Mens en Dier

BBC-reportage: “WWF betrokken bij gruweldaden tegen inheemsen in Indiaas nationaal park”

Help mee door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een reportage van de BBC is gebleken dat inheemse stamleden die in het Nationaal park Kaziranga in India leven worden gearresteerd, geslagen, gemarteld en gedood door parkwachters.

De BBC nam onder meer interviews af met parkwachters, inheemsen en een woordvoerder van het WWF in India, dat de parkwachters financiert, traint en van uitrusting voorziet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het park trekt ieder jaar ruim 170.000 bezoekers. In de afgelopen drie jaar zijn er al 50 mensen geëxecuteerd. Een zwaar invalide man werd er in 2013 doodgeschoten.

Verhoor

De zender schat dat er in de laatste 20 jaar 106 mensen zijn gedood.

Een lokale bewoner vertelde dat hij geslagen en gemarteld werd tijdens een verhoor door parkfunctionarissen voordat ze beseften dat hij niets had gedaan.

In de reportage was ook Akash Orang te zien, een zevenjarige jongen die vorig jaar juli in zijn benen was geschoten door parkwachters.

Nachtkijkers

“De boswachters schoten me plotseling neer,” zei Akash, die op dat moment op weg was naar een lokale winkel.

Parkwachters kunnen niet worden vervolgd en worden aangemoedigd om verdachten ter plekke neer te schieten, zonder aanhouding, proces of bewijs.

Het WWF, dat in Nederland zo’n 800.000 donateurs heeft, voorziet de parkwachters onder meer van nachtkijkers en traint ze.

Brute praktijken

Toen de BBC de woordvoerder van de natuurbeschermingsorganisatie vroeg wat hun donateurs wel niet moeten denken van dit soort brute praktijken, antwoordde hij:

Wat nodig is, is bescherming op locatie. We willen de stroperij terugdringen en we willen dat doen met andere partners.

Survival International bracht corruptie bij functionarissen van Kaziranga vorig jaar aan het licht. Zij zouden onder meer betrokken zijn bij de illegale handel in wild.

Publieke imago

“Natuurbeschermingsorganisaties waaronder het WWF hanteren een model dat resulteert in een ernstige schending van de mensenrechten,” zei directeur Stephen Corry van Survival International.

Hij voegde toe dat natuurbescherming te lang heeft vertrouwd op haar positieve publieke imago om de afschuwelijke wandaden tegen inheemse volkeren te verbloemen.

[Survival International]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Onno
Onno
7 jaren geleden

Het is logisch. Het Wereld Natuurfonds (hoe liefdevol klinkt dat niet) als dekmantel voor (ijskoude medeplichtige aan- of verrader of hoofdaanjager van- krankzinnige gruwelmoord-partijen als o.a. “Dresden”, “Arnhem”/Market Garden, de “Politionele Acties” e.d.) SS psychopaat prins Bernhard en zijn psychopathische jachtvrinden, die niet willen dat anderen HUN wild stropen en zo de jacht voor hen minder genoegzaam en met rijke buit beladen maken.
De menselijke ‘gullible fools’ zijn voor hen duidelijk minder waard, dan een zwarte neushoorn die je zo “dapper en spannend” te barsten kunt schieten.
Mooi is het als je andere ‘gullible fools’ zover kunt krijgen, dat ze het psychopathisch project helpen financieren.

Niet dat er n.m.m. geen bescherming moet plaatsvinden, maar je laat dat niet door een pedofiel in een kinderdagverblijf doen.

Het licht wint
Het licht wint
7 jaren geleden

Ngo’s zijn elite werktuigen die precies het tegenovergestelde doen van wat ze beloven.stop met doneren!…postcode loterij die de Clinton maffia pedotransporten mede financiert bijvoorbeeld!de komende tijd zullen heel wat “complotten”de waarheid worden,ben ik van overtuigd.

Wim
Wim
7 jaren geleden

Die blanken moeten niet overal bemoeien.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x