Het Complot

Hoe militaire ‘psyops’ worden toegepast door oliebedrijven

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een bijeenkomst van grote oliebedrijven afgelopen week in het Hyatt Regency Hotel in Houston in de staat Texas kreeg een onverwachte wending.

Bestuursleden binnen de olie-industrie bevestigden dat ze oorlogsveteranen inhuren met ervaring op het gebied van psychologische operaties. Dat meldt CNBC op basis van audiotapes.

Mensen die tegen de industrie zijn worden door de bedrijven gezien als ‘opstandelingen’ en daarom is het aan te raden dat de collega’s binnen de olie-industrie een kopie downloaden van het legerhandboek voor contra-guerrilla, aldus één van de sprekers.

Een andere spreker zei dat zijn bedrijf in Pennsylvania diverse specialisten op het gebied van militaire psychologische operaties of psyops inhuurt. De uitspraken zijn opgenomen door milieuactiviste Sharon Wilson.

Manager externe betrekkingen van oliegigant Anadarko Petroleum Matt Carmichael zei dat hij verschillende aanbevelingen had voor mensen in de olie-industrie. “Download het legerhandboek contra-guerrilla, omdat we te maken hebben met opstandelingen,” zei hij.

Communicatiedirecteur van Range Resources Matt Pitzarella legde uit dat één van zijn werknemers vanwege zijn militaire achtergrond zeer goed was in het sturen van emotionele vergaderingen met lokale vertegenwoordigers.

“Range heeft tientallen oorlogsveteranen en militairen in dienst,” zei Pitzarella. “Eén van de medewerkers werkt met lokale autoriteiten in Pennsylvania en voerde psychologische operaties uit in het leger. Omdat het meeste werk gaat zitten in hoorzittingen en vergunningen komt de ervaring die hij heeft opgedaan in het Midden-Oosten zeer goed van pas.” In het gebied wordt voornamelijk schaliegas gewonnen. Milieubewegingen zijn bezorgd over de chemicaliën die worden gebruikt bij de winning van het gas.

Wilson was verrast dat de gebruikte militaire technieken werden besproken op een open bijeenkomst. “Ze [de oliebedrijven] gaan een gebied binnen en bezetten het land van de inwoners, want dat is wat ze doen,” besloot ze.

Bron en audiotapes: CNBC.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x