Homepagina » Buitenland » We worden op grote schaal voorgelogen. Deze Belgische regisseur heeft er een must-see docu over gemaakt
We worden op grote schaal voorgelogen. Deze Belgische regisseur heeft er een must-see docu over gemaakt

We worden op grote schaal voorgelogen. Deze Belgische regisseur heeft er een must-see docu over gemaakt

De Belgische regisseur en kunstenaar Johan Grimonprez laat in zijn nieuwe documentaire Shadow World zien hoe de wapenindustrie honderden miljarden euro’s verdient aan oorlogen.

Vroeger waren de Verenigde Staten de marktleider, tegenwoordig beheerst de Europese wapenhandel de wereldmarkt.

Om zoveel mogelijk wapens te verkopen, houden wapenfabrikanten ons in voortdurende staat van oorlog.

Schimmige wereld

Hiervoor worden op zeer grote schaal politici omgekocht en door de wapenlobby ingezet als handelsreizigers.

“Steeds meer mensen beginnen in te zien dat de wapenhandel er niet is om hen te beschermen, maar uitsluitend voor economisch gewin,” aldus de Zuid-Afrikaanse schrijver Andrew Feinstein.

Hij schreef het boek waar de regisseur zijn documentaire van de schimmige wereld van corruptie, macht en wapens op baseerde.

Beide kanten

De film begint bij de Eerste Wereldoorlog. De Griek Basil Zaharoff, die werkte voor Rothschild, bouwde toen een gigantisch fortuin uit door aan beide kanten van het front te leveren.

In de film is een wapenlobbyist te zien die als taak had om hoge politici om te kopen met vrouwen en andere cadeautjes.

“Het ging om een miljardendeal die me slechts 60.000 euro aan callgirl-bezoekjes heeft gekost. Goede deal dus,” zei de lobbyist.

Prostituees

Volgens Feinstein is de oorlog in Libië een goed voorbeeld:

“Het Westen leverde tientallen jaren meer wapens aan Gaddafi dan hij kon gebruiken. Toen hij moest worden uitgeschakeld, werd hetzelfde Westen met zijn eigen wapens bestreden. En het land is nu nog onbestuurbaar vanwege de ongebreidelde hoeveelheid wapens die er nog steeds zijn.”

“Politici zijn als prostituees, maar dan duurder,” verkondigde wapenhandelaar Riccardo Privitera.

Voorgekauwd

“Hij legt de vinger op de zere plek,” aldus Grimonprez. “Veel politici hebben zich de voorbije decennia laten omkopen. En dat spelletje wordt gespeeld in de hoogste echelons van de politiek.”

“Thatcher, Blair, Bush, Obama, noem maar op, ze hangen verhaaltjes op over dreigingen die alleen kunnen worden opgelost met meer wapentuig, maar later blijkt dat vaak pure fictie,” zei hij.

“Alles is verkocht, alles wordt geprivatiseerd,” benadrukte Grimonprez. “Zelfs ons wereldbeeld wordt ons voorgekauwd, door de mainstream media, en iedereen is consument. Vooral van angst.”

Kijk Shadow World hier terug.

[NPO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Kapitein Biff schreef:

  Kielhalen al die wapenlobbyisten!

  12 likes
  • Matt schreef:

   Niet kielhalen die lobbyisten, maar de individuen (meestal ministers van defensie) die het wapentuig koopt en met smoesjes en valse vlaggetjes ook gebruikt.
   Geen kopers dan ook geen lobbyisten.
   2% van het BNP naar de NAVO? DAAR gaat het geld naartoe! ONS GELD!!!

   WORDT WAKKER!!!

   16 likes
 • Gezinusk schreef:

  @Kapitein Biff.

  Daarvan zit er ook een hele zooi in Straatsburg en Brussel!

  En waarbij Juncker al jaren smeekt om een groot EU leger. Als je deze documentaire hebt gezien ga je vanzelf begrijpen waarom ze continu roepen dat we elk moment kunnen worden aangevallen. Dat andere landen een groot gevaar zijn. Mocht er iemand nog twijfelen. Het aanjagen van angst, aan dergelijke uitspraken herken je de verraders die verbonden zijn aan dit kabaal.

  Toegegeven, het is een knap staaltje werk van ze om keer op keer met de mainstream media de westerse bevolking te misleiden. Scenario’s aan te smeren die alleen maar bedoeld zijn om hun doel te bereiken. Het doel heiligt de middelen voor Oligarchen, zakenbanken, en het militair industrieel complex waar voormalig president Eisenhower al zo voor waarschuwde en helaas werkelijkheid is geworden, want we zitten er midden in.

  Zoals een geïnterviewde in de documentaire stelde, valt de maffia hier mee in het niets.
  In feite hebben we te maken met zware oorlogsmisdadigers. Nederlandse nieuws- en actualiteitenprogramma’s die berichtgevingen omtrent deze oorlogen, terrorisme, klakkeloos overnemen en verder versterken, zouden zich werkelijk kapot moeten schamen.

  22 likes
 • loeky123 schreef:

  iedereen weet het, niemand doet iets, beetje zeiken in de politiek en media over kleine dingen, het is een elite banen machine, en het heet land verraad, het is een klein groepje, daar moet van af te komen zijn met zoveel menden op de aarde, maar zo lang ze ons dmv media ons onderling laten vechten, zie nu turkey, hier rechts en links, west oost, christenen moslims. altijd twee kampen maken, dan kijken ze niet en we ( politiek) kunnen doen wat ze willen

  4 likes
  • Jeff schreef:

   ja, mee eens; ben zelfs in de veronderstelling, dat menig conflict geen kans van slagen had gehad, zonder podium. Precies hetgeen ze doen bij bepaalde demonstraties van het volk of oproer. Geen foto van in de krant of nieuwsbericht; en dus geen probleem.

   3 likes
 • Bagwany schreef:

  Er staat ergens in een wet dat een ider vrij is om zig te bewapenen en verdedigen tegen aggressive idividuen zo dus we mogen ons ook bewapenen tegen de oorlog zuchtige bewinds lieden denk ik maar ja die bouwen een steeds grotere politie macht om zig heen zodat ze lekker hun gang kunnen gaan om hun zakken te vullen denk ik .
  deze mensen wanen zig boven de wet en doen wat ze willen onder het mom van dit is goed voor de slaafjes ,klootjes volk , maar ze vergeten een ding , als dat klootjesvolk er genoeg van krijgt en met honderduizenden de aanval in zetten hebben ze geen mankracht genoeg om het te keren dan zullen ze wel vluchten in een helicopter door de belasting betaler( lees klootjes volk ) betaald denk ik ( denken is nog steeds vrij denk ik )

  5 likes
 • johan schreef:

  “Steeds meer mensen beginnen in te zien dat de wapenhandel er niet is om hen te beschermen, maar uitsluitend voor economisch gewin,” aldus de Zuid-Afrikaanse schrijver Andrew Feinstein.

  De keiharde waarheid hiervan is dat het ons nooit heeft beschermt of het nou legaal of illegaal gebeurde! We zijn allemaal min of meer MOORDENAARS! Die service to self gericht zijn heel egocentrisch is de mens! De oplossing is dan ook het service to others principe, oftewel wederzijdse samenwerking! The best of both worlds, shall i say.

  Ik denk alleen eerlijk gezegd dat we andere tijden in gaan! Er gaan nog geheid oorlog tijden aankomen! Mensen lullen wel van mensen worden wakker of ja eindelijk verandering het duister legt zijn laatste loodje zogezegd. Niks is minder waar mensen dat wordt je verteld om je af te laten leiden om je zoet te houden. Wat we zien is een tipje van de ijsberg en velen denken dan dat ze wakker zijn geworden! pfff we got a long way to go people a veryyy long way to go!

  Mij zal je pas horen van ja mensen worden wakker als mensen MASSAAL de straat op gaan hun werk per direct opgeven! massaal weg van de belastingdienst, massaal weg van de militaire dienst, massaal weg van de overheid, ………………………. GET IT! ASAP! NOW!

  3 likes
 • Freba schreef:

  Volgens mij was het Derde Rijk zo gek nog niet. Geen Arabs en hun familie in Europa. Om maar niet te spreken over de Intriganten, die er niet waren geweest. Net als voor Napoleon wordt er over honderd jaar een monument opgericht.
  Basil Zaharoff een Griek, natuurlijk niet!!!

  1 likes
 • bery schreef:

  Europeanen moeten maar eens inzien dat het blanke ras de smerigste ras is op aarde.

  0 likes
 • Rick schreef:

  Is het nog mogelijk om deze film ergens via youtube te kijken?

  0 likes
 • x

  Check Also

  jonge arts

  Jonge arts legt uit waarom hij tegen het coronavaccin is: ‘Dit is ongekend’

  Het pushen van het coronavaccin heeft vooral ...

  directeur

  Directeur ziekenhuisgroep zegt dat corona ‘veel minder erg is dan griep’ (en moet weg)

  Corona is veel minder erg dan de ...

  >