CoronaMens en Dier

Hugo de Jonge opent meldpunt voor discriminatie, ‘heel wat’ ongeprikten doen melding

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

Het Openbaar Ministerie deed niets met de 70.000 aangiftes tegen minister Hugo de Jonge wegens onder meer discriminatie tegen mensen die zich niet wilden laten vaccineren tegen corona.

Via een meldpunt dat nota bene door onder anderen De Jonge in het leven is geroepen, proberen ze nu alsnog gerechtigheid te krijgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op sociale media schrijft demissionair minister De Jonge dat in Nederland iedere dag discriminatie voorkomt, maar dat slechts drie procent daarvan in beeld is. Om de strijd tegen discriminatie beter aan te kunnen, heeft hij dinsdag een meldpunt geopend. Discriminatie melden kan nu via het nummer 0800-0880 of via discriminatie.nl.

Heel wat dergelijke meldingen

X-gebruiker Inge Justa besloot de lijn te bellen, maar kon helaas geen melding meer doen van medische discriminatie (coronapaspoort). ‘Het is langer dan een jaar geleden’, zei een vriendelijke meneer aan de andere kant van de lijn.

Er is goede hoop: de vriendelijke meneer zei ook dat er ‘heel wat dergelijke meldingen’ binnekomen en dat daarom wellicht de termijn van een jaar opgerekt zou kunnen worden in de toekomst.

Ook neuroloog Jan Bonte volgde het advies van De Jonge op en heeft op de website een geval van discriminatie gemeld. “Het gaat om een langdurige discriminatie door Hugo de Jonge, op dat moment minister van VWS, die het nodig vond om de ongevaccineerde medemens te kleineren, te dehumaniseren, te demoniseren en zo mogelijk uit te sluiten van de maatschappij,” schrijft Bonte.

‘Laten we allemaal een melding doen. Iedereen’

“Ik weet al dat u niets met mijn melding gaat doen. Want deze site is alleen bedoeld voor […] politiek correcte meldingen. Maar ik doe het toch. Zodat u niet kunt zeggen dat u niet op de hoogte was van de meest schandalige, meest grootschalige en meest misdadige discriminatie sinds de Tweede Wereldoorlog,” voegt hij toe.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer roept iedereen op om een melding te doen. “Met uitingen als ‘ongevaccineerden houden bedden bezet die voor gevaccineerden bedoeld zijn’ en het QR-uitsluitsysteem, discrimineerde de staat ongevaccineerden door apartheid bij het volk te introduceren en alleen deze groep de toegang tot de samenleving te geven na een ongewilde medische interventie (een onzinnige invasieve test in je neus). Dit is discriminatie op basis van vaccinatiestatus en verboden in Nederland,” zegt ze.

Gediscrimineerd door eigen overheid

Over discriminatie gesproken. De Jonge spreekt op X zijn waardering uit voor de grote inzet van gemeenten en corporaties in 2023 om ruim 30.000 statushouders te huisvesten. “Ook in 2024 zullen veel woningen nodig zijn. Om statushouders een thuis te geven, maar ook starters en alle andere woningzoekenden.”

“Hugo de Jonge geeft de volgorde van toewijzen aan. Statushouders eerst. Pietje en Marietje sluiten achter in de rij aan. Gediscrimineerd door eigen (lokale) overheid,” reageert fractievoorzitter van FVD in de gemeente Land van Cuijk Marianne Akkermans.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 179 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
3 maanden geleden

De eotale wanhoop van een zwaar drugs verslaafde!

Arnie
Arnie
3 maanden geleden

Wordt toch niks mee gedaan, puur om het feit dat we blank zijn.

Annette
Annette
3 maanden geleden

VOORAL de laatste alinea spreekt mij heel erg aan.

WAAROM worden in vredesnaam “statushouders” als eersten genoemd? Duidelijk toch, WIE er nu echt belangrijk zijn voor onze fijne, demissionaire regering.

Hier is, zoals Marianne Akkermans, fractievoorzitter van Forum voor Democratie in de gemeente Land van Cuijk, terecht opmerkt “sprake van discriminatie”.

JUIST. Zij slaat de spijker op zijn kop. Discriminatie wordt op de allereerste plaats uitgevoerd door onze demissionaire regering, het grootste deel van het ambtenarenkorps, gemeenten, politie en de rij kan ik natuurlijk nog veel langer maken.

WIJ, als geboren Nederlanders, worden al JARENLANG gediscrimineerd. Daar zijn genoeg voorbeelden van te noemen.
Gisteren was ik heel effies aan het kijken naar een of ander NPO programma (puur nieuwsgierig) en welke akelige rotkop zag ik daar weer? Met zijn o zo arrogante smoelwerk? Juist: Akwasi. Heb natuurlijk gelijk weggezapt.

Héél eerlijk: IK ga geen melding doen wegens discriminatie. Ik heb helemaal geen zin meer om dat soort acties te doen.
Ik heb de afgelopen jaren zoveel petities getekend en WAT heeft het nu eigenlijk opgeleverd? Helemaal niets.

Ik zie dit hele gebeuren van dat stuk verdriet van een Hugo de Jonge als niets anders dan wéér een een of andere propagandastunt. Allemaal om ons weer lekker af te leiden van wat er WERKELIJK achter de schermen plaatsvindt.

Mijn mening is, dat Hugo al lang ergens achter de tralies op water en brood zou moeten zitten, in plaats van ons weer met een l*lverhaaltje bezig te houden.

Joke
Joke
3 maanden geleden

Een demissionaire meervoudig discriminerende minister die een meldpunr opricht waarbij discriminatie langer dan 1 jaar geleden niet meetelt…..
Wat deugd daar weer ’s totaal niet aan….

Back to top button
125
0
We lezen graag je reactie!x