BuitenlandCorona

Hooggeplaatste politieagent uit Stuttgart neemt het op voor coronabetogers: ‘Ik doe hier niet aan mee’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hard politieoptreden bij vreedzame coronaprotesten is buitenproportioneel, zegt een hooggeplaatste politieagent uit Stuttgart. Ondertussen wil de Duitse minister van Justitie Christine Lambrecht juist dat de politie harder optreedt.

Vorige week donderdag werd tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad van Stuttgart de coronademonstratie op Stille Zaterdag besproken. Carsten Höfler, het hoofd van de zogeheten Schutzpolizei, zei: “Er waren duizenden mensen – dertigers, veertigers, vijftigers, zeventigers, met hond, zonder hond, met kinderen, zonder kinderen – die daar volstrekt vreedzaam stonden.”

“En dan zouden wij deze mensen indien nodig met pepperspray, wapenstokken en waterkanonnen moeten verdrijven. Dat is buitenproportioneel. Ik heb me er dan ook duidelijk tegen uitgesproken,” voegde hij toe. Höfler doet er niet aan mee.

Illegaal

Justitieminister Lambrecht heeft de politie opgeroepen om hard op te treden tijdens coronaprotesten. Volgens haar moet de politie een ‘duidelijke rode lijn’ trekken als de coronaregels worden overtreden.

De demonstratie op Stille Zaterdag werd goedgekeurd door burgemeester Frank Nopper, waarna ophef ontstond. Nopper verdedigde zijn besluit en verwees naar een analyse van advocaat Michael Kniesel uit Bonn, die concludeerde dat een demonstratieverbod illegaal zou zijn geweest.

Kijken Rutte en Grapperhaus ook even mee:


[Tichys Einblick]

4.8 53 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J. Janssen
J. Janssen
2 jaren geleden

Zou willen dat onze landsleiding ook zo reageerde.

Zoekenvind
Zoekenvind
2 jaren geleden

Eindelijk iemand die het snapt. Politie is er om de burgers te beschermen. Niet om aan te vallen als ze hun eigen normaal gedragen.

Vlinder
Vlinder
2 jaren geleden

Hoopvol!

Dineke
Dineke
2 jaren geleden

Eindelijk iemand met ballen

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x