Binnenland

Belastingspecialist waarschuwt: ‘Ik denk dat we aan de vooravond staan van een bloedbad’

Help door deze info met anderen op je social netwerk te delen!

Ik denk dat we aan de vooravond staan van een bloedbad in het mkb. Dat zei belastingspecialist Pim van Rijswijk in gesprek met Ab Flipse en Paul Buitink.

In oktober vorig jaar verwachtten we eigenlijk al dat het zou beginnen en dat ondernemers in het mkb hun coronaschulden aan de Belastingdienst moesten gaan terugbetalen, aldus Van Rijswijk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dat konden ze niet. Er zou gehandhaafd worden. Dat is uitgesteld naar mei, juni. Nu heeft de Belastingdienst gezegd dat deze maand, de maand juli, ondernemers hun belastingschuld per direct moeten gaan terugbetalen als er onregelmatigheden zijn in het terugbetalen van de schuld.

(Video verwijderd? Klik hier...)

250.000 ondernemers

Sommige ondernemers hebben enkel onregelmatigheden, die missen misschien een paar maanden, maar 60.000 ondernemers hebben niets terugbetaald, benadrukte Van Rijswijk.

Bij die ondernemers begint de Belastingdienst nu met het invorderen en het sturen van deurwaarders.

Nog eens 250.000 ondernemers hebben onregelmatigheden. Die moeten ook in juli hun onregelmatigheden inlopen en anders moeten ze in één keer alles terugbetalen.

Olievlek

Als veel ondernemers omvallen, nemen ze andere bedrijven mee in hun val. Van Rijswijk voorziet dan ook dat het zich gaat verspreiden als een olievlek. “Dat kan niet anders.”

Demissionair minister Kaag heeft ondertussen meer bezuinigingsvoorstellen aangekondigd. Ze zei daarbij dat we ‘weg moeten van de neiging alles te willen compenseren’. Dus we krijgen te maken met veel faillissementen en een overheid die niet thuis gaat geven, aldus de belastingspecialist.

4.8 217 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

173 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sjoerd Wiemersma
Sjoerd Wiemersma
8 maanden geleden

Het mkb niet willen compenseren maar wel het fascistische gajus in de Oekraine faciliteren.

Cok
Cok
8 maanden geleden

Helemaal volgens de regels van het WEF. Kleine bedrijven moeten verdwijnen, alleen de grote mogen blijven bestaan.

marco
marco
8 maanden geleden

De belastingdienst de meest incompetente overheid organisatie. Zij missen miljarden van de grote bedrijven. Hoe kan dat dat de kleine bedrijven worden altijd gepakt en de grote vissen met miljarden lopen weg, de vrienden en lobbyisten van de VVD? Het is tijd dat de kleine bedrijven naar de rechterkantoor gaan en opeisen als de grote niets betalen wij ook niet. Dit land heeft de grootse cleaning up van ongeschikte managers en politici binnen de overheid die niet efficiënt zijn. In dit land moet de middenklasse omvallen om iets te veranderen.

tray de pum
tray de pum
8 maanden geleden

Natuurlijk anders kan de Heks geen miljarden overmaken naar Oekraine,zou een smet betekenen op haar “CV-tje” betekenen,gelukkig rot het gedrocht op,beetje geluk eerder dan gedacht!!

Back to top button
173
0
We lezen graag je reactie!x