Mens en Dier

Filmpje van kandidaat-Kamerlid D66 zorgt voor hilariteit: ‘Smullen geblazen!’

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

De 28-jarige Carline van Breugel (D66) gaat op de valreep nog een paar weken de Tweede Kamer in. Ze hoopt dat het daar niet bij blijft.

Van Breugel vervangt in oktober en november Hanneke van der Werf, die met zwangerschapsverlof gaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

D66 staat in de peilingen op 7 zetels en Van Breugel staat op plek 24, dus de kans dat ze na de verkiezingen opnieuw in de Kamer komt, is bijzonder klein.

Om stemmen te trekken, heeft Van Breugel een filmpje op X geplaatst dat voor hilariteit zorgt. Na een korte zangsessie zegt ze dat ze biseksueel is en dat haar vriend een transman is. Ook in haar X-profiel heeft ze nadrukkelijk vermeld dat ze biseksueel is. De regenboogvlag ontbreekt uiteraard niet.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Holle frasen

“En dan als eerste argument waarom je een goed Kamerlid zou zijn noemen dat je biseksueel bent en een transman als partner hebt. Want dat zegt veel over je politieke kwaliteiten. Identiteitspolitiek ten voeten uit,” merkt jurist Kim Boon op.

Journalist Zamire Willems vraagt: “Homo, transvrouw en nu weer een biseksuele vrouw die een relatie heeft met een transman. Waarom denkt D66 toch altijd dat het electoraat geïnteresseerd is in de seksuele voorkeur en genderidentiteit van (potentiële) volksvertegenwoordigers? En waarom gepresenteerd in een ruim 1,5 minuut durende ‘musical’ vol holle frasen en zonder ook maar enige informatie over haar inhoudelijke kennis, kunde en politieke ervaring, ondanks het ‘Dit ben ik’?”

Mijn dag kan nu al niet meer stuk

“Als ik nog één keer dat domme Born This Way-filmpje van die D66-tuthola te verduren krijg, sta ik niet voor mezelf in,” schrijft journalist Elif Isitman.

“Smullen geblazen! Als eerste ‘kwaliteit’ om Kamerlid te willen worden je biseksualiteit en transman te berde brengen om vervolgens nog wat te roepen over ‘maandelijks naar de mensen’ en ‘benaderbaar via Instagram’. Meer van zulks graag, mijn dag kan nu al niet meer stuk,” proest het Haagse raadslid Ralf Sluijs.

4.8 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

173 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Poesie maaauw
Poesie maaauw
6 maanden geleden

Regenboogkleur hersens

Vlinder
Vlinder
6 maanden geleden

Ik denk dat ze hier wel een keer spijt van gaat krijgen. Hoe belachelijk wil je jezelf maken!
Volledig de weg kwijt!

HonkHonk
HonkHonk
6 maanden geleden

Jongens, meisjes, ik pas voor deze clownshow.

Ohje
Ohje
6 maanden geleden

Lijkt wel een film over Borat.

Back to top button
173
0
We lezen graag je reactie!x