Mens en Dier

Voormalig VVD-leider Nijpels wekt woede met uitspraken over PVV: ‘Weerzinwekkende vertoning’

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!

Vrijdagavond mocht voormalig VVD-leider Ed Nijpels aan tafel bij Op1 zijn gal spuwen over de PVV. “Voor Bosma en voor Wilders geldt allebei dat discriminatie en de haat tegen de islam, en de merkwaardige opvatting over rechters, dat het in hun genen zit,” beweerde Nijpels. “Het ontbreekt aan een staatsrechtelijk ethos.”

Op sociale media wordt hij overladen met kritiek. “Veelzeggend dat antidemocraten en genetische zuiveraars als Nijpels prominent lid kunnen zijn van de VVD. En dat zulke gevaarlijke opruiers welkom zijn aan onze deugtafels. Wat een weerzinwekkende vertoning,” vindt adjunct-hoofdredacteur van OpinieZ.com Uri van As.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ondernemer Rutger van den Noort vindt dat Nijpels echt met pensioen moet. “Zit gewoon nog steeds te roepen dat er een cordon sanitaire om de PVV heen moet. Wat een satire bij Op1!”

Leeg, nul

“Weet iemand waarom ze bij de NPO zo totaal verzot zijn op een man die 37 jaar geleden aan de kant werd gezet als partijleider van de VVD?” vraagt historicus en publicist Roelof Bouwman zich af.

Voormalig NOS-directeur Bauke Geersing merkt op dat Nijpels ‘niets, maar dan niets’ relevants te berde bracht. “Dat heeft hij zelf niet door want hij lijkt te denken interessante opmerkingen te maken. Ach, de druiven zijn zuur voor deze D66/VVD’er. Slechts aantijgingen en bashen. Leeg, nul!”

Je zou je abonnement willen opzeggen

“Nijpels is de vos die de passie predikt,” aldus emeritus hoogleraar Jos Teunissen. “Was – bijvoorbeeld – Nijpels niet de man die de belangrijkste ‘klimaatdingen’ buiten het parlement om, aan ‘klimaattafels’ en dergelijke, wilde regelen en die het toejuichte toen in de Urgendazaak de democratie onder curatele werd gesteld?”

Voormalig PVV-Kamerlid Harm Beertema trekt fel van leer: “Terwijl heel Nederland geniet van de frisse storm die het land opschoont, blijft Op1 avond aan avond de meur van stilstaand water verspreiden. Je zou je abonnement willen opzeggen.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 183 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce
Joyce
3 maanden geleden

Het baby face gezicht ziet er nu helemaal niet meer uit! Lijkt een dronkemanskop te zijn geworden. Je kunt geen enkele lijn van iets wat op karakter lijkt erin ontdekken😂

roro 237
roro 237
3 maanden geleden

Als we het over een politieke lul hebben ……dan hebben we het mogelijk over dit opvallende zakkenvullertje!

Peter
Peter
3 maanden geleden

NB: Deze knecht, Ed Nijpels, wilde in 1978 als VVD-Tweede Kamerlid seks tussen volwassenen en kinderen legaliseren door de leeftijdsgrens van 16 jaar uit het wetboek van strafrecht te schrappen.

Mars
Mars
3 maanden geleden

Modder gooien of stront net als apen doen veel meer kunnen ze niet die zogenaamde democratie beschermers die zo ondemocratisch zijn als maar kan.
Dit soort verloochend de eigen kleur.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x