Homepagina » Het Complot » “Hoogste Amerikaanse legerleiders sloten geheim verbond met Assad en Poetin om Obama te dwarsbomen”
"Hoogste Amerikaanse legerleiders sloten geheim verbond met Assad en Poetin om Obama te dwarsbomen"

“Hoogste Amerikaanse legerleiders sloten geheim verbond met Assad en Poetin om Obama te dwarsbomen”

Het Pentagon saboteerde pogingen van de Amerikaanse overheid om Syrische rebellen te bewapenen en lekte zelfs inlichtingen aan de Syrische president Bashar al-Assad. Dat schrijft de vermaarde onderzoeksjournalist Seymour Hersh.

In een lijvig artikel in de London Review of Books zegt Hersh dat de Amerikaanse stafchefs, de hoogste legerleiders, in het geheim een bondgenootschap vormden met Assad en de Russische president Poetin.

Hersh baseert zich naar eigen zeggen op uitspraken van een voormalig adviseur van de stafchefs. In de zomer van 2013 ontdekten de stafchefs volgens hem dat Turkije de zogenaamde ‘gematigde’ Syrische rebellen bewapende. Ankara besloot extremistische groepen, waaronder IS, te steunen.

Voorwaarden

De stafchefs ontdekten ook dat de gematigde Syrische rebellen niet bestonden en dat de oppositie grotendeels bestond uit extremisten, aldus Hersh. En dus besloten de stafchefs in de herfst van 2013 in het geheim inlichtingen naar andere landen te sturen, in de wetenschap dat ze bij het Syrische leger zouden aankomen.

Het doel van deze geheime alliantie was het ondermijnen van het Syriëbeleid van Obama en het helpen en ondersteunen van Assad in de strijd tegen IS en andere extremisten, aldus Hersh. Obama roept al enige tijd dat Assad moet aftreden en dat er gematigde rebellengroepen zijn die hem kunnen afzetten. Daar zijn de stafchefs het niet mee eens. Ze verwijten Obama ‘Koude Oorlog-denken’.

De stafchefs stelden wel een aantal voorwaarden aan de hulp. Zo moest Assad voorkomen dat Hezbollah Israël zou aanvallen, de onderhandelingen met Israël over de Golanhoogten hernieuwen, Russische hulp accepteren en na de oorlog verkiezingen houden.

Verouderde wapens

In de zomer van 2013 lieten de stafchefs als blijk van vertrouwen bewust verouderde wapens sturen naar de Syrische rebellen. Dit was bedoeld om Assad te overtuigen van hun goede bedoelingen, zegt de journalist.

Aan het geheime verbond tussen de Amerikaanse stafchefs, Poetin en Assad kwam op 30 september een einde toen voorzitter van de gezamenlijke stafchefs Martin Dempsey met pensioen ging.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Leonard Ariekoek schreef:

  Ik denk dat het in dit geval terecht is.

  6 likes
  • An schreef:

   Wat bedoel je met “in dit geval”?

   Ik wil niet vervelend zijn, maar vertel gewoon heel duidelijk je mening, of je bedoeling. Nu kan ik denken dat je er vanuit gaat dat Hersh normaal gesproken liegt, maar dat je denkt dat hij in dit geval de waarheid spreekt.
   Of, dat je helemaal voor de overheid en voor Obama bent, behalve in het concrete gevalletje Syrie.
   Mocht er aan je mening iets, maar dan ook het geringste beetje pro overheidsympathiëen te ontwaren zijn, doe dan geen moeite om terug te antwoorden want met pro overheids trolletjes praat ik niet meer. Die nodig ik alleen nog maar uit voor een potje vechten.
   Dus, zeg het maar. Of niet.

   8 likes
   • frans schreef:

    Je kunt voor niemand zijn. je hebt niet verkeerde benen genoeg om op gezet te worden.
    die raken op. In een pierenpot draait een ieder om de ander heen.

    2 likes
   • Leonard Ariekoek schreef:

    Ik ben toch duidelijk? Ik denk dat het terecht is dat Oboema gepasseerd wordt door generaals die wel enig verstand in hun kop hebben zitten. Assad kan beter blijven zitten, omdat dat zootje ongeregeld nou eenmaal een dictator nodig heeft. Een kleuterleider zeg maar.

    1 likes
   • ben schreef:

    laat iemand lekker zegge wat ie zeggen wil .. daar hebben we jouw voor nodig

    0 likes
 • Arwijn schreef:

  Ik heb het allemaal live gehoord op de Alex Jones Show. 🙂

  7 likes
  • Rini schreef:

   Alex Jonse moet je ook niet op zijn blauwe ogen geloven,heb de echt Alex Jonse gezien op Youtube,die man lijkt helemaal niet op de Alex van nu.
   Dus ik weet niet of dat wat hij nu doet of dat dat allemaal in elkaar gezet is door de Eliete of dat hij wel degelijk het vanuit zich zelf dit doet,heb mijn twijfels,ga zelf mar eens op ondezoek uit over Alex.
   Grtjesssss en fijne feest dagen.

   3 likes
 • Richard schreef:

  Tegen vijanden van buiten kan men zich weren,
  maar de gevaarlijkste vijand bevindt zich binnen de eigen gelederen en valt niet op.
  Zij doet het systeem van binnenuit verrotten.

  6 likes
 • Wim schreef:

  Want die Obama is moslim.

  3 likes
  • Richard schreef:

   Ach, ook die moslims worden misbruikt en misleid, net zoals wij.
   Bovenaan staat een kliek met een hele andere agenda.
   En Obama is daar een marionetje van.
   Hij voert uit wat de puppetplayers hem opdragen.
   Saturnus cultus.

   3 likes
 • Freba schreef:

  Hersh heette in de dertiger jaren Hirsch. En dat volk geloof ik helemaal niet. Allemaal opiniemakers en commentatoren. De dames en heren weten het allemaal zoooooo goed. Nu de praktijk nog.

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

  President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >