Bewustzijn

Hogere staat van bewustzijn bestaat dus echt! Dit bewijs hebben wetenschappers ervoor gevonden

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van de Universiteit van Sussex hebben voor het eerst wetenschappelijk bewijs gevonden voor een ‘hogere’ staat van bewustzijn.

Bij mensen die onder de invloed van psychedelische drugs waren, werd complexere hersenactiviteit waargenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hun neurale activiteit was op dat moment meer divers dan wanneer ze zich in een normale wakende staat bevonden.

Heel anders gedraagt

Eerdere studies richtten zich vooral op lagere staten van bewustzijn, zoals slaap, verdoving en de zogeheten vegetatieve staat.

Het onderzoeksteam zegt dat er meer onderzoek nodig is om de resultaten te bevestigen, maar is voorzichtig enthousiast.

“Uit onze bevindingen blijkt dat een brein zich bij geestverruimende middelen heel anders gedraagt dan normaal,” zei professor Anil Seth van de Universiteit van Sussex.

Hoger ‘niveau’

“De elektrische activiteit van het brein is dan minder voorspelbaar en minder ‘geïntegreerd’ dan normaal,” voegde hij toe.

Seth zei dat de psychedelische staat kan worden gezien als een hoger ‘niveau’ van bewustzijn.

De onderzoekers analyseerden gegevens die waren verzameld tijdens een experiment waarbij gezonde vrijwilligers drie soorten drugs kregen toegediend: psilocybine, ketamine of LSD.

Bewustzijnsverruimende ervaring

Op basis van de magnetische velden die in het brein werden geproduceerd concludeerden ze dat de neurale diversiteit beduidend hoger was.

Dit betekent niet automatisch dat de psychedelische staat ‘beter’ of wenselijker is, benadrukken de wetenschappers.

“Deze studie helpt ons begrijpen wat er in het brein van mensen gebeurt als ze een bewustzijnsverruimende ervaring hebben,” zei dr. Robin Cahart-Harris van Imperial College London.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Scientific Reports.

[University of Sussex]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
johan
johan
7 jaren geleden

Jaja, let maar op hoeveel drugs er gelegaliseerd gaat worden het gaat de normale norm worden shotje ketamine iemand? voor een hogere bewustzijn?
haha je bent zo naïef als je dit gelooft maar weetje als je het wilt ervaren pm mij ik heb wel wat voor je voor ieder pannetje past een deksel!

Louise
Louise
7 jaren geleden

wat een flut onderzoek weer…..kijken ook helemaal niet naar de geschiedenis……..te lui of zo…… Waarom???Het lijkt net de jaren (’70) vorige eeuw, pfff hoeveel toen van die onderzoeken waren!! Net zo onzinnig……natuurlijk doet het brein wat met drugs……niks nieuws onder de zon en jawel werdt ook door alle lagen van de bevolking drugs gebruikt …vooral in de geestelijke gezondheids zorg, zo stoned als een garnaal………maar jongens wat een leuke jaren……waarom?.toen waren we nog jong en onwetend, jaja,wakker worden doet pijn………Maar het heeft helemaal niks maar dan ook niks met een hoger bewustzijn te maken……….toen al niet en nu ook niet..

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Hoger bewust zijn/worden heeft met energie te maken. Aangezien we de precessie van de aarde doormaken. De aarde staat dichterbij de zon.(cycli van 25800 jaar/gehele dierenriem doorlopen). Krijgen we meer energie. Daarnaast gaan we ook meer natuurrampen meemaken(er komt meer energie binnen de polen) en zullen we dus moeten gaan samenwerken. Het systeem/agenda 21/30 is daar een antwoordt op. De eenwording op alle vlakken. Een complete Niburu door de zon/sol/draaiing.. Worden we allemaal spirituele soldaten. ha ha.

kosmisch
kosmisch
7 jaren geleden

De wetenschap kan het bewustzijn helemaal niet meten, want het zit immers totaal niet in de hersenen ,wat een achterlijke domme mafkezen zeg ,die wetenschappers !!!

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x