhand wat onrustig op hun bureaustoelen gaan zitten schuiven. Zeker als dat gepaard gaat met het opzeggen van abonnementen.
   Het kost weinig moeite en als je je taal beschaafd houdt en met onweerlegbare, in de MSM verzwegen, feiten komt is de kans op succes het grootst.

   Pik het niet langer dat onze duurbetaalde nieuws media gedegradeerd zijn tot papegaaien in een Amerikaanse kooi!

   30 likes
   • Beste Albert,

    U heeft gelijk. Ik heb vorig jaar ons abonnment op het NRC opgezegd. Na een maand of twee (??) kreeg ik een aanbod om terug te komen en dit was mijn antwoord:

    Beste dames en heren,

    Hartelijk dank voor uw aanbod. Ik had sinds mijn studententijd (jaren ’80) een abonnement op het NRC Handelsblad, het was DE kwaliteitskrant van Nederland. Alles was keurig verzorgd, goede artikelen, mooie foto’s en geen (nauwelijks?) taalfouten. Helaas, is dat niet meer zo. Uitgezonderd een aantal goede artikelen en columns, is er niet veel overgebleven van de krant. En dat is jammer.

    Het is allemaal copy-paste journalistiek geworden. Alles wordt klakkeloos overgenomen van (vooral) de 6 grote media “outlets”. NRC Handelsblad is helaas gewoon een MainStream Medium geworden. De redacteuren en journalisten worden met de dag dommer. Voorbeelden uit 2014:

    Biograferen – Frits Abrahams 2 dec
    Vorige week trapte een hogere overheidsinstantie aan de rem – Joeri Boom 8 dec (India vervuiling)
    Essayerende geest – Marjoleine de Vos – 6 juni
    Bevragen in plaats van vragen/vroegen of vragen stellen
    Driedubbel in plaats van drievoudig (of zesvoudig)
    Enthousiasmeren in plaats van iemand of meerdere personen enthousiast maken
    De Havo in plaats van HET Havo, immers we zeggen wel HET VWO
    Eén iemand in plaats van een persoon of iemand
    Vervoegen is ook moeilijk voor een aantal personen: nog veel meer, nog veel minder, heel erg jammer

    En het stuk van Raymond van den Boogaard (van 25 november) die denkt alle wijsheid in pacht te hebben wanneer hij emeritus hoogleraar Karel van Wolferen (oud correspondent van NRC Handelsblad!!) beschrijft als “zelfbenoemde deskundige”. Wat een arrogantie van de heer Van den Boogaard!
    Wist hij al vantevoren hoe het met het neerhalen van de MH17 zat, dat hij Joost Niemöller onderuit haalde? Het onderzoek hiernaar door de autoriteiten was en is in-en intriest. Dat weet iedereen die NIET de verhalen gelooft die door de MSM worden/werden gepubliceerd. Buiten Europa en de USA/Canada, lacht de rest van de wereld ons uit over de geheime deals die zijn gesloten en de manier waarop het onderzoek is verricht.

    En de artikelen die werden gepubliceerd over de burgeroorlog in Ukraïne? Een ordinaire “color revolution” gesponsord door de CIA, zoals zo vaak is gebeurd in de rest van de wereld: Zuid Amerika, Afrika en Azië. Maar nee, het is allemaal de schuld van Putin en de Russen.

    Voor degenen die nog steeds denken dat Amerikanen heilig zijn en ons hebben bevrijd van de Duitsers zou ik zeggen, lees dit stuk eens:
    http://cluborlov.blogspot.ca/2015/08/peculiarities-of-russian-national.html

    En dit:
    http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/10/23/gore-vidal-the-united-states-of-amnesia

    Mijn zwager, wijlen de heer Sluisdom, was ook geabonneerd op het NRC Handelsblad en ik kan u vertellen dat hij zich in zijn graf zou omdraaien over het verval van het blad en de journalistiek.
    Ik vind het jammer dat het zover is gekomen, maar ik lees al ongeveer een jaar de artikelen op de volgende websites:

    De Wereld Mogen België
    The Saker
    Voltaire Network
    Club Orlov
    Paul Craig Roberts
    Sputnik
    Russia Insider
    Information Clearing House
    The International Reporter
    Syria News
    Consortium News
    Global Research
    Fort Russ
    Moon of Alabama
    De Lange Mars

    En nee, behalve Sputnik blijven de andere websites leven van donaties van burgers van over de hele wereld.
    Ik ben nu beter geïnformeerd dan toen ik alleen NRC Handelsblad las en het nieuws volgde van de staatsomroep NOS.

    Tenslotte wil ik dit nog kwijt:
    De USA is sinds haar onafhankelijkheid in 1776 tot de dag van vandaag, in 95% van de tijd direct of indirect betrokken geweest bij gewapende conflicten over de hele wereld.
    So, who is the bad guy?

    Met vriendelijke groet,

    18 likes
    • Prachtig schrijven Jets. In je rij websites mis ik Stan van Houcke Blogspot.

     Van de week vrienden te logeren gehad die van hun stoel vielen van verbazing over wat ik vertelde over de andere kijk op de gebeurtenissen in het Midden Oosten en de demonisering van Rusland/Poetin/Assad.
     Ik weet dat ze nu de MSM berichten wat kritischer gaan beoordelen.

     4 likes
     • Excuses voor de late reactie. Ik heb de website van Stan bekeken en gebookmarked! Ook bedankt voor het compliment :-))

      1 likes
  • Is deze versie dan “de waarheid”? Iemand gaat met Assad praten, en komt dan terug met de versie die Assad geeft. Is deze delegatie naar Alleppo gegaan? Blijkbaar niet. Heeft deze delegatie met hulpverleners in het noorden van Syrië gesproken. Blijkbaar niet.

   Misschien willen velen graag dit als “waarheid” aanvaarden, omdat het past in hun overtiugingen over “MSM” en “Amerika”, maar dat betekent nog niet dat het klopt!

   6 likes
  • … en ook hopen dat dit waar is. De waarheid is het eerste dat sneuvelt in oorlog, aan beide kanten.

   3 likes
  • ik wist het allang Assad is opgevoed in Oxford. Poetin heeft zoals gewoonlijk weer gelijk om
   Assad te steunen. The USA is rotten to the core just watch the candidates for the presidency of the usa, The devil and his bride.

   2 likes
 2. Hoe meer camera’s, opnameapparatuur er in de wereld is, des te bekaaider komt de waarheid er vanaf. Je zou juist het tegenovergestelde verwachten.
  Beelden kunnen makkelijk vervalst of achtergehouden worden en getuigen (mensen) iets minder makkelijk. Helaas zijn er weinig burgers of onafhankelijke journalisten die getuigen over wat er daar (of elders) werkelijk gebeurt.
  Hoe meer technologie, des te ellendiger het wordt voor De Waarheid. Je zou kunnen stellen dat de technologie in dienst staat van de leugen
  De stelling ‘al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel’ gaat al lang niet meer op.

  27 likes
  • Alles wat de mens creëert staat in dienst van de mens, of dat nu geld, technologie of goede doelen zijn. Zolang de mens rot is van binnen staan onze creaties dus ook in dienst van de verrotting van de wereld. Eerst maar eens aan onszelf werken. De quote in 1 van de nieuwe Hobbit films raakte mij in deze enorm; “Farewell, Master Burglar. Go back to your books… and your armchair… plant your trees, watch them grow. If more people… valued home above gold… this world would be a merrier… place… “.

   4 likes
  • Nee hoor, met al die technologie kom je er gewoon achter, dat Alfred Marder lid is van de Amerikaanse communistische partij, en dat zegt weer genoeg over de insteek…

   3 likes
  • In de originele bron staat de tekst:
   Press briefing sponsored by the Permanent Representative of the Syrian Arab Republic

   Sponsored by the permanent representative of the Syrian Arab Republic…..oftewel sponsored by Assad en ome Poetin.

   Wake up, we worden aan iedere kant bedrogen!!!! Tijd om allemaal verder te kijken dan onze neuzen lang zijn!

   2 likes
 3. De Amerikaanse schaduw regering is samen met Vaticaan het grootste kwaad op deze wereld ! Mensen in Syrië vluchten niet voor Assad maar voor iss ( made in America) Wapen en farma industrie moet zegevieren en veel geld maken voor de elites ! Doorzien we dit nu eens en voorgoed ??????? Dat is overal ook in ons landje lekker aan de chemo terwijl er andere oplossingen zijn zoals : Cannabisolie en misschien nog meer ! Ik persoonlijk moet van dit alles overgeven !

  29 likes
 4. Geruchten gaan dat de U.S. verkiezingen niet doorgaan, omdat Hillary gearresteerd is.
  Volgens mij is ze allang niet meer in de running en gebruiken ze technieken om die debatten echt te doen lijken. Donal gat er nog vol voor en overal speeches maar haar zie je nergens meer.
  Gisteren op het Duitse nieuws zongen ze samen een duet. Te maf.
  De tijd is rijp voor verandering, maar je mag het ook een wonder noemen.
  Zelf vind ik, dachten ze met die bedriegerijen tot in het oneindige door te kunnen gaan?
  We zijn gekke henkie niet. Er lopen slimmere mensen rond dan die onderontwikkelde maar desalniettemin zelfvoldane ijdeltuiten met oogkleppen op.

  5 likes
 5. Zo is het met ieder land gegaan in het Midden Oosten, het is toch duidelijk dat er een New World Order het aan het overnemen is en dat het totaal anders is dan dat de Media ons verteld ?
  Er waren geen Wapen van massa vernietiging, alles is een leugen en het gaat gewoon door.
  Hoe controleer je europa, door ze een geld eenheid te geven en dit is ook al gebeurt.
  Alleen een wonder kan ons redden want dit spel gaat gewoon door totdat ze hun doel bereikt hebben…

  14 likes
 6. Ik snap dan niet dat vele Syriërs, niet de meesten, het land ontvluchten. Die zouden, als ik de tekst lees, ook achter Assad moeten zijn.
  Rusland gaat twee marinehavens aanleggen, want de Russen willen al honderd jaar, pardon 99 jaar, warme havens. Rusland houdt Assad in het zadel en Amerika voor de verdeel en heers politiek.
  Je kunt stellen dat Syrië een wespennest is en vooral Amerika begeeft zich daar altijd heel erg graag in, voor een ongecontroleerde wapenwedloop om de oorlogsindustrie een impuls te geven tot ongekende hoge verdiensten. Dat zijn honderden miljarden euro’s per jaar.

  7 likes
  • @Johan

   Dat mannen vluchten kan te maken hebben met het feit dat de westerse macht zo tracht het Syrische leger te verzwakken en om te voorkomen dat ze mee kunnen vechten tegen imperialistische lieg/proxy legers, ook wel ISIS genaamd, van de VS/SA/ISR.
   En het zou zelfs zo kunnen zijn dat mannen uit verschillende MO landen (vandaar ook dat men vooral of alleen maar gevluchte mannen ziet in de diverse media) in het westen klaargestoomd worden om als huursoldaten tegen het Syrische bewind te vechten.

   3 likes
  • Ik. Snap dit ook niet

   Ik snap het ook niet dat in ww2 in Nederland heelveel NSBer waren landverraders dus in plaats bij het verzet toegaan zoals Nederlandse jongens van 14 all deden dus zeg niet zomaar iets als je niet naar. Je zelf kijkt

   2 likes
 7. Als we met 19.000, negentienduizend fans, van deze site elke avond Licht sturen naar bv Syrie . dan zou dat goed zijn.
  Gewoon goede gevoelens, goede gedachten.
  Ja dat kunnen we zomaar doen! WIJ zijn met bijna 19.000 lezers en fans !!
  We kunnen ook met 19.000 naar het mediapark gaan protesteren tegen de voortdurende leugens.
  Nou! Wie??

  5 likes
 8. Heey faith,

  Je doelt toch niet op de ‘ time of my life ‘ duet van luckytv…

  1 likes
 9. Toch ga ik voor deze versie van het verhaal.
  Ook al is de kans op 100% waarheid nihil.
  Zolang de VS maar optyft uit het MO met alle bondgenoten.

  1 likes
 10. Weg met ons.
  Jouw beredenering kan ik volgen.

  1 likes
 11. Het is inderdaad hetzelfde duet als ze bij Heute lieten zien. Sander vd Pavert goes international.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

De zionisten verstevigen hun wurggreep op de politiek. Zo doen ze dat in Groot-Brittannië

De zionisten verstevigen hun wurggreep op de politiek. Zo doen ze dat in Groot-Brittannië

Boris Johnson, de gedoodverfde opvolger van Theresa ...

Hoe je al 40 jaar wordt beetgenomen door de Nederlandse media. Journaliste fileert NOS Journaal

Hoe je al 40 jaar wordt beetgenomen door de Nederlandse media. Journaliste fileert NOS Journaal

Elke nieuwsconsument staat bloot aan een wijdverbreid ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.