BinnenlandCorona

Huisarts doet verslag vanuit enige coronapost Groningen: ‘Er waren de hele avond nul coronapatiënten’

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gistermiddag schreven de media dat het aantal opgenomen coronapatiënten met 67 is toegenomen tot 2621. Verpleegafdelingen behandelen 1926 coronapatiënten, 76 meer dan zondag, liet het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) weten. Op de intensive cares liggen 695 coronapatiënten.

Er zijn ook mensen overgebracht naar ziekenhuizen in andere delen van het land, ‘om de druk op intensives cares en verpleegafdelingen gelijkmatig te spreiden’. Er liggen zelfs enkele patiënten uit Nederland in Duitsland op een intensive care.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Tot zover de berichtgeving in de media. Hoe ernstig is de situatie? Huisarts Rutger Hempel schreef afgelopen nacht op Twitter: “Ik heb vanavond avonddienst op de enige coronapost van de hele provincie Groningen gedaan. Er waren de hele avond nul coronapatiënten.”

Veel lof

De huisarts krijgt veel lof. Verschillende mensen noemen hem een held of bedanken hem voor het delen van de informatie.

Schrijver en cineast Erick Overveen reageert: “Bedankt voor ’t delen Rutger. Zo langzamerhand is ’t wel duidelijk dat we verder kunnen met ons leven.”

Er zijn ook diverse mensen, waaronder een journalist, die sceptisch reageren. Zo schrijft Yolanda Sjoukes, columniste van BN DeStem: “Waaruit blijkt dat je huisarts zou zijn? Waar zit dan volgens jou ‘de enige coronapost van de hele provincie Groningen’ waar huisartsen avonddiensten zouden draaien?”

“Voor wie aan me twijfelt, R.D. Hempel staat gewoon keurig in het BIG-register. Nul leugens verspreid,” antwoordt de huisarts.

4.6 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jean-Marie
Jean-Marie
3 jaren geleden

Massaal naar het Binnenhof gaan!

AlbertV
AlbertV
3 jaren geleden

De jaarlijkse griepgolf komt er weer aan dus maak je borst maar nat. Waarschijnlijk meer slachtoffers door een jaar lang angst, slapeloze nachten, smerige mondkapjes en teveel binnen zitten. Dus hele winter in een lock-down, avondklok en heel, heel veel angstige schapen.

doornbos
doornbos
3 jaren geleden

Ach, Yolanda toch.

Christina
Christina
3 jaren geleden

Natuurlijk niet…. Ze beliegen en bedriegen ons.

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x