Homepagina » Bewustzijn » Hogere staat van bewustzijn bestaat dus echt! Dit bewijs hebben wetenschappers ervoor gevonden
Hogere staat van bewustzijn bestaat dus echt! Dit bewijs hebben wetenschappers ervoor gevonden

Hogere staat van bewustzijn bestaat dus echt! Dit bewijs hebben wetenschappers ervoor gevonden

Onderzoekers van de Universiteit van Sussex hebben voor het eerst wetenschappelijk bewijs gevonden voor een ‘hogere’ staat van bewustzijn.

Bij mensen die onder de invloed van psychedelische drugs waren, werd complexere hersenactiviteit waargenomen.

Hun neurale activiteit was op dat moment meer divers dan wanneer ze zich in een normale wakende staat bevonden.

Heel anders gedraagt

Eerdere studies richtten zich vooral op lagere staten van bewustzijn, zoals slaap, verdoving en de zogeheten vegetatieve staat.

Het onderzoeksteam zegt dat er meer onderzoek nodig is om de resultaten te bevestigen, maar is voorzichtig enthousiast.

“Uit onze bevindingen blijkt dat een brein zich bij geestverruimende middelen heel anders gedraagt dan normaal,” zei professor Anil Seth van de Universiteit van Sussex.

Hoger ‘niveau’

“De elektrische activiteit van het brein is dan minder voorspelbaar en minder ‘geïntegreerd’ dan normaal,” voegde hij toe.

Seth zei dat de psychedelische staat kan worden gezien als een hoger ‘niveau’ van bewustzijn.

De onderzoekers analyseerden gegevens die waren verzameld tijdens een experiment waarbij gezonde vrijwilligers drie soorten drugs kregen toegediend: psilocybine, ketamine of LSD.

Bewustzijnsverruimende ervaring

Op basis van de magnetische velden die in het brein werden geproduceerd concludeerden ze dat de neurale diversiteit beduidend hoger was.

Dit betekent niet automatisch dat de psychedelische staat ‘beter’ of wenselijker is, benadrukken de wetenschappers.

“Deze studie helpt ons begrijpen wat er in het brein van mensen gebeurt als ze een bewustzijnsverruimende ervaring hebben,” zei dr. Robin Cahart-Harris van Imperial College London.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Scientific Reports.

[University of Sussex]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise49 schreef:

  Hoger bewust zijn/worden heeft met energie te maken. Aangezien we de precessie van de aarde doormaken. De aarde staat dichterbij de zon.(cycli van 25800 jaar/gehele dierenriem doorlopen). Krijgen we meer energie. Daarnaast gaan we ook meer natuurrampen meemaken(er komt meer energie binnen de polen) en zullen we dus moeten gaan samenwerken. Het systeem/agenda 21/30 is daar een antwoordt op. De eenwording op alle vlakken. Een complete Niburu door de zon/sol/draaiing.. Worden we allemaal spirituele soldaten. ha ha.

  5 likes
  • Elise49 schreef:

   We gaan van Alpha naar de Betha.(straling) Als je de aarde en zon positie leest, dan zie je een alziend oog. De zon is de pupil. De cycli van de aarde is het oog. En daar komt nu een verandering in. Afstand zon/aarde/pool positie/maanstand.
   Niet voor niks promoot men de meiskes om betha vakken te gaan doen. Zij zijn over het algemeen nauwkeuriger in de berekeningen en zien de verbanden sneller. Betha staat voor leven. In huidige tijdlijn: overleven van de mensheid.

   5 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Die zogenaamde wetenschappers zijn pure Satanisten en zo gevaarlijk als Apen met scheermessen die met vuur spelen… Pure criminelen met maar een doel: De vernietiging van de mensen zodat de monsters de overhand krijgen.

   0 likes
 • kosmisch schreef:

  De wetenschap kan het bewustzijn helemaal niet meten, want het zit immers totaal niet in de hersenen ,wat een achterlijke domme mafkezen zeg ,die wetenschappers !!!

  8 likes
  • Faye schreef:

   Elon Musk en the Gang zijn serieus bezig om een apparaat op de markt te brengen waar men telepathies met elkaar kan communiceren, zodat mensen met zware hersenbeschadigingen toch kunnen communiceren.
   Is de proef geslaagd kunnen ook anderen van het telepaat apparaat gebruik maken.
   Volgens mij willen ze dus je gedachten laten overnemen door een computer? Die uitgezonden gaat worden via die computer naar anderen?
   Of pretenderen dit te kunnen? Hoe kan dat?
   Of zijn ze daar allemaal kierewiet en roepen ze maar wat om indruk te maken?
   Apen met scheermessen, precies wat ik ook dacht toen ik het hoorde.
   Trouwens telepathie bestaat allang en heeft meer met je plek op de ontwikkelingsladder te maken.

   0 likes
 • Arwijn schreef:

  Ow ja tuurlijk! Omdat een universiteit zegt dat het bestaat is het dus echt. Laat me niet lachen man!

  5 likes
 • Louise schreef:

  wat een flut onderzoek weer…..kijken ook helemaal niet naar de geschiedenis……..te lui of zo…… Waarom???Het lijkt net de jaren (’70) vorige eeuw, pfff hoeveel toen van die onderzoeken waren!! Net zo onzinnig……natuurlijk doet het brein wat met drugs……niks nieuws onder de zon en jawel werdt ook door alle lagen van de bevolking drugs gebruikt …vooral in de geestelijke gezondheids zorg, zo stoned als een garnaal………maar jongens wat een leuke jaren……waarom?.toen waren we nog jong en onwetend, jaja,wakker worden doet pijn………Maar het heeft helemaal niks maar dan ook niks met een hoger bewustzijn te maken……….toen al niet en nu ook niet..

  4 likes
 • Roeland schreef:

  Maar hoe hebben ze deze testen kunnen doen als de middelen die ze gebruiken illegaal zijn?

  2 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Waar je dagelijks mee wordt vergiftigd is ook illegaal… Denk aan wat je eet en drinkt, de vergiftiging door chemtrails nog daargelaten…

   1 likes
 • johan schreef:

  Jaja, let maar op hoeveel drugs er gelegaliseerd gaat worden het gaat de normale norm worden shotje ketamine iemand? voor een hogere bewustzijn?
  haha je bent zo naïef als je dit gelooft maar weetje als je het wilt ervaren pm mij ik heb wel wat voor je voor ieder pannetje past een deksel!

  2 likes
 • Sebas schreef:

  Kort door de bocht dus: Als je gaat slapen met drugs in je flikker, heb complexere hersenactiviteit. Lijkt me nogal logisch.
  Dit heeft toch niks met hogere staat van bewustzijn te maken? Flutonderzoek.

  2 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  Wat een onzin, al die nieuw age gedoe en hun bewustzijn.

  0 likes
 • Freba schreef:

  Da’s nou net een van die leuke dingen in NL. Je mag gebruiken wat je wilt en als het fout gaat, word je heerlijk verzorgd door de staat der Nederlanden. Lijk mij duidelijk dat drugs je hersenen beïnvloeden. Volgens mij is het daar ook voor bedoeld. Dit onderzoek komt tot de conclusie dat Tomaten Rood zijn. Onderzoekers hebben wellicht een verzoek tot subsidie “ergens” gedaan. En dan dien je je te profileren.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Zijn bijna-doodervaringen echt of een illusie? Dit zet je ongetwijfeld aan het denken

  Zijn bijna-doodervaringen echt of een illusie? Dit zet je ongetwijfeld aan het denken

  Bewijzen bijna-doodervaringen dat bewustzijn onsterfelijk is of ...

  Het brein beperkt ons bewustzijn juist. Hoe een neurochirurg 180 graden draaide na een bijna-doodervaring

  Het brein beperkt ons bewustzijn juist. Hoe een neurochirurg 180 graden draaide na een bijna-doodervaring

  Neurochirurg Eben Alexander had in 2008 een ...

  >