Homepagina » Het Complot » Hoe militaire ‘psyops’ worden toegepast door oliebedrijven
gas2934734938739234

Hoe militaire ‘psyops’ worden toegepast door oliebedrijven

Een bijeenkomst van grote oliebedrijven afgelopen week in het Hyatt Regency Hotel in Houston in de staat Texas kreeg een onverwachte wending.

Bestuursleden binnen de olie-industrie bevestigden dat ze oorlogsveteranen inhuren met ervaring op het gebied van psychologische operaties. Dat meldt CNBC op basis van audiotapes.

Mensen die tegen de industrie zijn worden door de bedrijven gezien als ‘opstandelingen’ en daarom is het aan te raden dat de collega’s binnen de olie-industrie een kopie downloaden van het legerhandboek voor contra-guerrilla, aldus één van de sprekers.

Een andere spreker zei dat zijn bedrijf in Pennsylvania diverse specialisten op het gebied van militaire psychologische operaties of psyops inhuurt. De uitspraken zijn opgenomen door milieuactiviste Sharon Wilson.

Manager externe betrekkingen van oliegigant Anadarko Petroleum Matt Carmichael zei dat hij verschillende aanbevelingen had voor mensen in de olie-industrie. “Download het legerhandboek contra-guerrilla, omdat we te maken hebben met opstandelingen,” zei hij.

Communicatiedirecteur van Range Resources Matt Pitzarella legde uit dat één van zijn werknemers vanwege zijn militaire achtergrond zeer goed was in het sturen van emotionele vergaderingen met lokale vertegenwoordigers.

“Range heeft tientallen oorlogsveteranen en militairen in dienst,” zei Pitzarella. “Eén van de medewerkers werkt met lokale autoriteiten in Pennsylvania en voerde psychologische operaties uit in het leger. Omdat het meeste werk gaat zitten in hoorzittingen en vergunningen komt de ervaring die hij heeft opgedaan in het Midden-Oosten zeer goed van pas.” In het gebied wordt voornamelijk schaliegas gewonnen. Milieubewegingen zijn bezorgd over de chemicaliën die worden gebruikt bij de winning van het gas.

Wilson was verrast dat de gebruikte militaire technieken werden besproken op een open bijeenkomst. “Ze [de oliebedrijven] gaan een gebied binnen en bezetten het land van de inwoners, want dat is wat ze doen,” besloot ze.

Bron en audiotapes: CNBC.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

grafiek

Wetenschapsjournalist: deze 2 grafieken zouden ons allen heel erg bezorgd moeten maken

Twee professoren van de Universiteit van Londen ...

mars

Grote protestmars in Utrecht tegen coronabeleid: ‘Wij gaan winnen!’

In Utrecht is vandaag een grote protestmars ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x