Great ResetBinnenland

Overal in Apeldoorn verschijnen witte kastjes: wat is het doel ervan en wat heeft het WEF ermee te maken?

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Overal in Apeldoorn hangen witte kastjes aan lantaarnpalen die samen een groot draadloos internetnetwerk vormen. Door middel van sensoren worden er allerlei gegevens verzameld. Apeldoorn wordt een zogeheten Smart City. De stad maakt onderdeel uit van de G20 Global Smart Cities Alliance, waar het World Economic Forum achter staat.

Het klinkt prachtig: een openbaar en gratis wifinetwerk, waar iedereen gebruik van kan maken. Ze bevatten sensoren die onder meer aangeven of bomen en planten genoeg water krijgen en verkeerslichten worden gekoppeld aan de buienradar van het KNMI, waardoor fietsers voorrang krijgen bij slecht weer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Veel mensen zijn niet blij met de kastjes. “Nou, wees maar erg blij, dat alles van je gevolgd en gecontroleerd gaat worden. Knuppel die dingen eraf, zou ik zeggen,” schrijft iemand op Twitter. Een ander zegt: “Ik was aan het overwegen om ‘ooit’ die kant op te gaan verhuizen, maar Apeldoorn is nu, met stip, afgevallen als optie.”

Schimmig

Inwoners en de lokale partij WijApeldoorn zitten met veel vragen over het netwerk, dat beheerd wordt door het Oostenrijkse bedrijf RadioLED. De critici zeggen dat RadioLED niet ingaat op inhoudelijke vragen en ingeschreven staat in belastingparadijs Liechtenstein. Het bedrijf oogt volgens hen ‘schimmig’.

Lilian Haak, fractievoorzitter van WijApeldoorn, zei dat niet duidelijk is waar de kastjes hangen, of zij al aanstaan en of het netwerk al operationeel is. Daarnaast is niet duidelijk wie de gebruikers van het netwerk zijn.

Sussende woorden

De media spreken sussende woorden. Zo zou het netwerk enkel worden gebruikt om bijvoorbeeld verkeersstromen anders te sturen en allerlei gegevens beschikbaar te maken om ‘inzichten te krijgen en eventueel te proberen dingen te verbeteren’.

Op de website van het World Economic Forum staat met betrekking tot digitale innovatie dat in Apeldoorn een chief privacy officer adviseert over ‘het verwerken van persoonlijke gegevens van burgers’ en een data protection officer ervoor zorgt dat ‘alle stakeholders voldoen aan de privacywetgeving’. Verder wordt vermeld dat de G20 Global Smart Cities Alliance is opgericht om ‘steden te helpen beleid op te stellen voor smart city-technologieën’.

4.7 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

137 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anders
Anders
2 jaren geleden
Japke
Japke
2 jaren geleden

Controle. Wef wef wef. Kijk maar uit.

Bewust
Bewust
2 jaren geleden

Zou me nix verbazen als dit met de uitrol van 5G te maken heeft , want we kunnen toch niet achterblijven , aldus Rutte .
Nee, wij als volk moeten het voorblijven , weg dus met deze levensgevaarlijke technologie , zoals ermee in Wuhan is “geëxperimenteerd “, met waanzinnig veel slachtoffers !!! Zogenaamde Coronadoden ……

Gerda
Gerda
2 jaren geleden

Laat je telefoon thuis, hun plannen werken alleen als de mensen eraan meewerken.

Back to top button
137
0
We lezen graag je reactie!x