CoronaMens en Dier

Kuipers stuurt aan op ZEVENDE verlenging coronawet: ‘Wat een verschrikking’

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

In het parlement liggen de vijfde en zesde verlenging van de coronawet onder vuur, maar toch rekent het kabinet al op een mogelijke zevende verlenging. Met deze ‘tijdelijke’ wet beschikt de regering over een juridisch raamwerk om bijvoorbeeld de coronapas of mondkapjesplicht af te dwingen.

Zorgminister Ernst Kuipers werkt aan een wijziging van de Wet publieke gezondheid die de maatregelen onderbrengt in meer permanente wetgeving. Die wijziging kost tijd en om die reden kan een zevende verlenging nodig zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Kuipers dreigt op rampkoers te raken met de Eerste Kamer, waar fel verzet is tegen de tijdelijke coronawet. In de Senaat wordt later deze maand over deze wet gedebatteerd. Als een meerderheid tegen verlenging stemt, zit Kuipers zonder wettelijke basis voor de coronamaatregelen.

Tribunaal

Velen reageren kritisch op de gang van zaken. Auteur en spreker Hans van Tellingen schrijft: “Ernst Kuipers is op ramkoers met de Eerste Kamer en Nederlandse bevolking. Laat hem en het kabinet weten dat dit beleid niet deugt.”

“Is Kuipers – gesteund door Rutte, Kaag en Hoekstra – een politieke crimineel, gebaseerd op misdaden tegen de grondwet? Dat rechtvaardigt dan echt wel een eerlijk proces voor een tribunaal! Wie volgen daarna?” vraagt schrijver Rients Hofstra.

Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt wijst erop dat ons is beloofd dat de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19, ook wel coronawet genoemd, tijdelijk zou zijn. “Waarom de Twm dan grotendeels voorgoed implementeren in de Wet publieke gezondheid!?”

Petitie

“Het compleet wegstemmen van de coronawet zou niet eens enkel ‘een optie’ moeten zijn, maar een vanzelfsprekendheid komende bij het werk van de controlerende macht. Wat een verschrikking,” reageert Dennis de Witte, beleidsmedewerker in de Tweede Kamer voor de BoerBurgerBeweging.

Fysiotherapeut en oud-raadslid Hans van Mourik twittert: “Hebben we iets geleerd van het virus en de resultaten die de coronawet heeft opgeleverd? Niets! Wat heeft het opgeleverd? Ergernis. Geen enkele verbetering ten opzichte van landen die het niet of beperkt hebben gedaan.”

Forum voor Democratie heeft een petitie in het leven geroepen om de permanente coronawet te stoppen. “We moeten alles op alles zetten om dit te voorkomen,” zegt FVD-politicus Ralf Dekker. De petitie, die je hier kunt vinden, is ruim 30.000 keer ondertekend.

4.7 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Aph
Aph
1 jaar geleden

Ze zij echt ” van de pot gerukt”

Hans
Hans
1 jaar geleden

Het enige wat bij deze man ontbreekt zijn de horentjes op z’n kale kop.

Skiek
Skiek
1 jaar geleden

Ik doe nooit meer mee met deze onzin wat ze ook verzinnen!

Aad
Aad
1 jaar geleden
Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x