CoronaMens en Dier

Infectioloog zeer kritisch: ‘Lockdown ingesteld op basis van volstrekt ongeloofwaardig scenario’

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Het is onhoudbaar dat de lockdown die is ingesteld nog in stand blijft, zei infectioloog Jeroen van der Hilst van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt vrijdag op de Belgische radio.

“Ik heb vanaf het begin af aan gezegd dat die lockdown een vergissing is,” zei hij. “Die lockdown had nooit ingesteld moeten worden op basis van de kennis die er op dat moment was.”

Volstrekt ongeloofwaardig

De lockdown is ingesteld op basis van modellen van het RIVM ‘waar een scenario uitkwam dat volstrekt ongeloofwaardig was’, aldus Van der Hilst, die sprak van een paniekreactie.

Hij benadrukte dat de data over omikron ‘spectaculair veel beter’ zijn dan bij delta. “Het verschil is echt gigantisch.” De data die recent uit Denemarken, Engeland en de Verenigde Staten zijn gekomen, laten overal precies hetzelfde beeld zien: veel ‘besmettingen’ en mensen die mét en niet dóór Covid in het ziekenhuis komen – omdat het bij toeval wordt ontdekt of omdat ze in het ziekenhuis besmet raken – maar het gebeurt zelden dat mensen met omikron ernstig ziek worden, zei Van der Hilst.

Echt disproportioneel

Omikron is fundamenteel anders dan delta en dus horen daar ook fundamenteel andere maatregelen bij, voegde hij toe.

In Engeland, waar alles open is, zie je dat het aantal coronapatiënten op de IC in een week tijd met meer dan 100 is gezakt. “Dat geeft wel aan dat de maatregelen die er nu zijn in Nederland echt disproportioneel zijn.”

4.9 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loire
Loire
6 maanden geleden

Er is ook niets exceptioneels aan de hand, nooit geweest buiten de eerste paar maanden van 2020 en zelfs dat is discutabel. De rest is alleen maar om iedereen de QR code te laten gebruiken, zodat je in 2030, liefst eerder een dossier eraan gekoppeld hebt waar de overheid alles mee kan en je zelf niets meer in te brengen hebt. Wat een wereld.

Johanna
Johanna
6 maanden geleden

We zitten nou eenmaal in fase 5 van het w.e.f. en dat luid als volgt . Tegenstanders uitschakelen en verplichte vaccinatie .Aangezien Rutte en co klakkeloos Claus willen volgen wordt het de hoogste tijd voor nieuwe verkiezingen , want een ieder kan nu constateren dat dit beleid belachelijk is ,

Snelle jelle
Snelle jelle
6 maanden geleden

Dit weet toch iedereen gewoon iedereen alles opengooien ook iedereen niet meer testen en alles is voorbij weer terug naar het normale. Weer waker worden zatererdag ochtend kopijn van de drank ?

Mike
Mike
6 maanden geleden

Voor de ongevaccineerden blijft de Lockdown gewoon van kracht er gaat ECHT niks veranderen vanavond laat je maar niks wijsmaken!!!De overheid heeft nu ongelimiteerd macht dat geven ze nooit meer eigenhandig weg!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

80
0
We lezen graag je reactie!x