Homepagina » Gezondheid » 100 jaar medische leugens
100 jaar medische leugens

100 jaar medische leugens

Ons huidige bewerkte voedsel en synthetische geneesmiddelen ondermijnen onze gezondheid.

Dankzij de heilzame werking van de geneeskunde op de volksgezondheid, worden we steeds ouder. Maar ouderdomsziekten en de hieraan gerelateerde gezondheidsklachten nemen hand over hand toe.

Hoe gezond is ons voedsel? Hoe gezond zijn geneesmiddelen? Staat bij fabricage en gebruik ervan de gezondheid wel voorop, of spelen andere motieven een hoofdrol? Wetenschapsjournalist Randall Fitzgerald geeft in 100 jaar medische leugens een kijkje in de verbijsterende wereld van synthetische stoffen in onze voeding en medicijnen.

Laatste redmiddel

Alle kankersoorten zijn de afgelopen 50 jaar met 85 procent toegenomen. De grootste stijging is te zien bij kinderen met kanker. Diabetes type 2 is inmiddels een epidemie geworden. Er komen steeds meer vaccins die het immuunsysteem alleen maar verzwakken en er is een sterke stijging van het aantal kinderen met chronische klachten.

Uit de traditionele geneeskunde stamt het gezegde ‘de natuur geneest – de arts is slechts haar assistent’. Het advies van Hippocrates was: eerst dieet, dan pas medicijnen en als laatste redmiddel chirurgie. Moderne artsen hebben de volgorde omgedraaid. Medicijnen bestonden vroeger voornamelijk uit kruiden en plantenextracten, maar tegenwoordig wordt er zoveel mogelijk naar gestreeft de werkzame stoffen synthetisch na te maken.

Het milieu is zo verzadigd met chemicaliën dat er ook steeds meer in ons voedsel terechtkomen. Restanten van pesticiden, kunstmest en de vele bewerkingen die ons voedsel ondergaat. Denk aan toevoegingen zoals geur-, kleur- en smaakstoffen, stabilisatoren, antioxidanten, houdbaarheidsverlengende middelen, stoffen die de bereiding versnellen, smaakversterkers, enzovoorts. Ook alle verpakkingen en met name plastics lekker chemicaliën in de voeding.

Mythen

De feiten staat in schril contrast met onze gerieflijke wereldvisie. Overheden en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) doen er alles aan om ons gerust te stellen, voornamelijk door ons voor te liegen.

Al vele jaren worden we voorgelogen over bijvoorbeeld fluoridering van drinkwater, cholesterol, Ritalin, aspartaam en voedselveiligheid. In de loop der tijd hebben de voedingsindustrie, de farmaceutische industrie en de geneeskunde ons veel aangepraat.

Fitzgerald ontzenuwt enkele mythen zoals ‘De overheid weet wel wat veilig is’, ‘Etiketten vertellen de waarheid’, ‘De giftigheid zit in de dosering’, ‘We krijgen alle vitaminen binnen die we nodig hebben’, ‘Vaccinaties zijn heilzaam’ en ‘Kunststoffen zijn onschadelijk’.

De wetenschapsjournalist pleit voor de overstap op oosterse geneeswijzen en andere alternatieve leefstijlen en natuurgeneeswijzen met zelfreiniging van het lichaam.

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Toen ik klein was had ik ADHD en de dokter wilde me Ritalin geven, maar mn moeder weigerde.

  Toen zei de dokter: Dan gaat hij later drugs gebruiken en crimineel gedrag vertonen, wil je dat dan?

  Mn moeder moest huilen en ik heb 1 week Ritalin geslikt. Daarna heeft ze het in de prullenbak gegooid.

  Achteraf kan ik die dokter wel wurgen… Welke dokter zegt nou zoiets? Hij gebruikte een moeders ergste angst om erover te zorgen dat ze mij pillen ging voeren. Super erg toch?
  en vooral als je dan dit soort dingen leest. Alsof het een… complot… is.

  2 likes
 2. [quote name=”Esther”][quote name=”Jelle”]Hoe kan het dan dat de mens veel ouder wordt… En dat de hoeveelheid mensen nog steeds toeneemt? Zouden deze twee combies de ziekte aantallen ook kunnen vergroten?[/quote]

  Dat vraag ik me eigen ook af. Mensen worden tegenwoordig wel alsmaar ouder. Mijn vriend zegt dat dit juist door die farmaceutische medicijnen komt, omdat juist de natuurlijke kruidens/planten enz. niet meer hun werk doen en daarom men dus is overgestapt op farmaceutische medicijnen. Het lichaam zou resistent geworden zijn voor de natuurlijke manier?[/quote]

  Mensen worden ouder door vooral verbeterde leefomstandigheden en hygiene. De “betere ” voeding, is door de jaren heen alleen maar geconcentreerder geworden. Je hoeft minder te eten om de calorieen binnen te krijgen. Inherent hieraan is de vervuiling van ons voedsel met chemicalien om deze concentrering mogelijk te maken. Denk hierbij aan de genoemde additieven. Lees het boekje “weet wat je eet” maar eens, dan geloof je in het begin niet wat voor stoffen er in het eten gestopt worden. Niet gek dat er door deze stoffen steeds meer mensen klachten en kwalen hebben die er vroeger niet waren, Los van het feit dat men ouder wordt. Maar de pseudo-wetenschap zegt dat dat bij het ouder worden hoort. Ik ben van mening dat met een gezonde voeding heel veel voorkomen kan worden. Mij werd altijd wijsgemaakt dat ik hooikoorts had, met medicamenten etc. werd het alleen maar erger. Met gezonde voeding zonder koemelk heb ik totaal geen last meer. Toch gek dat de artsen zeggen dat dat eigenlijjk niet mogelijk is. Mensen wordt wakker, de natuur heeft voor iedere kwaal de juiste oplossing. Er geldt wel dat naar de mens als persoon gekeken moet worden met ieder zijn eigen combinatie van voeding en NATUURLIJKE “medicatie”. Niet de mens als eenheidsworst zoals de farma doet!!!

  2 likes
 3. Vraag een dokter een mens in elkaar te zetten… Vraag hem uberhaupt iets levensvatbaars te maken… dat lukt hem niet. Hij is te dom ervoor.

  De natuur echter, heeft het al miljoenen keren gedaan. Op duizenden verschillende manieren…

  Waarom denken mensen dan dat een dokter je beter kan genezen dan de natuur? Waarom denk je dat je schepper (natuur) te dom en te onderontwikkeld is om jou aan de praat te houden?

  Waarom leg je al je vertrouwen in persoon die bij langen na niet eens begrijpt hoe hij jouw lichaam zou moeten maken en lach je degene uit die je in elkaar gezet heeft?

  2 likes
 4. Farmaceutische regel;

  Als de mensen geen kanker krijgen maken wij geen winsten meer dus zorg dat de aandacht gevestigd blijft op de behandelingen en nooit op de oorzaak !!!

  Hennep is inderdaad de meest veelzijdige plant TER WERELD…..

  2 likes
 5. De natuur duldt geen ongeneeslijke ziekten

  2 likes
 6. Het is heel gemakkelijk om de mensheid te misleiden…maar het blijkt bijna onmogelijk om diezelfde mensheid ervan te overtuigen dat ze misleid is!!!

  1 likes
 7. zo werkt het plan van de NWO

  0 likes
 8. Het is volgens Jozef Rulof dat het reeds vast staat als wij de ogen open doen (bij de geboorte) wanneer wij over (mogen) gaan!
  Dit is een moeilijk te vatten iets en wellicht nog moeilijker om dit te accepteren. Iedereen heeft het recht om op een zo vreedzame wijze over te gaan en het geeft natuurlijk niemand het recht om mensen op barbaarse wijzen te behandelen te beroven van zijn waarde en geld! (bestudeer de boeken van Rulof http://www.rulof.org)

  0 likes
 9. Hoe kan het dan dat de mens veel ouder wordt… En dat de hoeveelheid mensen nog steeds toeneemt? Zouden deze twee combies de ziekte aantallen ook kunnen vergroten?

  0 likes
 10. [quote name=”Jelle”]Hoe kan het dan dat de mens veel ouder wordt… En dat de hoeveelheid mensen nog steeds toeneemt? Zouden deze twee combies de ziekte aantallen ook kunnen vergroten?[/quote]

  Dat vraag ik me eigen ook af. Mensen worden tegenwoordig wel alsmaar ouder. Mijn vriend zegt dat dit juist door die farmaceutische medicijnen komt, omdat juist de natuurlijke kruidens/planten enz. niet meer hun werk doen en daarom men dus is overgestapt op farmaceutische medicijnen. Het lichaam zou resistent geworden zijn voor de natuurlijke manier?

  0 likes
 11. [quote name=”Esther”][quote name=”Jelle”]Hoe kan het dan dat de mens veel ouder wordt… En dat de hoeveelheid mensen nog steeds toeneemt? Zouden deze twee combies de ziekte aantallen ook kunnen vergroten?[/quote]

  Dat vraag ik me eigen ook af. Mensen worden tegenwoordig wel alsmaar ouder. Mijn vriend zegt dat dit juist door die farmaceutische medicijnen komt, omdat juist de natuurlijke kruidens/planten enz. niet meer hun werk doen en daarom men dus is overgestapt op farmaceutische medicijnen. Het lichaam zou resistent geworden zijn voor de natuurlijke manier?[/quote]

  Die kruiden en planten zitten juist verwerkt in die “farmaceutische medicijnen” zoals je dat noemt (wat bedoel je eigenlijk met die term?).

  We kunnen niet zelf dingen creëren, de natuur is onze enige bron.

  0 likes
 12. [quote name=”Esther”][quote name=”Jelle”]Hoe kan het dan dat de mens veel ouder wordt… En dat de hoeveelheid mensen nog steeds toeneemt? Zouden deze twee combies de ziekte aantallen ook kunnen vergroten?[/quote]

  Dat vraag ik me eigen ook af. Mensen worden tegenwoordig wel alsmaar ouder. Mijn vriend zegt dat dit juist door die farmaceutische medicijnen komt, omdat juist de natuurlijke kruidens/planten enz. niet meer hun werk doen en daarom men dus is overgestapt op farmaceutische medicijnen. Het lichaam zou resistent geworden zijn voor de natuurlijke manier?[/quote]
  Wel eens van mediwiet gehoord? google het maar eens, echt doen hoor.Lees dan even vooral het geval “Kanker” daarna, hoor ik u graag nog een keer, veel leesplezier.

  0 likes
 13. [quote name=”Jelle”]Hoe kan het dan dat de mens veel ouder wordt… En dat de hoeveelheid mensen nog steeds toeneemt? Zouden deze twee combies de ziekte aantallen ook kunnen vergroten?[/quote]
  Vroegûh gingen mensen gewoon dood aan een pijn. Hiermee direct de erfbare ziektes de kop mee indrukkent. Tegenwoordig behandelen we alles, wordt de mens aantoonbaar veel oduer dan in het verleden, en waarbij veel ziektes worden bestreden, deze worden echter wel doorgegeven aan het nagslacht wat nu geboren kan worden. Vervolgens klagen we over toenemende aantallen zieken(die het vervolgens in grote getale wederom overleven en heel oud worden) die in de schoen wordt geschoven bij hen die er aantoonbaar juist voor hebben gezorgd dat we tegenwoordig allemaal veel oduer worden. Zoek de belachelijkheid en kom niet meer bij van het lachen.

  0 likes
 14. [quote name=”lambertus”]De natuur duldt geen ongeneeslijke ziekten[/quote]
  Daarom komt de natuur steeds weer met een nog dodelijker virus dat vervolgens de kop moet wordne ingedrukt. De natuur laat altijd ziektes uitbreken, daar waar een dichte populatie onstaat! Gelukkig heb ik mijn dokter om mij daartegen te beschermen wanneer dit nodig is. Want het bos in lopen midden in de stad om vervolgens mijn eigen medicijn te brouwen(men deed dit vroeger en het was geen succes) zie ik zelf niet zo zitten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

coronavirus

Heeft China het coronavirus gestolen van Canada en er een wapen van gemaakt?

Vorig jaar werd een verdachte lading onderschept ...

duitsland

Prijsexplosie! Stroomprijzen rijzen de pan uit in Duitsland door energietransitie: ‘erger dan gevreesd’

De Freie Demokratische Partei (FDP) in Duitsland ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.