Gezondheid

Gambia bouwt ziekenhuis voor aidsgenezing met kruiden

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Gambia kunnen aidspatiënten in de toekomst in een speciaal ziekenhuis met 1111 bedden terecht om te worden genezen met kruidenmiddelen.

De president van Gambia is ondanks internationale kritiek toch van plan het ziekenhuis te gaan bouwen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In 2007 zei president Yahya Jammeh dat hij een kruidenmengsel had ontdekt waarmee aids kon worden genezen. Westerse gezondheidsexperts beweerden dat hij de zieken valse hoop gaf.

Natuurgeneesmiddel

“We zijn van plan om iedere maand 10.000 mensen met hiv of aids te behandelen met een natuurgeneesmiddel,” zei Jammeh tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Hij verwacht dat het ziekenhuis in 2015 zijn deuren opent.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Verenigde Naties vinden de behandeling vooral gevaarlijk omdat patiënten moeten stoppen met het innemen van aidsremmers, waardoor ‘ze extra vatbaar zijn voor infecties’.

Afgelopen oktober kondigde de Gambiaanse president aan dat 68 aidspatiënten in het kleine West-Afrikaanse land waren genezen door zijn geheime kruidenbrouwsel. Het ging om de zevende groep sinds de start van het programma in 2007.

Proefkonijn

Ook andere Afrikaanse leiders zijn bekritiseerd wegens het aanprijzen van de kracht van natuurgeneesmiddelen bij de bestrijding van aids.

De voormalige Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki onderhield contacten met wetenschappers die beweerden dat de ziekte niet door hiv wordt veroorzaakt. Hij bestreed aids met rode bieten en knoflook in plaats van moderne medicijnen. Mbeki vermoedt dat farmaceutische bedrijven Afrikaanse patiënten gebruiken als proefkonijn.

In Gambia zijn relatief weinig mensen besmet met hiv. Ongeveer twee procent van de 1,8 miljoen inwoners van het land is besmet, aldus de Verenigde Naties.

In juli 1994 greep luitenant Jammeh met een groep jonge officieren de macht in Gambia. In 2001 en 2006 werd hij herkozen toen zijn positie als juntaleider werd omgezet in die van gekozen president.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Predator
Predator
11 jaren geleden

Au! Daar is Big Pharma niet blij mee! En natuurlijk (W)orld (H)ell (O)rganisation ook niet! Gaan weer veel centjes aan hun neus voorbij!

Arno
Arno
11 jaren geleden

Ik hoop dat president Yahya Jammeh gelijk krijgt.
Big Pharma zal dat zeker niet leuk vinden en ziet haar Afrikaanse winsten verdampen.

Linda
Linda
11 jaren geleden

God geve dat ze er succes mee hebben. Dan wordt het ‘genezen’ ipv remmers, symptoombestrijding en nog meer troep die er gratis aan wordt toegevoegd.

Mark van de Ven
Mark van de Ven
11 jaren geleden

Toevallig heb ik op een diabetes congres in Berlijn in oktober 2012 een genezer uit Gambia gesproken. Zijn familie heeft generaties genezers voortgebracht. Zijn familie bezit een enorme kennis van geneeskrachtige planten. Deze genezer pleit echter voor een samenwerking tussen de allopatische en de natuurgeneeskunde. Daarom was hij op dit congres.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x