Het Complot

“Hoogste Amerikaanse legerleiders sloten geheim verbond met Assad en Poetin om Obama te dwarsbomen”

Help mee door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Pentagon saboteerde pogingen van de Amerikaanse overheid om Syrische rebellen te bewapenen en lekte zelfs inlichtingen aan de Syrische president Bashar al-Assad. Dat schrijft de vermaarde onderzoeksjournalist Seymour Hersh.

In een lijvig artikel in de London Review of Books zegt Hersh dat de Amerikaanse stafchefs, de hoogste legerleiders, in het geheim een bondgenootschap vormden met Assad en de Russische president Poetin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hersh baseert zich naar eigen zeggen op uitspraken van een voormalig adviseur van de stafchefs. In de zomer van 2013 ontdekten de stafchefs volgens hem dat Turkije de zogenaamde ‘gematigde’ Syrische rebellen bewapende. Ankara besloot extremistische groepen, waaronder IS, te steunen.

Voorwaarden

De stafchefs ontdekten ook dat de gematigde Syrische rebellen niet bestonden en dat de oppositie grotendeels bestond uit extremisten, aldus Hersh. En dus besloten de stafchefs in de herfst van 2013 in het geheim inlichtingen naar andere landen te sturen, in de wetenschap dat ze bij het Syrische leger zouden aankomen.

Het doel van deze geheime alliantie was het ondermijnen van het Syriëbeleid van Obama en het helpen en ondersteunen van Assad in de strijd tegen IS en andere extremisten, aldus Hersh. Obama roept al enige tijd dat Assad moet aftreden en dat er gematigde rebellengroepen zijn die hem kunnen afzetten. Daar zijn de stafchefs het niet mee eens. Ze verwijten Obama ‘Koude Oorlog-denken’.

De stafchefs stelden wel een aantal voorwaarden aan de hulp. Zo moest Assad voorkomen dat Hezbollah Israël zou aanvallen, de onderhandelingen met Israël over de Golanhoogten hernieuwen, Russische hulp accepteren en na de oorlog verkiezingen houden.

Verouderde wapens

In de zomer van 2013 lieten de stafchefs als blijk van vertrouwen bewust verouderde wapens sturen naar de Syrische rebellen. Dit was bedoeld om Assad te overtuigen van hun goede bedoelingen, zegt de journalist.

Aan het geheime verbond tussen de Amerikaanse stafchefs, Poetin en Assad kwam op 30 september een einde toen voorzitter van de gezamenlijke stafchefs Martin Dempsey met pensioen ging.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Ik heb het allemaal live gehoord op de Alex Jones Show. 🙂

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
8 jaren geleden

Ik denk dat het in dit geval terecht is.

Richard
Richard
8 jaren geleden

Tegen vijanden van buiten kan men zich weren,
maar de gevaarlijkste vijand bevindt zich binnen de eigen gelederen en valt niet op.
Zij doet het systeem van binnenuit verrotten.

Wim
Wim
8 jaren geleden

Want die Obama is moslim.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x