Homepagina » Wereld » Honderden kanalen, gevuld met banaliteit en platvloers amusement. Dit is waarom televisie een uitstervend medium is
Honderden kanalen, gevuld met banaliteit en platvloers amusement. Waarom televisie een uitstervend medium is

Honderden kanalen, gevuld met banaliteit en platvloers amusement. Dit is waarom televisie een uitstervend medium is

Televisie is een uitstervend medium, stelt literair journalist Roderik Six, die naar eigen zeggen al meer dan 10 jaar geen televisie meer in huis heeft.

Als hij dan toch ergens een tv aanzet, dan valt zijn mond open van verbazing.

“Honderden kanalen, gevuld met banaliteit en platvloers amusement,” schrijft hij.

Verkleutering van het wereldnieuws

Nieuwsprogramma’s zijn volgens hem een soort Jeugdjournaal geworden: “De verkleutering van het wereldnieuws is de standaard geworden.”

Nieuwsuitzendingen zijn vaak niet meer dan wat tweets, heel veel sport, Facebookfilmpjes en een minutenlang weerbericht, aldus Six.

De items worden aan elkaar gepraat door ‘een betuttelende presentator in een fluorescerend decor dat op de cockpit van de Starship Enterprise lijkt’.

Geïnfantiliseerd medium

Hij wijst erop dat televisie vandaag de dag niet meer is dan wat bewegend beeld tussen de reclameblokken door.

De journalist spreekt van een ‘archaïsch, geïnfantiliseerd medium’.

“Jongeren weten wel beter: zij kijken YouTube en Netflix, op een toestel naar keuze, op een moment naar keuze,” zegt hij. “Wie laat zijn dagindeling nu nog dicteren door een zendschema?”

[HP/De Tijd]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rene schreef:

  “Honderden kanalen, gevuld met banaliteit en platvloers amusement. Dit is waarom televisie een uitstervend medium is”. –>

  Dat klopt, maar er is zoveel gevuld met banaliteit en platvloers amusement. Netflix en Youtube en allerlei andere verzinsels door de mens komen ook niet veel verder dan dat of platvloers eigen belang.

  Dus wat zou er uitstervend of d-evoluerend zijn?

  15 likes
  • Rene schreef:

   In de muziek hoor je ook weinig Piano en Viool meer, laat staan dat er nog muziek gecomponeerd wordt zoals in de 18e eeuw het geval was.
   RAP en wat digitaal geneuzel is wat tegenwoordig de klok slaat.

   23 likes
  • Straalmans schreef:

   TV is de massahypnose medium.
   Op internet kijkt iedereen individueel en op z’n eigen tijd, maar naar de tv kijken constant 4 miljoen of meer mensen tegelijkertijd. Mooie gelegenheid om hen te programmeren.

   0 likes
 • Rob schreef:

  Ik kijk ook allang geen tv meer. Het was ij jaren geleden ook al opgevallen hoe kinderachtig het hele programma gebracht wordt. En dat is niet alleen op tv maar dat lijkt iets te zijn wat Nederlands is. Wanneer je bij je bank inlogt of wanneer je een e-mail krijgt bijvoorbeeld dan kom je ook niets anders tegen dan kinderachtige filmpjes en verhaaltjes over producten. Het gebint er aardig op te lijken dat dat het niveau is in Nederland, het niveau van een kind dat nooit volwassen wordt. Zo ook de eindeloos herhaalde reclames. Om niet goed van te worden. De TV programmering ljijkt daarbij inderdaad ook alleen maar om de reclame te gaan, tussendoor opgevuld met stukjes van films die al 10.000 keer getoond zijn. Dat terwijl er altijd nieuwe films komen. Vroeger had je in ieder geval nog een hele film met tussendoor wat reclame. En vroeger kon je ook naar muziek luisteren en zelfs opnemen op je recorder. Totdat ze door de muziek heen begonnen te ouwehoeren. Radio en TV is daarbij net politiek, er wordt veel gepraat maar er wordt niets (zinvols) gezegd. Ik zet de TV pas weer aan als de waarheid wordt gebracht in plaats van propaganda door overbetaalde TV puppets. Alhoewel het dan ook niets nieuws is want net als velen heb ik al veel van het internet.

  21 likes
 • weg met ons schreef:

  Het medium tv en de mainstream media in het algemeen is moeilijk tot helemaal niet meer door te komen als weldenkend mens.

  De leugens, verdraaiingen, manipulaties tot aan de meest absurde en niet meer te bevatten verzinsels en verhalen vliegen je als ongeleide projectielen links en rechts om de oren. Het brein gaat daarbij automatisch over op shut-down en in een soort van overlevings en bescherming modus om hersenletsel te voorkomen.

  Met soms het schaamrood op de kaken is de tv te volgen en kost het zelfs energie om er naar te kijken en je uiteindelijk niet anders kan doen dan het monster, dit demonische en satanische apparaat met op het scherm weerzinwekkende judaswezens die proberen je brein tot pap te maken, uit te schakelen.

  Het is eenzijdige nieuws, de nazionistische gecontroleerde berichtgeving en de meest hersenloze bagger tot aan de zogenaamde hoog intellectuele linkse drekleugensprogramma’s zullen uiteindelijk leiden tot de ondergang en de dood van de tv. De idioten slopen zichzelf, prachtig!….

  14 likes
 • Henk schreef:

  Tel-lie-vision… programma…

  Satanisten verstoppen de waarheid recht voor je ogen.

  10 likes
 • Arwijn schreef:

  Het hangt allemaal af van wie er de touwtjes in handen heeft wat betreft de media. Op dit moment word het gemanaged door een groep die fundamenteel onze integriteit wil ondermijnen. Mochten mensen die het goed voor hebben met ons de touwtjes terug in handen krijgen dan zou televisie een comeback kunnen maken met echte bij de tijdse relevante praat programma’s en waakzame documentaires.

  10 likes
 • pavel schreef:

  hèh heh

  wat n ontdekking, verder nog nieuws
  misschien een bijdrage

  6 likes
 • Justin schreef:

  Dit is dus precies wat ook ik al jaren roep.Het rare is dat er steeds grotere tv schermen op de markt komen, waarom zo een loeier van een ding in huis halen als er toch amper wat zinnigs te zien is op tv, ik kijk dus ook nooit meer tv.
  ,

  4 likes
 • KlaasDenHelder schreef:

  Het is niet alleen televisie … ook op het internet, je telefoon, je mailbox, je brievenbus en straks je koelkast en je auto .. alles wordt gebombardeerd met steeds irritanter wordende advertenties .. alsof dat de enige manier is om geld te verdienen met content

  3 likes
 • Sander schreef:

  Een paar enkele programma’s vind ik wel leuk, objectief, leerzaam binnen in mijn KPN tv aanbod. Maar voor de rest kijk ik naar YouTube op mijn tv of Netflix. Veroordeel niet wat er is, eer het goede en betaal daarvoor.

  0 likes
 • x

  Check Also

  nos jeugdjournaal

  NOS Jeugdjournaal maakt kinderen warm voor microchip in brein

  Als je vaccinaties in één adem noemt ...

  Bovennatuurlijke krachten? Leeg glas beweegt uit zichzelf op live tv in Honduras

  Bovennatuurlijke krachten? Leeg glas beweegt uit zichzelf op live tv in Honduras

  Tijdens een ontbijtprogramma op de Hondurese tv ...

  >