Great ResetBinnenland

Hoe het World Economic Forum vanuit Davos ons land aanstuurt

Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

In hoeverre heeft het World Economic Forum (WEF) invloed op het beleid van de Nederlandse regering? Forum voor Democratie is de enige politieke partij die deze betrekkingen onderzoekt en is voornemens ook in de toekomst de relatie tussen het WEF en de Nederlandse regering in kaart te brengen, schrijft het Renaissance Instituut, het wetenschappelijk bureau van FVD.

Hoewel ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers het WEF typeerde als een ‘Zwitserse praatclub’, sprak premier Rutte eerder van ‘de meest invloedrijke top ter wereld’.

Uit correspondentie blijkt dat Rutte in 2016 zijn waardering heeft uitgesproken voor de manier waarop ‘de relatie tussen het WEF en Nederland is gegroeid’ in de afgelopen jaren. “Koningin Maxima en de leden van mijn kabinet hebben met veel genoegen deelgenomen aan de besprekingen in Davos en waarderen de zinvolle en aangename werkrelatie die wij het afgelopen jaar hebben gehad, en zien uit naar onze verdere samenwerking,” schrijft Rutte.

Al jarenlang innige contacten

Een jaar later, in 2017, zegt de premier dat ‘de reis naar Zwitserland, midden in de winter, voor mij altijd een genot en een hoogtepunt van het nieuwe jaar is’. Verder spreekt hij over ‘onze innige werkrelaties’ en stelt hij dat de bijeenkomst van 2017 een boost had gegeven aan de reeds uitstekende relatie tussen de Nederlandse regering en het WEF. Rutte benadrukt ‘het grote belang’ van het WEF voor de regering.

In 2018 prijst WEF-oprichter Klaus Schwab in een brief de bereidheid van Nederland om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN ‘het leidende beleidskader te maken voor het regeringsbeleid’. Nederland is daarin een voorbeeld voor de rest van de wereld. Datzelfde jaar schrijft Schwab in een brief aan Rutte dat ‘u en uw regering al vele jaren rolmodellen en grote vrienden van het Forum zijn’.

De documenten laten zien dat er al jarenlang innige contacten zijn tussen het WEF en meerdere Nederlandse bewindspersonen. Ook Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra zijn betrokken bij het WEF.

Zo wordt de democratie ondermijnd

In enkele gevallen is het WEF rechtstreeks betrokken bij politiek beleid en in één geval leidden de contacten tot een formele overeenkomst tussen het WEF en onze regering.

“Zo wordt de democratie ondermijnd,” zegt journalist Joost Niemoller in een reactie. “Het WEF is niet de vrijblijvende praatclub waarvoor coalitiepartners haar uitmaken. Hier wordt regeringsbeleid gemaakt! Waar de oppositie buiten wordt gehouden.”

Ex-verpleegkundige en artiest Marga Bult stelt: “Schwab is zoveel meer dan een praatclubje.” Journalist Eric van de Beek voegt toe: “Hoe het WEF vanuit Davos ons land aanstuurt.”

4.8 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
119 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rein
Rein
1 maand geleden

Ik zag mengele in de super ,wow

Underground
Underground
1 maand geleden

Dan maar oorlog, om op te komen voor onszelf. Doen we dat niet, dan worden wij allemaal gepromoveerd tot loonslaaf. En heeft het mens zijn geen zin meer. Weg met deze smerige kliek. En de zittende regering moet gestraft worden… !!

Speelman .lj
Speelman .lj
1 maand geleden

Dat is toch al een poosje bekend , en de leugenaars in de kamer maar ontkennen, hoe schoffeterig kan je zijn als CU en CDA om er ander half jaar wat lacherig over te doen , lekkere CHRISTELIJKE partijen wat een ongeloofelijke hufters , en maar lullen over een praatclubje , zij denken zeker dat de burgers gek zijn .

Hugo
Hugo
1 maand geleden

De regering Rutte zijn Landverraders en dienen opgepakt en berecht te worden. Niets maar dan ook niets heeft in de verkiezingsprogramma,s van de VVD, CDA, D66 of CU gestaan. Dus het Nederlande volk heeft ze daarvoor geen mandaat gegeven, en zijn dus verraden door deze verlakkers partijen. Opsluiten dat tuig.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

119
0
We lezen graag je reactie!x