Binnenland

Er is nog veel onduidelijk, maar RIVM en Kuipers weten zeker dat apenpokken gevaar zijn voor volksgezondheid: ‘Bizar!’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Zorgminister Kuipers schrijft in een Kamerbrief dat het RIVM heeft geadviseerd apenpokken als A-ziekte aan te merken vanwege een recente toename van het aantal besmettingen en de bevestiging van de eerste gevallen in Nederland.

Het RIVM komt tot dit advies omdat daarmee de vaststelling van de ziekte en het vermoeden daarvan onverwijld gemeld moet worden. Bij deze opkomende infectieziekte, waarvan nog veel onbekend is met betrekking tot de klinische presentatie en overdracht, is het essentieel om (vermoedelijke) nieuwe gevallen zo vroeg mogelijk op te sporen, verdachte gevallen te kunnen isoleren en maatregelen te nemen bij contacten, zoals monitoring en quarantaine, om verdere verspreiding te voorkomen, stelt Kuipers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Mogelijke wettelijke maatregelen die horen bij een A-ziekte: gedwongen opname tot isolatie of thuisisolatie, gedwongen onderzoek, gedwongen quarantaine (inclusief medisch toezicht), verbod van beroepsuitoefening.

Gedwongen opsluiten

Volgens het RIVM is er nog geen complete duidelijkheid over de overdraagbaarheid. Ook het klinische beeld biedt nog onduidelijkheid. Het RIVM sluit vooraf bepaalde overdrachtsmogelijkheden niet uit.

“Er is nog veel onduidelijk, maar het RIVM en Kuipers weten met zekerheid dat apenpokken een gevaar zijn voor de volksgezondheid en zonder enig bewijs een A-status verdient?! Ondanks nog onvoldoende kennis over het virus is het al een A-ziekte en mag de Nederlandse overheid u gedwongen opsluiten?!” reageert onderzoeksjournalist Vicki Van Lommel. Artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult zegt hierop: “Bizar!”

Onder uitzonderlijke omstandigheden goedgekeurd

In de beslisnota bij de brief van Kuipers valt daarnaast te lezen dat Nederland 100.000 doses van het pokkenvaccin Imvanex op voorraad heeft. “Imvanex mag niet worden gebruikt bij patiënten die overgevoelig (allergisch) zijn voor de werkzame stof of voor één van de stoffen waarvan heel kleine sporen in het vaccin aanwezig zijn, zoals kippeneiwit, benzonase en gentamicine. Zie de bijsluiter voor het volledige overzicht van alle bijwerkingen en beperkende voorwaarden,” schrijft het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) over dit vaccin.

Het EMA voegt toe dat Imvanex ‘onder uitzonderlijke omstandigheden is goedgekeurd’.

Biologisch wapen

Wordt er al voorgesorteerd op Rusland als dader? Het RIVM meldt: “Officieel wordt het virus nog maar op twee plaatsen bewaard: in de Verenigde Staten en Rusland. Er zijn echter aanwijzingen dat de voormalige Sovjet-Unie een groot onderzoeksprogramma had naar het gebruik van pokken als biologisch wapen.”

4.9 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

168 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Net nog de nieuwe video van Pierre Capel gekeken. In heel Europa sinds 1970 53 gevallen.
Kijken en delen die video mensen.

Don
Don
1 jaar geleden

Joh, vertel eens iets nieuws?!
Dat kale hoofd lijkt ook inderdaad wel een beetje op een kristallen bol!
Gelukkig, kunnen we over een paar maanden de oud Hollandse spelletjes weer van zolder halen voor een lange herfst en winter binnen.
En nee, meneer Rutte, Kuipers en mede criminelen; met oud Hollandse spelletjes bedoel ik NIET ‘aan kleine kindertjes freubelen’!

Sterkte iedereen in deze totalitaire Staat inwording…..

Daan
Daan
1 jaar geleden

Wat een walgelijke mannen zijn het, angst zaaien om niets! Apenpokken bestaat al zo lang en is NIET GEVAARLIJK in tegenstelling tot deze twee mannen🤮🤮🤮🤮

Chero
Chero
1 jaar geleden

Die gasten moeten ze opbergen en nooit meer los laten, stelletje idioten.

Back to top button
168
0
We lezen graag je reactie!x