Natuur en Milieu

Wat veroorzaakt de perfect ronde zinkgaten in Guatemala?

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Guatemala komt het regelmatig voor dat de grond wegzakt, waardoor een zogenoemd zinkgat ontstaat, een enorm diep gat. Het overkwam ook de 65-jarige Inocenta Hernandez.

Onder haar bed ontstond een zinkgat van 12,2 meter diep. Wanneer de grond op natuurlijke wijze was weggezakt zouden de tegels en de bodem ongelijkmatig zijn afgebrokkeld, wat hier niet het geval is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het zinkgat vormt haast een perfecte cirkel. Diverse cameraploegen filmden het gat waardoor de details van het zinkgat duidelijk zichtbaar worden. De natuur snijdt tegels normaal gezien niet zo perfect recht. Wanneer de bodem verzakt brokkelt alles onregelmatig af, inclusief de tegels. Ook andere zinkgaten zijn welhaast perfect rond van vorm.

Wat gebeurt hier? Zinkgaten komen in de omgeving van Guatemala City vaker voor. Zo ontstond in 2007 een 150 meter diep gat dat verschillende huizen opslokte en in 2010 werd een appartementencomplex verzwolgen door een 20 meter breed en 30 meter diep gat.

Hernandez had juist haar kleinkinderen op bezoek die in de kamer aan het spelen waren waar plotseling een luide knal te horen was. Ze dacht in eerste instantie dat het ging om een gasexplosie bij de buren totdat een omstander buiten riep dat de knal uit haar huis kwam. Na lang zoeken vond de vrouw het gapende gat onder haar bed.

Bronnen en meer foto’s: Exociencias.wordpress.com en AD.nl

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x