Homepagina » Mens en Dier » Huisarts die coronapatiënten met succes behandelde: ‘RIVM blokkeert dit geneesmiddel’
huisarts

Huisarts die coronapatiënten met succes behandelde: ‘RIVM blokkeert dit geneesmiddel’

Huisarts Rob Elens gaf zijn coronapatiënten een antimalariamiddel in combinatie met een antibioticum en zink. Naar eigen zeggen was dit succesvol, maar hij werd teruggefloten door de inspectie. Elens deed aan tafel bij Op1 zijn verhaal.

Hij behandelde 10 coronapatiënten met de middelen, die alle 10 opknapten. Daarvoor had hij 25 patiënten doorgestuurd, waarvan er 12 waren overleden. “Ik had eerst alleen maar paracetamol, maar dat werkte niet. Mensen gingen naar het ziekenhuis, werden slechter en kwamen te overlijden.”

Binnen vier dagen

Toen hij de therapie startte, hoefde hij niemand meer door te sturen en waren alle patiënten binnen vier dagen beter.

Het RIVM stuurde de Inspectie Gezondheidszorg op hem af, die de huisarts opdracht gaf om te stoppen met het voorschrijven van de medicijnen.

Vervolgens kreeg Elens nog een coronapatiënt, die hij dus niet mocht behandelen. Hij moest de patiënt doorsturen naar het ziekenhuis, waar de persoon is overleden.

Blokkeren

“Ik weet dus wat ik kan doen, maar ik mag het niet,” zei hij. “Er zijn dus instanties – waaronder het RIVM – die dit geneesmiddel blokkeren voor de eerste lijn.”

“Het is een heel veilig middel. Het bijwerkingencentrum Lareb heeft 5000 meldingen (waarvan 1000 ernstig) ontvangen na gebruik van paracetamol. Hydroxychloroquine heeft 1000 meldingen opgeleverd, waarvan 138 ernstig.”

Bekijk het fragment hieronder:Vond je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. En wat kunnen we eraan doen?????Helemaal niks…..en dat weet de overheid ook..
  Word alleen maar erger met alles..

  20 likes
  • “We” kunnen met ons allen weer normaal gaan doen, gewoon kappen met die 1,5 meter onzin, boodschappen alleen doen kris kras door elkaar, het nieuwe normaal, ja dag. Die arme meiden die de hele dag winkelwagentjes en mandjes schoon moeten maken, overal op de grond buiten en binnen stickers (over milieuvervuiling gesproken) en overal papiertjes met regeltjes en op je tenen lopen want die paar angsthazen wil je niet voor het hoofd stoten. Als alle angsthazen binnen blijven en de normale mensen weer gewoon verder gaan met hun leven is er geen politie of boa macht die dat kan stoppen, dit is gewoon achterlijk, allemaal bedacht door leeghoofden.

   38 likes
  • Waaraan kunnen we volgens jou niets doen, aan die griep of aan het verbod van hydroxychloroquine?

   5 likes
 2. haha, dat die man, wel met goede bedoeling zich in zo’n k#t programma aan tafel
  schuift, en eigenlijk weet dat hij in een hoek gedrukt zal worden. Die ouwe naast hem,
  zijn blik zei al genoeg. Hypocriet links zooitje bij elkaar. Waarom zou die huisarts
  bij wijze van spreken onzin lullen? Hij denkt buiten de kaders en probeert mensen te
  helpen. Kennelijk is dat niet gewenst. Eigen familie van die andere rakkers krijgen het
  wél. dat andere medicijn vermoed ik. Die Engelse premier niet aan beademing maar
  aan zuurstof toediening en knapt op. ?? waarom anderen niet? ( was hij werkelijk ziek? )
  Ik heb gisteren van een goede vriend verteld gekregen hoe smerig en hypocriet, corrupt
  ons eigen land wel is. Hij maakte het meermaals mee. Je krijgt er een slecht humeur van.

  18 likes
 3. Goed dat Ninefornews dit oppakt.
  Overigens hoop ik dat Jensen dit ook oppakt.

  Ik vind dit een grote, grote schande en ik kan er niets anders van maken dat de overheid/ overheidsinstellingen bloed aan hun handen hebben.

  10 likes
 4. Diep respect voor die dokter Rob Elens. De man staat op voor het welzijn van zijn patienten en riskeert hier mee dat die hele corrupte overheidskliek zich tegen hem gaat richten en hem wellicht met de grond gelijk wil maken. Dat vergt moed, veel moed ! CHAPEAU !

  8 likes
 5. Die achterbakse grijns bij Ab O. als Rob verteld dat de patiënt die hij niet mocht helpen zegt het allemaal! Die Ab weet het, maar is gebonden als trekpop aan zijn puppet masters.
  Wel goed dat dit wel op tv is, er is nog een sprankje hoop vrijheid, zelfs via Hilversum (die zullen toch ook door moeten hebben dat in de ‘nieuwe normaliteit’ er geen werk meer is voor ze, voor de spelshows en dergelijke dus revolte aub).

  7 likes
 6. Juristen op het witte paard gezocht.
  Het lijkt mij dat de tijd is aangebroken dat heel veel juristen nu hun handen in één slaan om te kijken of er geen dood door schuld ten laste kan worden gelegd tegen het RIVM en anderen die aantoonbaar opmerkelijk financieel belang hebben bij de ontwikkeling van een vaccin. Wanneer blijkt dat moedwillig informatie omtrent een 60 jaar bestaande en geteste medicatie door bepaalde machten en krachten wordt gecensureerd die levens kan redden, kan dit hoog spel nog wel eens een hele interessante wending krijgen. Het verschuilen achter bureaucratische richtlijnen ten koste van levens, houd allang geen stand meer. Voorbeelden van overheids dwalingen liggen nog vers in ons geheugen. Dit hebben we gezien met de“Toeslagen Gate” en de “Etnisch Profileren Gate” van die zelfde overheid waar het door “Bill Gates” betaalde RIVM ook deel van uit maakt. Overal waar het woord “Gate” in zit, lijkt wel een onfris luchtje aan te zitten en verdient juridisch onderzoek. Laten we beginnen met belangenverstrengeling en omkoping.

  5 likes
  • Het RIVM dient te worden aangeklaagd voor (medeplichtigheid aan) moord. Huisarts Elens doet niets anders dan de eed van Hippocrates gestand, Ab Osterhaus is een handelaar die de Nederlandse staat al voor miljoenen euro’s heeft benadeeld. Was dat niet met de Mexicaanse griep, een eerdere virus uitbraak toen er massaal antiviraal middel en vaccins moesten komen, en is ook medeplichtig aan (massa)moord.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

orde van advocaten

Orde van Advocaten maakt zich zorgen: ‘Coronawet gaat veel te ver en is ondemocratisch’

De coronabeperkingen voor burgers gaan veel te ...

coronavirus

Coronavirus is door mensen gemaakt, beweert ex-MI6-baas: ‘Belangrijk rapport’

De voormalige baas van MI6 heeft beweerd ...