Gezondheid

Bayer: “Kankermedicijn is alleen bedoeld voor de rijken”

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De algemeen directeur van farmareus Bayer, Marijn Dekkers, heeft tijdens een conferentie gezegd dat een nieuw kankermedicijn is bedoeld voor patiënten die het zich kunnen veroorloven. De Nederlander haalde zich de woede van veel mensen op de hals.

In India doet Bayer er alles aan om te voorkomen dat de overheid een goedkope variant van het medicijn Nexavar op de markt brengt. De Indiase overheid had de plaatselijke medicijnmaker Natco daartoe opdracht gegeven.

Bayer rekent 67.000 dollar per patiënt per jaar voor het middel. Natco wil Nexavar voor 177 dollar op de markt brengen. Het congres in Londen vond plaats in december, maar de aandacht werd er nu op gevestigd door Business Week.

Dekkers sprak op het congres van ‘diefstal’. “We hebben dit medicijn niet ontwikkeld voor de Indiase markt,” zei hij. “We hebben het ontwikkeld voor westerse patiënten die het zich kunnen veroorloven.”

“Bayer geeft toe dat de medicijnen die ze maakt zijn bedoeld voor de rijkste patiënten,” reageerde Artsen Zonder Grenzen woedend. “Dit toont aan wat er mis is met de farmaceutische industrie. Ziektes waar ze geen winst uit kunnen halen negeren ze, en met patiënten die niet kunnen betalen wordt geen rekening gehouden.”

Minister Schippers van Volksgezondheid sloot in 2012 een geheime medicijndeal met Bayer, een bedrijf dat nog altijd worstelt met zijn naziverleden.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
7 jaren geleden

Dit is de waarheid, zo is het leven en NIEMAND gaat of kan er wat aan doen…
En die schijnheilige, achterbakse, toneelspelende politici doen er helemaal NIETS aan…
C’est la vie…

Wijsgeer
Wijsgeer
7 jaren geleden

Binnenkort…

Wesley
Wesley
7 jaren geleden

je kunt van een commercieel bedrijf lastig verwachten dat ze met een verlies een product op de markt gaan brengen.

Als je van mening bent dat iedereen toegang moet hebben tegen medicijnen dan zul je medicijnontwikkeling niet over moeten laten aan commerciele bedrijven maar aan overheden. Een nadeel daarvan is dus dat je meer belasting gaat betalen en minder overhoudt in de portemonnee.

A.Huitema
A.Huitema
7 jaren geleden

Laat je niet ontmoedigen, dit zijn de laatste stuiptrekkingen van het oneerlijke beleid van de farmaceutische reuzen. Maitreya is al in de openbaarheid getreden, Hij is al vele malen op TV verschenen. Als het verklaringsdag is zullen er in vrij korte tijd, grote stappen voorwaarts gemaakt worden, en zijn deze oneerlijke zaken ten einde.
Maitreya zal bemiddelen en onderwijzen in samen delen en rechtvaardigheid.
Goede betaalbare gezondheidszorg voor iedereen.
Onderwijs en goede huisvesting voor iedereen.
Hij zal het principe van zelfverwerkelijking onderwijzen, en veel meer wat uiteindelijk zorgt voor een betere wereld, met Liefde hoog in het vaandel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

54
0
We lezen graag je reactie!x