Homepagina » Binnenland » Rutte zit op een berg geld, maar deelt het niet met jou. Hoe onze premier de boel bedondert
Rutte zit op een berg geld, maar deelt dat niet met jou. Hoe onze premier de boel bedondert

Rutte zit op een berg geld, maar deelt het niet met jou. Hoe onze premier de boel bedondert

Wat gaat het toch goed met Nederland. Jij merkt daar als gewone burger hoogstwaarschijnlijk helemaal niets van. Rutte bedondert de boel.

Het kabinet beloofde bij het aantreden dat het er zou zijn voor de ‘gewone Nederlander’ en dat íedereen er op vooruit zou gaan.

Nu blijkt dat de koopkracht voor alle Nederlanders in 2018 is tegengevallen. Ruim één op de drie burgers had zelfs minder te besteden.

Niet rechtvaardig

Het kabinet bewijst er vooral te zitten voor de mensen die het toch al goed hadden, stelt de SP.

Kamerlid Mahir Alkaya (SP) zegt: “Het is niet rechtvaardig dat zo veel huishoudens inleveren, terwijl het zo goed gaat met de economie.”

“Tegenover de blinkende cijfers van de Haagse ministeries en grote bedrijven staan flinke koopkrachtminnen bij modale inkomens en minima,” vervolgt hij.

Afbreken

“Hoe krijg je het voor elkaar om zo slecht te presteren te midden van economische groei?” vraagt Alkaya.

“Vooralsnog zijn de kabinetten onder leiding van Mark Rutte veel bekwamer gebleken in afbreken, dan in opbouwen,” benadrukt hij.

Berg geld

Ook uit onderzoek van RTL Z blijkt dat Rutte op een berg geld zit en dat niet met jou deelt.

Rutte 3 is het spaarzaamste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog. Rutte heeft miljarden in kas, maar besteden, ho maar, klinkt het.

Bekijk het filmpje hieronder:

[SP, RTL Z]


Vind je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Ze moeten het bij de SP en RTL-Z wel even goed verwoorden om duidelijk te maken hoe de vork in de steel zit. Rutte zit op een berg gestolen geld, en wel gestolen van het volk Dat door belastingverhogingen etc. En de economie? Ze praten altijd over de economie. Wat is dat? De economie bestaat niet echt. Ik ben nog nooit ‘s ochtends wakker geworden dat ik dacht ‘hoor die economie eens mooi fluiten’ of ‘zie de economie eens lekker stralen’ bij mooi weer. De economie is niets anders dat statistieken encijfers en vergelijkingen. Daar bij wordt er ook niet gezegd dat het niet onze economie is maar de economie van het kapitalisme / globalisme. Het is alleen maar hun belang, daarom is het hun economie en niet de onze. Maar om het lekker wazig te houden spreken ze gewoon over DE economie.

  38 likes
 2. We leven in een tijd dat er sprake is van steeds meer (duurzame) relatieve overvloed. Alleen de verdeling van deze overvloed/welvaart wordt nog steeds gedaan door de “oude tijd” (Dus een afnemende groep rijken steeds meer en de rest steeds minder). Ook de afgelopen 40 jaar is de koopkracht nauwelijks gestegen terwijl de productiviteit sky high is gegaan.

  En ondanks deze relatieve overvloed blijven we maar doorgaan met Groei, Meer, Je het schompes werken voor een paar centen (die ook steeds minder waard worden) in plaats van kijken naar een goede verdeling. Je “Verdient” het NOOIT om miljardair te zijn en ook niet om geen rooie cent te hebben zodat je, je kont nog niet kunt krabben.

  Tijd dus om het neo liberale klassieke economische model te verlaten en laat je geen zand in de ogen strooien dat het Rijnland model zoveel beter zou zijn.

  Het is tijd voor Werkelijke Verandering van economisch systeem, het kraakt aan alle kanten en is niet meer uit te leggen. Helaas zijn er nog geen goede vergezichten doorgedrongen in de NL of EU politiek (Nee, ook niet de FvD of SP).

  17 likes
  • En de beleidsmakers staan nog steeds raar te kijken dat de lonen niet stijgen en de prijzen alleen door ingrijpen door (een onbetrouwbare) overheid. Dat zelfs de miljarden injectie van de ECB niet heeft geholpen om de inflatie aan te wakkeren en dat de rente zo laag blijft bij een “oververhitte” economie.

   Het wordt tijd om in te zien dat in tijden van relatieve overvloed in combinatie met de demografische ontwikkeling een ander Economisch Systeem hoognodig wordt. Daar komt ook de onrust vandaan bij vele mensen, men snapt best dat het zo niet meer kan.

   18 likes
 3. gewoon weer op de vvd stemmen.
  gewoon je kop in het zand steken.
  gewoon weer trucks naar terror groepen sturen.
  gewoon weer de gewone burger nog verder uitzuigen.
  gewoon weer blijven liegen.
  gewoon de wereld nog verder naar de kl*te helpen.
  gewoon allemaal van het gas af.
  gewoon alles pikken maar ik niet en wie nog meer niet?

  22 likes
  • Salvar,

   En gewoon het ‘nee’ van het referendum tegen de Europese grondwet negeren.
   En gewoon ons ‘n beeld schetsen wat niet klopt.
   En gewoon het ‘nee’ van het referendum over de Oekraïne negeren.
   En gewoon het referendum helemaal afschaffen.
   Vóór iedere verkiezing krijg je van de partijen ‘n duim omhoog en ‘n lachend gezicht erachter.
   Ná de verkiezingen krijg je ‘n middelvinger omhoog en ‘n uitgestoken tong erachter.

   Ik bouw voor mezelf ‘n feestje als na de EU verkiezingen Rutte en Timmermans beide niet krijgen waarvoor ze erg hard hun best doen ten koste van ons.

   11 likes
 4. Rutte spreekt wartaal. Welk Nederland heeft hij het over, HEEL NEDERLAND ? Nog niet zo lang geleden heeft de Europese centrale bank 60.000.000.000,00 ZESTIG MILJARD EURO in de EU. gepompt, blijkt na onderzoek dat meeste geld weer bij de AL rijken terecht is gekomen !
  Bewerk of verwijder dit

  18 likes
 5. We zouden er toch allemaal op vooruit gaan ?
  Ik, en velen met mij hebben juist het tegenovergestelde gemerkt.
  In Frankrijk gaat het land plat, en wij gaan door met ons dagelijks leventje.

  Ik snap niet dat Rutte nog niet is afgetreden na al het bewijs van gelieg, gedraai, verdoezeling van feiten en dat hij alles weg lacht. Een grotere ramp heeft Nederland denk ik (sinds mijn bewustzijn) nog niet gekend.

  12 likes
 6. Aanklagen dat zooitje in denhaag

  10 likes
 7. Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereld oorlog is overkomen.

  Stem die hele Rutte kliek weg.

  7 likes
 8. dit land is naar de kloten mensen, volledig de weg kwijt
  te veel coke gesnoven daar op de blauwe zeteltjes ..

  als voorbeeld
  de boodschappen zijn schreeuwend duurder geworden ( dat waren ze al .. maar toch is het goed te merken )
  we zouden het ” merken ” zei de pinokkio-ceo van dit land dat we er allemaal op vooruit gingen.. de 1000 euro voor iedere nederlander.. waar is het dan ????
  De onderste ” steen ” ( ik denk zelf een ROTSFORMATIE ) zou boven komen.. hahaha.. wie geloofd dit nu nog mensen ?
  en zo kan je wel even doorgaan, we worden elke dag weer keer op keer besodemieterd en bestolen van ons eigen zijn, daar mee bedoel ik ook die achterlijke donorwet die ze er door heen hebben gejast, STELEN is het gewoon van je mens zijn ! Nu komen de m a z e l e n er aan.. oh jee… allemaal verplicht aan de prik.. nou dacht het niet dus !

  Hoe je het ook zegt of schrijft.. of wil uiten.. we leven echt in een onwijs ” gaaf ” landje.. de woorden van de leider met de weerzinwekkende lach.. steeds weer en weer.. maar het gaat hem nu heet worden onder de voeten.. gaat lastig worden allemaal voor deze regering

  6 likes
 9. En we stemmen straks gewoon weer op de VVD, zulke stemmers moet je gewoon niet meer serieus nemen. Ik kom er openlijk vooruit, ik stem op FvD. Hoppa!

  4 likes
 10. :adrianus-johannes.

  wanneer de schatkist der overheid overstroomt, komt dit door het heffen van belastingen heffingen aan de burgers en bedrijven in dit land..
  ja ja er zijn natuurlijk daartegenover deze inkomsten allerlei uitgaven zo dat de balans van de politieke boekhouding onder de streep ontvangst en onder de streep uitgaven in balans is.. in de wetenschap dat overheid geen winst mag danwel behoeft te maken.. het jaar er na kan de belasting druk voor balans nagelang aan gepast omhoog of omlaag..
  nu zal iedereen het er mee eens zijn dat we wel wat meer belasting willen betalen als dat nodig is om te weten dat als het goed gaat dit weer vermindert.. dit zou de normale weg zijn.. zo we dit ook in de wet hebben besloten en afgesproken..
  hier heb jij recht op want het is jou recht in jou samenleving..
  om dit alle in een goede baan te lijden hebben we besloten dat 150 lid van een partij mensen dit zullen handhaven en toezien op de naleving..
  wel ik ervaar dat dat verre van realiteit is.. hoe is het zover gekomen en wie is er verantwoordelijk voor de keuze van die 150 partijleden.. wanneer jij de geschiedenis over de politiek goed doorneemt leer je dat stemmen door jou niks veranderd..
  nog dommer is stemmen in europa..
  stemmen op politiek is het weggeven van jou bezit en alles of wel veeeel van waar jij voor heb gearbeid ja ja iets mag jij houden wand je gaat toch een keer dood, dan meent de politiek ook dat laatste beetje van jou, waar je al dik belasting over heb afgelost, door belasting daarop aan de nabestaanden te heffen..
  vergeet nooit dat jij daar zelf mee in-ge- STEMD heb..
  alles in politiek-land kan alleen maar plaats vinden door jou.. ik zou graag willen dat jij daar mee stopt..
  je niet via de politiek naar mij richt maar direct..
  in politiek-land ervaar ik de stemmers alleen maar als verliezers op welke partij jij ook heb gestemd, dat maakte in de loop der eeuwen nooit uit..

  3 likes
 11. Als hij een scheet laat zal al dat geld onder z’n zitvlak wel rotten, niet? Dus snel uitgeven, anders heb je er niks aan of de EU pikt het in.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

tweede wereldoorlog

De vernietigingskampen van Eisenhower in de Tweede Wereldoorlog. Dit mag u van de overheid niet weten

Als we Hollywood mogen geloven, was de ...

nederlandse

Nederlandse rechters zijn er niet meer voor de burgers. Kijk hoe de democratie wordt uitgeschakeld

Actieclub Urgenda procedeert al jaren tegen de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.