Binnenland

NOS verdraait woorden Trump: ‘Weer een bizarre (maar te verwachten) frame’

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wie op Twitter een blik werpt op de tijdlijn van bijvoorbeeld Eelco Bosch van Rosenthal of Erik Mouthaan kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de meeste Nederlandse journalisten fel gekant zijn tegen Trump. Ook Nederlandse politici steken hun mening over de zittende Amerikaanse president niet onder stoelen of banken. Zo schreef D66-Kamerlid Kees Verhoeven dat ‘de door velen gedachte landslide van de Democraten er sowieso niet komt’. Hieruit maakt hij op dat mensen niet stemmen op basis van ratio of logica, maar uit emotie.

Bij de NPO doet men er dag in dag uit alles aan om Trump in een kwaad daglicht te stellen. Zo kwam Charles Groenhuijsen enkele dagen geleden in talkshow Op1, die hij overigens zelf presenteert, vertellen dat Trump ‘de internationale orde ondersteboven getrokken heeft’. Gisteren schoof in datzelfde programma de in Amerika woonachtige ondernemer Frederique van der Wal aan, die zei dat ze ‘een soort agressie en bedreiging onder zijn aanhang voelt’.

Zondag werd Twan Huys in het programma Buitenhof nog op zijn plek gezet door de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra omdat de Nederlandse media uitspraken van Trump verkeerd weergeven. Zo beweerde Huys dat Trump artsen ervan had beschuldigd te verdienen aan de coronacrisis. In werkelijkheid had de president gezegd dat artsen die Covid-19 opgeven als doodsoorzaak meer geld krijgen. Dat klopt gewoon, aldus Hoekstra.

De NOS maakt er gewoon een heel andere zin van!

Ondertussen blijven de media doorgaan met framen. Vandaag was het de staatsomroep die de woorden van Trump verdraaide. Volgens de NOS heeft de president gezegd dat het tellen van stemmen per direct moet stoppen in alle staten. Andere media, waaronder De Telegraaf, schreven het over.

“Dus we gaan naar het Hooggerechtshof. We willen dat het tellen van de stemmen nu stopt. Ze mogen geen extra stembiljetten meer vinden en die dan toevoegen aan de lijst,” citeerde de NOS Trump.

De president zei echter – terecht – dat het uitbrengen van stemmen moet stoppen. Niet het tellen. “Weer een bizarre (maar te verwachten) frame van de NOS,” reageert Eline. “De NOS maakt er gewoon een heel andere zin van! Alsof Nederlanders geen Engels verstaan. Schaamteloos!” zegt Sietske Bergsma, die de verkiezingen op de voet volgt. “Je houdt het bijna niet voor mogelijk, maar de liegende media zijn per vandaag weer naar een nieuw niveau getild.”

4.7 43 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
doornbos
doornbos
1 jaar geleden

Media en ‘niveau’. Voor mij iets teveel van het goede in 1 zin.

Soraya
Soraya
1 jaar geleden

Ben blij dat ik de dingen bij jullie kan lezen

Thoughtful
Thoughtful
1 jaar geleden

“Those who vote decide nothing. Those who count the vote decide everything.”
― Joseph Stalin

Ronny Poelman
Ronny Poelman
1 jaar geleden

Op de Belgische zender VRT is het net hetzelfde verhaal.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

71
0
We lezen graag je reactie!x