Buitenland

We worden op grote schaal voorgelogen. Deze Belgische regisseur heeft er een must-see docu over gemaakt

Help anderen door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Belgische regisseur en kunstenaar Johan Grimonprez laat in zijn nieuwe documentaire Shadow World zien hoe de wapenindustrie honderden miljarden euro’s verdient aan oorlogen.

Vroeger waren de Verenigde Staten de marktleider, tegenwoordig beheerst de Europese wapenhandel de wereldmarkt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Om zoveel mogelijk wapens te verkopen, houden wapenfabrikanten ons in voortdurende staat van oorlog.

Schimmige wereld

Hiervoor worden op zeer grote schaal politici omgekocht en door de wapenlobby ingezet als handelsreizigers.

“Steeds meer mensen beginnen in te zien dat de wapenhandel er niet is om hen te beschermen, maar uitsluitend voor economisch gewin,” aldus de Zuid-Afrikaanse schrijver Andrew Feinstein.

Hij schreef het boek waar de regisseur zijn documentaire van de schimmige wereld van corruptie, macht en wapens op baseerde.

Beide kanten

De film begint bij de Eerste Wereldoorlog. De Griek Basil Zaharoff, die werkte voor Rothschild, bouwde toen een gigantisch fortuin uit door aan beide kanten van het front te leveren.

In de film is een wapenlobbyist te zien die als taak had om hoge politici om te kopen met vrouwen en andere cadeautjes.

“Het ging om een miljardendeal die me slechts 60.000 euro aan callgirl-bezoekjes heeft gekost. Goede deal dus,” zei de lobbyist.

Prostituees

Volgens Feinstein is de oorlog in Libië een goed voorbeeld:

“Het Westen leverde tientallen jaren meer wapens aan Gaddafi dan hij kon gebruiken. Toen hij moest worden uitgeschakeld, werd hetzelfde Westen met zijn eigen wapens bestreden. En het land is nu nog onbestuurbaar vanwege de ongebreidelde hoeveelheid wapens die er nog steeds zijn.”

“Politici zijn als prostituees, maar dan duurder,” verkondigde wapenhandelaar Riccardo Privitera.

Voorgekauwd

“Hij legt de vinger op de zere plek,” aldus Grimonprez. “Veel politici hebben zich de voorbije decennia laten omkopen. En dat spelletje wordt gespeeld in de hoogste echelons van de politiek.”

“Thatcher, Blair, Bush, Obama, noem maar op, ze hangen verhaaltjes op over dreigingen die alleen kunnen worden opgelost met meer wapentuig, maar later blijkt dat vaak pure fictie,” zei hij.

“Alles is verkocht, alles wordt geprivatiseerd,” benadrukte Grimonprez. “Zelfs ons wereldbeeld wordt ons voorgekauwd, door de mainstream media, en iedereen is consument. Vooral van angst.”

Kijk Shadow World hier terug.

[NPO]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kapitein Biff
Kapitein Biff
7 jaren geleden

Kielhalen al die wapenlobbyisten!

Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

@Kapitein Biff.

Daarvan zit er ook een hele zooi in Straatsburg en Brussel!

En waarbij Juncker al jaren smeekt om een groot EU leger. Als je deze documentaire hebt gezien ga je vanzelf begrijpen waarom ze continu roepen dat we elk moment kunnen worden aangevallen. Dat andere landen een groot gevaar zijn. Mocht er iemand nog twijfelen. Het aanjagen van angst, aan dergelijke uitspraken herken je de verraders die verbonden zijn aan dit kabaal.

Toegegeven, het is een knap staaltje werk van ze om keer op keer met de mainstream media de westerse bevolking te misleiden. Scenario’s aan te smeren die alleen maar bedoeld zijn om hun doel te bereiken. Het doel heiligt de middelen voor Oligarchen, zakenbanken, en het militair industrieel complex waar voormalig president Eisenhower al zo voor waarschuwde en helaas werkelijkheid is geworden, want we zitten er midden in.

Zoals een geïnterviewde in de documentaire stelde, valt de maffia hier mee in het niets.
In feite hebben we te maken met zware oorlogsmisdadigers. Nederlandse nieuws- en actualiteitenprogramma’s die berichtgevingen omtrent deze oorlogen, terrorisme, klakkeloos overnemen en verder versterken, zouden zich werkelijk kapot moeten schamen.

Bagwany
Bagwany
7 jaren geleden

Er staat ergens in een wet dat een ider vrij is om zig te bewapenen en verdedigen tegen aggressive idividuen zo dus we mogen ons ook bewapenen tegen de oorlog zuchtige bewinds lieden denk ik maar ja die bouwen een steeds grotere politie macht om zig heen zodat ze lekker hun gang kunnen gaan om hun zakken te vullen denk ik .
deze mensen wanen zig boven de wet en doen wat ze willen onder het mom van dit is goed voor de slaafjes ,klootjes volk , maar ze vergeten een ding , als dat klootjesvolk er genoeg van krijgt en met honderduizenden de aanval in zetten hebben ze geen mankracht genoeg om het te keren dan zullen ze wel vluchten in een helicopter door de belasting betaler( lees klootjes volk ) betaald denk ik ( denken is nog steeds vrij denk ik )

trackback
Eindtijdsignalen en andere opvallende berichten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x