Gezondheid

‘HPV-nachtmerrie’: Bijna 150 Ierse meisjes ernstig ziek na vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna 150 Ierse meisjes zijn ernstig ziek geworden na inenting met het controversiële HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker. Dat stelt de oudervereniging Regret (Reactions and Effects of Gardasil Resulting in Extreme Trauma), meldt de Ierse krant Independent.

Leden van de groep zeggen dat hun dochters ziek zijn geworden nadat ze het HPV-vaccin Gardasil hadden gekregen. Het vaccin is bedoeld ter bescherming tegen ziektes die worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Het vaccin voorkomt in Ierland naar schatting 60 gevallen van baarmoederhalskanker per jaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Na de HPV-vaccinatie kregen de meisjes last van pijn, chronische vermoeidheid, angstgevoelens, beroertes, alvleesklierontsteking en menstruele problemen. In sommige gevallen hielden de problemen vier jaar lang aan.

Proefkonijn

Regret wil dat het vaccinatieprogramma met Gardasil per direct wordt opgeschort. “We hebben tot nu toe 143 meisjes, maar dat aantal groeit met de dag,” zei woordvoerster Anna Cannon, wiens 17-jarige dochter medicatie slikt tegen hoofd- en spierpijn die volgens haar wordt veroorzaakt door het vaccin.

“Ze gebruiken een hele generatie vrouwen als proefkonijn en laten de ouders in het duister,” zei Cannon. “Voordat de meisjes het vaccin kregen waren ze gezond en gelukkig.”

Alternatief

Een Deense arts heeft een aantal chronische symptomen inmiddels gelinkt aan het HPV-vaccin. In Denemarken, waar 1 op de 500 meisjes na het vaccin last krijgt van bijwerkingen, is Gardasil al vervangen door een alternatief. In het land zijn vijf centra opgezet om 1100 tienermeisjes te behandelen.

In Japan wordt het vaccin al niet meer gepromoot en in Spanje en Frankrijk zijn experts petities tegen Gardasil gestart. De Ierse gezondheidsdienst HSE is van mening dat het vaccin veilig is.

[Independent 1, 2]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Theo
Theo
8 jaren geleden

Ja. Maar als je de heisa ziet die wereldwijd ontstaan is en waarvan in ontelbare media gewag wordt gemaakt, wereldwijd, dan is het wel ontzettend stom om je nog te laten ”vaccineren” met dit middel.

Zatapa
Zatapa
8 jaren geleden

Ik vraag me wel eens af of de steun voor vaccins nu daadwerkelijk aan het afnemen is. Het lijkt erop dat er overal nu initiatieven zijn gestart om vaccinaties te verplichten, wat kan aantonen dat de industrie in paniek is vanwege een mogelijke afnemende geloofwaardigheid. Ik heb echter geen cijfers gezien die aantonen dat de steun onder het volk afneemt. Wel kun je aan reacties op telegraaf.nl zien dat er een enorm groeiende massa is die zeer sceptisch is .

sowhat
sowhat
8 jaren geleden

pfff,
typisch sheeps…
ge moet echt ne keer ziek worden om te weten te komen dat die rommel niet goed voor jou

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x