Homepagina » Gezondheid » Bayer: “Kankermedicijn is alleen bedoeld voor de rijken”
Bayer: "Kankermedicijn is alleen bedoeld voor de rijken"

Bayer: “Kankermedicijn is alleen bedoeld voor de rijken”

De algemeen directeur van farmareus Bayer, Marijn Dekkers, heeft tijdens een conferentie gezegd dat een nieuw kankermedicijn is bedoeld voor patiënten die het zich kunnen veroorloven. De Nederlander haalde zich de woede van veel mensen op de hals.

In India doet Bayer er alles aan om te voorkomen dat de overheid een goedkope variant van het medicijn Nexavar op de markt brengt. De Indiase overheid had de plaatselijke medicijnmaker Natco daartoe opdracht gegeven.

Bayer rekent 67.000 dollar per patiënt per jaar voor het middel. Natco wil Nexavar voor 177 dollar op de markt brengen. Het congres in Londen vond plaats in december, maar de aandacht werd er nu op gevestigd door Business Week.

Dekkers sprak op het congres van ‘diefstal’. “We hebben dit medicijn niet ontwikkeld voor de Indiase markt,” zei hij. “We hebben het ontwikkeld voor westerse patiënten die het zich kunnen veroorloven.”

“Bayer geeft toe dat de medicijnen die ze maakt zijn bedoeld voor de rijkste patiënten,” reageerde Artsen Zonder Grenzen woedend. “Dit toont aan wat er mis is met de farmaceutische industrie. Ziektes waar ze geen winst uit kunnen halen negeren ze, en met patiënten die niet kunnen betalen wordt geen rekening gehouden.”

Minister Schippers van Volksgezondheid sloot in 2012 een geheime medicijndeal met Bayer, een bedrijf dat nog altijd worstelt met zijn naziverleden.

[Nieuwsblad]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
6 jaren geleden

Dit is de waarheid, zo is het leven en NIEMAND gaat of kan er wat aan doen…
En die schijnheilige, achterbakse, toneelspelende politici doen er helemaal NIETS aan…
C’est la vie…

PBM
PBM
Reactie op  Rob
6 jaren geleden

Ik denk dat de ontwikkelingskosten van dit medicijn gemakkelijker kunnen worden terugverdient, wanneer je meer patiënten toegang geeft tot dit medicijn. Nu wordt het gepresenteerd als luxe-medicijn voor een beperkte groep mensen dus. Dat is ethisch gezien volstrekt onacceptabel en verwerpelijk.
Verder geloof ik dat het niet eens gaat over het terugverdienen van ontwikkelingskosten, maar over hetgeen de aandeelhouders aan winst wensen te zien. Er valt veel te halen bij mensen in doodsangst zij en over het nodige kapitaal beschikken.
Wanneer de overheid aan medicijnontwikkeling gaat doen, is een belastingverhoging uiteindelijk onnodig. Minder zieken door het probate middel.
Maar zoals eerder op dit forum min of meer gezegd is, gaat de farmaceutische industrie kapot wanneer iedereen op een goedkopere wijze gezond gemaakt kan worden. Verdienen aan ziekte!
Politici zullen niets doen want die zijn in de meeste gevallen corrupt. Wanneer zij uitgewerkt zijn in de politiek moeten hun kansen op een goede baan in de commerciële sector zo groot mogelijk zijn. Kijk maar naar de ‘Balkenende-norm’. Hij verdient nu 2.5 x meer dan de norm. In eigen voet schieten zullen zij niet doen. Zelfs het handhaven wordt niet gedaan. Stel je eens voor……

Dr. Why
Dr. Why
Reactie op  PBM
6 jaren geleden

ik denk dat ook 🙂
Die man is gewoon dom, maar goed, hij is dan ook CEO.
CEO’s bestaan om hun zakken zo snel mogelijk te vullen, niet om een bedrijf vooruit te helpen. Laat staan dat ze andere mensen zouden willen vooruithelpen (en ja, er zijn een paar uitzonderingen op die regel)…

Je hoeft maar naar de markt van de elektronica of de auto te kijken om te zien dat dit waar is. Hoe meer mensen iets kunnen betalen, hoe meer geld je binnenkrijgt, en hoe meer je je product kunt verbeteren.

Dat doorbraken in medicijnen niet noodzakelijk komen door er meer geld tegenaan te gooien is waar, maar het helpt wel 🙂

frans
frans
Reactie op  Rob
6 jaren geleden

De politici willen niks doen!! omdat zij elk voor zich verwikkeld zijn in handelscontracten.!
Zij doen hun baan om een plekje te krijgen in Brussel om daar de lobbyisten voor de bv de farmacie te behagen..
Bv Min. Schippers , die getrouwd is met de directeur van de ver. tot kwakzalverij.!
Wie wil eens onderzoeken hoe deze verschrikkelijke vereniging aan het geld komt.?
Wanneer beginnen meer mensen zich te realiseren ,(wakker worden), dat we geregeerd door leugenachtige mensen in de politiek.

Wijsgeer
Wijsgeer
6 jaren geleden

Binnenkort…

Wesley
Wesley
6 jaren geleden

je kunt van een commercieel bedrijf lastig verwachten dat ze met een verlies een product op de markt gaan brengen.

Als je van mening bent dat iedereen toegang moet hebben tegen medicijnen dan zul je medicijnontwikkeling niet over moeten laten aan commerciele bedrijven maar aan overheden. Een nadeel daarvan is dus dat je meer belasting gaat betalen en minder overhoudt in de portemonnee.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Wesley
6 jaren geleden

Er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken waarom je dat niet aan overheden moet overlaten.
Wanneer overheden medicijnen gaan ontwikkelen, bestaat (bij bepaalde regimes) ook de kans dat men ontwikkelde medicijnen voor het eigen land wil houden en niet voor de wereldmarkt. Dergelijke, effectief bevonden medicijnen kunnen ook als chantagemiddel worden gebruikt bij conflicten of om iets af te dwingen.

Een positief aspect is dat farmaceutische bedrijven een zo groot mogelijke afzetmarkt willen en minder gehinderd zijn door politieke motieven.

peter
peter
Reactie op  Wesley
6 jaren geleden

Haha, wat een grap.Wesley die denkt dat hij nu niet veel te veel betaalt!

En bayer is natuurlijk een commercieel bedrijf, maar wel in een heel erg verziekte markt. De overheid kan dat verziekte simpel aan banden leggen, maar geheel in overeenkomst met hoe ik over de overheid denk doet deze het tegenovergestelde.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  peter
6 jaren geleden

Denk eerder dat dan het principe opgaat van “linksom of rechtsom, betalen zul je”.
En aangezien de eerste maandelijkse betaling altijd belastingen betreffen (zie loonstrookje) klopt het wat hij zegt.

De overheid is geen serieus alternatief voor het ontwikkelen van medicijnen. Dat wil overigens niet suggereren dat de farmaceutische industrie de enige juiste optie is.

peter
peter
Reactie op  days of our lives
6 jaren geleden

De overheid moet ook helemaal geen medicijnen ontwikkelen, dat is haar werk niet. Het werk van de overheid bestaat uit het in goede banen leiden van de maatschappij waar nodig.
Het is duidelijkheid dat in de verziekte gezondheids/ziektemarkt veel te leiden valt, maar de overheid is helaas verkocht aan de hoogste bieder.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  peter
6 jaren geleden

We zijn het grotendeels eens. Ik denk ook dat het een onsje minder kan in die industrie, zonder dat dat ten koste gaat van de ontwikkeling van medicijnen.

De overheid is niet verkocht aan de hoogste bieder, de overheid is verkocht aan de kiezer. Die heeft sinds WO2 steeds voor dezelfde 3 pluchepartijen gekozen (VVD, CDA, PvdA).

Ik ken veel mensen die vergelijkbare uitspraken doen als jij, maar als puntje bij paaltje komt, kiezen ze in het stemhokje maar wat vaak weer voor de gevestigde orde, die de strijd met nieuwe, vaak frissere partijen op die manier nooit hoeft aan te gaan (er zijn uitzonderingen natuurlijk, maar de drie grote partijen verkrijgen consequent samen altijd een meerderheid).

Wij, en niemand anders, doen het onszelf aan.

peter
peter
Reactie op  peter
6 jaren geleden

Aangezien er geen ‘beantwoorden balkje’ stond in jouw antwoord op mijn post derhalve via deze antwoord op ‘days of our lives
11 september 2014 20:47 at 20:47’ (misschien wil een mod dit even in orde maken?)

Natuurlijk is de overheid niet verkocht aan de kiezer! De kiezer wordt bang gemaakt en gehouden en durft daarom steeds maar niet buiten de gevestigde orde te stemmen. Eens er gestemd is handelt de politiek traditiegetrouw in opdracht van het geld dat regeert. Zogenaamde keiharde beloftes worden steeds met het grootste gemak aan de kant geschoven. Dat het volk steeds maar weer zo blijft stemmen en het zich inderdaad zelf aandoet, verbaast mij iedere keer weer.
Nadat mijn inmiddels traditionele kwaadheid na iedere verkiezing wat gezakt is, kan ik wel weer, al zei het wrang, lachen als het volk begint te klagen op het schorriemorrie waarop ze zelf hebben gestemd zonder dat ze zich dat eigenlijk konden permitteren. Maar ja, angst is zo’n slechte raadgever…
Kijk alleen naar de fratsen van schippers en je kunt onmogelijk beweren dat de politiek niet verkocht is aan de hoogst biedende.

Huisheks
Huisheks
Reactie op  Wesley
6 jaren geleden

Zou het niet zo kunnen zijn, dat het systeem gewoon niet deugt ?
Want om bij het begin te beginnen ; waar worden mensen ziek van ? Door landbouwgif, conserveringsmiddelen , roken en andere genotsmiddelen etc, etc.
Symptoombestrijding is dan niet de oplossing. En waarom moeten bedrijven hier wanstaltig aan verdienen?
Den eene zn dood is de ander zn brood ? Is dat t ?
Dacht dat wij toch al wat verder waren gekomen in de evolutie…
Het gezond zijn, is toch waar je van uit dient te gaan en niet van het ziek zijn …, toch ?
En dan, chemische troep slikten de mensen vroeger toch ook niet ?
Dus wat blijft er dan over; puur winstbejag. Nou, dan lijkt mij dat het systeem dus op de schop moet.
En dus de hele gezondheidszorg. Gewoon weer opnieuw bij de basis beginnen.

Roeland
Roeland
Reactie op  Huisheks
6 jaren geleden

Ik ken een man die alleen maar bio producten at en aan yoga deed en niet rookte en niet dronk, en hij is zo iemand die groente laat ontkiemen en dan opeet en hij dronk tarwegras en zijn hele leven stond in het teken van goede voeding en gezondhied… Nou ja, om een lang verhaal kort te maken… Hartaanval in de douche op zn 45ste… Hij heeft het wel overleefd, maar hij zelf was met stomheid geslagen.. hij kon niet begrijpen dat hem dat overkwam, na al zijn inzet.

Punt is, mensen worden ziek en gaan dood… Dat is wat ze doen. Dat doen ze al voor de uitvinding van het wiel en ze zullen het voor altijd blijven doen. Dat is de prijs die je betaald voor het bestaan.

Ik wil niet zeggen dat landbouwgif en peukies perse gezond voor je zijn, maar ze zijn in ieder geval niet de enige reden waarom mensen ziek worden…

Aan de andere kant is een goede vriend van me overleden op 24 jarige leeftijd, die viel gewoon in eens dood neer, en m’n opa die rookt al 65 jaar en die loopt nog fluitend rond… Dan kunnen mensen wel zeggen: “Ja statistieken gaan ook niet voor iedereen op” Maar ik vind het wel verdomd toevallig dat ik persoonlijk deze verhalen allemaal ken vanuit mijn eigen directe omgeving… Het leven is gewoon volstrekte willekeur. Je leeft of je sterft, je bent gezond of je bent ziek… het is 1 van de 2… Statistieken en verwachtingen betekenen NIETS voor een individu, probeer dus ook niet te leven naar statistieken.

Leef je leven lekker hoe je het wilt, wees niet bang voor de toekomst en het einde komt wanneer die moet komen. Rook, zuip, grijp elke griet… zolang je maar geniet. Aids, kanker, vrije radicalen of bezopen bestuurders… wat maakt het uit, als je maar kan zeggen dat JIJ geleefd heb en dat het een VERDOMD leuke tijd is geweest.

ben
ben
Reactie op  Wesley
6 jaren geleden

als we dan ook weer het geld door de staat laten drukken ipv de banken dan zal die belasting ook te doen zijn maar cheers

frans
frans
Reactie op  Wesley
6 jaren geleden

de overheid is in deze bewust buiten spel gezet door banken en bedrijven. de overheid is nu allen nog een controle instituut.

A.Huitema
A.Huitema
6 jaren geleden

Laat je niet ontmoedigen, dit zijn de laatste stuiptrekkingen van het oneerlijke beleid van de farmaceutische reuzen. Maitreya is al in de openbaarheid getreden, Hij is al vele malen op TV verschenen. Als het verklaringsdag is zullen er in vrij korte tijd, grote stappen voorwaarts gemaakt worden, en zijn deze oneerlijke zaken ten einde.
Maitreya zal bemiddelen en onderwijzen in samen delen en rechtvaardigheid.
Goede betaalbare gezondheidszorg voor iedereen.
Onderwijs en goede huisvesting voor iedereen.
Hij zal het principe van zelfverwerkelijking onderwijzen, en veel meer wat uiteindelijk zorgt voor een betere wereld, met Liefde hoog in het vaandel.

Squenzy
Squenzy
Reactie op  A.Huitema
6 jaren geleden

Maitreya = antichrist! Watch out!

Marc
Marc
Reactie op  A.Huitema
6 jaren geleden

En wie mag dat dan nu weer zijn?

rop
rop
6 jaren geleden

iedereen die medicijnen afneemt die via de arts word verstrekt die in dienst staat van deze reus en als middel ter bestrijding via de patiënt waarin het behoud van deze farm reus verzekert is ,of de patiënt nou aan dat middel sterft of overleeft interesseert hun niets als het product maar verkocht word dat is het belangrijkste, is in feite medeverantwoordelijk dat deze reus de macht behoud met zijn dubieuze stoffen in een pilletje of tabletje, waar geld de hooftrol in speelt , zij bestaan van de kwalen en ziekte van de mens, medicijnen zijn chemische fabrieken die in micro stoffen verpakt in een pil of tabletje met een bijsluiter met allerlei soorten bijwerkingen , de mens verslaaft maakt aan haar farma product, iedereen die deze farma middelen slikt zal altijd een excuus hebben om het te verdedigen , dat het hem of haar helpt en deze excuses zal men ook inzetten als bestrijding van voor of tegen… goed om er eens over na te denken ,goed om te weten, en goed om wakker te worden wat men allemaal slikt en niet altijd om de arts te geloven wat men de patiënt voorschrijft , je bent van men slikt , je bent een pion van de farma, je bent een product en een nummer , hoe behoud men de macht , door de mens te laten geloven dat het helpt, heb men wel eens van het placebo effect gehoord ? je bent wat men gelooft en alles wat men gelooft zal men ook verdedigen???

PBM
PBM
Reactie op  rop
6 jaren geleden

Wel wat kort door de bocht, deze reactie. Helaas heb ik 2 jaar geleden een zeer zeldzame leukemievorm gekregen. Ik wilde nooit chemo-therapie. Bezocht alternatieve artsen en als laatste een Chinese arts. Zij vertelde mij dat ik helaas alleen een kans had met chemo om dit te overleven. Met het ontgiften kon zij mij wel verder helpen. Ik ben het aangegaan. Mijn bloedwaarden zijn nu okay, maar heb schade opgelopen van de kuur. Wanneer ik het niet gedaan had, was ik nu waarschijnlijk al overleden aan een longontsteking of zoiets….. Het gaat hier niet om geloven, maar om kritisch te zijn en te kijken naar reële alternatieven, die er meestal wel zijn. Maar niet altijd !!

days of our lives
days of our lives
Reactie op  PBM
6 jaren geleden

Er is ook niemand die beweert dat een chemokuur geen restverschijnselen achterlaat. Het wordt wel vaak geroepen door pseudo-medici, maar in wetenschappelijke onderzoeken zul je die bewering nooit terugvinden. Er zijn wel gradaties, bij de één is het nagenoeg afwezig, bij de ander dan weer niet.

Je geeft zelf al aan voor welke (oneerlijke) keus je staat bij zo’n ziekte: dood of leven (met evt. restverschijnselen). Welke keuze wil je maken? Bij een chemokuur is er een kans op elimineren van de ziekte, bij alternatieve behandelingen is die kans nul. Alsof men voor de lol een chemokuur wil ondergaan. Mensen als rop hebben waarschijnlijk nooit voor die keuze gestaan en hebben makkelijk praten.

Overigens lovenswaardig dat de door jou bezochte alternatieve artsen je van eerlijke informatie hebben voorzien.

Buddy
Buddy
6 jaren geleden

Je moet de mensen zo lang mogelijk “ziek houden” want dan kun je er het meeste aan verdienen.

Echt ziek zijn diegenen die bovengenoemd principe vertegenwoordigen.

is niet meer belangrijk
is niet meer belangrijk
6 jaren geleden

hopenlijk krijgt meneer bayer een ziekte die hem heel oud laat worden maar wel dat hij 24/7 constant zeer heftige pijn overal in zijn lichaam ervaart die geen minuut uit te houden is, waar geen medicijn of geen enkele verdoving effect zal hebben zodat deze meneer had gewilt dat hij iedereen als EEN zag en dat hij iedereen het zelfde behandelde want een mens verdient geen ziekte, verdient geen pijn, hun naasten verdienen geen pijn met het verlies van een dierbaar iemand ! iedereen heeft evenveel recht op alles! maar deze meneer echt pfoeeee ik en de grotendeels van de wereld kunnen hem vast wel uitspugen! laat hem aub voor eeuwig leiden! waarom zie ik toch nu ik weer op deze aarde ben.. dat de mens hun ware reden van het bestaan zijn vergeten en hoe de echte omgang is met elkaar.. waarom bestaat en nu angst.. ik ben echt zo verschikkenlijk erg teleurgesteld in de mensheid dat ik mij voor het eerst ook gewoon grotendeels afzonder van deze maatschappijen en blij ben als de dag zover is dat de tijd rijp is hier weer weg te mogen en weer na huis te gaan! the place with only peace and love. niet deze satanistische aardbol..

Marc
Marc
6 jaren geleden

Ik vind het ronduit schandalig om de toegang naar, voor sommigen broodnodige medicijnen, te koppelen aan inkomen. Het gaat alleen nog maar om het geld, lijkt het.

Het is wel in lijn met een video van Dr. Matthias Rath die ik onlangs als link kreeg van een van de nine-for-news-lezers. We hebben alles op deze wereld gekoppeld aan patenten en aan eigendommen en exploitatie niet te vergeten, zie het artikel over de rijke bodemschatten in Afghanistan.

De bodemschatten van de aarde en de verworvenheden van de mens zouden ten goede moeten komen aan de gehele mensheid, niet in handen van op geld en macht beluste bedrijven.

Er is nu veel ophef over het ebola-virus, voor zover ik het juist heb meegekregen zijn er veel Afrikanen overleden aan dit virus en is er voor de Amerikanen en Canadezen die besmet waren geraakt wel een medicijn ontwikkeld dat het virus stopt. Waarom worden de Afrikanen niet geholpen?

Voor wie de lezing van Dr. Rath het wil zien, het staat hier: http://youtu.be/e3MTLYahWvw

DeDenker
DeDenker
6 jaren geleden

Welkom op planeet Aarde.

Marinus
Marinus
6 jaren geleden

Waarom zou men medicijnen ontwikkelen om bv kanker helemaal uit te roeien? Dat geld natuurlijk ook voor andere ziektes. Een klein beetje beter of levensverlengend brengt veel meer geld op. Dat is toch waar de maatschappij om draait is het niet?

x

Check Also

coronavaccin

2 mensen in India overleden na coronavaccin: ‘Voor sommigen te riskant’

In India zijn de eerste zorgmedewerkers ingeënt ...

gates

En Bill Gates zag dat het goed was: India omarmt halsketting met microchip

In november vorig jaar onthulde LifeSiteNews dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

54
0
We lezen graag je reactie!x