Mens en Dier

Politici boos nadat De Jonge desinformatie verspreidt in Eerste Kamer: ‘Vroeger was dit een doodzonde’

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

GroenLinks wil opheldering van minister Hugo de Jonge van Ruimtelijke Ordening over het onjuist informeren van de Eerste Kamer over de Omgevingswet. De Jonge zei in mei dat de oplevering van het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO) op schema lag. Dat bleek niet het geval en het ministerie wist dat. Hij verspreidde dus desinformatie.

Eerste Kamerlid Saskia Kluit (GroenLinks) vindt het ‘zorgwekkend’ dat de minister de Kamer onjuist heeft geïnformeerd. Haar fractie heeft vragen gesteld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De Jonge wilde dat de Eerste Kamer voor 1 juli zou instemmen met de invoering van de Omgevingswet per 1 januari volgend jaar. Die wet bundelt alle wetten en regels op het gebied van ruimtelijke ordening, waardoor vergunningen makkelijker kunnen worden aangevraagd en verleend.

Geen groen licht

“Hugo de Jonge. De vleesgeworden Groundhog Day. Elke keer als je denkt dat het niet erger kan, blijkt dat toch zo te zijn. Elke dag weer,” reageert BVNL-bestuurder Hans van Tellingen. Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons voegt toe: ‘Verkeerd geïnformeerd’ staat in het kabinet synoniem aan ‘heeft gelogen over’.

Eerste Kamerlid Martin van Rooijen (50Plus) kondigt aan dat de Eerste Kamer in november geen groen licht zal geven voor de invoering van de Omgevingswet als niet zeker is dat het DSO feilloos werkt en zeker is dat minister De Jonge ‘ons volledig en accuraat informeert over de werkelijke stand van zaken’.

Zonder gevolgen

“Iedereen die zich met de Omgevingswet bezighoudt, weet dat het DSO qua ICT en koppelingen nog lang niet op orde is en dat minister De Jonge dus onzin verkoopt. Maar dat De Jonge steeds maar mooi weer blijft spelen, ergert mij ook,” schrijft Ellen Verkoelen, fractievoorzitter van 50Plus in Rotterdam.

Europarlementariër Dorien Rookmaker merkt op: “Vroeger was dit een politieke doodzonde, nu blijft het waarschijnlijk weer zonder gevolgen. Want zo gaat dat onder premier Rutte en de huidige Tweede en Eerste Kamer.”

4.9 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter Wisman
Peter Wisman
1 jaar geleden

Aangezien bijna de hele eerste en tweede kamer WEF is, zal dit er gewoon doorgedrukt worden. Oppositiepartijen zijn lachertjes

gaafland
gaafland
1 jaar geleden

als deze lamlul een keer niet zou liegen, dat zou pas nieuws zijn…..

Avax
Avax
1 jaar geleden

Zo gaat dat in Nederland met als baas ClauSSwaab van het World Economic Forum. Die laat o.a Rutte gewoon doen wat hij beveelt. En Rutte volgt dat gewoon op.

Bassie
Bassie
1 jaar geleden

Het gaat nu tijd worden voor een motie van wantrouwen, alhoewel dit waarschijnlijk weer geen enkel nut heeft.

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x