Binnenland

Rutte zit op een berg geld, maar deelt het niet met jou. Hoe onze premier de boel bedondert

Help anderen door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat gaat het toch goed met Nederland. Jij merkt daar als gewone burger hoogstwaarschijnlijk helemaal niets van. Rutte bedondert de boel.

Het kabinet beloofde bij het aantreden dat het er zou zijn voor de ‘gewone Nederlander’ en dat íedereen er op vooruit zou gaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Nu blijkt dat de koopkracht voor alle Nederlanders in 2018 is tegengevallen. Ruim één op de drie burgers had zelfs minder te besteden.

Niet rechtvaardig

Het kabinet bewijst er vooral te zitten voor de mensen die het toch al goed hadden, stelt de SP.

Kamerlid Mahir Alkaya (SP) zegt: “Het is niet rechtvaardig dat zo veel huishoudens inleveren, terwijl het zo goed gaat met de economie.”

“Tegenover de blinkende cijfers van de Haagse ministeries en grote bedrijven staan flinke koopkrachtminnen bij modale inkomens en minima,” vervolgt hij.

Afbreken

“Hoe krijg je het voor elkaar om zo slecht te presteren te midden van economische groei?” vraagt Alkaya.

“Vooralsnog zijn de kabinetten onder leiding van Mark Rutte veel bekwamer gebleken in afbreken, dan in opbouwen,” benadrukt hij.

Berg geld

Ook uit onderzoek van RTL Z blijkt dat Rutte op een berg geld zit en dat niet met jou deelt.

Rutte 3 is het spaarzaamste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog. Rutte heeft miljarden in kas, maar besteden, ho maar, klinkt het.

Bekijk het filmpje hieronder:

[SP, RTL Z]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Janssen
Janssen
4 jaren geleden

Rutte spreekt wartaal. Welk Nederland heeft hij het over, HEEL NEDERLAND ? Nog niet zo lang geleden heeft de Europese centrale bank 60.000.000.000,00 ZESTIG MILJARD EURO in de EU. gepompt, blijkt na onderzoek dat meeste geld weer bij de AL rijken terecht is gekomen !
Bewerk of verwijder dit

Rob
Rob
4 jaren geleden

Ze moeten het bij de SP en RTL-Z wel even goed verwoorden om duidelijk te maken hoe de vork in de steel zit. Rutte zit op een berg gestolen geld, en wel gestolen van het volk Dat door belastingverhogingen etc. En de economie? Ze praten altijd over de economie. Wat is dat? De economie bestaat niet echt. Ik ben nog nooit ’s ochtends wakker geworden dat ik dacht ‘hoor die economie eens mooi fluiten’ of ‘zie de economie eens lekker stralen’ bij mooi weer. De economie is niets anders dat statistieken encijfers en vergelijkingen. Daar bij wordt er ook niet gezegd dat het niet onze economie is maar de economie van het kapitalisme / globalisme. Het is alleen maar hun belang, daarom is het hun economie en niet de onze. Maar om het lekker wazig te houden spreken ze gewoon over DE economie.

Zonnemax
Zonnemax
4 jaren geleden

We leven in een tijd dat er sprake is van steeds meer (duurzame) relatieve overvloed. Alleen de verdeling van deze overvloed/welvaart wordt nog steeds gedaan door de “oude tijd” (Dus een afnemende groep rijken steeds meer en de rest steeds minder). Ook de afgelopen 40 jaar is de koopkracht nauwelijks gestegen terwijl de productiviteit sky high is gegaan.

En ondanks deze relatieve overvloed blijven we maar doorgaan met Groei, Meer, Je het schompes werken voor een paar centen (die ook steeds minder waard worden) in plaats van kijken naar een goede verdeling. Je “Verdient” het NOOIT om miljardair te zijn en ook niet om geen rooie cent te hebben zodat je, je kont nog niet kunt krabben.

Tijd dus om het neo liberale klassieke economische model te verlaten en laat je geen zand in de ogen strooien dat het Rijnland model zoveel beter zou zijn.

Het is tijd voor Werkelijke Verandering van economisch systeem, het kraakt aan alle kanten en is niet meer uit te leggen. Helaas zijn er nog geen goede vergezichten doorgedrongen in de NL of EU politiek (Nee, ook niet de FvD of SP).

salvar
salvar
4 jaren geleden

gewoon weer op de vvd stemmen.
gewoon je kop in het zand steken.
gewoon weer trucks naar terror groepen sturen.
gewoon weer de gewone burger nog verder uitzuigen.
gewoon weer blijven liegen.
gewoon de wereld nog verder naar de kl*te helpen.
gewoon allemaal van het gas af.
gewoon alles pikken maar ik niet en wie nog meer niet?

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x