Binnenland

Hoogste oversterfte in Nederland sinds Tweede Wereldoorlog, nog steeds geen onafhankelijk onderzoek

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

Kamerlid Pieter Omtzigt heeft opnieuw gevraagd naar een onafhankelijk onderzoek naar de oversterfte. Hij wil ook dat alle modellen en onderliggende data openbaar worden gemaakt, zodat ook niet betrokken wetenschappers onderzoek kunnen doen.

“Waarom moet die vraag steeds herhaald worden? Waarom krijgen professoren niet de data waar ze naar vragen?” vraagt columnist Marianne Zwagerman.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Vorige week riepen ook de ouderenorganisaties het kabinet op tot een onafhankelijk onderzoek. “Nu sprake is van de hoogste oversterfte die Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog heeft gekend, móet één en ander snel onderzocht worden,” schrijven ze in een brief.

Uitgestelde zorg, eenzaamheid of vaccinaties

Er overleden in de eerste week van het nieuwe jaar zo’n 3450 mensen, bijna 150 meer dan verwacht. Onder mensen jonger dan 80 jaar is nog altijd sprake van oversterfte. Sinds begin augustus zijn er volgens het CBS veel meer mensen overleden dan normaal.

Het RIVM en het CBS doen onderzoek naar de oversterfte, maar Omtzigt pleit voor een onafhankelijk onderzoek. De studie moet duidelijk maken of de oversterfte te maken heeft met uitgestelde zorg, eenzaamheid en of er een relatie is met vaccinaties.

Het giert de pan uit

Eerder deze week zei Omtzigt dat het onverstandig is om dit het RIVM te vragen het onderzoek te doen.

Uit gegevens van de website Our World in Data blijkt dat de cumulatieve oversterfte in Nederland de afgelopen maanden hard is opgelopen. Of om in de woorden van emeritus hoogleraar Pierre Capel te spreken: het giert de pan uit:

4.9 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Maar de massa staat gewoon in de rij voor de wonderprikjes alsof er helemaal niets aan de hand is, gepropageerd door de gebruikelijke propagandakanalen.

M J
M J
2 jaren geleden

Al op 1 december jl. is dus de motie om de extreme oversterfte gedurende de laatste maanden te onderzoeken door de voltallige Kamer aangenomen. Geeen enkele aktie tot dusver.. en wat schetst mijn verbazing vanochtend: de NOS mag naarbuiten brengen dat 15% meer jongeren tot 30 jr. zelfmoord hebben gepleegd! Ze zijn werkelijk wanhopig.. de lijken komen een keer letterlijk uit de kast! ?

ADAM
ADAM
2 jaren geleden

Ik vertel het tegen vrienden dat er flinke oversterfte is. Kijken me aan, halen schouders op en gaan weer door (naar de boosterprik).

Daar ben je dan lang mee bevriend, in tijden van nood weet je wat je aan elkaar hebt. NIETS.

Ze laten je afvoeren omdat ze zelf hun reisjes en restaurantbezoekjes moeten hebben.

Karel
Karel
2 jaren geleden

Alsof er iedere week twee Nederlandse Boeing 747’s neerstorten. En de Jonge zegt, we moeten even het kwartaal afwachten en dan kunnen onderzoekers er misschien iets over zeggen.

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x